En yakın arkadaşım bir ay önceden yapılmış planı iki saat kala iptal edebiliyor bir kusura bakma demeden, Ne yapmam lazım ?

bu tip arkadaşlıklar var . ilişkide birinin cepte olduğu arkadaşlıklar ve cepte olan sizsiniz . o her istediğinde görüşüyor ,konuşuyor veya vakit ayıryorsunuz ki bu kadar rahat iptal edebiliyor .iptal etmek de bir şey yok da son dakika ve baştan savma yapılması direkt saygısızlık . gençsiniz sanırım bu tip şeylere alışamamışsınız .yapmanız gereken şey kendinizi ve emkleirnizi o arkadaşlıktan çekip , değecek kişilere emek vererek hayatınıza renk katmanız . çünkü bu tipler sizin özel gününüzde bile sizi ortada bırakan kişiler oluyor .

Tatile tek gidebilmek farklı bir karaktere özgü. Ben mesela tek gidemem. Eğlenemem zaten. Konuştum. Uzun vadeli plan yapmayacağız artık. Öyle mantıklı gelmiş fikrim onada. Sabır gerçekten
kaç yaşındasınız ? kimseye mecbur değilsiniz tabi ki ya , insanlar kaç yıllık eşinden boşanıyor , bu ne ki

Bu tipler sıkıntılı ve saygısız oluyorlar. Benim de kuzenim böyleydi samimiyeti ve iletişimimi azalttim pişman da değilim.

Tatile tek gidebilmek farklı bir karaktere özgü. Ben mesela tek gidemem. Eğlenemem zaten. Konuştum. Uzun vadeli plan yapmayacağız artık. Öyle mantıklı gelmiş fikrim onada. Sabır gerçekten
Ben seve seve giderdim tek ama size uymayabilir doğrudur. Konuştuysanız iyi olmuş.

Cok önemseme, eger senden bir sey ısterse veya plan yapsrsa sende son dakıka bahane bul kısasa kısas

Onunla plan yapmayın. Her defasında hüsrana uğratmış. Güzel bir dille bu durumdan rahatsız olduğunuzu konuşun. O kendiliğinden sizden uzaklaşır. En yakın olacak arkadaş kriterine uymuyor bu kişi. Benim önerim bu yönde.

O zaman çok haklısınız elbette bir konuda belki yapamaz , elinden gelmez ama bir başka konuda özen hissedersiniz. Bu da yoksa sizin vermenize oldukca alışmış durumda.
Son söylediğinizi düşünemedim böyle de olabilir haklisiniz ama hep siz plan yaptığınız için buluşacaksanız zaten biraz geri çekilme vakti gelmiş sanki.

Ben de şey oluyor mesala, uzun süre önce plan yaptığımız ve çok hevesli isem o gün geldiğinde gidesim gelmiyor. Neden olduğunu bilmiyorum,sanırım çocukluktan gelen bazı şeyler var bende. Garip bı durum olduğunun farkındayım . Arkadaşınizin da bı sorunu olabilir mi

Olabilir, aile baskısı olan biri. Hep geri duruyor o yüzden böyle planlarda. Hep böyle düşündüğüm için idare ettim aslında. Ama erkek arkadaşı olunca her hafta sonu yatılı plan yapmaya başladı. Bu tezimi de çürüttü belki o yüzden bu sinirim

Cok önemseme, eger senden bir sey ısterse veya plan yapsrsa sende son dakıka bahane bul kısasa kısas
Aynen öyle yapacağım. Kısa cevaplarla geçiştiriyorum. Bir kibar teşekkür etmeler vs. mesajıma İnsanlara böylesi yarıyor

Ben de depresif dönemimde böyle oluyorum. Karşımdaki insanı önemsemediğimden değil, tamamen evden çıkma fikri bile çarpıntı yaptığından, midemi bulandırdığından. Yazan oldu mu, yorumları okumadım, ama arkadaşınızın psikolojik sorunları olabilir mi?

Gorusmem napcam.Onu mu dandinlicem.

Ben böyle konulara gelmeyen bir insanım hiç ama hiç hoşlanmadığım durumlar. Bunun önüne sen geçebilirsin belli ki bir huy Haline gelmiş. Tavrını koyman gerek ya da bir gün muhakkak görüştüğün zaman karşına geç bu sorunu açık açık konuş böyle olamayacağını tartışıyor olabilirsin ama bu konudaki ciddiyetini yansıtman lazım. Sıcak kanlı bir konuşmayla olsun bu mesela şu şekil belki de yapıyorsundur bilmiyorum ama “ x bunu sürekli yaptığını farkettim bana karşı dürüst olmanı istiyorum bunu hakikat doğrultusunda mı iptal ediyorsun yoksa bir bahane mi. Eğer o gün gelmek istemezsen hevesin yoksa ya da ne bileyim canın bir şey sıkılmıştır gelmek istemiyorsundır ya da o gün maddi olarak sıkışmışsındır bu gibi durumlarda lütfen bana açık açık söyle emin ol anlayışla karışlayacağım” demeni önerim. Tabi belki de bunu daha önce de denemişsindir ama yine bu konuyu ciddiyetle konuşman lazım. Bu karşındaki kişinin sana olan saygısı ve sevgisine de bağlı çünkü.

Haklısın, bugün görüşeceğiz. Konuşmayı planlıyorum.Bakalım göreceğiz.

Bilmiyorum o zaman plan yapmamalı bence.

Bilmiyorum o zaman plan yapmamalı bence.
İnsan plan yapmak, kabuğundan çıkmak istiyor bu durumda. Çünkü karşısındaki insana da değer vermiyor olmuyor, özlüyor görüşmek istiyor ama elinde olamayabiliyor. Belki de yoktur psikolojik bir rahatsızlığı, olasılıklar arasında değerlendirilmesi gerektiğini düşündüm çünkü ben de çok benzerlerini senelerce yaşadım. Özellikle annemin tansiyonu çıktı muhabbeti fazla tanıdık geldi, benim annemin de tansiyonu çok çıkardı, yüksek tansiyon vardı.

Bugün görüşeceğiz demişsiniz yukarıda, görüşebildiniz mi?

Anladım zor bir durum her zaman yıllarca anlayış gösteremeyebiliyor insanlar.
Evet buluşabildik o konuyu tekrar açmadım. Fakat kendince çözmeye çalıştığını farktettim. Plan yapmaya başladı vs. beni de düşünerek. Bir çaba görüyorum az da olsa. Bakalım umarım çözeriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…