Öncelikle geçmiş olsun. Ben çocuk meselesine doğrudan bir şey diyemem, henüz bekarım. Ancak ameliyat konusu bana mantıklı gelmedi. O boyutla bir kistle çocuk istemiyorsan ameliyat olmalısın bakışı saçma. Ben 31 yaşındayım, kistim 7-8 cm. Ameliyat olacak olsam ben olurum, ufukta evlilik bile yok. Bana da doktor doğum kontrol hapı verdi, tahminim bunu evililiğe kadar sürdüreceği... Ameliyatta yumurtalık rezervinin düşme ihtimali var. Benim bildiğim evliysen ve çocuk denemelerin başarısızsa ameliyat oluyorsun ki kistin engel ise, çocuk sahibi olabilesin.
Madem ki yeni evlisin ve borcun da var. Bence bunlara takılma, soğan kürü falan da uygula, belki birkaç aya kaybolur, gider. Hem 1 doktora göründüysen bir de başkasına git, belki de kistin yoktur :)
Ayrıca ben tamemen sana hak veriyorum, borç harç içinde çocuk da düşünmüyorsan o çocuğu dünyaya getirmek bencilce.
Diğer açıdan da unutma ki bu hastalık ömür boyu bizimle ve ameliyattan sonra birkaç ay içinde aynı boyutta bir kisti hemen görebilirsin. Rahatla ve evliliğinin tadını çıkar. Çocuk konusunu çok ileri bir tarihe atma; ama hazır olmanız da önemli.
Kendimi bu yüzden örnek verdim. Ne yapabilirim ki yani...