En yakın arkadaşım bir ay önceden yapılmış planı iki saat kala iptal edebiliyor bir kusura bakma demeden, Ne yapmam lazım ?

Bana asiri sorumsuz birisi gibi geldi ve bu bana hayatimda olan birini hatirlatiyor. Sanirim hep fedakar olan taraf da sizsiniz. Siz boyle olmasaniz arkadasliginiz devam eder mi mesela bir dusunun? Cunku bende devam etmedi. Konusun acik acik. Eger hala devam ediyorsa mesafe koyup arkadasliginizi gozden gecirirsiniz. Bir de enn onemlisi sizin gercekten ihtiyaciniz varken onu cagirdiginizda yine bu tarz bahanelerle gelmedigi oluyor muydu?

Keyfi değil fakat aile olarak biraz baskıcı biri. Eminim izin alamamıştır yalan söylemiştir. Fakat ya hiç plan yapmayalım diyorum. Ya da son dakika değilde bir gün önceden alsın izinlerini ki öngörebilelim. Fakat durumun sıkıntılı olduğunu bile bile patronu ailesi sıkıntılı son güne bırakmak çok sorumsuzca geliyor.

Bilerek yapıyor bence açık açık konuşsa faydası olmaz

Evet örneğin birisi ile görüşeceğim söz verdim diye, yine ilk okul arkadaşımız erkek arkadaş. Birlikte buluşalım tek gitmiyim dediğim halde. Haz etmiyorum onu zaten 10 yıldır görüşmüyoruz. İşime yaramayan insanlarla görüşmek istemiyorum tarzı yorumlar yapıp gelmedi. Tek gitmek zorunda kalmıştım.

Sadece tek bir olay degil ama dimi? Eger daha fazlaysa bu davranisi gercekten gozden gecirin. Bencil biriyle ne arkadas ne es ne dost olunmaz zaten

Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım.
bak sen hatayı şurada yapmışsın.
onun yüzünden tatil iptal olduysa, sen iptal ettikten sonra sana hadi gidelim dediği an gitmemeliydin. işte tam bu noktadan inanılmaz bir yüz buldu bu arkadaş müsveddesi.
iptal olduktan sonra "izni aldım hadi gidelim" dediğinde, "artık iptal oldu, tatillerin önceden ayarlanmasının bi sebebi var, şimdi o zaman ödediğimiz paraya tatil yapamayız, son dk rezervasyonları pahalı olur tatillerin önceden ayarlanma sebebi budur güzel kardeşim. bi dahaki yaza artık" deyip kapatacaktın konuyu. sırf onun sorumsuzluğu yüzünden bi ton para harcamak nedir?

bu tip insanlar arkadaşlığına da, karşısındakine de asla saygı duymaz. ya arkadaşlığı bitireceksin ya da onun yaptığının aynısını sen de ona yapacaksın. sen de plan günü gelince ondan önce davran ve iptal et. onun iptal ederken sunduğu sebeplerin aynısını kullan. bilmem kimin tansiyonu çıktı de. duş almadım gelemem de. işten izin almayı gerektiren bir plan yapıp son dk "izin alamadım yaa" falan de. bi aynısını yaşat.

bak ben şu konumda bu tarz bir arkadaşa sahiptim, görüşmeyi kestim.

Sadece tek bir olay degil ama dimi? Eger daha fazlaysa bu davranisi gercekten gozden gecirin. Bencil biriyle ne arkadas ne es ne dost olunmaz zaten
Bencil biri onu söyleyebilirim. Örneğin o herşeyi yemez. Fakat sürekli basit şeyler yemek istemem. Şurda çok güzel bir hamburgerci açılmış gidelim mi derim. Ağır şeyler yiyemiyorum ben diyip benim hatrıma dahi gelmez. Gider yine onun yiyebileceği bir şey yeriz. Ben herşeye uyum sağladığım için direkt kestirip atıyor. Onu farkettim. plan yaparız şarap gecesi yapalım diye. Konu şarap yani . Midem ağrır şimdi der şarap içmez. Biraz da hassas biri. Sanırım kafa yapımız uymuyor.

Uymasaydi bu zamana kadar iliskiniz devam etmezdi. Aslinda aranizda bir uyum var. Siz uyumlusunuz ve onun bazi seylerine ayak uyduruyorsunuz. Ve hic kimse maalesef ki 4 4’luk degil. Bunu unutmayin. Evet anlattiklarinizda haklisiniz ama dedigim seyleri uygulayin oncelikle. Enn onemlisi de siz zordayken ne durumda olursa olsun size kosuyor mu bir bakin. Sadece uc bes seyle biz arkadasinizi ve arkadasliginizi anlayamayiz. Belli ki sizi rahatsiz eden bir seyler olmus. Bunlar icin onunla konusun. Size iyi gelmiyorsa sizi kotu hissettirip enerjinizi dusuyorsa o zamab gorusmeyin.

Bu kızla plan yapma abi

En yakın arkadaşın, en yakın arkadaşın değilmiş demek ki.. Muhtemelen kendi ihtiyacı olunca seni arıyordur, kendi derdini anlatıp seninkini dinlemiyordur. Kapıyı gösterme bile.. bu ilişkiden çıkan kendin ol, bırak orada kalsın yani durmak istediği yerde.
Seni arayınca vaktim yok dersin..

Suç sizde plan yapıp ortada bırakıyor ama siz her defasında onun için zararına yeni plan yapıp beraber vakit geçirmeye devam ediyorsunuz.Sorgulamaniz gereken o değil her defasında bu muameleye maruz kalan ve kabullenen siz kendinizsiniz.

benim de çoğunlukla kendi istediği zaman ortaya çıkan bir arkadaşım vardı bir zamanlar.
uzun yıllardır da arkadaştık. ama bu durumu fark edince uzaklaştım.
direk yüzüne söylemek kırıcı olur diye mesajlarına önce kısa cevaplar verdim, anlamayınca hiç cevap vermemeye ve yok saymaya başladım.
yıllar sonra buluştuk geçen sene. zerre değişmemiş.
sadece kendini düşünen bir tip. çok fedakar olduğunu düşünen ama olmayan birisi, farkında bile değil.
hem arkadaşlıklarında, hem bildiğim sevgililik ilişkilerinde karşı tarafı sonuna kadar kullandığını hissedince, insanın içine büyük soğukluk giriyor zaten.
uzaklaşmakta geç bile kaldığımı düşündüğüm oldu.
arkadaşlık hele yakın arkadaşlık güvenle ilgili bir şey, güvenemedikten sonra neresi yakın arkadaşlık bunun.

Ama gerçekten midesi ağrıyordur belki, yaşayan bilir. Mide öyle bi şey ki rahatsız edici seyden bir kere almaniz yetiyor günlerce hayattan soğutur. Planları sürekli ekmesi konusunda haklisiniz da diger davranislari da göze batmaya baslamis. Hamburger yemek istememesi gayet normal. Bende istesem de yiyemem ordan biliyorum değil başkası kendi canım çekse bile yiyemiyorum çünkü hastalık ayrı bir durum.
Plan yapmayın bence spontane bulasacaginiz bir arkadaşınız olsun.

Siz tatile gitseydiniz onunda parasi yanarsa yansin bisverin.boyleleeiylede olan yapmayin.ben genelde aynisini yapmadan iletisimi kesmiyorum

Ah kader arkadaşım çözümü yok söyliyim hiç kavga etmeyin boşuna Çünkü huy edinmiş bir kere. Ben saat 1 de bulaşacağım arkadaşım 5 te aradığı için kızmıştım bana söylediği söz '' çok dakiksin '' oldu asdfdfgg. Lan 4 saat var arada ne dakiki İşte bunlar böyle saçma sapan yalan bahaneleri hazır olan ve sonsuza kadar yapmaya devam edecek olan kişiler. O yüzden plan yapmadan çay kahve içmelik buluşun derim Benim en nefret ettiğim şey sağlıkla ilgili bi problem olmadığı sürece planlarım boktan nedenlerle iptal edilmesi ve dediğiniz gibi bunu önceden de belirtmemeleri. Ben biriyle buluşacaksam bile bi gün önceden haber veririm en geç ama beni arayan arkadaşım son dakika arar işim var deyince sende hep meşgulsün der üstüne trip atar yani suçlu ve eken ben olurum bunları hayatımdan çıkardım çünkü onların istediği saat, gün, zamanda buluşuyor olmak benim canımı sıkmaya başlamıştı. Şimdi sadece gerçek anlamda beni ve planlarımı umursayan arkadaşlarımla buluşuyorum kafam rahat :)

Hiç üzülmeyin. Sizi görmek isteyen özleyen ne yapar eder buluşur. Verdiği kıymet bu kadar demek ki... Aynısını yapın siz de anlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…