ninik malesef hapla yada suni menopoza sokan iğnelerle ancak büyümeyi durdurabiliyorlar ama yok olmasını bekleme.çocuk istiyor musunuz?eğer hemen istiyorsanız ameliyat olduktan sonra 6 ay içinde büyük ihtimalle hamile kalınabiliyor.ancak hemen hamile kalmak istemiyorsan 6 ay kadar sunimenopoz iğnesi kullanıp daha sonra ameliyat olman daha doğru olur.yani ameliyatın sonrası hamile kalma şansın yüksek bunu kaçırma derim.yapışıklıksa ;tüpler yapışabiliyor yada bağırsaklarda yapışabiliyor.ben de açık ameliyat olmuştum.2.cisi de öyle olacak.
endometriozis hastalığı olan arkadaşlar ne gibi belirtileriniz vardı yazarsanız çok sevinirim....
bende 5 ay önce öğrendim endometrioma olduğunu bi ilaç kullandım fayda etmedi gebelik dene dedi doktorlar 2 aydır deniyoruz henüz olmadı ama çok şiddetli kasık ağrıları hissediyorum adet sancısıda cabası oluyo...napcamı bilmiyorum 9 tane doktora gittim ameliyat demediler 5 cm olmuş tekrar başka bi doktora gitcem bakalım ne dicekler...geçmiş olsun hepinize arkadaşlar bayan olmak çok zor...
slm.. ben yazınızı yeni okudum ve çok heyecanlandım eğer yanlış anlamadıysam endometriozis hastalığınız varmış ve kurtuldum diyorsunuz ben yıllardır bu hastalık ile ağrı çekiyorum...siz nasıl kurtuldunuz?cevaplarsanız sevinirim...
slm kızlar bende yeni açık ameliyat oldum 4.5 cm di 6 ay korunmam gerekiyo ama büyük ihtimalle tekrarlıcak ne yapıcam bilmiyorum çok korkuyorum yapışıklık da var yumurtalıkta 20 gün önce amaliyat oldum ne olcak bilmiyorummmmmmmmmmmmmm
canım mrb
benimde kistim 4.5 cm di sanırım sende antalyadasın 3 tane doktora gittim 2 si ameliyat önermedi 1 tanesi önerdi.Sence ameliyat olmalımıydım?ameliyattan sonra yumurta rezervlerin düşer dediler ben olmamayı seçtim..Büyük ihtimal tüp bebeğe yönlendirilicem.Senin ameliyatını yapan doktor riskleri var dedimi?ne bilim aklım karıştı yaaa
ben 3.5 cm çik. kistini açık ameliyatla aldırdım, yumurta rezervimde azalma olmadı...doktor ancak %2lik bi kayıp olmuştur diyor. sende de o derece olur bence. korkulacak bişi değil, laparoskopi şansın varsa ve ehli bir doktor bulursan laparoskopi ol canım. açık ameliyatla iyileşme süresi uzun. ağrısız regl geçirmek süper! =))
canım ilgine çok teşekkürler...Ağrısız reglinin süper olacağına eminim,her ay majezik içiyorum bende. doktorum istersen ameliyat yaparım ama yaptıktan sonra 2 ay sonra tekrar gelip benim kistim yine oluşmuş dersen onun hesabını veremem çünkü sürekli nüksedebiliyo dedi,endometriozis te ameliyatın ticari olduğunu,ameliyata vereceğim parayı tüp bebeğe vermenin daha mantıklı olduğunu söyledi..Bilmiyorum artık bakalım zaman ne gösterecek..Tüp bebekteki başarının endometriozisle bi ilgilisi varmıdır yokmudur oda tartışmaya açık tabi.sağlıcakla kal..
merhaba gecmis olsun öncelikle.bence senin doktorun bu olaya bir hastayi yada hastaligi iyilestirmek yerine ticari bir olay olarak bakio gibime geldi..ne demek iki ay sonra geri gelirse..ya gelmezse diye düsün..ozaman ya tüp bebekte tutmazsa deseydin keske.kaldi ki endometriozun sebep oldugu kramplardan kurtulmak icin ameliyat olmaya deger.bende eylüle laparoskopi oldum üzerine 3 adet gördüm ne agri ne sanci yoktu.tüp bebek cok basarili bir tedavi yöntemi olsada endometrioz hastlarinin tedavi edilemden basarili olmasi biraz daha zor.cünkü bebegin rahimde yerlestigi yerin adi endometrioma zaten.yani bizde yara yada kistlerin oldugu yer.böyle bir hastalik söz konusuyken hamile kalmakta pek mantikli degil bence önce tedavini ol sonra allahtan hayirlisini dile..
saglikla kal...
canım çok haklısın, bir de yaptığım araştırmalara göre, ameliyattan sonraki ilk 6 ay hamile kalmak için en elverişli dönemmiş. %80i bu dönemde hamile kalıyormuş ameliyat olanların =) bilginize...a.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?