- 28 Ekim 2008
- 1.087
- 2
Okyanus 84 ve Nehir 21, fikirleriniz için teşekkür ederim. kanser kelimesini duymak beni çok korkutuyor. Bakalım CA 125 de ne çıkacak?
ya aslında bende korktum şimdi kanser falan benim tekrar etmedi inşallah etmezde ama ay ömür boyu nasıl yaşıcaz allahım yaaaa:çok üzgünüm:
minimania caım herşeyin olumlusunu düşün hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah düşük çıkar canım valla hep dua edicem bizi muhakkak haberdar et olur mu?
merhaba arkadaşlar,bu kisti geçen kasım ayında öğrendim.düşük sebebim araştırılıyordu ve sol tarafta 1 tane 2cmlik kist vardı. doğum kontrol hapına başadık. bıttiğinde gerileme yoktu. gel zaman git zaman 2 kez o dayanılmaz ağrılardan yaşadım. adetten 1 hatfaönce kahve rengi akıntıla olmaya başladı. gebelik dediler...yazın yine dr a gittim,biri 3cm,biri 2cm çikolata kisti ve çok sayıda basit kist görüldü.eşiminde sprem morfolojisi kötü çıkınca tüp bebek dediler. ocak ayında tüp bebek düşünüyorduk ama geçen ay mide bulantısı,yumurtlama günümde kahverengi akıntı,kasık ağrısı... acaba üstünemi gördüm diye dr a gittim kistlerilmde hareketlilik büyüme görüldü.adetin 3.günü desolete başladım ama artık ilaca rağmen 24 saat kasık ağrısı,halsizlik..geçen çarşamba gecesi ağrıdan öldüm.sol kalça kemiğim kırılmış gibiydi.ağrı kesici kesmedi. perşembe dr a gittim renkli doplerle baktılar. ilaca rağmen kistin biri 5cm diğeri 4,2cm olmuş.1cm büyümüşler. artık eşimle birlikte olurken acıdan ağlıyorum,dik oturamıyorum. boşaltım sistemim iflas etti.ve yumurtlama günümden beri hala kahve akıntıya devam.karnım nasıl şiş anlatamam. hangi dr a gitsem bilemiyorum. buradaki dr amelyat dedi.ama bulunduuğm ilde o düzeyde 1 dr yok.ankarada tavsiye edeceğiniz bir dr var mı?
KIZLAR SELAM
daha önceki yazılarımı okumuşsunuzdrur ben de çikolata kisti mağduruyum... ya arkadaşlar maden böyle bir konu açtınız birbirmize destek olalaım sonuna kadar ben amilyat olsuktan sonra 3 ay doğum kontrol hapı kullandım saonra tekrraladı 2 cm oldu duphaston kullandım endemotriyosiz tedavis için hemde adet düzenleyci ilaç her ay adet tarihmin 14.gününden başlayıp içiyorum birkaç ay düzensi kullanmıştım bıkmıştım atrık hap içmekten ama keşke öyle yapmasaydım 1cm çikolata kistim olduğunu söyledi dr.um 3 hafta önce şimdi aksatmadan içiyorum ama ne yapalım ALLAH hepimizin yardımcısı olsun. doktorlar sizlere hangi ilacı öneryor kist için hepimiz bilgi sahibi olalım lütfen
BEN ŞİMDİ HİÇ STRES YAPMIYORUM DÜŞÜNMEMEYE ÇAILIYORUM ZOR BİR HASTALAIK BELKİ BİZİ YIPRATIYOR AMA HAYATIMIZI BU HASTALIKLA ZEHİR ETMİYELİM.. düşünmüyelim bile en iyi ilaç moreldir.
Kızlar bende bu hastalıkla 4 senedir uğraşıyorum. Laparoskopi ile kisti aldılar ama 2 sene sonra tekrarladı. Şu anda 4,5 cm çikolata kistim var. Kuzenimin eşinde de aynı hastalık var. O da laparoskopi ile kisti aldırmıştı. Şu anda 6 haftalık hamile.
Asutay çoook geçmiş olsun..Normal hayatı etkilemesi ne demek biliyorum..
Benim şu an kontrole gitmem lazım ama doktorum bayramdan sonraya kadar dolu olduğu için randevu alamadım bende üstelemedim..
Mide bulantısı baş dönmesi kusma, sancı hepsini hemen hemen hergün bende yaşıyorum..
Ağrılı ilişkiyi tabiki bilmiyorum ama bende evlendikten sonra çekeceğim galiba demiştim kendi kendime..
Zaten kendimle dalga geçiyorum, eğer evli olsaydım her anım hamilemiyim acaba diye geçerdi..Belitiler malum :))
Rabbim tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin katından inşallah hepinize..
Banada ameliyat olman gerekiyormuş gibi geliyor..Böyle yaşam yaşayamayacak kadar zor çünkü..
Ben Üniversite profesörüne görün derim.Operatör olması yeterli değil bunu unutma.Çok deneyimli ve bilgili ve tecrübeli olması gerekiyor.Ankara'yı bilemiyorum ama Üniversite hastanesi profesörü araştırmalısın.
Tekrar çook geçmiş olsun..
KIZLAR SELAM
daha önceki yazılarımı okumuşsunuzdrur ben de çikolata kisti mağduruyum... ya arkadaşlar maden böyle bir konu açtınız birbirmize destek olalaım sonuna kadar ben amilyat olsuktan sonra 3 ay doğum kontrol hapı kullandım saonra tekrraladı 2 cm oldu duphaston kullandım endemotriyosiz tedavis için hemde adet düzenleyci ilaç her ay adet tarihmin 14.gününden başlayıp içiyorum birkaç ay düzensi kullanmıştım bıkmıştım atrık hap içmekten ama keşke öyle yapmasaydım 1cm çikolata kistim olduğunu söyledi dr.um 3 hafta önce şimdi aksatmadan içiyorum ama ne yapalım ALLAH hepimizin yardımcısı olsun. doktorlar sizlere hangi ilacı öneryor kist için hepimiz bilgi sahibi olalım lütfen
BEN ŞİMDİ HİÇ STRES YAPMIYORUM DÜŞÜNMEMEYE ÇAILIYORUM ZOR BİR HASTALAIK BELKİ BİZİ YIPRATIYOR AMA HAYATIMIZI BU HASTALIKLA ZEHİR ETMİYELİM.. düşünmüyelim bile en iyi ilaç moreldir.
geçmiş olsun arkadaşım bana tüm drlar desolett önerdi hep onu kullanıyorum