• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozisi (çikolata kisti) olup, hamile kalanlar ve çocuğu olanlar varmı?

benimde çikolata kistim var ama ilaç kullanmıyorum. Hangi ilacı kullandın yazarmısın

selmabc cim çok özür dilerim soruna biraz geç yanıt verdim ama benim dediğim gibi çok zaman geçti üzerinden ama hatırladığım bi ilacım yasmindi doğum kontrol hapı hatta pek kullanmak ismedim 2 ay içtim tekrar gittim dr a geçmişti

bende de çikolata kisti var moralım baya bozuk. sağ tarafta 3 tane kistim var en büyüğü 2 cm diğeri 1,5 cm diğeri milimetrik baya ufakmış. 1 kere aşılama yapıldı bu ay iğnelerle tedaviye başlıycaz.benimde kistin olduğu tüpüm açık diğeri tam olmasada açık sayılırmış.zaten rahim filmi çok canımı yaktı sıvı geçti 2 sindende ama sol tarafı biraz zor geçti. prof bana ameliyat yumurtalıklara az da olsa hasar verir. bence aşılama ile olmazsa tüp bebek daha iyi olur dedi ben ondan ameliyat olmadım. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

merhaba ege0926 ben ileri seviyede çukulata kisti hastasıyım ege üniversitesinde tedavi görüyorum.ilk olarak bundan 7 yıl önce 20 yaşında açık ameliyat oldum 3 ad. çok büyük kist alındı sürekli doğum kont.ilacı kullandım evlendim ve çocuk sahibi olmak isteyince ilacı bıraktım doktor kontrolünde ve tekrar çıktı haziran 2009 da laparaskopi oldum ve aşılama olacaktım bu ay.klomen diye bir ilaç kullandım fakat doktora bir gittim 1 ad. çukulata kisti 2 ad.polikistik over alt üst oldum. ege tüp bebek merkezine kayıt oldum ve bu işin çaresi tüp bebek.moralini bozmak için söylemiyorum evet ameliyat yumurtalıklara zarar veriyor.ben baya zarar gördüm.benim tavsiyem hemen tüp bebek zaten tüp bebek tedavisinde uzun bir süre doğum kontrol hapı verip baskı altına alıp ondan sonra tedaviye başlanıyor.ha bir de devlet engelini aşarsan bugünlerde bu devlet kanunlarına sinir olmakla meşgulum çünkü bu hükümetimiz geldikten sonra 2 yıllık evlilik şartını 3 yıla çıkarmışlar ve şu anda ilaçları karşılamıyorlar.Herşey kendi cebinden birde 3 tüp bebek hakkını 2 ye indirmişler 3 çocuk nasıl yapıcaz birini yapamıyoruz.Kusura bakmayın arkadaşlar bugünlerde bu konuda çok hassasım sesimi bir yerlere duyurmak istedim.

ben 3 yıllık evliyim o konuda sıkıntım yok ama tabi böyle bir kısıtlama koymaları çok yanlış. dün yeni bir doktora gittim. o beni baya rahatlattı şimdiye kadar 5 farklı doktora gittim 1 tanesi prof. hiçbiri ameliyat istemedi bakalım. diğer ay iğne ile yumurta oluşturup aşılama yapılacak

deniz,bende klomen kullandm 1 kere. iğneler daha etkiliymiş. senin tüplerin açık mı açıksa aşılama ilede hamile kalabilirsin o konuyu araştırdın mı

ege,zaten aşılama için ilaç kullandım o da olmadı bu ay.tüplerim açık tüp bebeğe geçicez 3 tane kistim çıktı yine aşılamayla vakit ve maddi kayba gerek yok diye düşünüyoruz.çünkü herşeyi kendimiz ödeyeceğiz devlet olsa ilk önce aşılama denerdik..

umarım bu ay olur ve bu aşamalara gelmezsin bir şey sorucam kistlere ilaçla müdahele etmeden direk mi aşılama yapılcak yani kistler varken hamile kalmaya çalışıcaksın değil mi? bu mübarek günlerde Allah hepimizin gönlüne göre versin..

çikolata kistin varken hamile mi kaldın ....paylaşırsan sevinirim..bende de vardı 6 ay oldu ameliyat olalı ama hala hamile kalamadım.bu konu da bilgin varsa paylaşırsan sevinirim...

ben yeni üyeyim okudum yazını şimdi ne durumdasın bilmiyorum ama payşalır mısın.çocuğun oldu mu.ben de de vardı ameliyat oldum laparoskopi ile.mayısta ameliyat oldum .6 ay geçti hamile kalamadım çok üzgünüm.ben ameliyat olmadan önce çok doktora gittim kimi ameliyat dedi kimi direk tüp bebek dedi..ama ameliyat eden doktorum demişti ki kistler varken tüp bebek tutunamaz demişti ameliyat şart demişti.çok önce yazmışsın galiba ..geçmiş olsun diyim ama benim yazdıklarım senin için çok geç olabilir.benim merak ettiğim siz ne yaptınız çoçuk oldu mu kistler ne durumda lütfen paylaşır mısınız

arkadaşlar bende çikolata kisti çıktı 3cm bi doktor amaliyat dedi diyer doktor amaliyatlık büyüklükte degil dedi
bu ay adet kanamasının 3. günü gicecektim ilaçla tedavi başlatacaktı kisti eritmek için fakat 22sinde olmam gerekirdi. adetim 10.nun da kahverengi lekelenmeler var dört gündür acaba hamile miyim bilmiyorum doktor bu kistlede hamile kalabilirsin dedi.2kez yumurta çatlaması iğnesi vuruldum tutmadı lütfen cvp:93:

cnm kndini hiç üzme RAbbim bir evlat verecekse kist flan bhane ben çok duydum bu forumda çikolata kisti olupta azimle hamile kalanı yanı kfana tkma derdi veren ALLah dermanınıda verir zAten:20::20:

selam kızlar

2009da endometriyosizden ameliyat oldum ben, laparoskopiyle. kistim 5 santim kadardı, ancak yapışıklık ileri seviyede oldugu için nerdeyse 3 saatlik bir ameliyatla kurtuldum kistten. 2010 temmuza kadar klomen falan kullandım gelmedi bebegim. eşimde de morfoloji % 2 çıktı. 2010 ağustosta tüp bebek denemesinden elimiz boş döndük. tabi şimdi böyle özet geçiyorum ama bunları yaşayanlar çok daha iyi anlar, yani siz arkadaslarım.

ve ekim adet son adetim oldu. kasımda bebegimin benimle oldugunu öğrendim şükürler olsun. :nazar:şu an 17. haftamızdayız. ki ben zaman zaman çok umutlu ama çogu zaman sürekli karamsardım bu konuda. hiç olmazmış gibi geliyordu. ama geldi bebeğim. buraya benzer şeyler yazanları hem kıskanıyordum ama kötü niyetle değil, neden beni bulmuyor bu mucizeler diye. hem de çok çok mutlu oluyordum, umutlanıyordum yeniden yeniden...yani değişik bir duygu o, siz anlarsınız...

şimdi can ı gönülden sizler için duacıyım, inşallah en kısa zamanda siz de buraya müjdelerinizi yazın dilerim. kim korkar hain çikolatadan:1:

adına çok sevindim arkadaşım bende 2009 eylülde açık çikolata kisti ameliyatı oldum bende hala beklemedeyim işin kötüsü dr gitmeye korkuyorum hiç sevmiyorum 2 aydır yumurtlama tedavisi görüyorum şu an adetime 2 3 gün var ama hiç bir belirti yok işallah hepimizin meleği tez zamanda gelir bi de şeyi sorucaktım tüp bebek sürecin nasıldı çok zahmetlimi bi de hamilelik belirtilerin nelerdi bi yazarsan çok sevinirim

8 aylık evliyiz ve bebek istedik hiç korunmamamıza rağmen 8 ay olmadı doktara gittik sağ yumurtalığımda 5cm büyüklüğünde çikolata kisti varmış doktor ameliyat dedi korktum ve iki doktora daha gittim hepsi laparoskopi dedi ve ameliyat oldum iyi geçti bi sorun yok dedi doktorum ancak iki ay seni menapoza alcam yumurtalıkların dinlensin dedi ve bi iğne yaptı.bu arada ilk adetin gelecek bunu durduramayız bundan sonraki iki ay için bu iğne dedi. Adetim 7 gün gecikti ameliyat sebebi ile olduğunu düşünsem de ailemin ısrarı ile test yaptım veeeee 5 haftalık hamileyim yani ameliyattan önce hamile kalmışım 5 cmlik kist ile.oysaki kistler alındıktan sonra bile biraz zor hamile kalacağım hatta tüp bebek gerekebileceği söylenmişti doktorum ve çevremdeki herkes bir mucize olduğunu söylüyor umarım sağlıklı bir şekilde doğar ümidinizi hiç kaybetmeyin dua edin Allahın verdiğini kimse engelleyemiyor güzel haberlerinizi duymak dileğiyle sağlıklı günlerrr

adına çok sevindim arkadaşım bende 2009 eylülde açık çikolata kisti ameliyatı oldum bende hala beklemedeyim işin kötüsü dr gitmeye korkuyorum hiç sevmiyorum 2 aydır yumurtlama tedavisi görüyorum şu an adetime 2 3 gün var ama hiç bir belirti yok işallah hepimizin meleği tez zamanda gelir bi de şeyi sorucaktım tüp bebek sürecin nasıldı çok zahmetlimi bi de hamilelik belirtilerin nelerdi bi yazarsan çok sevinirim

canım ben hamilelik belirtisi yasamadım desem yeridir, çünkü beklemiyordum:) allah tez zamanda senin de yüzünü güldürsün. tüp bebek tedavisi zor ve uzun bir süreç. inşallah gerek kalmadan müjdeni alırız canım. ben de 2009 mayısta ameliyat olmuştum. 2010 temmuzda tüp oldu, başarız:( sonra geldi işte bebeğim:nazar: darısı hepinizin başına...

arklar ben de2.5cm kisle hhamile kaldım daha önce bende nasıl hamile kaldınız diye araştırıyodum çok çaresizdim
ama şimdi 3üzlerim olacak 7haftalık hamileyim allah istene versin...

ben de 9 ay önce ameliyat oldum ve bu ay kistim tekrar çıktı. çok üzülüyorum ve kontrole bile gitmek istemiyorum. 3 aydır da deniyoruz ama hamile kalamadım maleesef :(

arklar ben de2.5cm kisle hhamile kaldım daha önce bende nasıl hamile kaldınız diye araştırıyodum çok çaresizdim
ama şimdi 3üzlerim olacak 7haftalık hamileyim allah istene versin...

Arkadaşm nasıl sevindm anlatamam umarm bende senin gibi müjde veririm buradan benm ki 66mm civarı küçük gerçi ama yinede korkuyorm işte Rabbim sağlıklı sıhhatli bir şekilde her isteyene versn inş.

merhaba arkadaşlar,

benim arkadaşımda da çikolata kisti var , doktor çocuk olması zor denemelere başla dedi ve ilk deneme de hamile kaldığını öğrendi, şuan 4 aylık hamile , doktorlar bir mucize olarak görüyor. O nedenle içinizi ferah tutun herşeyin hayırlısı, kesinlikle önyargılı düşünmeyin.

İnşallah hepimiz o güzel duyguyu tadarız:)

merhaba ben arzanıza yenı katıldım bende subat ayında cıkolata kıstı amelıyatı oldum.sagda 4,8 solda 2 cm dı .aldılar.ıyı dedıler 9 aya cocuk dene 6 ayda da kontrola gel dedıler.6 ay olucak hala cocuk yok.cok morlaım bozuk arkadaslar

Back