Engelleri aşan hayat hikayesi.

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.919
118.919
35
merhaba...
1,5 yaşında menejit nedeniyle havale geçirdim...
çok mutlu bir cocuktum... annem topluma katıyordu hep... ama her defasinda dişlandim istenmedim...
4 yaşında ilk cihazimi aldim.. ama cihazlari hep kırıyordum.. babam sürekli yaptırdı.. duymasini sağlasin diye. alışmam için uzun zaman aldi...
normal ilkokula yaşıtlarimla başladim... 7 yaşında... okula almam çok zor oldu... öğretmenler müdürler istemedi duymaz anlamaz diye...
bi arkadaşım oldu yanima. onla bağ kurrdum. ilk arkadaşım o olduğuna sevinmişsen onun beni hiç sevmediği öğrene kadar....
seviyorlar saniyordum sevilmedim... nedeni hiç konuşmadığımdandir...
annem benim için neler yaptı topluma girsin katılsın diye... annemin ayaklarini ellerini öperim... çok uğraşti benim için kavga etti komşularla... bi sürü şey... komşulardan nefret etme nedeni oradan geliyor. anneme kızımı senin kızını oynatmayacagim diyen komşuyu da biliyorum ne zaman görsem nefret ediyorum!!bunu kızı özürlü ve sakat diyen komşuyu da. taniyorum. bilmiyorum o yüzden hiç bi zaman komşularla bağ kuramiyorum!!.
işitme engelliydim ama azimliydim.. güzel konuşmak çok çaba harcadim. çok kitap okudum... çok ders çalıştım.. teşekkürü takdiri ilk lise sonda aldim son belgem olsun diye.. rehabilitasyon egitimi aldim.. konuşma egitimi aldim öğretmenlerimi çok sevdim onlarda beni.. harfleri çıkartmak için tek başına aynanin karşsında çalışmalar yaptım.. Sen çok güzel konuşacaksin dedim hep kendime... sürekli dedim..
oysa ben mutlu çocuktum yine de topluma katıldım.. dişlanmaya alışıktım.. kavga da ettim kendimi savunmak için... bi sürü şey...
üniverstemi normal okulda okudum. üniversite okurken Retinitis pigmentosa (RP rahatszlığı öğrendim dünyayi yıkıldım yine de ayaktayim dimdik...
ama bilmiyorum trawmalarimi unutamiyorum... neden böle oldum diyemiyorum Rabbim böle yaratmiş beni diyorum şükrediyorum...
konuşuyorum onada şükür. elim ayagim tutuyor ona şükür...
arkadaş ilişkilerimi kuramama nedeni güven meselesi.. çok kazik yedim... dişlandim derdimi anlatamadim.. bi sürü şey.
31 yaşındayim... kamuda memurum... Evlendim. ilkokul arkadaşımla...
o ilk arkadaşimdi.. evlenecegimi hissetmemişim. beni hep korumuştu kkonuşmami alay edenlerle... kaderimi ona yazıldı.
çok şükür 6 senelik evliyim 3 yaşında prensesim var.
5 yıl önce oğlumu karinmda kaybettim. o trawmayi unutamadim.. evlat acisi çektim hiç kimse orali olmadi.. anlamak istemedi.
şöle dediler;
DUYMA ENGELLİ BİR ANNE KARNİNDAKİ HAREKETLERİ HİSSSETMEMİŞ!!! öyle diyene Allah islah etsin dedim..
ama BEN BUNLARI UNUTMADIM UNUTAMADIM..
daha anlatacaklarim var.. bi sürü şeyler..
işte hayat hikayem böle...
ENGELLi hiç bişeye ENGEL Degildir..
sonuçta herkes engelli aday adayidir.. başınıza ne gelecegi bilemezsin.
kimseye ÖZÜRLÜ SAKAT diyemezsin... ÖZÜR kendindendir...
SAKAT da diyemezsin.. Sakatlari yoktur.. Rabbim anneleri engellieri özel yaratmişti..
okuyana Teşekkür ederim...

sevgilerimle..
kusura bakmayin..
eksik yadiklarimi mazur görün..

Son düzenleme:
Kulağı duymmakla karnındaki hareketi hissetmemek ne alaka...
Bu ne kadar cahilce bir cümle....
Bu dünya imtihan dünyası rabbim elbet bu yaşadığınız sıkıntılarin mükafatını verecektir.
Umarım bundan sonraki hayatınız çok çok güzel olur.
Bu arada annenizin mübarek ellerinden öpüyorum. Umarim hayatta dir. Ona sımsıkı sarilin.

Bu dünya imtihan dünyası rabbim elbet bu yaşadığınız sıkıntılarin mükafatını verecektir.
Bu arada annenizin mübarek ellerinden öpüyorum. Umarim hayatta dir. Ona sımsıkı sarilin.
öle diyene Allah islah etsin..
ben hissetmez miyim hissederim böle konuşan ne yaşadığı anlamiyor maalesef.

annem benim hakkımı savunduğu için insanlar anneme düşman oldu.. çünkü çekemeyen çok..
çok şükür annem hayatta.

öle diyene Allah islah etsin..
ben hissetmez miyim hissederim böle konuşan ne yaşadığı anlamiyor maalesef.
Benim kulağım duyuyordu ama benimde bebeğim karnimda öldü.🤷.
Bence sen gayet donanımlı bir insansın talihsizligin çevrendeki insanlar olmuş.
Buda hepimizin başına gelmiştir.
Onlar olmasa bu günkü aklımız tecrubelerimiz olmazdı.
Bundan sonra hayatında olacak insanlar için daha doğru seçimler yapacağına eminim.
Yolun her daim güzelliklere çıksın canım😍

Benim kulağım duyuyordu ama benimde bebeğim karnimda öldü.🤷.
Bence sen gayet donanımlı bir insansın talihsizligin çevrendeki insanlar olmuş.
Buda hepimizin başına gelmiştir.
Onlar olmasa bu günkü aklımız tecrubelerimiz olmazdı.
Bundan sonra hayatında olacak insanlar için daha doğru seçimler yapacağına eminim.
Yolun her daim güzelliklere çıksın canım😍
amin inşallah Allah razi olsun..
insan başınıza gelmeden ders alınmıyormuş demek. ben herşeyin dersimi aldim .ona göre hareket ediyorum..
annem yanimda olsa topluma katsa diye düşüncem devam edemiyor. eşim kaynana dersem o benim hayat hikayemi bilmiyor donanimli olduğum için çekemiyor.
çok zorluklari aştım.

şöle bi durum var geçmişteki kötü ani degil güzel anilari canlandiriyorum . yüzüme tebessüm tatsin diye..
kötü ani gelince üzülürsün yıpranirsin der..
boşveriyorum siliyorum ama bazi kötüleri unutmadim..
kötü davrananlar hayatimi hiç sayanlar benim hayatimda degil.. olmadıkları için onlari anmiyorum kimseye..

Neden insanlar bu kadar kötü olmak zorunda 😔 allahım ailenizle mutlu , huzurlu bir gelecek nasip etsin . Maalesef insanlar kötü aile terbiyesi almamışlar . Sizde takılmayın çok . Benim eşim peltek konuşuyor İnsanlar hep konuşmasıyla alay ediyorlarmış küçükken.. şuan hamileyim , geçenlerde Bana dedi ki ben kızımın benim gibi konuşmasını istemiyorum hiç konuşmayacağım hep sen konuş onunla.. o kadar üzüldüm ki öyle demesine. İnsanları yaralamak ne kadar kolay .. belli ki travması var küçüklükten kalan. Siz ailenize mutlu olmaya bakın dışardakileri hiç takmayın. Rabiim size çocuk lütfetmiş Maşallah 🧿 ailenizle güzel bir ömür diliyorum ..

merhaba...
çok mutlu bir cocuktum... annem topluma katıyordu hep... ama her defasinda dişlandim istenmedim...
4 yaşında ilk cihazimi aldim.. ama cihazlari hep kırıyordum.. babam sürekli yaptırdı.. duymasini sağlasin diye. alışmam için uzun zaman aldi...
normal ilkokula yaşıtlarimla başladim... 7 yaşında... okula almam çok zor oldu... öğretmenler müdürler istemedi duymaz anlamaz diye...
bi arkadaşım oldu yanima. onla bağ kurrdum. ilk arkadaşım o olduğuna sevinmişsen onun beni hiç sevmediği öğrene kadar....
annem benim için neler yaptı topluma girsin katılsın diye... annemin ayaklarini ellerini öperim... çok uğraşti benim için kavga etti komşularla... bi sürü şey... komşulardan nefret etme nedeni oradan geliyor. anneme kızımı senin kızını oynatmayacagim diyen komşuyu da biliyorum ne zaman görsem nefret ediyorum!!bunu kızı özürlü ve sakat diyen komşuyu da. taniyorum. bilmiyorum o yüzden hiç bi zaman komşularla bağ kuramiyorum!!.
işitme engelliydim ama azimliydim.. güzel konuşmak çok çaba harcadim. çok kitap okudum... çok ders çalıştım.. teşekkürü takdiri ilk lise sonda aldim son belgem olsun diye.. rehabilitasyon egitimi aldim.. konuşma egitimi aldim öğretmenlerimi çok sevdim onlarda beni.. harfleri çıkartmak için tek başına aynanin karşsında çalışmalar yaptım.. Sen çok güzel konuşacaksin dedim hep kendime... sürekli dedim..
oysa ben mutlu çocuktum yine de topluma katıldım.. dişlanmaya alışıktım.. kavga da ettim kendimi savunmak için... bi sürü şey...
üniverstemi normal okulda okudum. üniversite okurken Retinitis pigmentosa (RP rahatszlığı öğrendim dünyayi yıkıldım yine de ayaktayim dimdik...
ama bilmiyorum trawmalarimi unutamiyorum... neden böle oldum diyemiyorum Rabbim böle yaratmiş beni diyorum şükrediyorum...
arkadaş ilişkilerimi kuramama nedeni güven meselesi.. çok kazik yedim... dişlandim derdimi anlatamadim.. bi sürü şey.
o ilk arkadaşimdi.. evlenecegimi hissetmemişim. beni hep korumuştu kkonuşmami alay edenlerle... kaderimi ona yazıldı.
5 yıl önce oğlumu karinmda kaybettim. o trawmayi unutamadim.. evlat acisi çektim hiç kimse orali olmadi.. anlamak istemedi.
şöle dediler;
DUYMA ENGELLİ BİR ANNE KARNİNDAKİ HAREKETLERİ HİSSSETMEMİŞ!!! öyle diyene Allah islah etsin dedim..
SAKAT da diyemezsin.. Sakatlari yoktur.. Rabbim anneleri engellieri özel yaratmişti..

sevgilerimle..
kusura bakmayin..
Sen çok özel bir kadınsın ❤💐 Başarılı, güçlü... Bu yaşadıkların sadece seni daha güçlü yaptı, sana bunları yaşatanlarınsa kalpleri kötü ve kötülükleriyle yaşayıp ölecekler.

Ama biliyor musun? Senin hayattan aldığın şu hazzın onda birini alamayacaklar. Sürekli kaostan beslenen bu insanlar bu gün seni yarın onu çekiştirerek kimseye bir faydası olmaksızın, kendi hayatından da şikayet ede ede bize hediye edilen bu hayatı çar çur edecekler.

Sana çok mutluluklar diliyorum ❤💐 Söylemiş miydim? Sen çok güçlü ve özel bir kadınsın...

Sen çok özel bir kadınsın ❤💐 Başarılı, güçlü... Bu yaşadıkların sadece seni daha güçlü yaptı, sana bunları yaşatanlarınsa kalpleri kötü ve kötülükleriyle yaşayıp ölecekler.

Ama biliyor musun? Senin hayattan aldığın şu hazzın onda birini alamayacaklar. Sürekli kaostan beslenen bu insanlar bu gün seni yarın onu çekiştirerek kimseye bir faydası olmaksızın, kendi hayatından da şikayet ede ede bize hediye edilen bu hayatı çar çur edecekler.

Sana çok mutluluklar diliyorum ❤💐 Söylemiş miydim? Sen çok güçlü ve özel bir kadınsın...
çok teşekkür ederim ALLAH Bin kere Razi olsun :KK36:
çok zor öle insanlara başetmek.. bide ben dil dökmeye çalışıyorum.. anlatiyorum anlamiyor
ne demişler
Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan güçtür
Cahilin dostluğundan, alimin düşmanlığı yeğdir.

ÇOK DOĞRU.
Bende boşveriyorum anlatmiyorum

Yaşadıklarınız cok zor tabiki empati kursam bile yeterince anlayamam. Ama bir konuyu netleştirelim. Eğer evinizin kapısını sürekli açık bırakırsanız bir gün mutlaka hırsız girer. Neden bu insanlara sınır çekip kapının önünde bırakmıyorsunuz. Sizi üzmelerine izin vermeyin görüşmeyin. Cocuklugunuzda yasadiginiz travmalar için destek alabilirsiniz. Bu ülkede çocukluğu çok güzel gecen çok az kişi vardır. Çocukları insan yerine koyan ve birey olarak kabul eden yok denecek kadar az. Mesafe koyun size iyi gelmeyen insanlara engeliniz kusur değil herkes kendi işine baksın. Ailenizle mutlu sağlıklı ömürler diliyorum.

merhaba...
şöle dediler;

sevgilerimle..
kusura bakmayin..
Canım benim sen çok güzel bir annesin. Kalbin çok güzel sohbetinden keyif alıyorum. Senin bu şaşkın hallerine bayılıyorum. Kim ne derse desin sen özelsin ve biz seni çok seviyoruz ❤

Yaşadıklarınız cok zor tabiki empati kursam bile yeterince anlayamam. Ama bir konuyu netleştirelim. Eğer evinizin kapısını sürekli açık bırakırsanız bir gün mutlaka hırsız girer. Neden bu insanlara sınır çekip kapının önünde bırakmıyorsunuz. Sizi üzmelerine izin vermeyin görüşmeyin. Cocuklugunuzda yasadiginiz travmalar için destek alabilirsiniz. Bu ülkede çocukluğu çok güzel gecen çok az kişi vardır. Çocukları insan yerine koyan ve birey olarak kabul eden yok denecek kadar az. Mesafe koyun size iyi gelmeyen insanlara engeliniz kusur değil herkes kendi işine baksın. Ailenizle mutlu sağlıklı ömürler diliyorum.
belki travmalarim bana ders oldu... yaşadıklarim bir roman gibi .. anlatsam gücüm yetmez..
bilmiyorum bana iyi gelmeyen insanlari hayatimdan çikardim. konuşmadim umrumda bile olmadim.

benim örnek olduğum Engelli arkadaşarim vardir onlari izledim...
çok güzel işler başarmiş işitme engelli arkadaşlarla arkadaş edindim...
ve çok güzel dostluk kurdum..
ama bunu normal insanlarla yapamiyorum.. ben çok çaba ediyorum onlar kaçiyor:KK70:

Bu dünyada engeli olmasına rağmen birçok şeyi başarmış bir kadının geçmişi sadece angaryadır. Okumuşsun, memur olmuşsun, ayaklarının üzerinde duruyorsun, anne olmuşsun. Engeli olmadığı halde senin geldiğin konuma gelmeyi başaramayan, aman zengin koca bulur gezerim diye düşünen, gördüğü zulüme rağmen hala sesini çıkarmayan, özgürleşemeyen binlerce kadın var. Sen birey olmayı başarmışsın. Nedir ki geçmiş. Kuru kalabalık sadece.

Geçmişine takılanlar genelde geleceğini inşa edemeyenlerdir. Geçmişi suçlar, geçmiş yüzünden başarısız olduklarını düşünürler. Sen öyle değilsin. O yüzden geçmişin kuru kalabalıktan ibaret olmalı. Travma diye düşünme, bugün durduğun yerde olnanı sağlayan seni olumsuz da olsa motive eden onlardı diye düşün.

Ailesi tarafından okutulmamış, pipiye tapması öğretilmiş kadınlar ikinci üniversitelerini okurken "onlar yüzünden okudum, onlara inat" diyorlar mesela. Belki sürekli pofpoflandığı bir hayatı olsa, okumayı tercih etmeyecekti bile. Yaşadıklarımız bazen imtihan, bazen kendi Tercihimiz, bazen de insanların salt kötülüğünden ibaret. Ancak sen zor başarmış, kendini kanıtlamışsın. Geriye sadece saçma sapan cahil insanların geçmişteki vızıltıları kalmış. Sil üstlerini gitsin.

X