ben de 10 ay önce ameliyat oldum. yine tekrarladı test sonuçlarına göre doktorum bayramdan sonra karar verecek .... allah yardımcımız olsun hepimizinben de 9 ay önce ameliyat oldum ve bu ay kistim tekrar çıktı. çok üzülüyorum ve kontrole bile gitmek istemiyorum. 3 aydır da deniyoruz ama hamile kalamadım maleesef
bnmde sag yumurtaligimda 4,5 cm lik cikoolata kistim varbenim. Bir sene cocuk denedik olmadi simdi visanne ilaci kullaniyorum kuculsun diye sen ewlimisinMerhaba, ben 8 yıl önce çikolata kisti ameliyatı oldum. Kist tek yumurtlağımda vardı ve 7 cm boyutundaydı. Ayrıca ameliyata girdikten sonra kistin sadece yumurtağımda değil karaciğerin üzerinde ve böbreğe giden kanalları da kapladığı ortaya çıktı. 1 saat sürecek olan amliyatım 5 saat sürdü. ancak doktorum o kadar iyi bir tedavi uyguladı ki halen her sene kontrole gidiyorum ve ameliyat sonrasında uygulanan tedavi ile kistlerden tamamen kurtulmuş durumdayım. Ameliyattan sonra ilk 6 ay doktorum bir iğne ile beni menepoza soktu. Sonrasında da 2 yıl boyunca Ginera isimli doğum kontrol hapını hiç ara vermeden kullanmaya devam ettim. Bu 2 senelik süreç te bir bakıma menepoz dönemi oldu benim için. 2 seneden sonra ara vererek yani adet görerek aynı ilacı kullanmaya devam ediyorum. Tabi 2,5 sene adet görmediğim için 15 kilo aldım. Bu tedavinin benim için en kötü yanı kilo almak oldu. Onun dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Zaten kistin tekrarlamaması için gerekirse 30 kilo da alırdım..
Evet 2 yıllık evliyim. Ancak henüz çocuk denemesi yapmadık.yeni yeni başlıcaz çalışmalara işallah. Doktorum 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yapalım dedi. Ama bizde eşimin spremlerinin morfolojisi de bozuk olduğundan bu şekilde yönlendirdi. Yoksa ben kistten tamamen kurtulduğum için hamile kalmamda bir sorun olmadığını da belirtti. Benim doktorum antalyada.eğer gidebilecek olursanız size ismini verebilirim.bnmde sag yumurtaligimda 4,5 cm lik cikoolata kistim varbenim. Bir sene cocuk denedik olmadi simdi visanne ilaci kullaniyorum kuculsun diye sen ewlimisin
Bnm esiminde hareketliligi az... Doktorun ismi ne banada visanne ilaci verdi adet gormuyorum cok kafam karisik ne yapacam bilmiyorum insallah bebeginiz olur..Evet 2 yıllık evliyim. Ancak henüz çocuk denemesi yapmadık.yeni yeni başlıcaz çalışmalara işallah. Doktorum 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yapalım dedi. Ama bizde eşimin spremlerinin morfolojisi de bozuk olduğundan bu şekilde yönlendirdi. Yoksa ben kistten tamamen kurtulduğum için hamile kalmamda bir sorun olmadığını da belirtti. Benim doktorum antalyada.eğer gidebilecek olursanız size ismini verebilirim.
spremlerdeki şekil bozukluğu..erkeğe spermiogram testi yapılarak spermlerin hızı, kalitesi, yapısı vb. şeylere bakılıyor. yani erkekte herhangi bir sorun olup olmadığına bakılıyor. benim ameliyat geçmişim olduğu için doktorum eşime yapmıştı.İnsallah bnm kistimde gecer cok agrilarim oluyor.. Hayirlisiylada bebegimiz olur insallah morfoloji ne demek
Merhaba..ultrasonda diktor cikolata kistini ayirt edebiliyor.haricinde benim adet donemlerim cok fazla agrili geciyordu.bazilarinda cinsel iliski sirasinda agri olabiliyormus. Ben ilk olarak kasigimda siddetli agri sikayeti ile doktora gidip o sekilde ogrenmistim.kızlar endometriozisi nin en önemli belirtisi nedir sizce ben rahim filmi de çektirdim herşey normal.birşey olsa çıkarmıydı
Çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin.Kızlar bende 4 ay önce çikolata kistine sahip olduğumu öğrendim. Hamile kalmak istiyodum. 2 ay visanne kullandım. Hiçbir işe yaramadı. 1 ay soğan kürü denemek istedim. 3. Ay hiçbişey yapmadım. 4. Ay soğan kürü yaptım veeeee dün öğrendimki hamileyimmm. Allahıma çok şükür. Allahım isteyen herkese nasip etsin. Soğan kürü bi mucize. Lütfen yapın deneyin kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?