Arkadaslar kim soyluyor bunlari bilmiyorum ama ben size kendimden ornek vereyim,ben dayanilmaz agrilarla savasirken doktor bana menapoz tedavisini onerdi,bende bir sure arastirdiktan sonra kabul ettim,6 ay boyunca,her ay 1 defa olmak kaydiyla gobekten igne oldum,ve tam 1 yil boyunca adet olmadim ve sunu soylemem gerekirki uzun yillar sonra gecirdigim en rahat donemdi,cunki yillardir adet sancilarindan canimdan bezmistim ve agrilarimi agri kesiciler bile gecirmiyordu,ilk 9 aydan sonra biraz panikledim dogru,hic adet olamayacagim zannettim ama doktor rahat olmami birkac ay sonra adetlerimin duzenli olarak baslayacagini soyledi ve ben tam 1 yil sonra duzenli olarak yeniden adet gormeye basladim hemde sancisiz agrisiz,1.5 yil falan cok rahat ve agrisiz adet donemleri yasadim ha sonra hastaligim tekrarladi o ayri mesele.Simdi arkadaslar bu menapoz tedavisinin tek rahatsiz edici yonu sicak basmasi,o da fazla uzun surmuyor,ben baska hicbir kotu yan etkisini gormedim,ha birde biraz odem yapiyor o kadar,lutfen insanlara cok kotu soyledir boyledir diyerek etki etmeyelim,cunki bu tur seyler insanlarin tedavi surecini cok etkiliyor,belkide cok fayda gorecegi bir tedaviye engel olabilir,ben tamamen kendi yasadiklarimi yazdim ama bu tedaviyi yaptirmak isteyen insanlar tekrar arastirip ona gore karar verebilirler,herkesin bunyesi degisiktir ama sunuda soyleyeyim bende agir bir hipertiroidi hastasiydim yani buna ragmen bu tedaviyi tolere ettigime gore saglikli kisilerin daha iyi tolere edeceklerini saniyorum,hepinize cok gecmis olsun.saglikli ve sihhatli gunler dilerim arkadaslar.