Endometriosis hastası olan var mı?

ninik malesef hapla yada suni menopoza sokan iğnelerle ancak büyümeyi durdurabiliyorlar ama yok olmasını bekleme.çocuk istiyor musunuz?eğer hemen istiyorsanız ameliyat olduktan sonra 6 ay içinde büyük ihtimalle hamile kalınabiliyor.ancak hemen hamile kalmak istemiyorsan 6 ay kadar sunimenopoz iğnesi kullanıp daha sonra ameliyat olman daha doğru olur.yani ameliyatın sonrası hamile kalma şansın yüksek bunu kaçırma derim.yapışıklıksa ;tüpler yapışabiliyor yada bağırsaklarda yapışabiliyor.ben de açık ameliyat olmuştum.2.cisi de öyle olacak.

çok sağol yardimin için açik ameliyat yapişiklik olma ihitimaline karşi daha iyi deniliyor yani için daha iyi temizleniyor muş peki bununla ilgili bilgin var mi?

arkadaşlar,bende pko luyum,yılda sadece birkaçkez adet görüyorum,adetlerim baştan sona çok sancılı geçiyor,bazen bayılacak gibi oluyorum,hap iğne serum fayda etmiyo sadece acının şiddeti biraz azalıyo,ilk 3 gün ayağa kalkmam mümkün diil, ve çocuğumuzda olmuyor,adetler esnasında büyük ve küçük idrara çıkarken duvarları tırmalıyorum acıdan, sanki rahim bağırsaklar v.s yırtılarak dışarı çıkıyo gibi bi sancı ,adet bitince bu şikayetlerimde bitiyo,ta ki bi sonraki adete kadar,doktoruma sordum endometriozis olabilir yapacak bişey yok dedi,acaba ameliyat kesin çözüm diilmi?

endometriozis hastalığı olan arkadaşlar ne gibi belirtileriniz vardı yazarsanız çok sevinirim....

canım sana cevap vermeye çalışışım.benim yaşadığım en bğyğk sıkıntı adetlerimin sancılı geçmesi idi.birde ilişki sırasında çok fazla yanma oluyordu ve de korunmasız olarak 9 ay hamile kalamadım doktora gittim ve doktorum endometriozis teşhisi kpydu ve 6 ay doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi doktoruma uydum ve hapı bırakır bırakmaz hamile kaldım:Saruboceq:
umarım yardımcı olabilmişimdir.:1hug:

lavinia senin adına sevindim darısı başımıza.
vermidon dr un şüphe ettiyse araştırabilir.ulturasonda yada tümör markerlarıyla tespit edebilir bunu.ameliyat kesin çözüm değil.bazı kişilered tekrarlamasa da çoğunluk tekrarlıyor.
ninik ben de açık ameliyat olmuştum.bende çok yayılmıştı.dr yapışıklık olmaması için açık ameliyatı önermişti.rahim filmi çektirdim mayısta,tüplerim açık çok şükür

bende de endometrioz var. gecen ay ameliyat oldum doktor kistleri yakti..simdi adetliyim ve hayatimin en rahat adetini geciriyorum..agrim hic yok denebilir kanama miktarim artti birazcik oda artik iceriye dogru degil bütün kanamanin rahimden disari aktigi icin....doktor tedavisi yok geride gelebilir ama gelmiyedebilir dedi eger bundan sonraki adetlerim de böyle olursa insallah bu illet hastaliktan kurtulucam Allahin izinyle...

bide endometriozlul arkadaslar ne gibi yöntemlerle hamile kaldiniz.biz bu ay asilama denicez..icinizde asilama yaptiran varmi

merhabalar hanımlar,
ben 15 gün önce sağ yumurtalığımdan 3 cm çapında çikolata kistini açık ameliyatla aldırdım. doktorlar nisan ayından beri dermoid kist üzerinde durmuşlardı çünki benim hiç ağrı şikayetim olmadı. adet dönemlerimde de normal bir ağrı, ağrı kesici ile geçiyordu. ameliyattan sonra patoloji sonucu çikolata kisti çıktı, çok şaşırdık. yalnız doktorum, ameliyat olduğun iyi oldu, yapışıklıkları açtık dedi. yumurtalık rezervimde azalma olmamış, ameliyat çok başarılı geçmiş ve tüplerim de açıkmış.

gebelik konusunda ilerde sorun yaşayabileceğimi ama şuanda hastalığın çok erken evresinde olduğumu söyledi. ağrım olmadığı için de herhangi bir ilaç tedavisi vermedi. ağrım olursa doğum kontrol hapı verecekmiş.

benim de öyküm böyle...sizleri okuyunca çok üzüldüm ama moral çok önemli canlarım, nolur kendinizi üzmeyin çok. hamilelikte stres engel yaratıyor.

ayrıca size iyi bir haber,
geçen gün bir arkadaşımın bebeğini görmeye gittim. o da bnm kadarken yani 21 yaşındayken iki yumurtalığından da biri 3 biri 5.5 cm lik çikolata kistlerini aldırmış. evlenince doğum kontrol hapı kullanmış ve bıraktığı ay hamile kalmış. şuanda bebeği 6 aylık ve çok sağlıklı.
kendinize çok dert etmeyin bunu arkadaşlar...olumlu düşünün...

sevgiler...

Merhaba bayanlar,,,,bende tam 5 yıldır bu dertle pençeleşen bayanlardan biriyim ama ben henüz laparoskopi yaptırmadım,,,,benim ilk olarak belirtilerim ilk oğlumun doğumundan bir yıl sonra ortaya çıktı adetimin 2. başlayan sol kasığımdaki amansız sancı ne iğne, ne serum nede ağrı kesici fayda etmeyen bir sancı,,,bir çok doktora gittim hiç biride bulamadı çünkü ultrasonda görünen kistim falan yok emarda çekildim ama hiç bişe çıkmadı zaman geçtikçe sancım arttığı için yine tedavi yolu aradığım bir zamanda ikinci oğluma hamile kaldım ve bu sancım sanki buhar olup kayboldu çok rahat bir 9 ay geçirdim,,,,sonra bu oğlumda 1 yaşına girmiştiki sancı yine nüksetti,,,bu sefer daha dehşet bir şekilde artık sadece adet günümde değil normal zaman da bile sancı geliyor ve bir ay sürdüğü oluyor gerçekten dayanılmaz bir sancı içindeyim sol kasığım sol bacağım ve belimin sol yanı adeta felç olurcasına ağrıyor,,,,son olarak yeni geldiğim memleketteki bir başka doktora gittim ve bu doktor belirtilerimin endometriyosis olabileceğini söyledi eğer istiyorsam beni yalancı menapoza sokmak istedi ben istemedim o zaman sana tüp bebek denicez dedi bunuda eşim kabul etmiyor normal yolla hamile kalabilirsin diyerekten biz kendi uğraşlarımızla(7Ay)zorla hamile kalabildim yine sancılarım geçmiştiki,,, bebeğimi 11 haftalıkken kalbi durduğu için kürtajla alındı kürtajdan 10 gün sonra yine aynı acılarım geri geldi şuan bile kıvranıyorum AAllahım düşmanıma bile böyle hastalık vermesin kesin bir tedavisi yok dedi doktorum tamamen kısırlaşsam bile bu sancımın geçeceğine garantisi yok,,,,şu çocuklarım olmasa bazen yaşamak bile istemez oldum,,,,

Hanımlar bende bu hastalıktan muzdaribim 7 yıl önce bir ameliyat geçirdim şimdilik iyiyim ama ameliyat öncesi adet dönemlerim işkenceydi şiddetli ağrılarım vardı yumurta büyüklükte kist oluşmuştu sırt üstü yatınca elle tutuluyordu rahim ve karın arasındaydı yanlış hatırlamıyorsam
.Luklin diye bir igne kullanmaıştım ameliyat sonrası çok ağır ignelerdi 3 tanesi 1 milyardıozaman, yan etki olarak ruhi bunalım veriyordu destek alınması gerekiyormuş kullanırken e testeksiz mesteksiz zar zor atlattım ameliyat sonrası bildiğim kadar kesin tedavisi yok,normalde edet dönemi kanamada dışarı atılan hücreler bu hastalarda karın boşluğuna tutunup yavaş yavaş kist oluşturuyormuş adetten kesilinceye kadar kurtulmak ihtimali yokmuş,yada rahimi aldırıyorsunuz.Genç olduğum için böyle birşeyi doktor önermedi egerki bir doğum daha yaparsan temizlenebilir dedi ama ben düşünmüyorum 15_ 11 yaşlarında iki oğlum var.
Benim teşhisim ameliyat sonrası biyobsiyle anlaşıldı ozaman kadar anlamadılar yüzde doksan kanser teşhisi konuldu o niyetle ameliyata aldılar beni sonrası endometriosis olduğu anlaşıldı
Danıştığım başka bir doktor bu hastalık bir nevi kanser gibidir kanser öldürür bu süründürür demiştiyani çekersiniz anlamında yıllardır kontrolede gitmiyorum nasılsa tedavi yok düşünüyorum ağrılarım olduğu zamanlar bile üsteki kardeşim gibi hiç bir ağrı kesici etki göstermiyordu Rabbim birdaha yaşatmasın.Hepinize acil şifalar diliyorum geçmiş olsun.

bende 5 ay önce öğrendim endometrioma olduğunu bi ilaç kullandım fayda etmedi gebelik dene dedi doktorlar 2 aydır deniyoruz henüz olmadı ama çok şiddetli kasık ağrıları hissediyorum adet sancısıda cabası oluyo...napcamı bilmiyorum 9 tane doktora gittim ameliyat demediler 5 cm olmuş tekrar başka bi doktora gitcem bakalım ne dicekler...geçmiş olsun hepinize arkadaşlar bayan olmak çok zor...

bende 5 ay önce öğrendim endometrioma olduğunu bi ilaç kullandım fayda etmedi gebelik dene dedi doktorlar 2 aydır deniyoruz henüz olmadı ama çok şiddetli kasık ağrıları hissediyorum adet sancısıda cabası oluyo...napcamı bilmiyorum 9 tane doktora gittim ameliyat demediler 5 cm olmuş tekrar başka bi doktora gitcem bakalım ne dicekler...geçmiş olsun hepinize arkadaşlar bayan olmak çok zor...

merhaba gecmis olsun.
bende endometriozluyum malesef.ameliyat oldum rahatladim ama yeniden geri gelme ihtimali var tabiki..ameliyatin üstne 3 adet gördüm ve gercekten cok rahat agrisiz sancisiz.artik adetten önceki gögüs agrilarim bile kalmadi.karin sisliklerimde yok..banada doktor en iyi gelecek sey ya hamilelik yada yalnaci menapoz demisti..simdi bizde bebek deniyoruz..dogumla temizlenme i´htimali de varmis.
endo ile hamile kalan var ama cok zor..sana tavsiyem önce bu hastaliktan kurtul.5 cm hafife alincak bisey degil.büyük kistler kategorisene giriyo.git ameliyat ol rahatla..o sancilari cekmeye hic degmio.ben iyiki olmusum diyorum.

slm.. ben yazınızı yeni okudum ve çok heyecanlandım eğer yanlış anlamadıysam endometriozis hastalığınız varmış ve kurtuldum diyorsunuz ben yıllardır bu hastalık ile ağrı çekiyorum...siz nasıl kurtuldunuz?cevaplarsanız sevinirim...

slm.. ben yazınızı yeni okudum ve çok heyecanlandım eğer yanlış anlamadıysam endometriozis hastalığınız varmış ve kurtuldum diyorsunuz ben yıllardır bu hastalık ile ağrı çekiyorum...siz nasıl kurtuldunuz?cevaplarsanız sevinirim...

galibe bana soruyosun cünkü en son ben yazmisim..bende endo var evet ama tamamen kurtuldum diye bisey yazmadim.sadece ameliyat oldum rahatladim agri sanci kalmadi.minik kistler varmis bende onlar yakildi...zaten agriya sebep olanda o kistlerdi.doktro geri gelebilir ama gelmeyedebilir dedi.ben ameliyattan sonra hic agrili adet görmedim.demekki bu süreye kadar geri olusmadilar.bundan sonrasini bilemem tabiki

slm kızlar bende yeni açık ameliyat oldum 4.5 cm di 6 ay korunmam gerekiyo ama büyük ihtimalle tekrarlıcak ne yapıcam bilmiyorum çok korkuyorum yapışıklık da var yumurtalıkta 20 gün önce amaliyat oldum ne olcak bilmiyorummmmmmmmmmmmmm

slm NAJWA
gecmis olsun.6 ay korunman normal dogum kontrol yöntemiyle mi yoksa yalanci menapoz mu uyguladi sana doktorun.öncelikle büyük ihtimalle tekrarlicak diye düsünme.zaten simdi korunuyosan ilaclarin etkisinden tekrarlamaz.yumurtaliklarda yapisiklik varsa neden ameliyat sirasinda acmadi doktorun?

slm kızlar bende yeni açık ameliyat oldum 4.5 cm di 6 ay korunmam gerekiyo ama büyük ihtimalle tekrarlıcak ne yapıcam bilmiyorum çok korkuyorum yapışıklık da var yumurtalıkta 20 gün önce amaliyat oldum ne olcak bilmiyorummmmmmmmmmmmmm

canım mrb
benimde kistim 4.5 cm di sanırım sende antalyadasın 3 tane doktora gittim 2 si ameliyat önermedi 1 tanesi önerdi.Sence ameliyat olmalımıydım?ameliyattan sonra yumurta rezervlerin düşer dediler ben olmamayı seçtim..Büyük ihtimal tüp bebeğe yönlendirilicem.Senin ameliyatını yapan doktor riskleri var dedimi?ne bilim aklım karıştı yaaa

canım mrb
benimde kistim 4.5 cm di sanırım sende antalyadasın 3 tane doktora gittim 2 si ameliyat önermedi 1 tanesi önerdi.Sence ameliyat olmalımıydım?ameliyattan sonra yumurta rezervlerin düşer dediler ben olmamayı seçtim..Büyük ihtimal tüp bebeğe yönlendirilicem.Senin ameliyatını yapan doktor riskleri var dedimi?ne bilim aklım karıştı yaaa

ben 3.5 cm çik. kistini açık ameliyatla aldırdım, yumurta rezervimde azalma olmadı...doktor ancak %2lik bi kayıp olmuştur diyor. sende de o derece olur bence. korkulacak bişi değil, laparoskopi şansın varsa ve ehli bir doktor bulursan laparoskopi ol canım. açık ameliyatla iyileşme süresi uzun. ağrısız regl geçirmek süper! =))

ben 3.5 cm çik. kistini açık ameliyatla aldırdım, yumurta rezervimde azalma olmadı...doktor ancak %2lik bi kayıp olmuştur diyor. sende de o derece olur bence. korkulacak bişi değil, laparoskopi şansın varsa ve ehli bir doktor bulursan laparoskopi ol canım. açık ameliyatla iyileşme süresi uzun. ağrısız regl geçirmek süper! =))

canım ilgine çok teşekkürler...Ağrısız reglinin süper olacağına eminim,her ay majezik içiyorum bende. doktorum istersen ameliyat yaparım ama yaptıktan sonra 2 ay sonra tekrar gelip benim kistim yine oluşmuş dersen onun hesabını veremem çünkü sürekli nüksedebiliyo dedi,endometriozis te ameliyatın ticari olduğunu,ameliyata vereceğim parayı tüp bebeğe vermenin daha mantıklı olduğunu söyledi..Bilmiyorum artık bakalım zaman ne gösterecek..Tüp bebekteki başarının endometriozisle bi ilgilisi varmıdır yokmudur oda tartışmaya açık tabi.sağlıcakla kal..

canım ilgine çok teşekkürler...Ağrısız reglinin süper olacağına eminim,her ay majezik içiyorum bende. doktorum istersen ameliyat yaparım ama yaptıktan sonra 2 ay sonra tekrar gelip benim kistim yine oluşmuş dersen onun hesabını veremem çünkü sürekli nüksedebiliyo dedi,endometriozis te ameliyatın ticari olduğunu,ameliyata vereceğim parayı tüp bebeğe vermenin daha mantıklı olduğunu söyledi..Bilmiyorum artık bakalım zaman ne gösterecek..Tüp bebekteki başarının endometriozisle bi ilgilisi varmıdır yokmudur oda tartışmaya açık tabi.sağlıcakla kal..

merhaba gecmis olsun öncelikle.bence senin doktorun bu olaya bir hastayi yada hastaligi iyilestirmek yerine ticari bir olay olarak bakio gibime geldi..ne demek iki ay sonra geri gelirse..ya gelmezse diye düsün..ozaman ya tüp bebekte tutmazsa deseydin keske.kaldi ki endometriozun sebep oldugu kramplardan kurtulmak icin ameliyat olmaya deger.bende eylüle laparoskopi oldum üzerine 3 adet gördüm ne agri ne sanci yoktu.tüp bebek cok basarili bir tedavi yöntemi olsada endometrioz hastlarinin tedavi edilemden basarili olmasi biraz daha zor.cünkü bebegin rahimde yerlestigi yerin adi endometrioma zaten.yani bizde yara yada kistlerin oldugu yer.böyle bir hastalik söz konusuyken hamile kalmakta pek mantikli degil bence önce tedavini ol sonra allahtan hayirlisini dile..

saglikla kal...

merhaba gecmis olsun öncelikle.bence senin doktorun bu olaya bir hastayi yada hastaligi iyilestirmek yerine ticari bir olay olarak bakio gibime geldi..ne demek iki ay sonra geri gelirse..ya gelmezse diye düsün..ozaman ya tüp bebekte tutmazsa deseydin keske.kaldi ki endometriozun sebep oldugu kramplardan kurtulmak icin ameliyat olmaya deger.bende eylüle laparoskopi oldum üzerine 3 adet gördüm ne agri ne sanci yoktu.tüp bebek cok basarili bir tedavi yöntemi olsada endometrioz hastlarinin tedavi edilemden basarili olmasi biraz daha zor.cünkü bebegin rahimde yerlestigi yerin adi endometrioma zaten.yani bizde yara yada kistlerin oldugu yer.böyle bir hastalik söz konusuyken hamile kalmakta pek mantikli degil bence önce tedavini ol sonra allahtan hayirlisini dile..

saglikla kal...

canım çok haklısın, bir de yaptığım araştırmalara göre, ameliyattan sonraki ilk 6 ay hamile kalmak için en elverişli dönemmiş. %80i bu dönemde hamile kalıyormuş ameliyat olanların =) bilginize...a.s

canım çok haklısın, bir de yaptığım araştırmalara göre, ameliyattan sonraki ilk 6 ay hamile kalmak için en elverişli dönemmiş. %80i bu dönemde hamile kalıyormuş ameliyat olanların =) bilginize...a.s

% 80 oran cok dogru canim bende simdi o 6 aylik dönemdeyim.gecen ay asilama denedik olmadi..bu ayda olmadi simdi adetliyim.zaman hizla ilerliyo..2,5 ay bitti bile ameliyattn sonra ama bizde hala tik yok.

Back