Endometriosis hastası olan var mı?

slm kızlar ben üç hafta önce ameliyat oldum 5,5 ve 3,5 çikolata kisti var dediler ama ameliyatda daha büyük çıkmış bağırsaklarıma kadar yapışmış çıkarırken birde patlamış iice temizledik dediler dün lap sonucunu aldım endometrıosiz çıkmış doktorum 3 yada 6 ay menepoza girmelisin dedi ve bana (lucrin depot) die iğne yazdı bunu kullanan varmı aranızda canım çok sıkılıyor

benim msjımı alıntı yaparak yazdığın için cvp verme ihtiyacı hissettim, ben kimseye yok şöyle kötü, yok böyle zor demedim sadece bu forumda okuduğum msjlara dayanarak orda yazılanları aktardım, arkadaşların bundan etkilenip tedavi olmayacaklarını da hiç sanmıyorum..
ayrıca ben de endo hastasıyım, bana da bi dr menopoza sokacağız dedi ama başka bi dr sadece doğum kontrol hapı verdi ve şu anda da endo. hala tekrarlamadı....
ben de fikirlerini paylaşan diğer arkadaşlar gibive en az senin kadar, sağlık konusunda duyarlı ve dikkatliyim...

cnm geçmiş olsun, çocuk isteği olmadığı için mi dr bu tedaviyi verdi ?

bende bir zamanlar endoluydum fakat kurtuldum ama olsun bende aranızda olabilirim heralde tecrübelerin aktarılması açısından

slm bende de çikolata kisti çıktı.ama almadılar.iyi bir doktara gittiğimi düşünüyorum.yaşın genç çocuk düşünmüyosun dedi ve sadece doğum kontrol hapı verdi bir de 6 ayda bir kontrol.sonuç olarak; okuyorum yazılanları benim tedavim pek tutmuyor sizinkilerle.ayrıca korkuyorum da ilerde çocuk için.senin çocukla ilgili bir problemin oldu mu?

hemen ameliyat olma önce ilaçlar sonra alternatif tıptan yararlan ben açık ameliyat oldum 5 cm kist vardı ameliyatın bir çok etkisi ömür boyu kalıyor.

BENDEDE VARDI ÇİKOLATA KİSTİ.
AYDA BİR İĞNE OLDUM 4 KEZ, 4 AY REGL OLMADIM . ŞİMDİ 7 HAFTALIK GEBEYİM.
İSTEYENLERE YARDIMCI OLURUM BU KONUDA
ÇOK ÇEKTİM YILLARDIR.
yardım almak isteyen arkadaşlar ekleyebilir

Endometriosiz

Endometriosiz, rahim içini döşeyen dokunun(endometrium) rahim dışında gelişmesidir.Endometrisiz tıpkı rahim içini döşeyen doku gibi hormonlara duyarlı olup adet sırasında kanar.Karın içinde oluşan bu küçük kanama odakları zamanla iltihap benzeri bir durum oluşturmakta ve yapışıklıklara sebep olmaktadır.Endometriosiz, rahmi karın duvarına tutunmasını sağlayan bağlar üzerinde, rahim yüzeyinde, tüpler ,yumurtalıklar ve diğer organlar üzerinde görülebilir.Yumurtalıklarda yerleştiği zaman kist oluşumuna neden olur ve bu kistlere endometrioma adı verilir.
Endometriosiz olan kadınların yaklaşık üçte birinde hiçbir bulgu yoktur.Diğer vakalarda ise hastalığın derecesine göre değişik klinik bulgular ortaya çıkar.Endometriosiz olan hastaların % 40-50 i çocuk sahibi olmakta problem yaşar ve çocuk sahibi olabilmeleri için tedavi gerekir.Yine kısırlık nedeni ile başvuran kadınların yaklaşık %25 inde endometriosiz tesbit edilmektedir.Karın boşluğunda ve üreme organları üzerindeki endometriosiz dokuları her adet kanaması ile tekrarlayan kanamalara neden olur.Sonuçda endometriosiz dokularda yaptığı yapışıklıklar ve tahribatla yumurtalıkları rahmi ve bağırsakları birbirine yapıştırarak üreme organlarının normal anatomisini ve fonksiyonlarını bozabilir.Ayrıca endometriosiz dokularından salgılanan bazı kimyasal maddeler yumurtlamayı, yumurtanın sperm ile birleşmesini ve döllenmiş yumurtanın ana rahmine yerleşmesini engellemektedir.

Endometriosizin önemli belirtileri arasında adet öncesi başlıyan ve adet sırasında devam eden ağrı (dismenore) ,ilişki esnasında ağrı, düzensiz veya uzun süren adetler, adet esnasında ishal-kabızlık gibi sindirim sistemi şikayetleri sayılabilir. Endometriosizin kesin tanısı laparoskopi ile konur ve hastalık aynı seansta tedavi edilebilir.Endometriosizin doğal tedavisi gebelik veya menopozdur.Bu dönemlerde hasta adet görmeyince endometriosiz dokuları iyileşir.Bazen uyguladığımız ilaçlı tedavilerdede bu doğal tedavileri taklit etmeye çalışırız.
[/B]

merhaba arkadaşlar bu bölümü okudum da tedavi gören arkadaşları merak ettim

acaba olumlu sonuçlar ya da deneyimleri olan var mı?

merhaba arkadaşlar bende de endomet. var. 2 ay önce lap. oldum.hala dr. kontrollerim sürüyor son kontrolde dr. hala yapışıklık var gibi dedi. sol tarafımda da yeni bir kistik yapı oluştu.ne zor işler bunlar . herhalde tüp bebek olayına gireceğim. bekle bekle nereye kadar

merhaba bnde de var o endometrıosıs denen seyden?!
zoladex ıgne vurduruyrm sımdı
hıc bu ıgenyı yaptıran varmı?
yalancı menapoz ıgnesı gobekten vuruluyr

istanbulda nerede kime tedavi oldun bendede var 4,3 cm kendime iyi bir doktor arıyorum yardımcı olun lütfen
ayrıca bebek istiyorum :çok üzgünüm:

arkadaşlar bende endoluyum 4,3 cm sağ overda.. öncelikle ben ayda 1 kez mutlaka fenalaşıyorum mide bulantısıyla beraber şiddetli kasık ağrısı..bazen adet dönemlerime denk geliyor bazen de ay ortasında yani zamanı tam belli değil.. olmadık zamanlarda hastane acillerine gitmekten her fena durumlarmımda kist acaba yırtılmışmıdır diye fobiler yaşamaktan çok yoruldum endolu arkadaşlara soruyorum bu tür rahatsızlıklar yaşayan var mı lütfen yardımcı olun birde tavsiye edebileceğiniz istanbul da bir doktor varmı laporoskopi yapacak ( usta bir hoca) mutlaka vardır fakat tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum

Bende 28.11.2007 de çikolat kistlerim den dolayı kapalı ameliyat oldum. sağ tarafta 9cm sol tarafta 3 ve 5 cm olmak üzere kistlerim varmış. Ameliyatla aldırdım ve 3 aylık koruma iğnesi vurdurdum. Ameliyattan 2 ay geçmemiştiki tekrar nüksetmiş kistim şu an 2 cm civarındaymış ve şu an bile acaip sancı yapıo bana ve baskı yapması açısından yasmin d.kontrol hapını kullanıyorum. Ama doktorum çocuk konusunda ısrar ediyorve eşimde bende düşünmüyoruz. :1no2: ne olacak bilmiom vallaa gamyoncuiremsu

Bende de endometriozis var nisanda laparaskopi oldum. Doktorum artık kolayca gebe kalacağımı söyledi ama temmuz oldu yok..Sadece regl zamanım çok kötü geçiyor onun dışında bir ağrı olmuyor. İllet bişey yaaa birde tekrar olabiliyormuş. Ayrıca bu yumurtalıkları kemiren bi rahatsızlık olduğu için bir an önce hamile kalmak istiyorum ama 2 yıldır olmuyor. oooooooooofff of

selamlar.Ben de kasım 2005 de açık ameliyatla en büyüğü 5 cm olan kistlerimi aldırdım ve sağ over imin bir kısmı kesildi.Ardından da 6 ay lucrin depot kullandım ve bir yıl süren bir menepoz sürecine girdim.Doktorum ileride çocuk sahibi olmayı istersin o yüzden sana bunu tavsiye ediyorum dedi fazla düşünmeden kabul ettim.Zor bir yıldı.Hormonal değişiklikten kaynaklanan sinir bozukluğu yaşadım.Ailenizin anlayışlı olması şart.Onun dışında da annemin menepoza girerken yaşadığı bütün o sıcak basmalarını da yaşadım.henüz 20 yaşında bir anda kilo aldım ve selülitim de oldu.kemik ölçümlerim çok az da olsa yoğunluğun azaldığını gösterdi.Size tavsiyem kalsiyumu aksatmamanız.Bütün bu şikayetlerim yeniden regl olduğum ay bir anda geçip gitti.Hiç pişman değilim bence bu kadar korkmayın.İleride anne olabilecek miyim bilmem ama ihtimali için bile değer sanırım..

Merhaba arkadaşlar.ben yeni üyeyim.başimdan geçenleri kisaca anlatayim.doktor yaklaşik 2 hafta önce 2cm çapinda çikolata kisti (endometriosis) olduğunu söyledi.6 ay bekle hamile kalamazsan 6 ay sonra kapali ameliyat yapalim dedi.1 hafta sonra başka doktora gittim.çikolata kistinin 4-5cm çapina büyüdüğünü söylediler.hsg testi çektirecekmişim.hastaliğim bittikten 2 gün sonra.1 hafta içinde kistin bu kadar büyümesi beni çok kaygilandirdi.

Yardimlarinizi bekliyorum.

merhaba arkadaşım.bende aynı dertten muzdaribim ve tedavi görüyorum.ben bekarım yani şan çocuk düşünmyoru.doğum kontrol hapı kullandırıyor doktorum.sendeki büyümeye bende anlam veremedim.tüm bu konularda yazılan yazıları okursan çoğu dr hemen ameliyat önermiyor.önce doğum kontrol hapı kullandırıyorlar.bu kistin aynı seviyede kalmasını sağlıyor.fakat senin durumun farklı.çocuk istediğine göre sana farklı bir yöntem uygulatırlar.bence bir başka dr a daha git.çünkü birisi 2 cm diğeri 4-5 cm demiş.iki doktorun söylediği farklı.bu sefer bir prof a git.kesinlikle aksatma ama.en yakın zamanda mutlaka dr a görün.haberlerini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…