Sol yumurtalığımda 9,2 cm, sağda ise 4 cm ebatında çikolata kisti var. 3 farklı doktora gittim hepsi ameliyat dedi. Son gittiğim doktor laparoskopi yömtemini önerdi, diğer doktorum ise açık ameliyat önerdi. Hiç bebeği olmayan bayanlarda açık ameliyatı tercih ediyorlarmış çünkü laparoskopide yumurtaların zarar görme riski yüksekmiş. Bu da hiç bebeği olmayan hanımlarda çocuk sahibi olmayı güçleştiriyormuş. Sormak istediğim açık çikolata kisti ameliyatı olan var mı? Açık ameliyat zor mu geçiyor? Kişi ne kadar zamanda ayağa kalkıyor? Bu tür ameliyat geçirmiş olanlar fikirlerini iletirlerse sevinirim.
Teşekkürler.:a015:
Merhabalar. Bendede endometriozis vardı. Ve düğünüme 2 ay kala ameliyat oldum. Yani çocuğum yoktu. Fakat doktorum açık ameliyatı önermedi. Kesinlikle laporoskopik ameliyat olman lazım. Çünkü daha doğum yapmadın. Eğer açık olursan ilerde hamileliğinde problem yaşarsın demişti. Ve ben izmir manisa denizli eskilehir inanın birçok doktora gittim bu ağrılarım için. Çikolata kisti bende şiddetli ağrıya neden oluyordu. Yani bu bahsettiğim ağrı yolda yürütmüyor nefes almamı güçleştiriyor sürekli istifra ediyorum. Uyuyamıyorum ve birçok şey. Ağrılarım okadar şiddetliydiki kendimi öldürmeyi bile düşündüm. Siz düşünün artık. Bu işleri çok iyi ve yıllarca araştırmış biri olarak kapalı ameliyat en iyisi