Endometriosis hastası olan var mı?

canım mrb
benimde kistim 4.5 cm di sanırım sende antalyadasın 3 tane doktora gittim 2 si ameliyat önermedi 1 tanesi önerdi.Sence ameliyat olmalımıydım?ameliyattan sonra yumurta rezervlerin düşer dediler ben olmamayı seçtim..Büyük ihtimal tüp bebeğe yönlendirilicem.Senin ameliyatını yapan doktor riskleri var dedimi?ne bilim aklım karıştı yaaa

mrh canım doktorum bana ameliyat olmazsam hamile kalamayacağımı söledi yoksa bende olmazdım bütün doktorlar farlı konusuyo sinirlerim çok bozuldu valla

selam arkadaşlar ameliyat ve menepoz tedavisi üzerinden bir yıl geçti hiçbir sıkıntım kalmadı vucudum kis yapmaya çok elverişli olduğu için altı ayda bir ''desolet'' kullanıyorum oluşan kisler de böylelikle gidiyor :)

Merhaba arkadaşlar, bende endometriozis hastasıyım 3 mayıs 2008'de sağ ve sol olmak üzere biri karın bölgemde diğeri daha aşağıda iki tane çikolata kistim alındı. Sağ tarafımdaki kist epey büyüktü. Size moral vermek için burdayım hiçbir zaman ümidinizi kaybetmeyin. Çünkü bana gittiğim bütün doktorlar %99 bir daha çocuğun olmaz dediler artık anne olamazsın bir kızım vardı sigorta bir çocuğum olduğu için tüpbebek masraflarını da karşılamaz dediler. Bende kızım yeter diye düşünürken ameliyatımdan tam 3 ay sonra hamile kaldım ve 11 mayıs 2009 da oğlumu kucağıma aldım. Hatta doğumum sezaryanla oldu ameliyathanede narkoz verilirken bile doktor ve hemşirelerin oğlum için mucize bebek dediklerini dün gibi hatırlıyorum. Mucizelere inanın benim başıma geldi Allah herkesin başına böyle güzel mucizeler nasip etsin inşallah.

merhaba, bende 2003 ağustosunda sol ve sağdan çikolata kistinden ameliyat oldum ve koruma amaçlı 6 ay zoladex iğne vuruldum.7 yıl sonra şimdi yine oluştu ama daha küçük olduğu için doktorum doğum kontrol hapı verdi 2 aydır içiyorum ve hiç bi küçülme olmamış 3. kutuya yeni başladım kısırlıktan korktuğum için araştırırken sizin yazıları gördüm umarım sizin dediğiniz gibidir veya herkes sizin kadar şanslı olur. ben herhangi bişey yapılacaksa evlenmeden önce yapılmasını istedim.doktor evlenmeyi bekle dedi çok düşük bi ihtimalde olsa kist varken gebelik gerçekleşebilirmiş:( inş..ki zaten her ameliyatta yumurtalıklarıkların işlevi azalabilirmiş önermiyoruz dediler

herkese geçmiş olsun öncelikle bu endometriosiz adet kanamsında nasıl bi görüntüsü var yani har adet rebgi degişyrmu hani çikolata rengi dıyor ya birikmiş kan pıhıtısı şeklinde diyor.bu şekilde her ay oluncamı bu teşhiz konuluyor.

merhabalar bende 2013 ekimde acilen endometriozis ameliyatı oldum kisti hiç farketmedim ama 7 cm kadarmış. ameliyattan sonra 6 ay zoladex iğne vuruldum adet görmedim. Haziranda evlendim. Evlendiğimin 2. haftası kist için kontrole gittiğimde tekrarlamış olduğunu öğrendim 1,3 cm miş. .Kaç doktora gittysem çocuk dediler ve kist büyümesin die hemen aşılama yapalım dediler maddi yönden doktora bi 3 ay gidemedik. 3 ayda olmayınca aşılama için doktordan randevu aldık doktora gitmeden 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim arkadaşlar bol bol dua edin Allah hepimizin yardımcısı olsun İsteyen herkese nasip etsin

merhaba arkadaşlar bende de endomet. var. 2 ay önce lap. oldum.hala dr. kontrollerim sürüyor son kontrolde dr. hala yapışıklık var gibi dedi. sol tarafımda da yeni bir kistik yapı oluştu.ne zor işler bunlar . herhalde tüp bebek olayına gireceğim. bekle bekle nereye kadar
Msjni gördüm smdi ve benm durumumdaymisin yıllar önce naptn tüp bebk yaptırdnmı inş hayırlısıyla bı çocuğun olmustr

Bende de endometriozis var nisanda laparaskopi oldum. Doktorum artık kolayca gebe kalacağımı söyledi ama temmuz oldu yok..Sadece regl zamanım çok kötü geçiyor onun dışında bir ağrı olmuyor. İllet bişey yaaa birde tekrar olabiliyormuş. Ayrıca bu yumurtalıkları kemiren bi rahatsızlık olduğu için bir an önce hamile kalmak istiyorum ama 2 yıldır olmuyor. oooooooooofff of
Merak ettim şuan çocuğun varmı bende senin gbiydim şuan iki yıllik evliyim haziranda çikolata kisti nden laporoskopi amelytı oldm doktr sorun olmadığını hamile kalcagmi söyledi ama 3 ayı geçti hala yok :(

Back