bir rivayete göre şöyle anlatılır; peygamber efendimiz zamanında kem gözlü bir adam bir kervan geçerken develere baksa tüm develer oracıkta yıkılır ölürmüş. bir gün bu adam yine bir kervan geçerken kem gözle bakmış tüm develer oldukları yere yığılmışlar ama tek bir deveye hiçbir şey olmamış. orada bulunanlar peygamber efendimize bu olaydaki kerameti sorduklarında Peygamberimiz o devenin yüküne bakmalarını söylemiş. deve şap taşıyormuş. ve böylelikle şap ın nazara iyi geldiği öğrenilmiş.
bir kumaş parçasına sarıp cepte ya da kıyafet içinde taşınmalı.
eriyip çatladığında taş değiştirilmeli.
ben öğle aramda aldım.akşama evime koyacağım.
canım benim aynı rivayeti diğer konuda çörek otu olarak okumuştum şimdi kafam karıştı hangisi doğru acaba?
şap çok etkili diyorlar... süs olarakta çok rahat kullanılabiliyor evin için nazar boncuklarına çok yakışıyor
kızalr aklıma geldi ..ben ortaokula yada liseye gidiyordum emin değilim...bi akraba ziyaretine gitmiştik annemlerle.küçük bi bebeklri vardı. ilk doğduğunda görmüştüm minicikti..gittiğimizdede çocuk 7-8 aylıktı sanırım..görünce kocaman ve çok tatlı gelmişti..aaaa e kadar büyümüş tatlı olmuş demiştim..aradan yarım saat geçti çocuk huzysuzlanmaya başlamıştı...ev sahibi ,görümcesi falan mutfağa geçmişti. annem su istemişti benden gittim almaya ...ocağa tuz atmışlardı ...tuzu yakıyorlardı...bi yandanda çocuğa okuyup bana ters ters bakıyorlardı eve gidince anneme söylemiştim.nazar için yapmışlardır demişti...benim nazar ettiğimi düşünmüşler...çok üzülmüştüm..çünkü içimde kötü niyet yoktu ..bakışları hala gözlerimin önünde özellikle görümcesinin
Küçük küp tarzı parçalar.şap hep parça olarak mı satılır...
canım benim aynı rivayeti diğer konuda çörek otu olarak okumuştum şimdi kafam karıştı hangisi doğru acaba?
şap çok etkili diyorlar... süs olarakta çok rahat kullanılabiliyor evin için nazar boncuklarına çok yakışıyor
canım nazar sadece kötü niyetten olmuyomuş.....annenin yavrusuna....hatta insanın kendisine bile kendi kendine nazar değebiliyormuş......yani iyi yada kötü bakış farketmiyor.......ferah tut kendini.....daha çocuk sayılırmışsın o yaşta öyle bakmaları hoş olmamış doğrusu......
bana yok demişlerdi ama bir yerde okudum iyi araştırmak lazımmış.etkileşim yapıp tam tersi etkiye yol açabilirmiş.arkadaşlar bu doğal taşlardan olan takıları kullanırken farklı taşları bir arada kullanmanın bir sakıncası varmı.....:44::44::44::44:
bana yok demişlerdi ama bir yerde okudum iyi araştırmak lazımmış.etkileşim yapıp tam tersi etkiye yol açabilirmiş.
ben de adaçayı tütsüsünden sonra sabahları erken kalkıyorumkızlar bu arada dün akşam pembu kuvars bileklik takmaya başladım....psikolojik mi bilemiyorum ama olumlu bir his var üzerimde....sabah huzurlu uyandım mesela....sinirli olurdum sakinim.....şaşırdım doğrusu....tabi taşı takarken dua ederek güzel dileklerde bulunarak ve gördükçe bilekliği dualara dileklere devam ettim....bunun da etkisi büyük.....öylece duruyordu takı kutusunda...kullanmak lazımmış.....:26::26::26::26::26:
kızlar selam
benim evimde inanılmaz nazar var bunu hissediyorum..
eve girer girmez uyku bastırıyor eşimede aynı şekilde oluyor..
kurşun döktürdüm evde canlı çiçek besliyoruz 5-6 tane kadar.
lavanta keseleride var evimde.
sirkeli su ilede temizlik yapıyorum ama yok fayda etmiyor..
birde en büyük sorun insanların arasına girdiğimiz zaman nazara geliyoruz sanırım çok iyiyken ortada hiç bişey yokken tartışıyoruz..
en çokta birileri ne kadar mutlular felan dediği zaman oluyor mu..
evimde bayada bir nazar boncuğu var ama hissediyorum nazara geldiğimizi napcaz biz..
bilmiyorum ama çörek otunu da duydum. anneannemin annesi üzerinde taşırmış hep.
ben kurşun döktürmek istiyorum aslındaama artık nerde o eskiler
küçükken bana yaptırmıştı babaannem hatırlarım cazır cuzur üstümde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?