Endometriosis (Çikolata kisti)

ben de anlatayım...off...
ben 21 yaşındayım ve zayıfım, spor da yaptığımdandır , daha kolay oldu toparlanmam.
ben öze hastanede açık ameliyat oldum, 1 saat sürdü. ameliyata girerken rahattım, doktoruma ve hastaneye güveniyordum, öyle de oldu...:)) narkoz verilirken, başucumda hastabakıcı teyze ve hemşireye minnettarım, çok rahatlattılar :) bayıldım, ayıldım ve ağladığımı farkettim. odaya götürülüşümü hatırlamıyorum tabi ki :) ama ağlamışım çok.
narkozun etkisi geçince, hissettiğim ağrı çok kötüydü. hemen ağrı kesici yapmışlar ama bir 10 dk ağrıyı çektim. sonra geçti ve üstüste tam 3 serum yidim :)) o kadar çok küçük tuvaletim geldi ki, babamla sevgilim 15 dk da bir odadan çıkmak zorunda kaldı :))):asigim: a.s
ben küçük tuvaletimi annemin yardımıyla sürgüye yaptım. biraz zor oldu ama alıştım. geceyi çok rahat ve mutlu geçirdim diyebilrim, deliksiz uyumuşum. hastanenin ilgisi de bunda önemli tabi :)
uyumadan önce ayağa kalıdrdılar, o da çok zordu. sanki bacaklarım yokmuş gibi. ama alışıyorsun ve kan dolaşımı normale girince rahatlıyorsun bi nebze. elbette birinin seni tutmadan yürümek imkansız. ertesi sabah kahvaltıdan sonra taburcu oldum. bizim evimiz 7. katta, asansör yok :roflol: merdivenleri kendim çıktım ve bu gaz çıkarabilmek için müthiş faydalı oldu valla :))

evde 1 hafta tam dik yürüyemememe rağmen, bayağı iyileştim.

eğer açık ameliyat olacak olan varsa, 1 haftada işine dönemez malesef...20 günde bence. laparoskopi olursa 1 haftada dönen oluyormuş.

ve de 10. gün dışarı çıktım ama yalnız değil tabii. toplu taşımaya da binemedim tabi, araba şart. :))

15. günde herşey normale döndü.

şuanda tam 2 ay oldu ve ameliyattan hemen sonraki 10 gün boyunca hafif lekelenme şeklinde kanamam oldu. reglim ise, ameliyat öncesi beklediğim tarihten 10 gün saptı. ikinci reglim, beklediğim gün geldi yani hemen düzene girdi diyebilirm. ağrısız regl olmak süper bi duygu...:1rolleyes:

benim hikayem de böyle arkadaşlar. kistim 3. 5 cmdi ve son 6 ayda 1 cm buyuduğu için hızından korktuk. öyle aldırdım. şuan çok iyiyim. korkulacak bişey yok aslında ama sezeryanla hemen hemen aynı acıları çekiyorsun, bari ortada bebiş olsaydı diyip gülüyorum :)))sırnaşık şey

sevgiler herkese!!a.s.

Cuma günü CA 125 değerime baktırcam. 18 Aralıkta tekrar doktorumla ve anestezi doktoruyla görüşücem. Aksilik olmazsa 22 ya da 23 Aralık'ta.. :çok üzgünüm:

minimania herşey senin sağlığın için cenabı Allah sana bir yazı yazmıştır. bence işe gitmek için acele etme dinlen zaten vücudun yıpranacak. hemen ayağa kalkarak daha da yıpratma. bana sorarsan ben hemen kalktım. ama pişmanım keşke dinlenseydim diyorum.:asigim::1hug:kaydirigubbakcemile3

Canım çok teşekkür ederim. Umarım ağlamam, sulu gözlüyümdür. Doktora muayeneye gittiğimde de ağlamıştım umarım her şey bir anda olur geçer. :1hug:

canım sana da çok teşekkür ederim. Sonuçta en azında 15 günlük rapor gerekecek galiba.>Bu arada yarın CA125 değerime baktırcam, sanırım Pazartesi sonucu alırım. Sizleri gelişmelerden haberdar edicem. Değerli fikirleriniz için minnettarım. a.s.

Haklsıın 15 gün dinlenmek gerekir. Ayrıca ben iş yerinde çok koşturan biriyim. Bir aşağı , bir yukarı... O yüzden evde dinlenmem şart canım. Sevgiler...:1hug:

Ben apandist teşhisiyle ameliyat olduğumda (ki çikolata kistim patlamış söylemiştim daha önce)
1 hafta boyunca eğik gezdim..Ve ben 2 gün değil 5 gün hastanede yattım.
Sanki çenemle göbeğimi bir iple bağlamışlar gibi hissediyordum yani doğrulmam mümkün değilmiş gibi..
1haftada mümkün değil işe başlayamazsın..başlamamalısında..Biraz gerçekçi olalım..Sezeryan gibi ameliyat olacaksın içinden 9,5 cm lik bir parça alacaklar, kolay mı hemen eski hayatına dönmek..
Aslına bakarsan işe dönebilirsin ama sonra acısı çok kötü çıkar..
O yüzden tamamen iyileşene kadar işe başlama..Senin sağlığın için..
Bu arada Ca testinin sonucunu bekliyorum canım..
İnşallah kolay atlatacaksın ameliyatı..Sen sadece normalden biraz daha fazla dinlen ameliyattan sonra.Kendi iyiliğin için..

Canım çok teşekkür ederim. Haklısın. CA soncumu size yazacağım. Sizlere de çok geçmiş olsun. :1hug:

Kızlar bende bayramdan sonra ameliyat olucam inşallah laparoskopi dediler bana 4 tane kistim var en büyüğü 3 cm botunda en küçüğüde 1 cm falan onun için heralde laparoskopi dediler ama benim ca 125 testim 121 çıktı çok yüksek kızlar aranızda benim gibi bukadar yüksek çıkan varmı

Geçmiş olsun, yüksek çıkması ne anlama geliyor, kötü mü? fisfisfis

Valla kanser teşhisi için daha çok bakılıyomuş bu teste ama çikolata kisti olanlarda da yüksek çıkıyomuş anladığım kadarıyla ama benim bayağı bir yüksek çıktı korkmuyo değilim açıkcası

Felaket tellalı olmak istemem ama Ca 125 bir tümör belirteci testidir..Yani kanser testi diyebiliriz..
Bunun değer çikolata kisti olanlarda biraz yüksek çıkar..
Ama unutmamalıyızki endometriozis te bir kanser sebebidir..
Yanlış anlaşılmasın bunları ben söylemiyorum..
Benimde 70 küsür çıkmıştı ve ben tamam artık kanserim diye dolaşmıştım ortalıkta..Ama doktorum bu değer 200'den fazla olmadıkça kanser diyemeyiz dedi..
O yüzden bu hastalıkta sürekli takipte ve tedavide olmalıyız..
Korkacak bişey yok canım :)) Çikolata kistinde yüksek çıkıyor bu değer napalım..
Minimania cığım Google'a Ca 125 yaz bak neler çıkıyor karşına :)))

Ben de bu testi yarın yaptırcam, ya şimdi ben de korktum. Ama kanser teşhisi için pataloji gerekmiyor mu? Onu da zaten ameliyat sıraısnsa aldıkları parçaları patalojiye göndererek yapacaklar. Kafam karıştı. Biri yardım etsin lütfen senağlama

evet canım ameliyat sonrası kisti patolojiye gönderiyolar ca-125 kanserle alaklı değil

Dedim felaket tellallığı yapmak istemiyorum diye..
Yanlış anladın canım yani eksik diyelim..
Tek bir testle tabiki kanser diyemezler hiç birşey için..
Ama eğer Ca125 değeri 200'den fazlaysa kanser olma ihtimali daha yüksek..
Tabiki çıkan parçayı patolojiye gönderecekler..
Aslında zaten çikolata kistinin %100 teşhisi için parça alıp test edilmesi gerekiyor..
Çoğu doktor bana parça almadan birşey diyemeyiz dediler..
Ama bu kist görüntüsüyle, belirtileriylede teşhis edilebiliyor çoğu zaman..
Korkma..korkacak birşey yok gerçekten..Sadece çok tedbirli ol o kadar..

nehir arkadaşım kusura bakma ben senin yazını okumadan yazdım benimde 76.60 çıkmıştı dr bana kanser falan bişey demediği için öle yazdım valla yeni öğrendim

evet canım ameliyat sonrası kisti patolojiye gönderiyolar ca-125 kanserle alaklı değil

Ca 125 kanserle alakalı,tümör belirteci..Endometrioziste tümör sınıfındadır..
Yumurtalık kistleri dışında ele alınır..Sende bir araştır istersena.s.

bende geçen sene bu gün kapalı ameliyat olmuştum :) şakkıdı
sağ tarafta 8 cn sol tarafta 4-5 cn olmak üzere 3 dene kistim vardı. ve ameliyattan sonra üç ay sonra kist tekrarladı.. doğum kontrol hapı kullanarak ancak eritilebiliyormuş baskı yapıyormuş ve oluşmasını engelliyormuş ve en son kontrole gittiğimde tertemizsin hepsi gitmiş dedi. ama bu çikolata kisti çok arsız bi kistmiş hiç gitmiyormuş ölene kadar berabermişiz.-tatlicadiarzu-

nehir arkadaşım kusura bakma ben senin yazını okumadan yazdım benimde 76.60 çıkmıştı dr bana kanser falan bişey demediği için öle yazdım valla yeni öğrendim

:1hug:a.s.

Benim doktorum o kadar çok şey anlatır bende ona o kadar çok soru sorarımki..Hanımların bu konuda bilgili olmaları gerektiğini söyler..Bu hastalığa sahip olanların..Şeniz

şimdi baktım valla ben okadar önemsememiştim bu kisti hiç araştırmadım da direk ameliyat oldum tekrar teşekkür ederim a.s

Okyanus 84 ve Nehir 21, fikirleriniz için teşekkür ederim. kanser kelimesini duymak beni çok korkutuyor. Bakalım CA 125 de ne çıkacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…