iyi akşamlar benimde sağ tarafımda 1 cm lik çikolata kistim var arkadaşlar daha önce yani geçen yıl 6,5 cm di amiliyat oldum sonra tekrraladı duphaton ilacı içtim geçmişti şimdi ise 1 cm çikolata kistim tekrarlamış geçen ay rahim filmi çekildim bakalım bu ay hayırlısı
canım çok geçmiş olsun.kaç santimdi kistin bende de var 3 yıldır ama bana hiç bir rahatsızlık vermiyor.
ilk öğreniğimde 7 cm idi.dr bana çocuğun olmaz bu kisti hemen aldır dedi.ben başka dr gittim.oda aynısını dedi.sonra başka bi dr. oda alırmadan gebe kalmanı öneirim dedi.bebek yapmaya karar verdik 7 ay sonra hamiş kaldım.9 ay boyunca bu kist beni hiç rahatsız etmedi.çok güzel bi hamilelik dönemi geçidim.doğumdan sonra kist 4 cm olmuştu.ara ara kontrole gidiyorum.dr tuturmuş bu kisti sen daha aldırmadınmı,bunu hemen aldır.iyide bana bi rahatsızlık vermiyor,gebe kalmama engelde değil.neden aldırayım yaniii.çünkü gene nüksedecek.bu menopoza kadar benimle sonuçta.şimdi çok kararsızım ne yapmalıyım.bu hafta başka bi dr gidicem.çok iyi bir dr muş.bakalım o ne diyecek.ona göre kara verecem bende.bana kalsa 2.doğumu yaptıktan sonra aldırırım.şimdi oğlum 2 yaşında oldu.2.de 2 sene sonra istiyom.bende basit bir jinekolojik muanede öğrendim endometrio olduğunu.dr loporoskopi önerdi.yapışıklık riski açık amelliyata nazaran daha düşükmüş.açık amelliyat önermedi kesinlikle.
Dün doktorumla yeniden konuştum. 1 yıl sonra ameliyat olmayı düşündüğümü söyledim, ameliyat olmam konusunda ısrarlı. Kistin çok büyük (biri 9,2 cm, öteki 4,3 cm), eğer yumurtalığını kaplarsa yumurtalığını almak durumunda kalabiliriz dedi. Böylece arkadaşlar kesin kararı vermiş bulundum. Yani Aralık'ın sonunda ameliyat olacağım. Bu arada ,bu forumda sizlerle yazışmak beni rahatlatıyor. Yani aynı problemi yaşayanlarla paylaşmak inanılmaz rahatlatıyormuş insanı. Herkese teşekkürler yeniden.
kızlar merhaba.ınanın bu baslıgı gorunce morelım yıne bozuldu.ıkı senedır ugrasıyorum bu kıstlerle.bır senedırde hamıle kalmaya calısıyorum.ama rabbım ol demeyınce olmuyor ıste.ımtıhanda oldugumu dusunuyorum ve yınede halıme sukredıyorum...
laparoskopının ustunden tam bır yıl gectı.ama malesef hala hamıle kalamadım...doktorum yıne hareketlenme var dedı kıstlerde...ne yapayım arkadaslar hersey allahtan...
saglıcakla kalın....
Açık ameliyat olanlar bana ameliyattan sonraki ilk bir kaç günü anlatırlar mı? Çok ağrı oluyor mu, ayağa kalma süresi kaç gün? Ameliyattan sonra regl düzeni aksıyor mu? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar tekrar teşekkürler. İşe 1 hafta sonra dönebilir miyim, dönemem değil mi?
bence dönersin ben bi hafta snr temizlik yapmaya başlamıştım yani 1 haftadan fasla sürmüyo canım benim ne zaman ameliyat olmayı düşünüyosun?
Cuma günü CA 125 değerime baktırcam. 18 Aralıkta tekrar doktorumla ve anestezi doktoruyla görüşücem. Aksilik olmazsa 22 ya da 23 Aralık'ta.. :çok üzgünüm: