- 12 Eylül 2012
- 1.693
- 5.171
kaç yaşındasınız ? kimseye mecbur değilsiniz tabi ki ya , insanlar kaç yıllık eşinden boşanıyor , bu ne kiTatile tek gidebilmek farklı bir karaktere özgü. Ben mesela tek gidemem. Eğlenemem zaten. Konuştum. Uzun vadeli plan yapmayacağız artık. Öyle mantıklı gelmiş fikrim onada. Sabır gerçekten
Bu tipler sıkıntılı ve saygısız oluyorlar. Benim de kuzenim böyleydi samimiyeti ve iletişimimi azalttim pişman da değilim.En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Ben seve seve giderdim tek ama size uymayabilir doğrudur. Konuştuysanız iyi olmuş.Tatile tek gidebilmek farklı bir karaktere özgü. Ben mesela tek gidemem. Eğlenemem zaten. Konuştum. Uzun vadeli plan yapmayacağız artık. Öyle mantıklı gelmiş fikrim onada. Sabır gerçekten
Cok önemseme, eger senden bir sey ısterse veya plan yapsrsa sende son dakıka bahane bul kısasa kısasEn yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Onunla plan yapmayın. Her defasında hüsrana uğratmış. Güzel bir dille bu durumdan rahatsız olduğunuzu konuşun. O kendiliğinden sizden uzaklaşır. En yakın olacak arkadaş kriterine uymuyor bu kişi. Benim önerim bu yönde.En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
O zaman çok haklısınız elbette bir konuda belki yapamaz , elinden gelmez ama bir başka konuda özen hissedersiniz. Bu da yoksa sizin vermenize oldukca alışmış durumda.Evet belki de batıyor artık. Sadece şu durum canımı sıkıyor sadece yemek değil onu örnek verdim. Örnek; kalabalık ortam sevmiyorum gitmeyelim. Canlı müzik sevmiyorum dertleşelim. Onu sevmiyorum o gelmesin. Oraya gitmeyelim o ortamı sevmiyorum. vs vs. Bunları çok yaşıyoruz. Ben de sürekli o ne isterse yapmak zorunda kalıyorum. Benim için bir kere kendinden ödün verebilir diye düşünüyorum. Çünkü samimi arkadaşım yok ve birlikte yapıyoruz çoğu şeyi. Fakat sürekli uyum sağlayan ben oluyorum bu durumda. Bazen bir canlı müziğe gidip eğlenmek istiyorum arkadaşımla. Dertleşmek istemiyorum sürekli. Çünkü sürekli onu dinliyorum. Sanırım yalnız kalmak daha tercih edilebilir. Ayrıca konuştuk. Uzun vadeli plan yapmayalım dedim. Kabul etti. Saçım yağlı diye planlı programa gelmeyen birinin spontone plan yapabileceğini sanmıyorum. Tahmini görüşemeyeceğiz
Olabilir, aile baskısı olan biri. Hep geri duruyor o yüzden böyle planlarda. Hep böyle düşündüğüm için idare ettim aslında. Ama erkek arkadaşı olunca her hafta sonu yatılı plan yapmaya başladı. Bu tezimi de çürüttü belki o yüzden bu sinirimBen de şey oluyor mesala, uzun süre önce plan yaptığımız ve çok hevesli isem o gün geldiğinde gidesim gelmiyor. Neden olduğunu bilmiyorum,sanırım çocukluktan gelen bazı şeyler var bende. Garip bı durum olduğunun farkındayım . Arkadaşınizin da bı sorunu olabilir mi
Aynen öyle yapacağım. Kısa cevaplarla geçiştiriyorum. Bir kibar teşekkür etmeler vs. mesajımaCok önemseme, eger senden bir sey ısterse veya plan yapsrsa sende son dakıka bahane bul kısasa kısas
Gorusmem napcam.Onu mu dandinlicem.En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Ben böyle konulara gelmeyen bir insanım hiç ama hiç hoşlanmadığım durumlar. Bunun önüne sen geçebilirsin belli ki bir huy Haline gelmiş. Tavrını koyman gerek ya da bir gün muhakkak görüştüğün zaman karşına geç bu sorunu açık açık konuş böyle olamayacağını tartışıyor olabilirsin ama bu konudaki ciddiyetini yansıtman lazım. Sıcak kanlı bir konuşmayla olsun bu mesela şu şekil belki de yapıyorsundur bilmiyorum ama “ x bunu sürekli yaptığını farkettim bana karşı dürüst olmanı istiyorum bunu hakikat doğrultusunda mı iptal ediyorsun yoksa bir bahane mi. Eğer o gün gelmek istemezsen hevesin yoksa ya da ne bileyim canın bir şey sıkılmıştır gelmek istemiyorsundır ya da o gün maddi olarak sıkışmışsındır bu gibi durumlarda lütfen bana açık açık söyle emin ol anlayışla karışlayacağım” demeni önerim. Tabi belki de bunu daha önce de denemişsindir ama yine bu konuyu ciddiyetle konuşman lazım. Bu karşındaki kişinin sana olan saygısı ve sevgisine de bağlı çünkü.En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Haklısın, bugün görüşeceğiz. Konuşmayı planlıyorum.Bakalım göreceğiz.Ben böyle konulara gelmeyen bir insanım hiç ama hiç hoşlanmadığım durumlar. Bunun önüne sen geçebilirsin belli ki bir huy Haline gelmiş. Tavrını koyman gerek ya da bir gün muhakkak görüştüğün zaman karşına geç bu sorunu açık açık konuş böyle olamayacağını tartışıyor olabilirsin ama bu konudaki ciddiyetini yansıtman lazım. Sıcak kanlı bir konuşmayla olsun bu mesela şu şekil belki de yapıyorsundur bilmiyorum ama “ x bunu sürekli yaptığını farkettim bana karşı dürüst olmanı istiyorum bunu hakikat doğrultusunda mı iptal ediyorsun yoksa bir bahane mi. Eğer o gün gelmek istemezsen hevesin yoksa ya da ne bileyim canın bir şey sıkılmıştır gelmek istemiyorsundır ya da o gün maddi olarak sıkışmışsındır bu gibi durumlarda lütfen bana açık açık söyle emin ol anlayışla karışlayacağım” demeni önerim. Tabi belki de bunu daha önce de denemişsindir ama yine bu konuyu ciddiyetle konuşman lazım. Bu karşındaki kişinin sana olan saygısı ve sevgisine de bağlı çünkü.
Bilmiyorum o zaman plan yapmamalı bence.Ben de depresif dönemimde böyle oluyorum. Karşımdaki insanı önemsemediğimden değil, tamamen evden çıkma fikri bile çarpıntı yaptığından, midemi bulandırdığından. Yazan oldu mu, yorumları okumadım, ama arkadaşınızın psikolojik sorunları olabilir mi?
İnsan plan yapmak, kabuğundan çıkmak istiyor bu durumda. Çünkü karşısındaki insana da değer vermiyor olmuyor, özlüyor görüşmek istiyor ama elinde olamayabiliyor. Belki de yoktur psikolojik bir rahatsızlığı, olasılıklar arasında değerlendirilmesi gerektiğini düşündüm çünkü ben de çok benzerlerini senelerce yaşadım. Özellikle annemin tansiyonu çıktı muhabbeti fazla tanıdık geldi, benim annemin de tansiyonu çok çıkardı, yüksek tansiyon vardı.Bilmiyorum o zaman plan yapmamalı bence.
Anladım zor bir durum her zaman yıllarca anlayış gösteremeyebiliyor insanlar.İnsan plan yapmak, kabuğundan çıkmak istiyor bu durumda. Çünkü karşısındaki insana da değer vermiyor olmuyor, özlüyor görüşmek istiyor ama elinde olamayabiliyor. Belki de yoktur psikolojik bir rahatsızlığı, olasılıklar arasında değerlendirilmesi gerektiğini düşündüm çünkü ben de çok benzerlerini senelerce yaşadım. Özellikle annemin tansiyonu çıktı muhabbeti fazla tanıdık geldi, benim annemin de tansiyonu çok çıkardı, yüksek tansiyon vardı.
Bugün görüşeceğiz demişsiniz yukarıda, görüşebildiniz mi?