12.03.2019 günü ameliyatımı oldum kurtuldum
doktorumun dediğine göre ameliyat başarılı geçmiş. Saat 2 de girdim ameliyata 4:30 gibi de çıktım. Tabi uyanmam kendime gelmem filan 6 yı buldu. Doktorum Sol yumurtalığımdaki kistleri aldığını makat ve vajina arasında yapışıklık yapan nodülü aldığını ve bağırsaklarımın üstünde de olan endometriozis odaklarını kürediklerini söyledi. Tüplerimde bir problem yokmuş. Bu ameliyat seni 5 sene götürür dedi
sonra tekrar edebilirmiş
Bağırsaklarda da işlem yapıldığı için 2 gün hastanede kalmam gerekti. Tabi ilk gün ağrım oldu ilk ayağa kalktığımda tansiyonum düştü midem bulandı maalesef yürüyemedim. Bu tarz ameliyatlardan sonra yürümek çok önemliymiş gaz sancısı sıkıştırınca anladım
Raporu 40 gündem açtım 30 da olur dedim ama 20 den yukarı çıkmadı hoca 20 gün rapor aldım
Ameliyatın maaliyetine gelince
Laparoskopik adenomiyozis 9.983 Tl
Sgk adenomiyozis ameliyatını karşılamıyor maalesef
2 gece özel oda 1800tl
Ameliyat esnasında kullanılan ekstra aletler 2000Tl
Toplam 13.600 gibi bi rakama denk geldi tabi ankaraya gidip gelmeler diğer yapılan kolonskopi mr işlemleri hariç. Sağlık için yapacak bişey yok doktoruma çok güvendiğim için başka bir doktorda aramak istemedim. Sadece endometriozis olsaydı bukadar çok tutmayacaktı zaten
Şimdilik doktor kendi halimize bıraktı bi 6 ay deneyin olmazsa bakarız dedi
Burada bilgi konusunda çok fazla arama yapıp bilmediğim şeyleri öğrendiğim için kendi ameliyatımı yazmak istedim merak ettiğiniz bişey olursa seve seve cevaplamak isterim