Endüstri Mühendisleri ve adaylarına:)

veeance sen tecrube bır em heralde bızımle tecrubelerını ve onerılerını paylasırsan bıze yardım etmıs olursun kendımızı gelıstırmemız ıcın neler uyapabılıırz kurslar kıtablar vs nevarsa paylasın lutfena.s.

cileklipuding dur oyle soyleyıp kaçmak yok :lepi: nesi zormuş yahu :ecrin_bebek:

O sınavlara giriyor stresi beni alıyor kaydirigubbakcemile , ben girsem daha iyi walla, şaka maka inşallah bir an önce bitirip maaşa geçersiniz :Saruboceq:.

Türkiye ve Dünya genelinde kongreler oluyor paranız varsa fisfisfis. Belirli konular üzerine kurslar oluyor yer yer. Ama bazı kurslara bireysel başvuru yapamıyorsunuz, kurumsal başvuru oluyor ancak. Bazen üniversitelerin etkinlikleri oluyor: TEMÖB(Türkiye Endüstri Mühendisleri Öğrencileri Buluşması) ayrıca üniversitelerde Endüstri Mühendisliği külüpleri oluyor. Bu kulüplerde belirli organizasyonlar düzenliyor, tanınmış şirketlerden üst düzey yöneticileri getirtiyorlar, belirli deneyim paylaşımları oluyor. Bunun yanında, şuan yapabileceğiniz en iyi şey, office te uzmanlaşmanız. Genelde çoğu yerde hala ne yazık ki excel dosyaları kullanılıyor. Ve iyi bir programlama dilinde ileri seviyeye gelmeniz büyük artı oluşturacaktır. SQL de olmazsa olmazlardan. Şuan bir çok yer SAP deneyiminizin olup olmadığınıda sorguluyor. Bir çok kriter var. Yabancı dil çok önemli, çok iyi yazılı ve sözlü ingizlice konuşuyor olduğunuz zaten var sayılıyor, ek olrak su gibi almanca konuşursanız işiniz oldukça kolaylaşıyor. Bitirdiğiniz üniversite büyük önem taşıyor :1closedeyes: bence total quality management, yada lean production a yönelik eğitimler almanız size büyük artı sağlayacaktır. Forecasting Techniques da işinize yarar. Supply Chain Managementta.. Bir çok şey var.. Ama önemli olan hangi alana yönelmek istediğiniz.

amaan wala her yerde para konuşuo.. :gitme: biz kulübümüzde kariyer günleri düzenledik..banka müdürleri olsun iş adamları olsun çağırdık katılım da çok iidi..ama seminerle falan öğrenilcek gbi değil..ya kurs ya kurs mafoldumben onun sonu da paraya çıkıo yine..neyse bakalım.bi şekilde çıkıcaz okuldan..önerileriniz için teşekkrler..

slm kızlar,bu sene işletmeyi bitirdim ama bi sayısalcı olarak:)
ve tekrar hazırlanıp sınava girmek istiyorum,çünkü daha 22'yim:)
eczacılık yada endüstri mühendisliği istiyorum,o da işletme okumamdan kaynaklı sanırım,birbirini destekler diye düşünüyorum,çok mu zor ya,ben işletmede de çok zorlanmıştım ama 4 te bitti :)
ne dersiniz,denemeye değer mi:))
zemuszemus

canım işleteme zaten endüstri de war istersen başka bişe düşün..yine sen bilirsin ama.. daa farklı bi branş da olabilir..

Kızlar ben endüstri mühendisliğinden mezun oldum.. Allah hepimize başarılı bir hayat nasip eder inşallah.. 1 hafta sonra yani ayın 24 ünde YLSY başvurusunda bulunacağım.. Bu bursu kazanıp yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmayı çok istiyorum, herşeyin hayırlısı olsun tabi.. çok stresliyim bu aralar..

ı.Ü mezunu,zamanında çok yüksek puanlarla Endüstri Müh bölümüne girmiş,fakat şimdi doktor olmadığına deli gibi pişman bir sevgilim var.

şunu biliyorum ki kalitelerinin,zekalarının çok çok altında işlerde çalışıyorlar mezun olunca.

coookkkk tesekkur ederımm bızımle guzel paylasımlar yapmıssın kulagıma kesınlıkle kupe olcak bırarar temöb ızmırde ekonomı unısınde gıdıp gıtmemekte kararısızdım sen sımdı sence gıtcem ıyımı olur yararlımı boyle semınerler sertıfkaları ıs ararken nekadar gecerlı oluyorr ayrıca SAP deneyımı bırazdaha acarmsıın SQL ı kurslardanmı ogrencez

ıs bulamadımı sevglılın bızı bıraz aydınlatırmsın pısman olma nedenlerı nelerdı ısını mı sevmedı

İşini çok seviyor ama işine verdiği emeğe göre ücretler düşük.
İşsiz kalmıyor endüstri mühendisleri,hiç işsiz bir arkadaşını duymadım herkes bir yere yerleşti.
Pişmanlığı idealist davranması nedeniyle,yani eğer ona göre doktor olsaydı daha kolay para kazanacaktı.
Şu anda bilge adam'da yazılım kursuna gidiyor sql ve benim anlamadığım -tatlicadiarzu- diğer programları içeren bir kurs.Bakalım o bu yolda ilerlemek istedi.
bir süre planlamada çalıştı,ama pek memnun kalmadı özellikle tekstil çok zayıf durumda.

onun end müh okuyan arkadaşlarına tavsiyesi "dil meselesi" hatta "diller" ve hangi alanda çalışmak istiyorlarsa o alanda özel eğitimler oluyor.

senden rıca etsem hangı kurslara gııttıgını ögrenıp yazarmısın tavsıye kurslara neler olabılır bana onerecegı bende 3.sınıfa gectım ve ıs bulma konusunda sımdıden endıslenıyorum

senn ıcın ınsallahh en ıyısı olur endustrı muh arkadaslarımı tum kalbımle desteklıyoırum hep destek tam destekkk:lepi::lepi:kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…