- 6 Temmuz 2022
- 2.265
- 1.596
Bana asiri sorumsuz birisi gibi geldi ve bu bana hayatimda olan birini hatirlatiyor. Sanirim hep fedakar olan taraf da sizsiniz. Siz boyle olmasaniz arkadasliginiz devam eder mi mesela bir dusunun? Cunku bende devam etmedi. Konusun acik acik. Eger hala devam ediyorsa mesafe koyup arkadasliginizi gozden gecirirsiniz. Bir de enn onemlisi sizin gercekten ihtiyaciniz varken onu cagirdiginizda yine bu tarz bahanelerle gelmedigi oluyor muydu?En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Keyfi değil fakat aile olarak biraz baskıcı biri. Eminim izin alamamıştır yalan söylemiştir. Fakat ya hiç plan yapmayalım diyorum. Ya da son dakika değilde bir gün önceden alsın izinlerini ki öngörebilelim. Fakat durumun sıkıntılı olduğunu bile bile patronu ailesi sıkıntılı son güne bırakmak çok sorumsuzca geliyor.Arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız. Benimkisi kuaför randevusunu bile unutabilen, yoğun olduğunda işlerini organize edemeyen bir insan. Buluşmaya gelmezse gerçekten kendi plansızlığından ya da acil işi çıktığındandır. Asla yalan söylemez, bilerek ekmez, gelemezse telafi eder. Bu durumda çok sık yaşanmaz. 5 buluşmanın birini iptal ediyordurHatta genelde iptal etmez saatini mekanını değişir. Böyle bir durum söz konusu ise arkadaşınızı olduğu gibi kabullenmek ve onunla hayatı spontane yaşamak en iyisi. Eğer arkadaşınız sizi zor durumda sırf keyfinden bırakan birisiyse mesafe koyun.
Bilerek yapıyor bence açık açık konuşsa faydası olmazBana asiri sorumsuz birisi gibi geldi ve bu bana hayatimda olan birini hatirlatiyor. Sanirim hep fedakar olan taraf da sizsiniz. Siz boyle olmasaniz arkadasliginiz devam eder mi mesela bir dusunun? Cunku bende devam etmedi. Konusun acik acik. Eger hala devam ediyorsa mesafe koyup arkadasliginizi gozden gecirirsiniz. Bir de enn onemlisi sizin gercekten ihtiyaciniz varken onu cagirdiginizda yine bu tarz bahanelerle gelmedigi oluyor muydu?
İste aralarindaki iliskiyi tam bilemedigimiz icin yine de bir konusmasi gerekir bence.Bilerek yapıyor bence açık açık konuşsa faydası olmaz
O kadar masum değil değersizleştiriyor işteİste aralarindaki iliskiyi tam bilemedigimiz icin yine de bir konusmasi gerekir bence.
Evet örneğin birisi ile görüşeceğim söz verdim diye, yine ilk okul arkadaşımız erkek arkadaş. Birlikte buluşalım tek gitmiyim dediğim halde. Haz etmiyorum onu zaten 10 yıldır görüşmüyoruz. İşime yaramayan insanlarla görüşmek istemiyorum tarzı yorumlar yapıp gelmedi. Tek gitmek zorunda kalmıştım.Bana asiri sorumsuz birisi gibi geldi ve bu bana hayatimda olan birini hatirlatiyor. Sanirim hep fedakar olan taraf da sizsiniz. Siz boyle olmasaniz arkadasliginiz devam eder mi mesela bir dusunun? Cunku bende devam etmedi. Konusun acik acik. Eger hala devam ediyorsa mesafe koyup arkadasliginizi gozden gecirirsiniz. Bir de enn onemlisi sizin gercekten ihtiyaciniz varken onu cagirdiginizda yine bu tarz bahanelerle gelmedigi oluyor muydu?
Sadece tek bir olay degil ama dimi? Eger daha fazlaysa bu davranisi gercekten gozden gecirin. Bencil biriyle ne arkadas ne es ne dost olunmaz zatenEvet örneğin birisi ile görüşeceğim söz verdim diye, yine ilk okul arkadaşımız erkek arkadaş. Birlikte buluşalım tek gitmiyim dediğim halde. Haz etmiyorum onu zaten 10 yıldır görüşmüyoruz. İşime yaramayan insanlarla görüşmek istemiyorum tarzı yorumlar yapıp gelmedi. Tek gitmek zorunda kalmıştım.
bak sen hatayı şurada yapmışsın.Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım.
Bencil biri onu söyleyebilirim. Örneğin o herşeyi yemez. Fakat sürekli basit şeyler yemek istemem. Şurda çok güzel bir hamburgerci açılmış gidelim mi derim. Ağır şeyler yiyemiyorum ben diyip benim hatrıma dahi gelmez. Gider yine onun yiyebileceği bir şey yeriz. Ben herşeye uyum sağladığım için direkt kestirip atıyor. Onu farkettim. plan yaparız şarap gecesi yapalım diye. Konu şarap yani . Midem ağrır şimdi der şarap içmez. Biraz da hassas biri. Sanırım kafa yapımız uymuyor.Sadece tek bir olay degil ama dimi? Eger daha fazlaysa bu davranisi gercekten gozden gecirin. Bencil biriyle ne arkadas ne es ne dost olunmaz zaten
Uymasaydi bu zamana kadar iliskiniz devam etmezdi. Aslinda aranizda bir uyum var. Siz uyumlusunuz ve onun bazi seylerine ayak uyduruyorsunuz. Ve hic kimse maalesef ki 4 4’luk degil. Bunu unutmayin. Evet anlattiklarinizda haklisiniz ama dedigim seyleri uygulayin oncelikle. Enn onemlisi de siz zordayken ne durumda olursa olsun size kosuyor mu bir bakin. Sadece uc bes seyle biz arkadasinizi ve arkadasliginizi anlayamayiz. Belli ki sizi rahatsiz eden bir seyler olmus. Bunlar icin onunla konusun. Size iyi gelmiyorsa sizi kotu hissettirip enerjinizi dusuyorsa o zamab gorusmeyin.Bencil biri onu söyleyebilirim. Örneğin o herşeyi yemez. Fakat sürekli basit şeyler yemek istemem. Şurda çok güzel bir hamburgerci açılmış gidelim mi derim. Ağır şeyler yiyemiyorum ben diyip benim hatrıma dahi gelmez. Gider yine onun yiyebileceği bir şey yeriz. Ben herşeye uyum sağladığım için direkt kestirip atıyor. Onu farkettim. plan yaparız şarap gecesi yapalım diye. Konu şarap yani . Midem ağrır şimdi der şarap içmez. Biraz da hassas biri. Sanırım kafa yapımız uymuyor.
Bu kızla plan yapma abiEn yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Suç sizde plan yapıp ortada bırakıyor ama siz her defasında onun için zararına yeni plan yapıp beraber vakit geçirmeye devam ediyorsunuz.Sorgulamaniz gereken o değil her defasında bu muameleye maruz kalan ve kabullenen siz kendinizsiniz.En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Siz tatile gitseydiniz onunda parasi yanarsa yansin bisverin.boyleleeiylede olan yapmayin.ben genelde aynisini yapmadan iletisimi kesmiyorumEn yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Ah kader arkadaşım çözümü yok söyliyim hiç kavga etmeyin boşunaEn yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?