• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozisi (çikolata kisti) olup, hamile kalanlar ve çocuğu olanlar varmı?

bhcg

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
897
3
296
İzmir
Endometriozis yani çikolata kistlerim var ve yarın belli olacak durumum nedir? Yani bhcg de değerler çıktı, idrarda bhcg çıktı. Böyle endometriozisi olupta çocuğu olcak olan ve olmuş olanlardan olumlu birşeyler bekliyorum inşallah. Allah ne yazdıysa onu yaşayacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
bhcg hamilemisin canim ben tam anlayamadim öyleyse hayirli olsun dr kistlerin hamilelik için sorun oldugunumu söyledi bugün belli olucak demissin ne oldu canim

Amin Enrika arkadaşım. Endometriozis yada çikolata kisti diye google da araştırırsan bu şekilde olanlar için herşeyin ne kadar zor olduğunu anlayabilirsin. Doğumu geçe bırakmaman gerekiyor. Evlenmemişlerin bundan haberi yoktur. Çevredekileri olsun ya da olmasın kontrole teşvik etmek gerekiyor. Doktorumun anlattığına göre evli olmayan gencecik kızlar geliyorlarmış, doktor önerisi biran evvel evlen demek zorunda. O kadar da ciddi. Normal kist ile karıştırılıyor ama bir ömür ben gibilerle. Doğum ile kontrol altında tutulmuş oluyor. Menopoz ile de zararlı etkisi kalkıyor. Hormonların azalmasıyla. Akşama belli olur umarım hayırlısıyla...

çok geçmis olsun canim sana ,bende evlenmeden önce agrili adet sikayetiyle dr a gitmistim bana çikolata kistimin oldugunu bi süre yani 6 ay kadar hap kullanmam gerektigini geçmezse ameliyat olucagimi söyledi ben 2 ay kullandim ve kontrole gittim kistim geçmisti :dance: kontrol konusunda çok haklisin canim bende özellikle kadin dogum dr una gitmek için hastalanmayi beklemem açikçasi bunun faydasinida dedigim gibi yillar önce gördüm, bakalim aksam ne olucak canim umarim her_ey hayirlisiyla çok güzel olur hakkinda :1hug:

Enrika zor da olsa bişeyler gördü ama sevinmek yok dedi doktor dediğim gibi her anım risk. Herşey Allah'ın ol dediğinde oluyor. Umarım daha çok sevinçli haberleri paylaşırız seninle burada. Herşey gönlünce olsun. Görüşmek üzere.

çok geçmis olsun canim sana ,bende evlenmeden önce agrili adet sikayetiyle dr a gitmistim bana çikolata kistimin oldugunu bi süre yani 6 ay kadar hap kullanmam gerektigini geçmezse ameliyat olucagimi söyledi ben 2 ay kullandim ve kontrole gittim kistim geçmisti :dance: Kontrol konusunda çok haklisin canim bende özellikle kadin dogum dr una gitmek için hastalanmayi beklemem açikçasi bunun faydasinida dedigim gibi yillar önce gördüm, bakalim aksam ne olucak canim umarim her_ey hayirlisiyla çok güzel olur hakkinda :1hug:

benimde çikolata kistim var ama ilaç kullanmıyorum. Hangi ilacı kullandın yazarmısın

bende 1.evre endometrioz hastasiyim fakat yumurtaliklarimda cikolata kisti diye tabir edilen kistlerden yoktu...gecen eylülde ameliyatla ögrendim endometrioz oldugumu daha sonra iki basarisiz asilama gecirdim 5 ay sonra normal yolla hamile kaldim..bu hastalikla hamile kalinabilio yani cok kisi var bu sekilde olan
dün doktorum hastaligin ameliyattan sonra durudugunu ve dogumdan sonrada emzirme zamani bitince dogum kontrol hapi yazip hastaligi takip edecegini söyledi..
ama ben dogumdan sonra hastalikta ilerleme olcagini düsünmüyorum eski sikyetlerim kalmadi cünkü

benimde çikolata kistim var ama ilaç kullanmıyorum. Hangi ilacı kullandın yazarmısın

Çikolata kisti kontrol altında tutulması gereken kistlerdir. 5 - 6 yıldır benimkiler doktor kontrolünde . Karar veriyorsunuz tabi. Doktorunuz soruyor hamile kalmayı istiyor musunuz? İki yöntem var.. Menopoza girişle bu kistlerin riskleri ortadan kalkıyor ama bu ikinci yöntemi (menopoza girdirilme) düşünemiyorsunuz. O yıllarda tabiki biz ilerde çocuk istersek düşüncesine girdik. Hep kontrollere gittim ve gerekli ilaçları gerekli zamanlarda kullandım. Yani biz önce sağlığımı kontrol altında tutalım ama çocuk planı da yapalım dedik, bu yıla kadar geldik. Doktorum sağolsun çok anlayışlı ve profesyonel konusunda. Allah yardım etti. Tavsiyem sakın doktora gitmeden tavsiyeyle ilaç kulanmayın. Çikolata kisti çok kötü sürprizleri olabilecek olan bir hastalık. Doktor şart.

bende 1.evre endometrioz hastasiyim fakat yumurtaliklarimda cikolata kisti diye tabir edilen kistlerden yoktu...gecen eylülde ameliyatla ögrendim endometrioz oldugumu daha sonra iki basarisiz asilama gecirdim 5 ay sonra normal yolla hamile kaldim..bu hastalikla hamile kalinabilio yani cok kisi var bu sekilde olan
dün doktorum hastaligin ameliyattan sonra durudugunu ve dogumdan sonrada emzirme zamani bitince dogum kontrol hapi yazip hastaligi takip edecegini söyledi..
ama ben dogumdan sonra hastalikta ilerleme olcagini düsünmüyorum eski sikyetlerim kalmadi cünkü

Doğum ile kistler kontrol altına alınmış oluyor zaten. Ama yine de oluşabilir, oluşmayabilirde. Oluşursa ne olabilir? Tekrar çocuk düşünüyorsanız yapışıklık tüpleri tıkayabilir ya da doğum için gerekli olan düzen sağlanamayabilir. Yani şekil bozukluğuna sebebiyet filan verebilir. Bu nedenle menopoza kadar onunla yaşamaya alışmalıyız. Kontrol kontrol kontrol. Olay kist değil bu bir hastalık ve bizi buldu. Çocuk çözüm değil yani. Ama ilerlemeyi ve bazı riskleri bu yolla bertaraf ediyoruz. Allah beterinden saklasın diyorum, herşeyde bir hayır vardır.

Doğum ile kistler kontrol altına alınmış oluyor zaten. Ama yine de oluşabilir, oluşmayabilirde. Oluşursa ne olabilir? Tekrar çocuk düşünüyorsanız yapışıklık tüpleri tıkayabilir ya da doğum için gerekli olan düzen sağlanamayabilir. Yani şekil bozukluğuna sebebiyet filan verebilir. Bu nedenle menopoza kadar onunla yaşamaya alışmalıyız. Kontrol kontrol kontrol. Olay kist değil bu bir hastalık ve bizi buldu. Çocuk çözüm değil yani. Ama ilerlemeyi ve bazı riskleri bu yolla bertaraf ediyoruz. Allah beterinden saklasın diyorum, herşeyde bir hayır vardır.
tabiki bu sürec menapoza kadar gidecek tedavisi olmayan bir hastalik ama kontrol altinda tutulabiliyo,tekrar olusma riskine karsi bizde tedbirimizi alicaz..benim tüplerimde tikaniklikda olmadigi icin ve hastaligin bütün belirtileriameliyat olduktan sonra, hamile kalmadan önce durdugu icin simdi icin böyle rahat konusuyorum..tabiki dogumdan sonra beni neler beklio bilemem yeniden adet olmaya baslayinca görcez..ama doktorumunda dedigi gibi emzirme zamani bitince hapa baslayacagim icin yine kontrol altinda olcak ben onu idare edicem o beni degilsırnaşık şey

selam kızlar, bend e çikolata kisti tanısıyla 3 ay önce karşılaştım 2 gün önce hsg çektirdim, sağ tüpümde bir tıkanıklık var ve doktorum ameliyat önerdi, 2 ay sonrasına kadar çocukgumuz olmazsa... ameliyat yaptırıp da hamile kalan var mı ben de merak ediyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun...

selam kızlar, bend e çikolata kisti tanısıyla 3 ay önce karşılaştım 2 gün önce hsg çektirdim, sağ tüpümde bir tıkanıklık var ve doktorum ameliyat önerdi, 2 ay sonrasına kadar çocukgumuz olmazsa... ameliyat yaptırıp da hamile kalan var mı ben de merak ediyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun...
ben varim ameliyattan 5 ay sonra hamile kaldim..insallah sizde ameliyata gerek kalmadan kalirsin gerci tüpüm kapali diyosun belki diger taraftan yumurtlarsan sansin var demektir

ben varim ameliyattan 5 ay sonra hamile kaldim..insallah sizde ameliyata gerek kalmadan kalirsin gerci tüpüm kapali diyosun belki diger taraftan yumurtlarsan sansin var demektir

maşallah ne kadar güzel, darısı başıma, isteyen herkesin başına... tek tüpüm kapalı ama enteresan bir şekilde kistin olduğu tarafımdaki tüpüm açık, yarından itibaren tekrar yumurta takibine başlayacak doktorum, ama ameliyatta da yapışıklar oluşması muhtemelmiş, hayırlısı olsun allah kimsenin kucağını boş bırakmasın

maşallah ne kadar güzel, darısı başıma, isteyen herkesin başına... tek tüpüm kapalı ama enteresan bir şekilde kistin olduğu tarafımdaki tüpüm açık, yarından itibaren tekrar yumurta takibine başlayacak doktorum, ama ameliyatta da yapışıklar oluşması muhtemelmiş, hayırlısı olsun allah kimsenin kucağını boş bırakmasın
laparoskopi olursan yapisiklik olusma ihtimali yok,,acik ameliyatta oluomus ama..
kist engel teskil edebilir senin icin bende kist yok mesela tüplerde acikti...sadece endometrioz odaklari vardi 1.evrede onlari yakti isim bitti..hicte sikayetim kalmadi
doktor seninde ameliyatta kistlerini yakicak laser yöntemiyle ..bence sansin var sonucta bu hastaliga sahip olup hic ameliyat olmadan bile gebe kalan öyle cok kisi varki..
ilk 6 ay en iyi dönem gebelik icin

laparoskopi olursan yapisiklik olusma ihtimali yok,,acik ameliyatta oluomus ama..
kist engel teskil edebilir senin icin bende kist yok mesela tüplerde acikti...sadece endometrioz odaklari vardi 1.evrede onlari yakti isim bitti..hicte sikayetim kalmadi
doktor seninde ameliyatta kistlerini yakicak laser yöntemiyle ..bence sansin var sonucta bu hastaliga sahip olup hic ameliyat olmadan bile gebe kalan öyle cok kisi varki..
ilk 6 ay en iyi dönem gebelik icin

ama kimisi de laproskopi de kist tamamen alınamıyor acık ameliyat dfaha iyi bu kist için diyorlar, sen de sadece iç kanama vardı ama kistleşmemişti öyle mi?

ama kimisi de laproskopi de kist tamamen alınamıyor acık ameliyat dfaha iyi bu kist için diyorlar, sen de sadece iç kanama vardı ama kistleşmemişti öyle mi?

evet bende adet kani bir miktar icerde kaliyodu endometrium denen yerde lekeler vardi doktorum sonuclari gösterirken anlatti..gebelige engeldi ama bitti cok sükür--doktor yaktim onlari dedi..
senin kistinin capi nekadar ki büyük kistleri zaten laparoskopiyle halledemiyolar mecbur acik ameliyat olmasi gerek..doktorun seni kistin capi hakkinda bilgilendirmistir zaten..ama karari sana birakir ..eger kist kücükse hic acik ameliyata girme derim

evet bende adet kani bir miktar icerde kaliyodu endometrium denen yerde lekeler vardi doktorum sonuclari gösterirken anlatti..gebelige engeldi ama bitti cok sükür--doktor yaktim onlari dedi..
senin kistinin capi nekadar ki büyük kistleri zaten laparoskopiyle halledemiyolar mecbur acik ameliyat olmasi gerek..doktorun seni kistin capi hakkinda bilgilendirmistir zaten..ama karari sana birakir ..eger kist kücükse hic acik ameliyata girme derim

kistim 4,5 cm çapında, ameliyatı burada olmayacağımz aten, ankarada bir doktora başvurmalıyım, sivastakilere güvenmiyorum, zaten doktorum da burda olma ameliyat dedi

4,5 kücük degilmis gerckten iyi bir doktor bulursan o sana herseyi anlatir...laparoskopi kolay diye tavsiye ediliyo iyilesme süresi kisa ve izi kalmiyo..ama tabiki senin durumunu doktorlar daha iyi degerlendirir...

4,5 kücük degilmis gerckten iyi bir doktor bulursan o sana herseyi anlatir...laparoskopi kolay diye tavsiye ediliyo iyilesme süresi kisa ve izi kalmiyo..ama tabiki senin durumunu doktorlar daha iyi degerlendirir...
teşekkür ederim, inşallah kurtulucam bundan bebek olsa bebekle birlikte alınıyormuş zaten ama beklemedeyim valla elden bişey gelmiyor:(

Back