Bende yaşadıklarımı paylaşmak istedim..Endometriozis konusu başka başlıklarda olduğu için oralarada yazmıştım..
Önce belirtmek isterimki ilk adet olduğumdan beri adetlerim aşırı sancılı geçer..
Öyle böyle sancılar değil..
3,5 sene önce adetimin 2. günü korkunç sancılarla uyandım..Sesim çıkmadı..Anne anne dedim sesimi duyuramadım..Abartmıyorum "Sürünerek" odamın kapısına gittim sesim çıkmıyordu.10 dk uğraşmışımdır duyurabilmek için..
Ogün hastaye yattım..Apandist denildi..Kadın doğum uzmanı muayene etti..Bizle alakalı bir urum yok dedi!!
Ameliyattan doktor çıkınca kist patlamış, kadın doğum uzmanıda girdi ameliyata demiş anneme..
Sonra o doktor senin bu doktor benim gezdim..Çikolata kisti tanısı kondu..Ve her geçen gün büyüyordu..
Bi kadın doktor ameliyat etmek istedi kistim 5 cm idi..Ameliyat günü alındı testler yapıldı. Doktorun annemlere söylediği birşey vazgeçmemize sebep oldu amliyattan..Yumurtalığımda alınabilirmiş..
Bu arada bu olaylar sırasında 18 yaşındaydım..
Sonra şu anda doktorum olan doktorumu tavsiye üzerine bulduk.Prof.Dr Semih Özeren .3 yıldır doktorum o..
Ameliyat için çok küçüksün dedi ve ameliyatı ne kadar erteleyebilirsek o kadar iyi dedi..
Doğum kontrol hapına başladım yaklaşık 1 sene kullandım..Kontrole gittiğimde 2,5 cm e düşmüştü..
Çok ilginç aslında doğum kontrol hapı küçültmeye yaramıyor aslında..
Sonra bıraktım doğum kontrol hapını..Tabi bana doktorum evlen diyor ve hemen bebek diyordu..
Geçen Nisan ayında gene aşırı derecede sancım oldu..Kusma, ishal, baş dönmesi....
Parmağımı kıpırdatamıyorum sancıdan..Saatlerce secde pozisyonunda durdum kıpırdayamıyordum..
Doktora gittik gene 5 cm olmuş..Ca testi yaptırdı 70 küsür çıktı..Ya ameliyat ya menepoz ya evlilik..Kaldım bunların arasında..
2 ay sonra tekrar gittim kontrole büyümeye devam ediyor..Tekrar Ca 125 yapıldı 40 lara düşmüş sonuç..
Doğum kontrol hapına başladım gene..6 aydır kullanıyorum,şimdi kontrol zamanım geldi ..Bayramdan sonra gideceğiz bakalım..
Bu arada gülerken, tuvaletimi yaparken, hapşururken hala keskin sancı girer yumurtalığıma..
Bu bir hastalıktır..Basit bir kist değildir..Bana doktorum evlen 1 sene korunma eğer çocuğun olmazsa direk tüp bebek diyor..Ameliyatı hala bilmiyorum..Belkide ameliyat olacağım..Çünkü sancılarım benim günlük hayatımı olumsuz etkiliyor..Bugün sabah gene yumurtalığımda kramplarla uyandım..
Sakın kontrollerinizi ihmal etmeyin..
Basit bir şey olarak görmeyin..Ve benim tavsiyem evli değilim ama hemen bebiş düşünün hiç korunmadan..
Bu hastalığa sahipken çocuk düşünmüyoruz gibi bir lüksümüz yok çünkü..Pazarlık yapacak durumda değiliz..