Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Türkiye ve Dünya genelinde kongreler oluyor paranız varsa fisfisfis. Belirli konular üzerine kurslar oluyor yer yer. Ama bazı kurslara bireysel başvuru yapamıyorsunuz, kurumsal başvuru oluyor ancak. Bazen üniversitelerin etkinlikleri oluyor: TEMÖB(Türkiye Endüstri Mühendisleri Öğrencileri Buluşması) ayrıca üniversitelerde Endüstri Mühendisliği külüpleri oluyor. Bu kulüplerde belirli organizasyonlar düzenliyor, tanınmış şirketlerden üst düzey yöneticileri getirtiyorlar, belirli deneyim paylaşımları oluyor. Bunun yanında, şuan yapabileceğiniz en iyi şey, office te uzmanlaşmanız. Genelde çoğu yerde hala ne yazık ki excel dosyaları kullanılıyor. Ve iyi bir programlama dilinde ileri seviyeye gelmeniz büyük artı oluşturacaktır. SQL de olmazsa olmazlardan. Şuan bir çok yer SAP deneyiminizin olup olmadığınıda sorguluyor. Bir çok kriter var. Yabancı dil çok önemli, çok iyi yazılı ve sözlü ingizlice konuşuyor olduğunuz zaten var sayılıyor, ek olrak su gibi almanca konuşursanız işiniz oldukça kolaylaşıyor. Bitirdiğiniz üniversite büyük önem taşıyor :1closedeyes: bence total quality management, yada lean production a yönelik eğitimler almanız size büyük artı sağlayacaktır. Forecasting Techniques da işinize yarar. Supply Chain Managementta.. Bir çok şey var.. Ama önemli olan hangi alana yönelmek istediğiniz.
merhaba arkadaslar. ben de endüstri mühendisligi 4. sınıf ögrencisiyim. bu bahsedilen organizasyonların hepsine gitmeye calisiyorum TEMÖB hakkinda söylenilenler dogru cok eglence agirlikli mesleki paylasim adina pek bir sey katmiyor insana. EMÖS favori organizasyonum, İTÜ bu isi gercekten cok iyi biliyor. EMÖS den ayrica cok güzel dostluklar kazaniliyor. programlama ve bilgisayar kullaniminda herkes Ms Office i etkin sekilde kullanmayi ögrenin diyor. okulda biz bir cok derste excel üzerinde uygulamalar yaptik ve sirf Office ögreneyim diye bir cok yerde bedava stajer olarak calistim. Ayrica hocalarimiz bize endüstri mühendisligi ile ilgili kafanizda herhangi bir alan yoksa ERP alanina yönelin dediler. Bu sene Pfizer Türkiye de staj yaptim orada biraz Oracle HRMS kullandim bu sene de ERP uygulamaları dersim var Axapta yi alacagız sanırım. kendimi bu alanda daha fazla nasil gelistirebilirim?
Dil konusuna gelince ingilizce konusunda hic bir sıkıntı yasamiyorum, su anda almanca ögreniyorum. Almanca yi 2. yabanci dil olarak tavsiye eder misiniz? yüksek lisansda Amerika, İngiltere veya Almanya istiyorum. bana tavsiye edebileceginiz okullar var mi?
mesleki paylasim icin bu tarz organizasyonlarin oldukca faydasini görürsün. MS Office konusunda cok dogru bir sekilde yönlendirilmissin özellikle Excel kullanimi cok önemli nerede calisirsan calis %50 Excel mühendisi oluyorsun. Excel de macro ve vba özelliklerine önem ver derim.
Staj yaptigin kurum ise benim yuvam dedigim yer. yerimseniben Meslegim adina ilk bilgileri ilk deneyimleri yasadigim yer. senin icin cok dogru bir secim olmus. Pfizer in kültüründen umarim önemli seyler kazanmissindir. Axapta yi da ögrenince ERP paketleri hakkinda genel bir fikrin olur ama tabi en cok kullanilan ERP paketi SAP. onun hakkinda da bir seyler yap derim. SAP uygulayan bir firmanin herhangi bir projesinde yer almayi basarabilirsen sana cok faydasi olur genelde kullanilarak ögreniliyor cünkü. SAP ile ilgili bana cekinmeden istedigini danisabilirsin.
İngilizce bilmek gercekten cok önemli artik bütün is basvurularinda İngilizce ye hakim oldugunuz varsayiliyor zaten. Ben kendim Alman ekolünden geldigim icin Almanca yi sana tavsiye ederim. yüksek lisans icin okul seciminde ise bir cok kriter var benim 3 ülkeyle ilgili de tecrübem var okul konusunda da istedigin soruya cevap verebilirim.
merhaba kızlar..bende 2004 mezunu 5 yıllık terübesi olan bir endüstri mühendisiyim. mezun olduğum yıldan beri aralıksız hep çalıştım halen de çalışıyorum. demek istediğim iş konusunda gözünüzü pek korkutmayın emin olun mezun oluncakapılar bir bir açılıyor. ben şuanki iş yerimi seçerken tam 5 iş yeri arasından terih yaptım. yardımcı olabileceğim konularda deneyimlerimi paylaşmaya hazırım. halen öğrenci olanlara başarılar diliyorum, emin olun güzel bir meslek ben çok memnunumzemuszemus
mrb arkadaşlar.. aranıza yeni bir endüstri mühendisi adayı daha katılıyorrr :) bende 3. sınıfım bu sene..
ezzo nelerdesın nasıl gectı stajın neler yaptın neler ogrendın sende paylas :)
Kızlar daha yeni görüyorum burayı... sizde uzun zamandır yoksunuz anlaşılan... bende Endüstri Mühendisiyim... 4 aydır da çalışıyorum :)
Kızlar daha yeni görüyorum burayı... sizde uzun zamandır yoksunuz anlaşılan... bende Endüstri Mühendisiyim... 4 aydır da çalışıyorum :)