Endometriosis hastası olan var mı?

kızlar ben şunu merak ediyorum tedavi olmadan 2ayda kislerin kendliğinden giden yada d.kontrol ilacı kullanıp bir ayda yok olan çikolata kisti böyle birşeymi merak ediyorum

Benim bildiğim kadarıyla çikolata kisti küçülmüyor doğum kontrol hapı yada yapay menepozla durduruluyor yada büyümesi yavaşlıyor.Endometrium dokusu olduğu için her ay bulunduğu yerde kalınlaşıp büyüyor.Kaybolanlar miyom olmalı.Tabi doktor değilim anladığım kadarını yazıyorum ancak.

merhaba arkadaşlar bende endometriozis hastasıyım 2000 ve 2008 seneleri olmak üzare 2 kez açık ameliyat oldum bu hastalık gerçekten çok zor bir hastalık şiddetli adet ağrıları durup dururken başlayan kasık ağrıları ve hastane acillerinde alınan soluklar ve bu hastalığın tıbben hiç bir tedavi şekli olmamasıda ayrı bir üzücü tarafı evlenince tüm bu sıkıntılara eklenen bir sıkıntı da çocuk sahibi olamama 6 yıllık evliyim şuanda 2. mikro denememi gerçekleştirmiş bulunuyorum 24.07.2008 de transferim yapıldı şuanda beklemedeyim.inşallah cümlemizin gönlüne göre verir rabbim

Merhaba arkadaslar. Bende endometriozis hastasiyim ve 2004 senesinde ilk kez ameliyat oldum, ardindan 3 ay sahte menopoz dönemi gecirdim. Rahatsizliklarim klasik endometriosiz´in getirdikleri. Illet bir hastalik.
Simdi yeniledigini ögrendim ve tekrar ameliyat olmaliyim gelecek ay. Yazdiklarinizi okudum arkadaslar ve bir kac sorum olucak, yorumlarinizi alabilirsem sevinirim.
Ben Almanya´da yasiyorum ve bana dr lar endometriosiz´in teshisi aslinda ancak ameliyat esnasinda oldugunu demislerdi. Yani normal bir ultrasyon ile teshisi olmuyor.
Ayrica endometriosiz hastaligina karsi ABD´de yasayan bir türk dr u bir ilac bulmus ve 5 kisiyi bu ilacla tedavi edip kurtarmis hastaliklarindan.

Bilgisi olan var mi? Bu Linkte okuyabilirsiniz arkadaslar
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/10/26/152509.asp

Bende 3 senedir endometriozis hastasıyım..
Başka topiklerde var bu konuyla ilgili..
Orada başımdan geçenleri uzun uzun yazmıştım..
Şimdi doğum kontrol hapı kullanıyorum..
Ameliyat olmamak için mücadele veriyorum aslında..

Evet bende biliyorum..
Gittiğim bir çok doktor ne olduğunu anlayamayız demişti ameliyat yapmadan..
Aslında tek yolu parça alıp, araştırmak..
Bu şekilde anlaşılıyormuş kesin olarak..^
3 senedir doktorum Kocaeli Üni. Profesörü Semih Özeren..
Ama doktorlar artık gördüğü zaman renginden anlayabiliyor..
Ultrasondanda çok koyu olduğu gözüküyor..
Tabi bunun yanı sıra bizim yaşadığımız belirtilerde bunu kanıtlar nitelikte oluyor..

Haberide okudum 1999 yılının bir haberi ve bana güvenilir gelmedi..
Böyle bir ilaca cesaret edemezdim..
Ne gibi yan etkileri var, endometriozisi kuruturken vücudun diğer bölümlerinde neler oluyor??
Hiç bir açıklama yok..çok yetersiz bir açıklama yapmış doktor..
Daha evli değilim, ameliyatı bile erteleyebileceğimiz kadar erteliyor doktorum..
Allah herkese şifa versin..
Çok zor bir hastalık..

merhaba arkadaşlar 7 ay kadar önce çikolata kistim olduğunu öğrendim yazı 2-3 kist oldu.drlar bana da çocuk tavsiye etti. hatta direk tüp bebek dediler. belirtiler yapışıklıklar yaptığı yönündeymiş. yani endometriozis. eşim ,annem ,arkadaşalarım herkez adet sancılarımı abarttığımı düşünüyordu. internette anneme ve eşinme internette okuttum. en azından habire psikolojik bunlar demelerinden kurtuldum. çocuk istedim,ilki düştü. tüpbebek yapalım diyorum eşim bir gün tamam diyor ertesi yok diyor. evliliğimiz oturmadı o nedenle bende vageçiyorum ama yaşadıklarınızı yaşamak istemiyorum.Allah hepimize sabır versin gerçekten çok zor. bugün yine sizin yaşadıklarınızı okutucam.

ben de haberi okudum.baştan sevindim açıkçası ancak 1999 dan bugüne hiç mi gelişmedi bu tedavi.çoktan dünyaya yayılmış olmalıydı.fazla umutlanmamaya ve bu illetle yaşamaya çalışacağız sanırım.bu arada ben üzüm çekirdeği ve köpek balığı kıkırdağını içmeye başladım 1 haftadır.bakalım ne olacak?
hepinize geçmiş olsun

benim ne agrim var sizler gibi ne bisey bir tek kabizdim dr endo dedi bu nasil olur anlamadim gorunen bir kistte yok

kist yoksa nasıl endo dedi.tümör markerı mı yaptırdı?(ca 125 filan)ama bi kist görmesi lazım.bence baska bir dr a gorunmelisin

canim bende bilmiyorum ultrosonla bakildi 2 senede hatta 1.5 yilda 2 kere ultrosana girdim kist falan hicbirsey yok agrimda yok hic hemde arada batmalar oluyor ama her kadinda olur bu ama bagirsaklarimda yapisikliklar var sanirim zaten ben adetlenemiyordumki kendi kendime ilac icerek adet oluyordum yani agrim olmasi ve kist olmasi lazim degilmi alttan muayenede cikardi sanirim bir belirti falan ole degilmi

canım bu kistin zaten en net ameliyat sonrası tanısı konulabiliyor.ultrasonda yada renkli dopplerde benzetiyorlar sadece.bir de ca testlerini yaptırıyorlar.benim tekrarladı şuan 6 cm civarında ve ca 125 im 91 çıktı.böyle tanısı konuluyor kabızlıkla filan tanı konulamaz.ama nadiren de olsa bağırsaklarda da olabiliyor.onun tanısı çok daha zor.kolonoskopi vs.allah göstermesin yani.sen başka bir dr a görün.ssk ya bile gittiğinde direk kan testine gönderiyorlar.öyle fal bakar gibi teşhis konulmaz.

canım bu kistin zaten en net ameliyat sonrası tanısı konulabiliyor.ultrasonda yada renkli dopplerde benzetiyorlar sadece.bir de ca testlerini yaptırıyorlar.benim tekrarladı şuan 6 cm civarında ve ca 125 im 91 çıktı.böyle tanısı konuluyor kabızlıkla filan tanı konulamaz.ama nadiren de olsa bağırsaklarda da olabiliyor.onun tanısı çok daha zor.kolonoskopi vs.allah göstermesin yani.sen başka bir dr a görün.ssk ya bile gittiğinde direk kan testine gönderiyorlar.öyle fal bakar gibi teşhis konulmaz.

merhaba bende de5 cm büyüklüğünde mevcut bugün bir doktora daha göründüm ameliyat diyor.sen ameliyat olmuşmuydun bana yardımcı olur musun eğer bilgin varsa bir kaç bişey sormak isterim

Saolasin canim dogru diyorsun genelde hepinizde bir agridan bahsediyorsunuz bene yok ole birsey allah ima sukur ama bagirsaklarimda ince ve kalin biseyler var hissediyorum :( hamile kalmaya engel dime bu hastalik tup bebek olmadan olmaz artik yuzlesmem lazim eger bu hastalik varsa yaplacak bisey yok tedavisine bakicaz ne gelirse allah tan saol canim yardimin icin

evet ameliyat olmuştum iki yıl önce.şimdi yeniden çıktı.sanırım tekrar olacağım.dr bir hamile kalsan ne güzel olacak diyor .1 senedir evliyim korunmamamıza ragmen malesef olmadı.3 ay kadar bekleyelim hamile kalman için sonra ameliyat yapalım diye anlaştık en son.
yeşim bence sen araştır öyle dışardan falan hissedilebilecek bir şey değil.hem bağırsakta varsa jınekolog ondan anlamaz.bagırsakda gorulmesı cok cok ender bir durumdur.ama yumurtalıkta kistin varsa ve çok buyukse bagırsakta yapısıklık yapabilir.dahası ıyı bır dr amelıyatını yapmazsa bagırsakta yapısıklıklar olabiliyor.ayrıca tek yol tüp bebek değil.ameliyat sonrası hamile kalanlar çok.kisti küçük olup da ameliyat olmadan da hamile kalan var.umudu kaybetmemek gerekiyor.
ninik istediğini sorabilirsin,bildiğim ölçüde yardımıcı olmak isterim.

evet ameliyat olmuştum iki yıl önce.şimdi yeniden çıktı.sanırım tekrar olacağım.dr bir hamile kalsan ne güzel olacak diyor .1 senedir evliyim korunmamamıza ragmen malesef olmadı.3 ay kadar bekleyelim hamile kalman için sonra ameliyat yapalım diye anlaştık en son.
yeşim bence sen araştır öyle dışardan falan hissedilebilecek bir şey değil.hem bağırsakta varsa jınekolog ondan anlamaz.bagırsakda gorulmesı cok cok ender bir durumdur.ama yumurtalıkta kistin varsa ve çok buyukse bagırsakta yapısıklık yapabilir.dahası ıyı bır dr amelıyatını yapmazsa bagırsakta yapısıklıklar olabiliyor.ayrıca tek yol tüp bebek değil.ameliyat sonrası hamile kalanlar çok.kisti küçük olup da ameliyat olmadan da hamile kalan var.umudu kaybetmemek gerekiyor.
ninik istediğini sorabilirsin,bildiğim ölçüde yardımıcı olmak isterim.

5 cm büyüklüğünde bir kist mevcut.ve doktor biranönce olmamı söylüyor yanlız açık ameliyat öneriyor yapışıklık riskine karşı sanırım.bu yapışıklık olayını çok kavramış değilim ne olduğunu tam manasıyla bilmiyorum açıkçası henüz doğumda yapmış değilim yani ameliyata çook sıcak bakmıyorum ama 2 doktora gittim ikiside aynı şeyi söylüyor ve beni tatmin ediyorlar doğruluğu konusunda ama acaba başka bir tedavisi mümkün mü ?bunun araştırması içindeyim açıkçası.bunun hapla yada başka bir yöntemle yok etmek mumkün mü.ilgin için teşekkürler.

ninik malesef hapla yada suni menopoza sokan iğnelerle ancak büyümeyi durdurabiliyorlar ama yok olmasını bekleme.çocuk istiyor musunuz?eğer hemen istiyorsanız ameliyat olduktan sonra 6 ay içinde büyük ihtimalle hamile kalınabiliyor.ancak hemen hamile kalmak istemiyorsan 6 ay kadar sunimenopoz iğnesi kullanıp daha sonra ameliyat olman daha doğru olur.yani ameliyatın sonrası hamile kalma şansın yüksek bunu kaçırma derim.yapışıklıksa ;tüpler yapışabiliyor yada bağırsaklarda yapışabiliyor.ben de açık ameliyat olmuştum.2.cisi de öyle olacak.

bende size alternatif bir sey soleyeyim kizlar kistleri yok edermi bilmem ama kisleri kucultugunu duydum keten yagi bunun hepsi icilmiyor balik yagi ile karistirilmis tsabletler var burda cok onerilen bir dr dedi bana bir bitkisel bir ilac var endometriosis icin eger ise yararsa yazarim burdan simdi kimseyi umitlendirmek istemem ben bir deneyeyim iyi gelirse mutlaka yazarim ama keten yagini unutmayin simdi fusfusu sole bir durum var yurtdisindayim ben bir alet var biliyorsun teknoloji bizim ulkermize gore cok gelismis burda dogru kadin dogumcu anlamaz bagirsaklarim normalde sorunluydu idrar yaparkende sorun yasiyordum neyse bir alet var burda seni oraya bagliyor vucudunda ne varsa ona gore sinyal veriyor ben bagirsaklarimda sorun oldugunu hic solemedim bayana ama ben solemeden kendi dedi mide bagirsak sorunlu endometriosis var bagirsakta dedi verdigi haplarla daha iyi bagirsaklarim ama dedi senin icin keten yagi cok onemli insalalh dedigin gibi olur bagirsaklarda varsa hamile kalinirmi dersin o bagirsaktan cektigimi anlatamam agliyordum resmen bir ara tualete gittigimde birde streslenirsem cok kotu oluyordu bagirsaklar bakalim tedavi yararsa sizlerede veririm o hapi yani arastiririm nasil temin edebilirsiniz cunku turkiyede olacagini sanmiyorum insalah hepiniz sifa bulursunuz amin

yumurtalik kistim yok kadin dogumcular temiz dediler ultroson ve alttAN MUAYENEDE olsaydi gorulurdu heralde bilmiyorumki :(

endometriozis hastalığı olan arkadaşlar ne gibi belirtileriniz vardı yazarsanız çok sevinirim....

yeşimcim ablamda bağırsakta vardı.bagırsakta düğümlenme yapmış.tabi dr lar çeşit çeşit tanı koydu kaç prof gezdi.kolonoskopı dıye bısey var çok afedersin makattan girilerek kameradan goruntulenıyor bağırsakta yapısıklık oldugu ıcın aletı ılerletemedıler ve tanı konamadı.daha sonra burundan girilerek bagırsaklara kadar gıdılen bır yontem var (adını bılmıyorum)orda tanı kondu.en gerçekçi tanı da ameliyat sonrası pataloji de çıkıyor.bagırsakda varsa hamile kalmaya engel değildir.
vermidon,adet donemı artık kac gun suruyorsa hergun berbat agrı,ara kanamaları,adet oldugunda isal bende bunlar vardı.

Back