- 9 Ekim 2020
- 297
- 400
35 yaşındayım hastalığın ilk teşhisi 22 yaşımda kondu. Zaten bildim bileli düzenli ama hep yoğun ve ağrılı regl dönemlerim vardı. Ama ağrılar ve sürekli artarak devam etti çünkü zaman geçtikçe yapışıklıklarım çok artmış.Bu topiği açma nedenim bu işte çekemeyen bilmiyor çekenleri bir araya toplamak istedim..
Maalesef söylediğin gibi bu hastalık pek bilinmiyor cikolata kisti denip geçiyor herkes hayir çikolata kisti degil bu kist olmadan varolan bir hastalik bir illet bir bela bu ve derdini anlatamıyorsun karşındakine.
Cekilen agrilar girilen ruh halleri tedaviler ilaclar ameliyatlar bende cok yorgunum..
Önerilerini tedavilerini bu konu ile ilgili istedigin herşeyi yazabilirsin.
.Ağrılarım dayanılmaz olunca malesef ameliyat oldum ve sonrasında çok kısa bir süre içinde kendini tekrarladı kist ve yapışıklıklar . 2018den beri bebek için uğraşıyorm malesef ama sonuç yok. Önceki mesajlarımda tedavi süreçlerimden biraz bahsettim ama özet geçmek gerekirse neler denemedim ki geçen yıllarda… bekarlığımda doğum kontrol haplarıyla baskıladılar . Evlenince ameliyat oldum . Sonrasında 3 tane tüp bebek denemem var bazılarında geçici menapoza sokuldum . Bazılarında rahim dinlendirme vs denedim yıllarca alınan takviyeler vitaminler cabası. Çünkü benim yumurtalarımda da kist var ve kaliteyi çok etkiliyor , ameliyattan sonra rezervimde azaldı . Tedavilerimi de 3 ayrı güzel yerde yaptım bi sürü para , emek , çaba …. Sonuçta ağrılarım kanamalarım ve ben başbaşayız . Sadece çok yorgunum artık ben ….