Jinekoloji Endometriozis ● Adenemyozis ● Çikolata Kisti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yumurta toplamadan transfere kadar gecen surede ne ilaclar kullanildi nasil bir yol izlendi arkadaslar bilgisi olan cevap verebilirse cok sevinirim

Maşallah ne mutlu size umut oldunuz bana. 4. Evre çok çok zor hastaligin bagirsaklara karin icine yayildigi bir evre sizede cok gecmis olsun.
Saglikla 2. Yavrunuza kavusun inşallah 🤲🏼
Bende kist yok odaklar alindi ama sonuç yinede hüsran hakkimizda hayirlisi olsun.
4 senedir tedavi görüyorum hastalığın 3. Veya 4. Evrelerini hiçbir doktordan duymadım. Kaç cm olunca 4.evre oluyor?

Bende de hem endo hem adeno var, regl dönemleri dışında da hem kasık ağrısı hem de kalça ağrısı sorunum var, yanıyor adeta, 2 kez ameliyat oldum, 1 tüp bebek negatif, 39 yaşındayım, şimdi 3 aylık lucrin kullanıp geçici menapoza sokuldum.
İnstagramda endo destek sayfası var oraya bakmanızı öneririm, telegram grubu da var. Kuruculardan biri doktor.

Bende de hem endo hem adeno var, regl dönemleri dışında da hem kasık ağrısı hem de kalça ağrısı sorunum var, yanıyor adeta, 2 kez ameliyat oldum, 1 tüp bebek negatif, 39 yaşındayım, şimdi 3 aylık lucrin kullanıp geçici menapoza sokuldum.
İnstagramda endo destek sayfası var oraya bakmanızı öneririm, telegram grubu da var. Kuruculardan biri doktor.
Amh fsh degeriniz nedir

Merhaba arkadaslar 4.evre endo ve adenemyozis hastasiyim.tup bebek tedavim negatifoldu.32 yumurtam toplandi 1 tane kaldi geriye.oda transferde tutmadi.tedaviye yeniden baslanilacak:KK43:donmus yumurtam yok.sizinde yumurtaniz bu kadar az kaliyomuyudu 5.gune giden.yumurtam 3.gunden sonra fragmantasyona ugradi neler onerirsiniz.cok uzuluykrum.ilk tedavimdi:KK43:

Merhaba arkadaslar 4.evre endo ve adenemyozis hastasiyim.tup bebek tedavim negatifoldu.32 yumurtam toplandi 1 tane kaldi geriye.oda transferde tutmadi.tedaviye yeniden baslanilacak:KK43:donmus yumurtam yok.sizinde yumurtaniz bu kadar az kaliyomuyudu 5.gune giden.yumurtam 3.gunden sonra fragmantasyona ugradi neler onerirsiniz.cok uzuluykrum.ilk tedavimdi:KK43:
Prp yapıldı mı sana canım? Ben de 4. Evre Endo hastasıyım ameliyattan sonra amh 0.44e düştü sadece 2 yumurta görünüyo dedi Bülent tıraş prp yapmak istedi yaptırdım sonra doğal olmasini bekle 2 ay olmazsa tüp bebek dedi doğal olmadi tüp bebek için para biriktiriyim derken kistim yine çok büyüdü visanneye başladım falan kaldı tedavi. Bülent Bey'in verdiği ilaçlarla amh baya yükseldi o arada o yüzden ben de rahatladım bir yıl ilaçtan sonra doğal deneyelim dedik tam umudumuzu kaybettiğimiz zaman tüp bebek parası da hazırlamışken doğal yoldan hamile kaldım istersen gerçekten prp yaptır bende işe yaradi

Yok cnm prp yapilmadi bana.32 yumurtam cikti ameliyata ragmen cok sukur yumurta var ama kalitesiz 3.Gunden sonrs bozulmalar oluyor embriyoda:KK43:dogal yol zor sol tupum yok sag da tikali

Yok cnm prp yapilmadi bana.32 yumurtam cikti ameliyata ragmen cok sukur yumurta var ama kalitesiz 3.Gunden sonrs bozulmalar oluyor embriyoda:KK43:dogal yol zor sol tupum yok sag da tikali
Yumurta kalitesi için olan ilaçlardan kullaniyo musun bana gonamax biosteron bı de omepaq10 vermişti onları kullandım çok uzun süre bı de istersen pelvik taban fizyoterapistine de git yapışıklıklar için egzersiz veriyolar onlar da biraz rahatlatıyo ağrıyı da

Yumurta kalitesi için olan ilaçlardan kullaniyo musun bana gonamax biosteron bı de omepaq10 vermişti onları kullandım çok uzun süre bı de istersen pelvik taban fizyoterapistine de git yapışıklıklar için egzersiz veriyolar onlar da biraz rahatlatıyo ağrıyı da
Ameliyattan sonra agrim gecti cok sukur.omepa q10 agir geldi zeucit kullandim .sayida belki etkili oldu ama kalite kistten oturu olmadi:KK43:

Merhaba arkadaslar her ne kadatlr.kistiniz olsada kaliteli donduracak yumurtaniz olmasinda hangi vitaminlerin etkisi oldu neler kullandiniz

pelvik taban fizyoterapisti İstanbul da var mı devlette bildiğiniz?

Selam, topikteki bütün mesajlarınızı okuyamadım ama visanne yazıldıysa kullanın. Herkeste aynı yan etkiler görülmeyebilir. Ben altı ay kullanacaktım ama iki ay kullanabildim ve onu kullandıktan sonraki ay ilk gebeligimi yaşadım ki öncesinde hiç korunmayıp hiç hamile kalamamıştım. O ilaç sayesinde mi oldu bilemiyorum. Yine de söyleyeyim dedim.
Bende de 2013'te başka bir ameliyat sayesinde tanı konmuş bir endometriozis öyküsü var, evre hakkında bir şey söylemediler o zaman, sadece çok yaygın oldugu için ameliyatın bir şey ifade etmeyeceğini söylediler. Yani odakların temizlenmesi için şu zamana kadar hiçbir doktor yaklaşmadı. Sol yumurtalıkta da 4.5cm civarı endometrioma var.
Şu ana kadar iki defa hamile kalabildim, ikisi de düşükle sonuçlandı. Kan pıhtılaşması varmış. Ilk düşükten tam ondört ay sonra hamile kalmıştım. İkinci düşük 2021 nisanda oldu, hala yeni bir gebelik yok. Bu arada ekonomik sebeplerden ötürü ben de çocuk yapmayı rafa kaldırdım bir dönem. Neyse kolay kolay hamile kalamıyorum ama imkansız değil.
Geçtiğimiz aylarda yasamaya başladığım adet duzenligisizligi için doktora gidince tüp bebek merkezine yonlendirildim. Orada yapılan muayenede de adenomiyozis çıktı. Rahimde ufak ufak bir sürü de miyom varmış. Şimdi tüm bu miyomlarin bebek yatağına baskı yapıp düşüğe sebep olup olmadığına da bakacaklarmış.
Bu arada düşük diyorum ama aslinda kalp atışı olmadığı için kürtajla alındı ikisi de. Ama doktor bana kürtaj deme, düşük diyoruz bunlara dedi. Sanırım yaşayan bebeği aldırmak kürtaj olarak adlandırılıyor, o sebeple ben de düşük diyorum artık.
Şu ana kadar hiçbir doktor bana miyomlardan ya da adenomiyozisten bahsetmemisti.
Çok yazdım sanırım ya. Yazma sebebim şeydi: visanne yazıldıysa kullanmalısınız, adet kanamasını durdurduğu için odakları geriletme konusunda faydası olacaktır.
Canım selamlar, benim çook uzun ve zorlu bir hikayem var 2 rahim ameliyatı, 2 tüp bebek, 4 düşük… En son NK hücre paneli yapıldı rahmimde bebeğin büyümesini engelleyen katil hücreler olduğu bulundu. Tam çok sevindim tamam sebep bulundu artık çözümüne bakılır derken bu sefer doktor kullandığım ilaçlardan dolayı adenomiyozis olduğumu söyledi. Artık gerçekten çok ama çok yorulduğumu hissediyorum. Hiç umudum kalmadı.. senin adenomiyozis ile ilgili tedavi sürecin nasıl oldu? Doktorun yorumu neydi? Tüp bebek sürecine aşinayım ama adenomiyozis ile birlikte süreç daha da mı zorlaşıyor? Doktor başarı oranı için ne söylemişti? Birde bu vissane nedir ilaç mı bitkisel takviye mi? Paylaşırsan sevinirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X