Ahh ahh keske dusunmesekYumurtlama gunlerini takvime gore takip ediyordum bazen akintiya gore tahmin ediyordum en buyuk hata takip etmemmis. Testlerle takip etmeyi de tavsiye etmiyordu doktorum cunku yumurtladigim gun iliskiye girdim hamile kalir miyim diye dusunursen kalamazsin bu dusunce vucutta adini hatirlayamiyorum bir hormonu harekete geciriyormus bu sa dollenmeyi engelliyormus. O yuzden akisina birakmak lazim. Ben ilk defa hamileligi dusunmemistim hatta alkol alacaktim kardesin israrla test yapip oyle alkol almami istedi de oyle ogrendim hamile oldugumu. O derece farkında degildim. Bi de belirti kollayinca da o hormon yükseliyor belirti de kollamayin
2 sene boyunca her gun dusundum. Bununla yatip bununla kalktim. Her an belirti kolladim. Sadece bir ay dusunmeye firsatim olmadi teog yaklasmisti cocuklari haril haril calistiriyordum 23 nisan provalari yapıyordum aklim onlara kanalize olmuştu o sekilde sadece bir ay hamilelige yogunlasmadim. Bi de o ay yumurtlamadigimi dusundum acikcasi takip etmeyince sanki o ay akinti da gelmedi gibi oldu nasilsa olmaz bu ay dedim hamile kaldim cok sukur :)) herkese nasip etsin rabbimAhh ahh keske dusunmesekinsan beynine gem vuramiyor işte.. Cok haklisiniz ama kafadan gecenlere zincir vuramiyorum..
Amin..Yolun basinda sayilirim :) umarim bir sure sonra o dusunce yapisina bende sahip olurum.. Yada gerek kalmadan bebiş gelir.2 sene boyunca her gun dusundum. Bununla yatip bununla kalktim. Her an belirti kolladim. Sadece bir ay dusunmeye firsatim olmadi teog yaklasmisti cocuklari haril haril calistiriyordum 23 nisan provalari yapıyordum aklim onlara kanalize olmuştu o sekilde sadece bir ay hamilelige yogunlasmadim. Bi de o ay yumurtlamadigimi dusundum acikcasi takip etmeyince sanki o ay akinti da gelmedi gibi oldu nasilsa olmaz bu ay dedim hamile kaldim cok sukur :)) herkese nasip etsin rabbim
Her zaman olan bisey degil zaten. Zihnini baska biseye vermen cok zor biliyorum anca seni cok yoracak ve oyalayacak bisey cikmasi lazim. Senin kendi kendine kafani baska seye vermen zor olabilir. Bir tatil ayarlayabilirsiniz mesela. Bir iki aya kayak turizmi acilir. Ben hamile kalmadan bir ay once de kayaga gitmiştim o da benim psikolojik olarak biraz rahatlatmıştıAmin..Yolun basinda sayilirim :) umarim bir sure sonra o dusunce yapisina bende sahip olurum.. Yada gerek kalmadan bebiş gelir.
Aslinda hafta sonu memlekete gidiyoruz regl donemime de iki hafta var. Yani orada regl olmam lazim. Ama orada kafami bebege yormaya zamanim olacagini sanmiyorum . bakalim neler olacakHer zaman olan bisey degil zaten. Zihnini baska biseye vermen cok zor biliyorum anca seni cok yoracak ve oyalayacak bisey cikmasi lazim. Senin kendi kendine kafani baska seye vermen zor olabilir. Bir tatil ayarlayabilirsiniz mesela. Bir iki aya kayak turizmi acilir. Ben hamile kalmadan bir ay once de kayaga gitmiştim o da benim psikolojik olarak biraz rahatlatmıştı
Tatih hesaplama canim akisima birak. Ne zaman iliski oldu üstünden kac gun gecti adetim ne zaman filan soye hoc dusunme. Hatta takvim varsa simdilik sil. Allah gönlüne gore versinAslinda hafta sonu memlekete gidiyoruz regl donemime de iki hafta var. Yani orada regl olmam lazim. Ama orada kafami bebege yormaya zamanim olacagini sanmiyorum . bakalim neler olacak
Dogum kontrol hapi kullanan adet olmuyor mukapalı ameliyatla 8cm kistim alındı 4 aydır kesintisiz doğum kontrol hapı kullanıyorumdoktor adet olursan yenileyebilir diyor yeni tüpbebek tedavisine ancak yazın gidebileceğin ozaman yaza kadar hap kullan dedi ama bu durum beni çok yoruyor aynı durumda olan var mı
doğum kontrol hapının birkaç tane kullanım amacı var 21 gün kullanıp bırakırsanız adet olursunuz sadece hamilelikten korunmuş olursunuz benimki farklı amaç için bana hiç kesintisiz kullandırıyor dolayısıyla adet görmüyorumDogum kontrol hapi kullanan adet olmuyor mu
Senin kullandigin hapin adi ne.doğum kontrol hapının birkaç tane kullanım amacı var 21 gün kullanıp bırakırsanız adet olursunuz sadece hamilelikten korunmuş olursunuz benimki farklı amaç için bana hiç kesintisiz kullandırıyor dolayısıyla adet görmüyorum
Canım fsh her dönemde değişik çıkar ama bizim için önemli olan reglin 2. Veya 3. Günü olan değeriMerhaba.1 yıllık evliyim 8 senedir endo hasrasıyım.5 ve 8 xm kistlerim var sağlı sollu.dun adetimin 3.gunu fsh lh e2 hormonlarına bakılıdı.fsh 16.70 cıkınca laparoskopi önerdi doktor.önce kistten kurtulalım dedi.ilçede oldugumuz için bugun il eki özel hastnede prof a gorundum .acık ameliyatla alıp 3 ay tedavi uygular dogal yolla hamike kalmanı bekleriz dedi.aynı gun bi baska hastanedeki doktora gorunduk kadın alttan muayene etti yapısıklık var dedi fsh ve amh istedi.amh nin cıkması 1 hafta sonrA.fsh 21.50 .dun fsh 16.70 di.ben sok oldum 1 gunde bu kadar degisebilir mi bu hormon ne yapmam gerektiğni bilmiyorum au an adetim 24.gunde 1 .5 gun surer .duzenli.ama buna göre cok kotu yumurtalıklarım .fikir bekliyorum böyle bi tecrübe yasatan var mı
açık ameliyatı pek önermiyorlarMerhaba.1 yıllık evliyim 8 senedir endo hasrasıyım.5 ve 8 xm kistlerim var sağlı sollu.dun adetimin 3.gunu fsh lh e2 hormonlarına bakılıdı.fsh 16.70 cıkınca laparoskopi önerdi doktor.önce kistten kurtulalım dedi.ilçede oldugumuz için bugun il eki özel hastnede prof a gorundum .acık ameliyatla alıp 3 ay tedavi uygular dogal yolla hamike kalmanı bekleriz dedi.aynı gun bi baska hastanedeki doktora gorunduk kadın alttan muayene etti yapısıklık var dedi fsh ve amh istedi.amh nin cıkması 1 hafta sonrA.fsh 21.50 .dun fsh 16.70 di.ben sok oldum 1 gunde bu kadar degisebilir mi bu hormon ne yapmam gerektiğni bilmiyorum au an adetim 24.gunde 1 .5 gun surer .duzenli.ama buna göre cok kotu yumurtalıklarım .fikir bekliyorum böyle bi tecrübe yasatan var mı
Hayit suyu fsh hormonunu dusuruyor cayini demleyip icebilirsin. Amh sonucunu almadan ameliyata karar verme derim. Ameliyat yumurtalik rezervlerine cok zarar veriyor. Yapisiklik oldugunu hsg cekilmeden nasil anlamis cok sasirdim. Amh dusuk çıkarsa kist aspirasyonu yapildoktan sonra direk tup bebek denemen daha mantikli. Ben de 2009 dan beri endo hastasiyim bir bucuk yil once amh 1.51 cikmisti sigara kullaniyordum. Fsh yuksrk diye amh de dusuk cikacak degil. Kafani rahatlat. Dogal yollarla hamile kalamiyorsan oncelikle asilama ve tup bebek dene. Hamilelikte kistler geriliyorMerhaba.1 yıllık evliyim 8 senedir endo hasrasıyım.5 ve 8 xm kistlerim var sağlı sollu.dun adetimin 3.gunu fsh lh e2 hormonlarına bakılıdı.fsh 16.70 cıkınca laparoskopi önerdi doktor.önce kistten kurtulalım dedi.ilçede oldugumuz için bugun il eki özel hastnede prof a gorundum .acık ameliyatla alıp 3 ay tedavi uygular dogal yolla hamike kalmanı bekleriz dedi.aynı gun bi baska hastanedeki doktora gorunduk kadın alttan muayene etti yapısıklık var dedi fsh ve amh istedi.amh nin cıkması 1 hafta sonrA.fsh 21.50 .dun fsh 16.70 di.ben sok oldum 1 gunde bu kadar degisebilir mi bu hormon ne yapmam gerektiğni bilmiyorum au an adetim 24.gunde 1 .5 gun surer .duzenli.ama buna göre cok kotu yumurtalıklarım .fikir bekliyorum böyle bi tecrübe yasatan var mı