Endoskopik yüz germe - Facelift

Aslında realself sitesindeki yorum ve değerlendirmelere baktığınızda en çok memnun kalınan estetik ameliyat yüz germe ameliyatları, ama orada daha çok 'geleneksel' yani klasik germe yöntemleri var, ki mini-lift buna dahil, veya macs lift yapılmış. Yüz germe konusunda uzmanlaşmış cerrahlara bu işlemin yapılması tavsiye ediliyor ama ben Istanbul'da bu alanda iyi birini duymadım. Benim de yüz ovali kareleşmeye başlamak üzere, komple facelift değil, sadece lower istiyorum. Endoskopiğin de sonuçları özellikle göz bölgesinde çok güzel ama benim sorunuma çözüm değil gibi.
İstanbul'da tanıdığım bir cerraha sormuştum alt bölge için bir lifti bana fahiş bir fiyat vermişti 8 bin dolar gibi, ayrıca iyi bir estetik cerrahı olsa da bu konuda iyi mi emin olamadım...birini duyarsam size haber veririm:-)
Cok tesekkur ederim sevgiler, iyi bir cerrah duyarsaniz bilgi ricasiyla

Merhaba herkese,
Forumu epeydir vaktim oldukça takip ediyordum. Ben de face-lift'e adayım (yaşım 46 oldu:KK43:() ama endoskopik istemediğimi düşünüyorum (veya emin değilim). Biliyorum burası endoskopik yüz germe forumu ama açıkçası merak ettiğim veya hiç bir forumda bulamadığım konu, klasik yöntemlerde başarılı olan cerrahlar. (?)Yüz kolay emanet edilecek bir bölge değil ve çok iyi cerrahlar olduğunu bilmeme ragmen (Istanbul'dakiler) açık yöntemle lower veya mid-face lift yapan isim yapmış birini duymadım.
Mayıs veya Haziran gibi görüşme yapmak istediğim doktorlar var ama doktor doktor dolaşmaktansa once listemi daha az kişiye indirmek isterdim.
Önerileriniz olursa çok sevinirim.
Sevgiler.

Merhabalar bende aynı amaçla dr arıyorum. Gerçi ben eğer işin ehli birini bulabilirsem Ankarada ameliyat olmayı düşünüyorum. Edindiğiniz bilgileri benimlede paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Bende klasik olmaya aday biriyim. Çünkü yüzümün altı çene kenarlarım kötü.
Klasikte iyi dr duymadım bende. Klasik için topik de yok ortada. Umarım birileri yazar da öğreniriz

Klasik yüz germe ameliyatında rutin olarak boyun gerdirme de yapılıyor mu. Benim boynum gençliğimden beri hep dolgundu ama son yıllarda iyice saldı kendisini :KK43:
Sanırım ben de klasik bir ameliyata ihtiyaç duyacağım.

Tabii paylaşırım, şu sıralar epey yoğunum ama Mayıs-Haziran başı görüşmelere başlarım Istanbulda'ki doktorlarla.
Benim boynumda sorun yok sadece sanki gözümün altındaki yağlar yok olup çeneme yakın aşağıya göç etmişler:-) Endoskopiğe adaymıyım emin değilim hala... onun iyleşme sürecine vaktim olmayabilir.
Bir ara lazer destekli yüz gerdirmeyi düşündüm, onda da yine aslında klasik yöntemle yapılıyor sadece kesilerde galiba lazerle yakılıyor.Galiba daha az kanama oluyor ve lazer kullanımı hücreleri yeniliyor (yanılmıyorsam). Onu da bir araştırabilirsiniz, benim tek endişem doktorun lazer hünerine güvenmeme ragmen yüz germe konusundaki becerisini bilemiyor olmamdı.
Klasik yüz germe ameliyatında rutin olarak boyun gerdirme de yapılıyor mu. Benim boynum gençliğimden beri hep dolgundu ama son yıllarda iyice saldı kendisini :KK43:
Sanırım ben de klasik bir ameliyata ihtiyaç duyacağım.

Ben Ankarada bir doktor ile görüştüm. Bana değil endoskopik germe, klasik yüz germe ameliyatının biletek başına tatminkar bir fayda vermeyeceğini anlattı. Yüz germeye ek olarak aynı ameliyatta alnımı boynumu ve göz kapaklarımı da içeren bir ameliyat önerdi. Gösterdiği sonuçlar gerçekten inanılmaz farklı ama bana ameliyatın yaklaşık 8 saat kadar süreceğini söyleyince korktum biraz.
Neyse anladım ki endoskopik işler benden geçmiş:KK43:
Yine de bu forumu okuyana kadar endoskopik ameliyatın öyle bir haftada sonuçlanan
birşey olduğu heyecanına kapılmıştım. İşin aslı başkaymış. Paylaşıp aydınlatan herkese sevgiler.

Ben Ankarada bir doktor ile görüştüm. Bana değil endoskopik germe, klasik yüz germe ameliyatının biletek başına tatminkar bir fayda vermeyeceğini anlattı. Yüz germeye ek olarak aynı ameliyatta alnımı boynumu ve göz kapaklarımı da içeren bir ameliyat önerdi. Gösterdiği sonuçlar gerçekten inanılmaz farklı ama bana ameliyatın yaklaşık 8 saat kadar süreceğini söyleyince korktum biraz.
Neyse anladım ki endoskopik işler benden geçmiş:KK43:
Yine de bu forumu okuyana kadar endoskopik ameliyatın öyle bir haftada sonuçlanan
birşey olduğu heyecanına kapılmıştım. İşin aslı başkaymış. Paylaşıp aydınlatan herkese sevgiler.
kac yasindasiniz, korkmayin ameliyattan boyun yuz goz kapaklari 4-5 saat suruyor aslinda

kac yasindasiniz, korkmayin ameliyattan boyun yuz goz kapaklari 4-5 saat suruyor aslinda

Birkaç haftaya 52 olacağım. Sezeryan dışında hiç ameliyat olmadığımdan belki ister istemez insan narkozdan ürküyor. Doktorum bunun uzun bir ameliyat olduğunu ancak aynı uzunluktaki diğer ameliyatlar gibi vücudu yormayacağını söyledi. Bu ameliyatlarda organ ameliyatları gibi derin uyku değil de daha hafif bir uyku oluyormuş. Bir de doktorum biraz detaylı anlattı iyisiyle kötüsüyle. Mesela yakın zamanda ameliyat ettiği hastalardan birisi kalp ritmiyle ilgili bir sorun yaşamış. Kalp doktorunun ameliyattan sonra müdahele etmesi gerekmiş falan. Ben geçtiğim salı görüştüm ve haziran ayına randevu aldım. Dün de hem kalp doktorunun hem de göğüs hastalıkları doktorunun muayenesinden hem de anestezi doktorunun muayenesinden geçtim. Belki üniversite hastanesi olduğu için biraz fazla tetkik ediyor olabilirler ama insan ister istemez neoluyo kalp ameliyatı mı oluyorum diye hissediyor:)
Doktorum komplikasyon olması bu işlerin tabiatında var ama kalıcı sorunlar komplikasyona erken veya yerinde müdahele etmemekten kaynaklanır dedi. Görüşmemizde kulağının önünde ve arkasında siyah deri kayıpları yaralar olan hasta fotoğrafları gösterdi. Sigara içenlerde risk artıyormuş. Ben de 20 sene içtim:KK43: gerçi bırakalı da bir 10 sene oldu. Bir de tam yüz gençleştirme ameliyatı olan bir hastanın ameliyat ertesi birinci gün, beşinci gün ikinci hafta ve birinci ay fotoğraflarını gösterdi. Şişlik morluk gerçekten bayağı bir fazla oluyor insan görmeden tam idrak edemiyor boyutunu. Desteğin için teşekkürler. Aynı şeyleri yaşayan arayan insanların olduğunu bilmek bile iyi hissettiriyor.

Birkaç haftaya 52 olacağım. Sezeryan dışında hiç ameliyat olmadığımdan belki ister istemez insan narkozdan ürküyor. Doktorum bunun uzun bir ameliyat olduğunu ancak aynı uzunluktaki diğer ameliyatlar gibi vücudu yormayacağını söyledi. Bu ameliyatlarda organ ameliyatları gibi derin uyku değil de daha hafif bir uyku oluyormuş. Bir de doktorum biraz detaylı anlattı iyisiyle kötüsüyle. Mesela yakın zamanda ameliyat ettiği hastalardan birisi kalp ritmiyle ilgili bir sorun yaşamış. Kalp doktorunun ameliyattan sonra müdahele etmesi gerekmiş falan. Ben geçtiğim salı görüştüm ve haziran ayına randevu aldım. Dün de hem kalp doktorunun hem de göğüs hastalıkları doktorunun muayenesinden hem de anestezi doktorunun muayenesinden geçtim. Belki üniversite hastanesi olduğu için biraz fazla tetkik ediyor olabilirler ama insan ister istemez neoluyo kalp ameliyatı mı oluyorum diye hissediyor:)
Doktorum komplikasyon olması bu işlerin tabiatında var ama kalıcı sorunlar komplikasyona erken veya yerinde müdahele etmemekten kaynaklanır dedi. Görüşmemizde kulağının önünde ve arkasında siyah deri kayıpları yaralar olan hasta fotoğrafları gösterdi. Sigara içenlerde risk artıyormuş. Ben de 20 sene içtim:KK43: gerçi bırakalı da bir 10 sene oldu. Bir de tam yüz gençleştirme ameliyatı olan bir hastanın ameliyat ertesi birinci gün, beşinci gün ikinci hafta ve birinci ay fotoğraflarını gösterdi. Şişlik morluk gerçekten bayağı bir fazla oluyor insan görmeden tam idrak edemiyor boyutunu. Desteğin için teşekkürler. Aynı şeyleri yaşayan arayan insanların olduğunu bilmek bile iyi hissettiriyor.

Ben de Ankaralıyım ve habire operasyonumu kime yaptırsam diye dolanıp duruyorum. Ankaralıların yaptırma katsayısı, İstanbulla kıyaslandığında çok düşük.. İstanbulda hem 16 milyon nüfus hem de sağlık turizmi avantajı var. Ankara'nın da fiyat avantajı var ancak buradaki araştırmalarım bana pek karın doyurucu gelmedi.. Tabii ne istediğinize bağlı ..
Göz alt ve üst kapak acil ihtiyaç.. Biraz da büyüdüğümü göz önüne alınca Klasiğe yolcuyum diye düşünüyorum.
Ankarada kiminle görüştünüz?
Ameliyat sonuçlarını bildiğim ve geçmişte çok güvendiğim doktorların yaş problemi beni ürkütüyor. Yeni jenerasyonda da tatmin edici bir isme ya da sonuca dek gelmedim.
Sigaraya gelince ise hala içiyorum ama ameliyat sonrası 3 hafta en azından mutlaka bırakılması gerektiğini biliyorum.. Elindeki sigarayı söndürüp ameliyata giren arkadaşlarım oldu..
Narkoz riskine gelince her ameliyatta şans faktörü var .
Moral ise en önemlisi.. Kötüyü düşünmek bozar hepimizio_O
Haziran ayı da bana işlerim acısından uygun zamandı ancak güneş nedeniyle Eylül sonu, Ekim başına kaydı galiba, 3 ay mutlak korunma gerekliymiş, çünkü..:KK12:
Sevgiler herkese :KK54:

universite hastsnesi oldugu icin oyle, tam 6 gun once ameliyat oldum,kimse kalbime,akcigerime bakmadi,sigara icmeyen bir cok kisi enfeksiyon kapti,sigara icen bir cok kisi de bir sey olmadi,yani bu biraz sans sanirim,sezerysna bile epidural girdim,simdi 4 saat surdu aneliyatim ve usume istifra vs yasamadim ameliysttan sonra ,dr nuz kim? bende univ has den ozan bitik ile yazismistim.

Ben de Ankaralıyım ve habire operasyonumu kime yaptırsam diye dolanıp duruyorum. Ankaralıların yaptırma katsayısı, İstanbulla kıyaslandığında çok düşük.. İstanbulda hem 16 milyon nüfus hem de sağlık turizmi avantajı var. Ankara'nın da fiyat avantajı var ancak buradaki araştırmalarım bana pek karın doyurucu gelmedi.. Tabii ne istediğinize bağlı ..
Göz alt ve üst kapak acil ihtiyaç.. Biraz da büyüdüğümü göz önüne alınca Klasiğe yolcuyum diye düşünüyorum.
Ameliyat sonuçlarını bildiğim ve geçmişte çok güvendiğim doktorların yaş problemi beni ürkütüyor. Yeni jenerasyonda da tatmin edici bir isme ya da sonuca dek gelmedim.
Sigaraya gelince ise hala içiyorum ama ameliyat sonrası 3 hafta en azından mutlaka bırakılması gerektiğini biliyorum.. Elindeki sigarayı söndürüp ameliyata giren arkadaşlarım oldu..
Haziran ayı da bana işlerim acısından uygun zamandı ancak güneş nedeniyle Eylül sonu, Ekim başına kaydı galiba, 3 ay mutlak korunma gerekliymiş, çünkü..:KK12:
canim arkadasim benden de sana sevgiler

Belli ki herkes benzer yollardan geçiyor. Ben de aslında bundan 3-4 sene önce bir niyet eder gibi olmuştum. Ankarada fiyatlar istanbula göre çok avantajlı. Bir de bu ameliyat sonrası kendi şehrinde olmamak ayrı bir ürkütür. Benim doktorum Ozan Bitik genç bir doktor ama işine hakim görünüyor. Hacettepe de ailemden pek çok kişinin tedavi olduğu bizim ailece güvendiğimiz bir yer benim oğlum kalp kapağı enfeksiyonu sonrası ölümden döndü hacettepe de kurtardılar. Yaz dönemini ben de sordum ama deriyi soyan lazer gibi işlemler yapılmadığı sürece yaz kış farketmez dedi. Ameliyat deneyimlerimi yazarım.
Sevgiler

universite hastsnesi oldugu icin oyle, tam 6 gun once ameliyat oldum,kimse kalbime,akcigerime bakmadi,sigara icmeyen bir cok kisi enfeksiyon kapti,sigara icen bir cok kisi de bir sey olmadi,yani bu biraz sans sanirim,sezerysna bile epidural girdim,simdi 4 saat surdu aneliyatim ve usume istifra vs yasamadim ameliysttan sonra ,dr nuz kim? bende univ has den ozan bitik ile yazismistim.

6 gün önce mi?
Çook geçmiş olsun. Size iyi istirahatler ve hızlı iyileşmeler dilerim.
Ben de hacettepeden Ozan beyle görüştüm randevu aldım.
Siz yüz germe ameliyatı mı oldunuz?
Doktorunuz kim?

6 gün önce mi?
Çook geçmiş olsun. Size iyi istirahatler ve hızlı iyileşmeler dilerim.
Ben de hacettepeden Ozan beyle görüştüm randevu aldım.
Siz yüz germe ameliyatı mı oldunuz?
Doktorunuz kim?
bugun dikislerim alindi ,gozkapagi ve burun ameliyati oldum,sonuctan cok memnunum, ozan bitik de cok iyi bir cerrahtir. insallah hepimiz istegimize kavusalim.

Belli ki herkes benzer yollardan geçiyor. Ben de aslında bundan 3-4 sene önce bir niyet eder gibi olmuştum. Ankarada fiyatlar istanbula göre çok avantajlı. Bir de bu ameliyat sonrası kendi şehrinde olmamak ayrı bir ürkütür. Benim doktorum Ozan Bitik genç bir doktor ama işine hakim görünüyor. Hacettepe de ailemden pek çok kişinin tedavi olduğu bizim ailece güvendiğimiz bir yer benim oğlum kalp kapağı enfeksiyonu sonrası ölümden döndü hacettepe de kurtardılar. Yaz dönemini ben de sordum ama deriyi soyan lazer gibi işlemler yapılmadığı sürece yaz kış farketmez dedi. Ameliyat deneyimlerimi yazarım.
Sevgiler

Ankara'nın fiyat avantajı tartışılmaz. Yeter ki doğru doktor olsun.
Çok sevindim Ozan Bitik'i bulmanıza. Yeni jenerasyonda Ozanı unutmuşum, yazarken.. Prof. falan deyince ürkmüştüm. Amerika tecrübesi de olan iyi bir eldir, sahiden.. Ortak arkadaşımız çok fazla, dolayısıyla hakkında çok bilgiye sahibim .. Şu an Ankarada olmayı düşünsem ben de Ozan'a gidebilirdim.
Bol şans dilerim şimdiden..
Pukkacım, hiper aktif canavarım, :21:herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim.. Sendeki bu enerji dilerim, bana da bulaşır..
Ortalıklarda görülmeyen tüm arkadaşlara sevgiler :KK25:(Misch herhalde herşey yolunda ki fazla ses yok senden, Uygulama nasıl gidiyor ameliyat sonrası?)

X