• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozisi (çikolata kisti) olup, hamile kalanlar ve çocuğu olanlar varmı?

ben de 9 ay önce ameliyat oldum ve bu ay kistim tekrar çıktı. çok üzülüyorum ve kontrole bile gitmek istemiyorum. 3 aydır da deniyoruz ama hamile kalamadım maleesef :(
ben de 10 ay önce ameliyat oldum. yine tekrarladı test sonuçlarına göre doktorum bayramdan sonra karar verecek .... allah yardımcımız olsun hepimizin

arkadaşlar bende dün doktora gittim genel bir kontrol için bana 10 mm kalınlığın da çikolata kistim olduğunu ve bu kistin ilaçla tedavi edilemeyeceğini söyledi..
aranızda çikolata kisti olupta ilaçla tedavi olan var mı acaba?

Merhaba arkadaşlar bende 8 aydır yasmin diye bir ilaç kullanıyorum bu hastalık için,ilk gittiğimde doktor kistleri ilaçla eritip eritemeyeceğine bakacağını söylemişti ilaçın hala mide bulantısı gibi sorunlar çıkarıyor ama kistleri baskıladı ve büyümesini durdurdu,bana yapışıklık yapacağından ameliyatı önermiyor şiddetle.İlaç mı daha iyi yoksa ameliyat mı olsam bilemedim ankarada aydan asyalı diye bir hanıma giden varmıdır aranızda.Hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin inş.Rabbim

merhaba arkadaşlar
bende 1 senedir çikolata kistiyle savaş vermekteyim ilk öğrendiğimde 4 cm di 2 ay yasmin kullandım doktaora gittiğimde kistim 7 cm'e yaklaşmıştı hemen ameliyat dediler ve laparoskopiyle ameliyat oldum 3 ay sonra kontrole gittiğimde 4 cm lik istimin tekrar olduğunu gördük.hamilelik için klomen kullandım ama her ay kontrole gittiğimde ayda yaklaşık 1 cm lik büyüme oluyordu doktorum beni prof. yönlendirdi oda kist aspirasyonu denilen kistin içini boşaltma yaptı.ve ondan sınraki 2 ay aşılama denedik ama maalesef olmadı bu ayki kontrolümde ise sadece solda olan kistim şimdi sağdada var ve ben ne yapacağım bilemiyorum çok üzgünüm

6 cm lik çikolata kistim var kızlar benimde ultrasonla kan akışına bakılacak.bu nasıl bişi?

arkadaşlar bende bugün öğrendim çkolata kistim olduğunu ağlamaktan helak oldum. iki taneymiş galiba ikiside 2,5 cm doktor bir test istedi tümör belirleyici diye pazartesi onu yaptıracağım. 2 yıllık evliyim daaha ve çocuğum yok. inşallah hepimiz normal yollarla hamile kalırız.

merhaba kızlar bende 1 aydır doktor doktor geziyorum önce yumurtalık kisti önemli değil dedi doktor sonra formu değişmiş bunun acil ameliyat dedi şimdi de çikolata kisti olduğunu öğrendim 25 yaşımdayım ve çocuğum yok doktor ilaç vermedi takip edilecek dedi 3 ayda bir kontrole gidecekmişim bu kist hamile kalmaya nekadar engel oluyor kisti olupta hamile kalan varsa ve benimle paylaşırsa çok sevinirim

Çikolata kisti olunca klomen kullanan arkadaşlar kisti buyutmez mi bu..ben kullanmak istiyorum ama zaten iki tane kistim var dahad bu u r diye korkuyorum

Merhaba, ben 8 yıl önce çikolata kisti ameliyatı oldum. Kist tek yumurtlağımda vardı ve 7 cm boyutundaydı. Ayrıca ameliyata girdikten sonra kistin sadece yumurtağımda değil karaciğerin üzerinde ve böbreğe giden kanalları da kapladığı ortaya çıktı. 1 saat sürecek olan amliyatım 5 saat sürdü. ancak doktorum o kadar iyi bir tedavi uyguladı ki halen her sene kontrole gidiyorum ve ameliyat sonrasında uygulanan tedavi ile kistlerden tamamen kurtulmuş durumdayım. Ameliyattan sonra ilk 6 ay doktorum bir iğne ile beni menepoza soktu. Sonrasında da 2 yıl boyunca Ginera isimli doğum kontrol hapını hiç ara vermeden kullanmaya devam ettim. Bu 2 senelik süreç te bir bakıma menepoz dönemi oldu benim için. 2 seneden sonra ara vererek yani adet görerek aynı ilacı kullanmaya devam ediyorum. Tabi 2,5 sene adet görmediğim için 15 kilo aldım. Bu tedavinin benim için en kötü yanı kilo almak oldu. Onun dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Zaten kistin tekrarlamaması için gerekirse 30 kilo da alırdım..

Merhaba, ben 8 yıl önce çikolata kisti ameliyatı oldum. Kist tek yumurtlağımda vardı ve 7 cm boyutundaydı. Ayrıca ameliyata girdikten sonra kistin sadece yumurtağımda değil karaciğerin üzerinde ve böbreğe giden kanalları da kapladığı ortaya çıktı. 1 saat sürecek olan amliyatım 5 saat sürdü. ancak doktorum o kadar iyi bir tedavi uyguladı ki halen her sene kontrole gidiyorum ve ameliyat sonrasında uygulanan tedavi ile kistlerden tamamen kurtulmuş durumdayım. Ameliyattan sonra ilk 6 ay doktorum bir iğne ile beni menepoza soktu. Sonrasında da 2 yıl boyunca Ginera isimli doğum kontrol hapını hiç ara vermeden kullanmaya devam ettim. Bu 2 senelik süreç te bir bakıma menepoz dönemi oldu benim için. 2 seneden sonra ara vererek yani adet görerek aynı ilacı kullanmaya devam ediyorum. Tabi 2,5 sene adet görmediğim için 15 kilo aldım. Bu tedavinin benim için en kötü yanı kilo almak oldu. Onun dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Zaten kistin tekrarlamaması için gerekirse 30 kilo da alırdım..
bnmde sag yumurtaligimda 4,5 cm lik cikoolata kistim varbenim. Bir sene cocuk denedik olmadi simdi visanne ilaci kullaniyorum kuculsun diye sen ewlimisin

bnmde sag yumurtaligimda 4,5 cm lik cikoolata kistim varbenim. Bir sene cocuk denedik olmadi simdi visanne ilaci kullaniyorum kuculsun diye sen ewlimisin
Evet 2 yıllık evliyim. Ancak henüz çocuk denemesi yapmadık.yeni yeni başlıcaz çalışmalara işallah. Doktorum 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yapalım dedi. Ama bizde eşimin spremlerinin morfolojisi de bozuk olduğundan bu şekilde yönlendirdi. Yoksa ben kistten tamamen kurtulduğum için hamile kalmamda bir sorun olmadığını da belirtti. Benim doktorum antalyada.eğer gidebilecek olursanız size ismini verebilirim.

Evet 2 yıllık evliyim. Ancak henüz çocuk denemesi yapmadık.yeni yeni başlıcaz çalışmalara işallah. Doktorum 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yapalım dedi. Ama bizde eşimin spremlerinin morfolojisi de bozuk olduğundan bu şekilde yönlendirdi. Yoksa ben kistten tamamen kurtulduğum için hamile kalmamda bir sorun olmadığını da belirtti. Benim doktorum antalyada.eğer gidebilecek olursanız size ismini verebilirim.
Bnm esiminde hareketliligi az... Doktorun ismi ne banada visanne ilaci verdi adet gormuyorum cok kafam karisik ne yapacam bilmiyorum insallah bebeginiz olur..

İnsallah bnm kistimde gecer cok agrilarim oluyor.. Hayirlisiylada bebegimiz olur insallah morfoloji ne demek

İnsallah bnm kistimde gecer cok agrilarim oluyor.. Hayirlisiylada bebegimiz olur insallah morfoloji ne demek
spremlerdeki şekil bozukluğu..erkeğe spermiogram testi yapılarak spermlerin hızı, kalitesi, yapısı vb. şeylere bakılıyor. yani erkekte herhangi bir sorun olup olmadığına bakılıyor. benim ameliyat geçmişim olduğu için doktorum eşime yapmıştı.

Bnm esiminde sperm hareketligi az allahtan hayirlisi... Hem bende kist ve esimde var insallah hayirlisiyla gecer

kızlar endometriozisi nin en önemli belirtisi nedir sizce ben rahim filmi de çektirdim herşey normal.birşey olsa çıkarmıydı

kızlar endometriozisi nin en önemli belirtisi nedir sizce ben rahim filmi de çektirdim herşey normal.birşey olsa çıkarmıydı
Merhaba..ultrasonda diktor cikolata kistini ayirt edebiliyor.haricinde benim adet donemlerim cok fazla agrili geciyordu.bazilarinda cinsel iliski sirasinda agri olabiliyormus. Ben ilk olarak kasigimda siddetli agri sikayeti ile doktora gidip o sekilde ogrenmistim.

Gebelik öncesi kadın doğuma kontrole gitmiştim ve çikolata kıstım olduğunu öğrendim 4.5cm Bi ilaç kullanmami söyledi ilacın çok yan etkileri olduğu için kullanmak istemedim 5 ay uğraştık cocuk için ve şuan 8 haftalık hamileyim yani bu kist gerçekte n engel değil kafaniza takmayın ilk zamanlar bende çok taktim kafama olur mu olmaz mi diye ama allah nasip ederse herşey olur arkadaşlar isteyen herkese nasip etsin allah

Kızlar bende 4 ay önce çikolata kistine sahip olduğumu öğrendim. Hamile kalmak istiyodum. 2 ay visanne kullandım. Hiçbir işe yaramadı. 1 ay soğan kürü denemek istedim. 3. Ay hiçbişey yapmadım. 4. Ay soğan kürü yaptım veeeee dün öğrendimki hamileyimmm. Allahıma çok şükür. Allahım isteyen herkese nasip etsin. Soğan kürü bi mucize. Lütfen yapın deneyin kızlar.

Kızlar bende 4 ay önce çikolata kistine sahip olduğumu öğrendim. Hamile kalmak istiyodum. 2 ay visanne kullandım. Hiçbir işe yaramadı. 1 ay soğan kürü denemek istedim. 3. Ay hiçbişey yapmadım. 4. Ay soğan kürü yaptım veeeee dün öğrendimki hamileyimmm. Allahıma çok şükür. Allahım isteyen herkese nasip etsin. Soğan kürü bi mucize. Lütfen yapın deneyin kızlar.
Çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin.
Bende bugünultrasyonla genel kontrolde öğrendim 2.2cmlikmis ama ameliyat dedi. Biz de 2 aydır korunmuyoruz bebek istiyoruz çok moralim bozuldu oturdum ağladım ne yapmam gerektiğinde bilmiyorum soğan kuru ise yarar mı ki gerçekten acaba çok okudum kullanıp sonuç alan. Offf...
Allah beterinden korusun hepimize de şifa versin bebeklerimız bizi çok üzmeden hayirlisiyla gelsinler

Back