Endometriosis hastası olan var mı?

sevgili tuliana bir şey sormak istiyorum.hamile kalmak için bir yöntem kullandınmı?
yoksa kendiliğindenmi oldu.merak ediyorum.eğer o kist olmasaydı bebğin sağlıklı olurmuydu.

Hamile kalmamı önce doktor istemişti..Biliyorsunuz,adet görmemek,endometriyozis tedavisinde,bir çeşit ilaç..bunun için ya iğne ile adetten kesiliyor kadın,ya da gebelik öneriliyor.
Biz çok denedik,gebe kalma yollarını ama,olmadı..Ben de nasılsa olmuyor diye artık üstelemedim..
Son hamileliğim kendi kendine oldu...Allahın istediği an oluyor yani zorlamayla değil.

umarım bu hastalığı taşıyan herkes anne olur bende tabi allah izin verirse çünkü çok istiyorum ameliyat oldum ama ağrılarım geçmedi neden anlamıyorum :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

umarım bu hastalığı taşıyan herkes anne olur bende tabi allah izin verirse çünkü çok istiyorum ameliyat oldum ama ağrılarım geçmedi neden anlamıyorum :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

eğer ameliyatında endometriyozis odaklarını tam temizleyememişlerse,öyle arsız bir şey ki dalayanotu gibi hemen büyüyor tekrar..Bazen de kist temizlendikten sonra o bölgede yapışıklıklar kalıyor,ağrıların ondan olabiliyor canım.Geçmiş olsun.

ta tuliana arkadaş bendeki ağrı zaman zaman aynen geliyo ya daha iki ay olmadı ameliyat olalı ya haziranda kontrölüm vardı ne yapsam beklemeden gideyimmi doktora acaba bu doktorun hatasımıdır :uhm: ya bide yapışıklık olunca ne oluyo arkadaşlar kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

yeşilinci merhaba cnm, ben eylülde lap. olmama rağmen ağrılarım hiçbi şekilde azalmadı :(( hatta lap.dan sonraki ay adet olamadım.2.ay farlutalla olabildim ancak.. ve ağrılarım hala devam ediyor, gerçi ultrasonda bende kist görünmedi ama heran tekrarlayabilir de, bence bi kontrole git cnm, geçmiş olsun

mrb cebid yaa benim ağrılar aynen devam diyorum acaba bende apandist varda anlamıyolarmı yaa niye bukadar devam ederki peki sana doktor ne dedi ağrıların devam ediyoda sana ilaç verdimi dokğum kontrol hapı falan bide sana hiç hamile kalma riskin düşük falan dedimi yaa niye gitmiyo yaa bu ağrılar anlamıyorummmm:a015::a015:

slm kızlar ben endometriozisim daha yeni açık ameliyat oldum ve yumurtalıklarımda tekrar kist oluştu illet bişey bu hastalık herkese allah şifa versin

mbbb geçmiş olsun..
yeşilinci cnm, drum bana seni ya ilaçla menopoza sokcaz ya da hemen bebek için tedaviye başlıycaz dedi.ben kesinlikle menopoz istemedim ama bebek de istemiyodum mecburen aşılama tedavisine başladık ama ben o dönem zaten istemediğim için ve başka sağlık sorunlarım yüzünden tedaviyi yarım bıraktım.sonrasında da dkh kullanmaya başladım.bu ay 6.ayım, artık kendimi hazır hissediyorum bebek için, inşallah temmuzda yine aşılama tedavisine başlıycam. ama ağrı konusunda hiçbişey demiyorlar, bazı bünyeler bu adet döneminde salgılanan hormonlara karşı daha hassas olduğu için ağrıya da daha duyarlı oluyorlarmış..doğum kontrol hapları fayda etmedi anlıycağın.........

slm arkadaşlar vallahi sormaz olaydım ne çok bu hastalıktan dertli insan varmış.....:1shok:
cebid...sanada slm...sanırım bilgisayar başındasın benzer bir sorunla karşı karşıyayız o günden sonra neler oldu neler ben endom.hastalığından şüpelenirken karaciğerime kadar saran damarlaşan bir yapışıklık çıktı kısmet....:çok üzgünüm:
bende daha fazla dayanamadım aynı ay içerisinde ikinci ameliyatımı olmaya karar verdim narkozun etkilerini hesaba katmamışım...
neyse amaeliyat açık yapıldı benim kanal başlıklarım tekrardan yapılandırıldı zor bir operasyondu çok şükür hiç gebe kalma ihtimalim yokken %30 ihtimale yükseldim..irin birikimi rahimde birikmemiş olsaydı gebelik ihtimalim %100 ancak olamadı...:1no2:ameliyatın üzerinden 20 gün geçti 6 ay korunmadan deneme yapılacak 6 ay sonunda dr çağırdı sanırım tüp bebek deneyecek çünkü ben herşeyi denedim gerisi takdiri ilahi ama allahtan ümit kesilmez okadar yapışıklık içinde kanallarım açık kalmış oda kısmet umarım isteyen herkese rabbim anneliği nasip eder sen hangi aşamadasın dr kim bende ankarada tedavime devam ediyorum...

cnm merhaba, öğle arasında dışarı çıkmıştım o yüzden msjını şimdi gördüm cnm, çok geçmiş olsun.. benim ameliyatımı prof.dr.ali ayhan yaptı, hacettepedeydi o zaman ama şimdi özel bi hast.ye geçmiş. şu anda prof.dr.hakan şatıroğlunun klinigine gidiyorum cnm, aşılamam da orda yapılacak inşallah. sen hangi dra gidiyosun ??

SLM..........
ben prof.dr kutay biberoğluna gidiyorum gazide hoca açıkçası bana çok güven veriyor işini bilerek hakkınca yaptığını düşünüyorum bende 3 kere aşılama yaptırdım(başka dr) olmadı umarım sen güzel sonuçlar elde edersin ama kendini çok şartlandırma aşılama ile gebelik şansı çok az ne tür bir tedavi gördün

ben de çikolata kisti olduğu anlaşılınca lap.oldum. bonra bi ay yumurta takibi yapıldı, gonaphene kullandım, 2.ay aşılama olcaktı yine gonaphene kullandım ama ilaç bittikten sonra tedaviye devam edemedim. şimdi yine tüm tahliler yapıldı, hsg spermiyogram falan.. temmuzda aşılama için gidicem bakalım. dr zaten %15 şans verdi, ama ilk denemelerinde hatta sadece klomen ve çatlatma iğnesiyle hamile kalanlar olduğunu biliyorum, ve elimde olmadan umutlanıyorum ..........

canım zaten umutlarını asla yitirme... ben çok büyük hayal kırıklıkları yaşadığım için kendini şartlandırmamanı tavsiye ettim.aşılamanın olduğu gün dahi kendini hamile hissedeceksin beni o zaman dr çok ümitlendirdi kesin dedi bak başıma neler geldi açıkçası güvenimi kaybettim galiba...çatlatma iğnesi ve klomenle hamile kalanlar aslında kullanmadanda hamile kalbilenlermiş yani biraz bekleseler zaten olacak sende bilirsin tedavinin ilk başlangıcıdır bu uygulamalar ancak laporoskopi sonrası senin normal şartlarla hamile kalma ihtimalin daha yüksek umudunu kaybetme umarım ilk aşılamnda bebiş haberlerini alırız galiba biraz fazla sabırlı olmak lazım...:emir_bebek::1hug::emir_bebek:

Bende endometriosiz hastasiyim ve 2004 yilinda laparoskopi pldum,ardindan 3 ay zoladex igne,3 ay sonra yeniden laparoskopi demisler ama esim bana soylemedi ve ameliyat sonrasi 1.5 yil boyunca beni doktora goturmedi,1.5 yil sonra doktora gittigimde doktor raporlarimi okuyunca cildirdi,cunki ilk laparoskopiyi takip eden 3 ay sonra mutlaka ve mutlaka 2.nin yapilmasi gerekiyormus,cunki benimki cok ileri bir vakaydi,sozun ozu butun yumurtaliklarim ve rahmim harab olmus durumda,cocuk sahibi olamiyorum ve cok uzgunum cokk...Tedavinizi hic aksatmayin,hep temkinli olun,bunlar benim basima hep dil bilmedigim icin geldi,kocamin dalaveresine kurban gittim,ama eger ikinci ameliyati olsaymisim hicbir problemim kalmayacakmis,kocam hayatimi yikti,ben anneligi tadamadim,benden o hakkimida aldi,allaha havale ediyorum,nerede boyle bir insan varsa hepsine lanet olsun,hem bu dunyada hemde obur dunyada cezalarini cektiklerini gorurum insallah.Neyse arkadaslar hepinize gecmis olsun,insallah bir an once sihhatinize kavusup,bebeklerinizi kucaklariniza alirsiniz,benim artik oyle bir sansim yok ama dilerim allah hicbir kadini annelikten mahrum etmesin,hepinize yurekten duaciyim...

cebid arkadaşım zaten haziranda sonunda 3 ay olcak ozman kontrolüm var medeni durum bekar olduğu için menopaza sokacak doktor ya ama sanki hiç bişey değişmedi halim sanki aynı gullcem mrb sanada çok üzüldüm kocan hakkında yorum yapmak istemiyorum ama gerçekten çok üzüldüm ve çok kızdım ilk bakışda bu hastalık ameliyat oldum kurtuldum sanıyo insan ama maelesef öyle deil öyle olduğunu bilmek içinde doktorunla konuşmak lazım dil bilmediğini söyledin haliyle konuşamadın ya şimdi ne olcak peki doktor ne dedi sana rahimlerin tekrar onarılamazmı hiçmi şansın yok bence iyice öğren durumunu rahimlerin sende olduğu sürece bi umut yokmudur acaba umarım vardır başka doktorlarada git :uhm::a015:

:a015:cebibcim haziranda kontrölüm var menopoza sokacak ozman ya menopozun faysası oluyomu gerçekten fisfisfis mbbb arkadaşım bende açık ameliyat oldum ya sana doktorun ne dedi o neden açık ameliyat yaptı benimki sen olamazsın kistin büyük dedi fisfisfis gullcem arkadaşım sana çok üzüldüm açıkcası kocan hakkında yorum yapmak istemiyorum ya başka doktorlara git rahimlerin hala sendeyse bence mutlaka bi şansın vardır arkadaşım tedavi olursun onarırlar rahimlerini yani ne bilim bi doktorla kalma demek istiyorum tamammı arkadaşım başka doktorlarada git bizede sevinçli haberlerini verirsin inş allahım hepimize anne olmayı nasip etsin :a015::a015::a015:

ben de cuma günü doktordaydım..rutin bir kontroldü.. doktor ultrasonu karnıma koyar koymaz "bu ne koca bir kistin var" dedi..
tabii beni düşünün.. yıkıldım... tam 7 cm!!
dışarı çıktım annemi görünce başladım ağlamaya..
şu anda nedir ne değildir hiç bir şey bilmiyoruz..
kan sonuçlarını bekliyoruzz..
doktor bişey açıklamadı, biz de ağlamaktan bişey soramadık..
artık bilmiyorum ne olacaksa ama burda yazılanları okudukça rahatladım..
en azından adı nedir? nasıl bir kisttir öğrenseydim ona göre araştırcamm.
off moralim çok bozuk senağlama

yeşilinci cnm, burda okumuştum, bazı arkadaşlara bu tedavi, yani menopoza sokma tedavisi uygulanmış, ama o da baya zor bi süreçmiş.......

Arkadaşlar Benim Bir Arkadaşim Menopoza Sokuldu Ve Bu Süreç Sirasinda Hamile Kaldi Bence Bir Deneyin.......

yeşilinci cnm, burda okumuştum, bazı arkadaşlara bu tedavi, yani menopoza sokma tedavisi uygulanmış, ama o da baya zor bi süreçmiş.......

Arkadaslar kim soyluyor bunlari bilmiyorum ama ben size kendimden ornek vereyim,ben dayanilmaz agrilarla savasirken doktor bana menapoz tedavisini onerdi,bende bir sure arastirdiktan sonra kabul ettim,6 ay boyunca,her ay 1 defa olmak kaydiyla gobekten igne oldum,ve tam 1 yil boyunca adet olmadim ve sunu soylemem gerekirki uzun yillar sonra gecirdigim en rahat donemdi,cunki yillardir adet sancilarindan canimdan bezmistim ve agrilarimi agri kesiciler bile gecirmiyordu,ilk 9 aydan sonra biraz panikledim dogru,hic adet olamayacagim zannettim ama doktor rahat olmami birkac ay sonra adetlerimin duzenli olarak baslayacagini soyledi ve ben tam 1 yil sonra duzenli olarak yeniden adet gormeye basladim hemde sancisiz agrisiz,1.5 yil falan cok rahat ve agrisiz adet donemleri yasadim ha sonra hastaligim tekrarladi o ayri mesele.Simdi arkadaslar bu menapoz tedavisinin tek rahatsiz edici yonu sicak basmasi,o da fazla uzun surmuyor,ben baska hicbir kotu yan etkisini gormedim,ha birde biraz odem yapiyor o kadar,lutfen insanlara cok kotu soyledir boyledir diyerek etki etmeyelim,cunki bu tur seyler insanlarin tedavi surecini cok etkiliyor,belkide cok fayda gorecegi bir tedaviye engel olabilir,ben tamamen kendi yasadiklarimi yazdim ama bu tedaviyi yaptirmak isteyen insanlar tekrar arastirip ona gore karar verebilirler,herkesin bunyesi degisiktir ama sunuda soyleyeyim bende agir bir hipertiroidi hastasiydim yani buna ragmen bu tedaviyi tolere ettigime gore saglikli kisilerin daha iyi tolere edeceklerini saniyorum,hepinize cok gecmis olsun.saglikli ve sihhatli gunler dilerim arkadaslar.

Back