• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endüstri Mühendisleri ve adaylarına:)

arkadaslar ben de endüstri mühendisiyim. mühendisler basliginda kisaca kendimden bahsettim ayni mesaji buraya kopyalamak hos olmaz diye düsündüm. istediginiz konuda yardimci olabilirim.

Türkiye ve Dünya genelinde kongreler oluyor paranız varsa fisfisfis. Belirli konular üzerine kurslar oluyor yer yer. Ama bazı kurslara bireysel başvuru yapamıyorsunuz, kurumsal başvuru oluyor ancak. Bazen üniversitelerin etkinlikleri oluyor: TEMÖB(Türkiye Endüstri Mühendisleri Öğrencileri Buluşması) ayrıca üniversitelerde Endüstri Mühendisliği külüpleri oluyor. Bu kulüplerde belirli organizasyonlar düzenliyor, tanınmış şirketlerden üst düzey yöneticileri getirtiyorlar, belirli deneyim paylaşımları oluyor. Bunun yanında, şuan yapabileceğiniz en iyi şey, office te uzmanlaşmanız. Genelde çoğu yerde hala ne yazık ki excel dosyaları kullanılıyor. Ve iyi bir programlama dilinde ileri seviyeye gelmeniz büyük artı oluşturacaktır. SQL de olmazsa olmazlardan. Şuan bir çok yer SAP deneyiminizin olup olmadığınıda sorguluyor. Bir çok kriter var. Yabancı dil çok önemli, çok iyi yazılı ve sözlü ingizlice konuşuyor olduğunuz zaten var sayılıyor, ek olrak su gibi almanca konuşursanız işiniz oldukça kolaylaşıyor. Bitirdiğiniz üniversite büyük önem taşıyor :1closedeyes: bence total quality management, yada lean production a yönelik eğitimler almanız size büyük artı sağlayacaktır. Forecasting Techniques da işinize yarar. Supply Chain Managementta.. Bir çok şey var.. Ama önemli olan hangi alana yönelmek istediğiniz.

bu tavsiyelere kesinlikle katiliyorum. TEMÖB son yillarda eglence agirlikli bir organizasyon olmus duyduguma göre. bana göre Türkiye de ki en iyi endüstri mühendisligi organizasyonlarindan biri itü nün organizasyonu olan EMÖS. Endüstri mühendisi adaylarina gitmelerini özellikle tavsiye ederim.

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar. ben de endüstri mühendisligi 4. sınıf ögrencisiyim. bu bahsedilen organizasyonların hepsine gitmeye calisiyorum TEMÖB hakkinda söylenilenler dogru cok eglence agirlikli mesleki paylasim adina pek bir sey katmiyor insana. EMÖS favori organizasyonum, ıTÜ bu isi gercekten cok iyi biliyor. EMÖS den ayrica cok güzel dostluklar kazaniliyor. programlama ve bilgisayar kullaniminda herkes Ms Office i etkin sekilde kullanmayi ögrenin diyor. okulda biz bir cok derste excel üzerinde uygulamalar yaptik ve sirf Office ögreneyim diye bir cok yerde bedava stajer olarak calistim. Ayrica hocalarimiz bize endüstri mühendisligi ile ilgili kafanizda herhangi bir alan yoksa ERP alanina yönelin dediler. Bu sene Pfizer Türkiye de staj yaptim orada biraz Oracle HRMS kullandim bu sene de ERP uygulamaları dersim var Axapta yi alacagız sanırım. kendimi bu alanda daha fazla nasil gelistirebilirim?
Dil konusuna gelince ingilizce konusunda hic bir sıkıntı yasamiyorum, su anda almanca ögreniyorum. Almanca yi 2. yabanci dil olarak tavsiye eder misiniz? yüksek lisansda Amerika, ıngiltere veya Almanya istiyorum. bana tavsiye edebileceginiz okullar var mi?

merhaba arkadaslar. ben de endüstri mühendisligi 4. sınıf ögrencisiyim. bu bahsedilen organizasyonların hepsine gitmeye calisiyorum TEMÖB hakkinda söylenilenler dogru cok eglence agirlikli mesleki paylasim adina pek bir sey katmiyor insana. EMÖS favori organizasyonum, İTÜ bu isi gercekten cok iyi biliyor. EMÖS den ayrica cok güzel dostluklar kazaniliyor. programlama ve bilgisayar kullaniminda herkes Ms Office i etkin sekilde kullanmayi ögrenin diyor. okulda biz bir cok derste excel üzerinde uygulamalar yaptik ve sirf Office ögreneyim diye bir cok yerde bedava stajer olarak calistim. Ayrica hocalarimiz bize endüstri mühendisligi ile ilgili kafanizda herhangi bir alan yoksa ERP alanina yönelin dediler. Bu sene Pfizer Türkiye de staj yaptim orada biraz Oracle HRMS kullandim bu sene de ERP uygulamaları dersim var Axapta yi alacagız sanırım. kendimi bu alanda daha fazla nasil gelistirebilirim?
Dil konusuna gelince ingilizce konusunda hic bir sıkıntı yasamiyorum, su anda almanca ögreniyorum. Almanca yi 2. yabanci dil olarak tavsiye eder misiniz? yüksek lisansda Amerika, İngiltere veya Almanya istiyorum. bana tavsiye edebileceginiz okullar var mi?

mesleki paylasim icin bu tarz organizasyonlarin oldukca faydasini görürsün. MS Office konusunda cok dogru bir sekilde yönlendirilmissin özellikle Excel kullanimi cok önemli nerede calisirsan calis %50 Excel mühendisi oluyorsun. Excel de macro ve vba özelliklerine önem ver derim.
Staj yaptigin kurum ise benim yuvam dedigim yer. yerimseniben Meslegim adina ilk bilgileri ilk deneyimleri yasadigim yer. senin icin cok dogru bir secim olmus. Pfizer in kültüründen umarim önemli seyler kazanmissindir. Axapta yi da ögrenince ERP paketleri hakkinda genel bir fikrin olur ama tabi en cok kullanilan ERP paketi SAP. onun hakkinda da bir seyler yap derim. SAP uygulayan bir firmanin herhangi bir projesinde yer almayi basarabilirsen sana cok faydasi olur genelde kullanilarak ögreniliyor cünkü. SAP ile ilgili bana cekinmeden istedigini danisabilirsin.
İngilizce bilmek gercekten cok önemli artik bütün is basvurularinda İngilizce ye hakim oldugunuz varsayiliyor zaten. Ben kendim Alman ekolünden geldigim icin Almanca yi sana tavsiye ederim. yüksek lisans icin okul seciminde ise bir cok kriter var benim 3 ülkeyle ilgili de tecrübem var okul konusunda da istedigin soruya cevap verebilirim.

aramıza hosgeldın dılsad:)benımde sana bır sorum olacxak excel ı ogrenmek ıcın bedava staj yaptım demıssın bu staj yerlerını kendın nasıl ayarladın ben 3.sınıfa gectım ve busene excelımı veoffcemı gelısırmek ıcın parttıme senın gıbı ıs bulmak ısıtyorum ama nasıl yapıcam bılmıyorum

mesleki paylasim icin bu tarz organizasyonlarin oldukca faydasini görürsün. MS Office konusunda cok dogru bir sekilde yönlendirilmissin özellikle Excel kullanimi cok önemli nerede calisirsan calis %50 Excel mühendisi oluyorsun. Excel de macro ve vba özelliklerine önem ver derim.
Staj yaptigin kurum ise benim yuvam dedigim yer. yerimseniben Meslegim adina ilk bilgileri ilk deneyimleri yasadigim yer. senin icin cok dogru bir secim olmus. Pfizer in kültüründen umarim önemli seyler kazanmissindir. Axapta yi da ögrenince ERP paketleri hakkinda genel bir fikrin olur ama tabi en cok kullanilan ERP paketi SAP. onun hakkinda da bir seyler yap derim. SAP uygulayan bir firmanin herhangi bir projesinde yer almayi basarabilirsen sana cok faydasi olur genelde kullanilarak ögreniliyor cünkü. SAP ile ilgili bana cekinmeden istedigini danisabilirsin.
İngilizce bilmek gercekten cok önemli artik bütün is basvurularinda İngilizce ye hakim oldugunuz varsayiliyor zaten. Ben kendim Alman ekolünden geldigim icin Almanca yi sana tavsiye ederim. yüksek lisans icin okul seciminde ise bir cok kriter var benim 3 ülkeyle ilgili de tecrübem var okul konusunda da istedigin soruya cevap verebilirim.

SAP konusunda yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim. SAP iyi ögrenmek istiyorsan proje yap diyor zaten herkes.
excel de macro islemler ve vba ye aktarmayi bu yaz abimden biraz ögrendim. excel i de u sene aldigimiz system analysis ve simulation dersinde bayagi gelistirdim. sorunum yok diyebilirim.

okulda bir kac projede yer aliyorum cok eglenceli gidiyor ve faydasini da görüyorum. Almanca yi cok seviyorum cok zor bir dil ama ögrenme konusunda azimliyim. okul konusunda ise cok karisigim henüz karar veremedim GPA im iyi ama sadece iyi bir GPA maalesef yeterli degil. Toefl sonucum da oldukca tatmin edici ama icimde yine bir korku var. Bu sene icinde de TestDaf yada Sprachdiplom a girecegim beni en cok korkutan bu ikisi acikcasi. okul konusunda size oldukca fazla soru sorabilirim simdiden özür dilerim. :kedi:

arkadas staj nereden buldugumu sormus bahsettigim organizasyonlarda tanistigim insanlar sayesinde oldu. cünkü Türkiye'de bir cok CV okunmuyor bile. birebir referans cok öenmli. Bir de bu konuda hep arastiriyorum herkese soruyorum part time calisabilecegim var mi diye. internetten hep meslekle ilgili bir seyler okumaya calisiyorum insanlara danisiyorum. genel olarak böyle arastirmadan pesinde kosmandan olmuyor maalesef. :1no2:

dılsad bende sana bırseyler sormak ısıtyorum ama ozel mesaj ayarın yok sende bılgılerını benmle paylasırmısın

merhaba kızlar..bende 2004 mezunu 5 yıllık terübesi olan bir endüstri mühendisiyim. mezun olduğum yıldan beri aralıksız hep çalıştım halen de çalışıyorum. demek istediğim iş konusunda gözünüzü pek korkutmayın emin olun mezun oluncakapılar bir bir açılıyor. ben şuanki iş yerimi seçerken tam 5 iş yeri arasından terih yaptım. yardımcı olabileceğim konularda deneyimlerimi paylaşmaya hazırım. halen öğrenci olanlara başarılar diliyorum, emin olun güzel bir meslek ben çok memnunumzemuszemus

merhaba kızlar..bende 2004 mezunu 5 yıllık terübesi olan bir endüstri mühendisiyim. mezun olduğum yıldan beri aralıksız hep çalıştım halen de çalışıyorum. demek istediğim iş konusunda gözünüzü pek korkutmayın emin olun mezun oluncakapılar bir bir açılıyor. ben şuanki iş yerimi seçerken tam 5 iş yeri arasından terih yaptım. yardımcı olabileceğim konularda deneyimlerimi paylaşmaya hazırım. halen öğrenci olanlara başarılar diliyorum, emin olun güzel bir meslek ben çok memnunumzemuszemus

mrb pinarz,,umarım benm de senn gibi seçeneklerim olur :1rolleyes: stajdan yeni geldim.anladığım kadarıyla endüstri mühendislerinin gittiği yere göre işleri farklılık gösteriyr. hatta aynı fabrika da bile farklı işleri yapabiliyrlar. senn sektörün ne? kısaca neler yaptığından bahseder misin?birde hangi alanda ilerlememizi tavsiye edersin opuyorumnanaktan

mrb arkadaşlar.. aranıza yeni bir endüstri mühendisi adayı daha katılıyorrr :) bende 3. sınıfım bu sene..

ezzo nelerdesın nasıl gectı stajın neler yaptın neler ogrendın sende paylas :)

cnm çok giremiorum nete ya..stajım güzeldi..otomotiwle ilgili olduğu için hatlarda gezdim bol bol..üretim stajı olduğundan programla falan işimiz olmadı..yönetim stajından daa çok şey bekliorum..

Kızlar daha yeni görüyorum burayı... sizde uzun zamandır yoksunuz anlaşılan... bende Endüstri Mühendisiyim... 4 aydır da çalışıyorum :)

Kızlar daha yeni görüyorum burayı... sizde uzun zamandır yoksunuz anlaşılan... bende Endüstri Mühendisiyim... 4 aydır da çalışıyorum :)

mrb cherry_pie hoşgeldin..ewt uzun zamandır girmiorz..hayırlı olsun yeni işin..hangi alandasın ve bize önerilerini bekliorm..vereliniortak

merhaba kızlar baslıgı yeni gördüm bende end muh son sınıfım 1. sınıftan beri bicok firmada calıstım finansbank,şekerbank,michelin,işsnt.. ilk calstgm gun okdr kendmi kasmıstımki kimse bana kötü davranmadı ama biri bişi isteyince (müdür şef vs) kendmi kötü hissediodum birinden emir almak agrıma gidiodu utanıodum sıkılıodum eve gelip aglamıstım ilk gun:) havadan nem kapıyodum benden size tavsiye ögrenciyken iş hayatına adım atın deneyim kazanın şuan hiç böle sıkıntılarım yok şükürr:) temöb ve emöse bende yıllardır gidiyorum gercekten temöb eglence agırlıklı busene antepede gittim temöbe ama gece eglenceleri yemek kısımları önplandaydı hep emös te biraz kendni tekrarlıyor gibi geliyor bana artık..ben bogaziçi ünv. nin okul diye bir semineri var hersene yapılan onu cok begenmiştim P&G ye göturup proje gibi bi tanıtım yapıp bizide dahil etmişlerdi çok verimli gecti baska bigunundede konu verdiler üretim planlama ile ilgili gruplara ayrılıp bütünleşik planlama hesaplarını vs hesaplatıp en iyi grubu secip ödüllendirdiler fln en guzel seminer buydu bence.. benim sıkıntım ingilizce ve office programları tmm ama 2. dil olarak kararsızım yani giriceğin firmaya göre değişio hersey michelin e gireceksen inglizce+fransızca mercedes e gireceksen ingilizce+almanca her firma için değişio bu durum:S

merhaba selın sen hangı unıdesın busene bende vardım gazıantep temob de katılıyorum sana bıraz eglence agırlıklı olmus.kacıncı sınıfsın bırıncı sınfıtan berı nasıl ıs buldun calıstın:S

Back