- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
Mesela bakin burda siz suçlusunuz. Orda o tatil konusu kapanmaliydi. Plan dediğin ortak yapılır sonra da uygulanır son dk işler ile olmaz. Ben olsam o tatile gitmezdim. Iptal oldu bitti derdim. Ya da sürekli bu tavırlarına maruz kalmak yerine mesafe koyardım arkadaşım davet edene kadar yeni bir plan yapmazdım. Ve açıkça söylerdim son dk ekmeyeceksen yapalım plan yoksa gerek yok. Net bir tavır alın bu durumlarda. Kusun konuşmayın diyemem ama mesafe candı. Çünkü dostunuz olsa o kişi böyle özensiz sorumsuz davranmazdıSonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık.
Bence gorusmeyin. Benim iki kuzenim var ikisise 20 yaşında daha. Biri aynı sen gibi diğerinde arkadaşının aynısı birebir. Sen gibi olan bazen beni arayıp abla çok yoruluyorum ruhen. Beni kırıyor üzülüyorum. Ben önceliğim gibi görüyorum ama o her zaman planı istemediginde iptal ediyor diyor. Ve böyle düşünüp sadece kendini yıpratıyor. Sizde görüşmeyi kesin. Kendinize değer verin boşverinEn yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Niye ısrarla bu kişi ile plan yapiyorsunuz. Bir kez neyse ikinci ekilmenizde plan işini bırakmaliydınız. Üstelik boyle biriyle tatil planlamak aşirı mantıksızEn yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
1 ay önceden keyfi plan yapmıyoruz zaten. Konser o gün olacak günü değiştiremeyiz ki sadece sözletik o gün için iki gün kala da tüm planı yaptık. Mevzu son iki saat kala hiç kusura bakma dahi demeden iptal ediyor. İptal edilecekse zaten iki gün önceden anlarsın ve ona göre dersin ben gelemeyecek gibiyim sen de kendini ayarla.1 ay önceden anca kına gecesi planı yapılabilir bence, biriyle dışarda görüşceksen 2 gün önceden buluşalım falan denir bu ne yani 1 ay önceden plan yaparsanız ya unutur ya da tabi ki bi şeyler çıkar insan 3 gün sonrasını öngöremezken 1 ay sonrası çok sürprizli olur. Tatil konusu, ya da saç yağlı diye iptal eden biri zaten ben çoktan çıkartırdım hayatımdan saçmalıklara tahammülüm hiç yok. Niye ısrarla görüşmeye çalışıyorsunuz, bırakın hiç adım atmayın arkadaşınız napıcak? Adım atmazsa zaten pek iligli değil demektir size karşı. Biter gider nolucak.
20 yıllık arkadaşız ilk defa tatile gittik düşün. Zaten böyle büyük plan yapamıyordum bu tavırlar yüzünden. Dün konuştuk. Buluşalım mı yazmış. Anladı tavırlı olduğumu, dedim artık bu durum beni çok rahatsız ediyor. İptal etmenden ziyade kusura bakma dahi demiyorsun. Biz plan yapmayalım. Spontone gelişsin müsait olursak buluşalım. Annem rahatsız olduğu için aklım ondaydı kusura bakma demek aklıma gelmedi kusura bakma falan yazdı. Yinede bahane değil. Çünkü annesinin yanında değil o an. Çalışıyor ve mesajda iki saniyesini almaz. Neyse kabul etti bencede mantıklı uzun vadeli plan yapmayalım yazmış. Bir öncekiler için haklısın vs yazmış. Gerçekten saatlerce dinleyecek vaktim de yok insanları. Tamam dedim geçtim.Niye ısrarla bu kişi ile plan yapiyorsunuz. Bir kez neyse ikinci ekilmenizde plan işini bırakmaliydınız. Üstelik boyle biriyle tatil planlamak aşirı mantıksız
Öyle dedim zaten. Plan iptal, gitmeyelım. Paranın yarısını alabiliyorduk. Dedim ben kendi hakkımı alırım. Üzerine kalan olursa gönderirim sana. Benim sorumluluğumda değil. Fakat sonradan düşündüm ilk kez tatil planı yapıyorduk 20 yıllık arkadaşlığımızda ve ödün vermek istedim kendimden. Alttan aldım. İzin almıştım işyerimden.Mesela bakin burda siz suçlusunuz. Orda o tatil konusu kapanmaliydi. Plan dediğin ortak yapılır sonra da uygulanır son dk işler ile olmaz. Ben olsam o tatile gitmezdim. Iptal oldu bitti derdim. Ya da sürekli bu tavırlarına maruz kalmak yerine mesafe koyardım arkadaşım davet edene kadar yeni bir plan yapmazdım. Ve açıkça söylerdim son dk ekmeyeceksen yapalım plan yoksa gerek yok. Net bir tavır alın bu durumlarda. Kusun konuşmayın diyemem ama mesafe candı. Çünkü dostunuz olsa o kişi böyle özensiz sorumsuz davranmazdı
1 kere 2 kere göz yumulur 3. de ben olsam bir daha görüşmemEn yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
iyi niyetten saflıktan yapmıştır benim gibiPeki, arkadaşınız 1 ay önceden ayarlanmış tatile gelemeyeceğini söyledikten ve siz de bunun üzerine her şeyi iptal ettikten sonra ; neden aynı arkadaşınızla tatile çıktınız ?
Başka arkadaşınızla plan yapın sizde?En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Ben olsam başkası ile giderdim eğlenirdim. Gelmezse gelmesin.Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim
Evet belki de batıyor artık. Sadece şu durum canımı sıkıyor sadece yemek değil onu örnek verdim. Örnek; kalabalık ortam sevmiyorum gitmeyelim. Canlı müzik sevmiyorum dertleşelim. Onu sevmiyorum o gelmesin. Oraya gitmeyelim o ortamı sevmiyorum. vs vs. Bunları çok yaşıyoruz. Ben de sürekli o ne isterse yapmak zorunda kalıyorum. Benim için bir kere kendinden ödün verebilir diye düşünüyorum. Çünkü samimi arkadaşım yok ve birlikte yapıyoruz çoğu şeyi. Fakat sürekli uyum sağlayan ben oluyorum bu durumda. Bazen bir canlı müziğe gidip eğlenmek istiyorum arkadaşımla. Dertleşmek istemiyorum sürekli. Çünkü sürekli onu dinliyorum. Sanırım yalnız kalmak daha tercih edilebilir. Ayrıca konuştuk. Uzun vadeli plan yapmayalım dedim. Kabul etti. Saçım yağlı diye planlı programa gelmeyen birinin spontone plan yapabileceğini sanmıyorum. Tahmini görüşemeyeceğizAma gerçekten midesi ağrıyordur belki, yaşayan bilir. Mide öyle bi şey ki rahatsız edici seyden bir kere almaniz yetiyor günlerce hayattan soğutur. Planları sürekli ekmesi konusunda haklisiniz da diger davranislari da göze batmaya baslamis. Hamburger yemek istememesi gayet normal. Bende istesem de yiyemem ordan biliyorum değil başkası kendi canım çekse bile yiyemiyorum çünkü hastalık ayrı bir durum.
Plan yapmayın bence spontane bulasacaginiz bir arkadaşınız olsun.
Gerçekten öyle. Fakat çok fazla arkadaşım yok. Onunda tek arkadaşı benim. O kimse ile tanışmak yeni arkadaşlar istemediği için yıllardır çok arkadaşta edinemedim. Edindiklerimde çok değer bilen insanlar değillerdi dost olamadılar. Bu plan işlerine önem verilmemesi benimde çok canımı sıkıyor. Birine söz vermek benim için bu. İnsanlar kusura bakma demeden son dakika iptal etmemeli. Neyse konuştuk dedim uzun vadeli plan yapmayalım, beceremiyoruz. Tamam bana da mantıklı geldi yazmış. Gerçekten tamam yazmasıda ayrı bir durum. Bir hatan varsa dikkat ederim gerçekten kusura bakma vs yazarsın. Hala kendini savunuyor. Kendini bu kadar savunan insanlar beni korkutuyor gerçekten. Bir noktada dinlemeyi bilmeli insan.Ah kader arkadaşım çözümü yok söyliyim hiç kavga etmeyin boşunaÇünkü huy edinmiş bir kere. Ben saat 1 de bulaşacağım arkadaşım 5 te aradığı için kızmıştım bana söylediği söz '' çok dakiksin '' oldu asdfdfgg. Lan 4 saat var arada ne dakiki İşte bunlar böyle saçma sapan yalan bahaneleri hazır olan ve sonsuza kadar yapmaya devam edecek olan kişiler. O yüzden plan yapmadan çay kahve içmelik buluşun derim Benim en nefret ettiğim şey sağlıkla ilgili bi problem olmadığı sürece planlarım boktan nedenlerle iptal edilmesi ve dediğiniz gibi bunu önceden de belirtmemeleri. Ben biriyle buluşacaksam bile bi gün önceden haber veririm en geç ama beni arayan arkadaşım son dakika arar işim var deyince sende hep meşgulsün der üstüne trip atar yani suçlu ve eken ben olurum bunları hayatımdan çıkardım çünkü onların istediği saat, gün, zamanda buluşuyor olmak benim canımı sıkmaya başlamıştı. Şimdi sadece gerçek anlamda beni ve planlarımı umursayan arkadaşlarımla buluşuyorum kafam rahat :)
Tatile tek gidebilmek farklı bir karaktere özgü. Ben mesela tek gidemem. Eğlenemem zaten. Konuştum. Uzun vadeli plan yapmayacağız artık. Öyle mantıklı gelmiş fikrim onada. Sabır gerçektenBen olsam o tatile kendim giderdim.
Yada iptal ettiysem tekrar o arkadaşımla başka bir program yapmazdım.
Yerinizde olsam aramam,aradığında da tamam der,buluşma öncesi onunki kadar saçma bahaneler uydurur iptal ederdim anlasın diye.
Anlayıp düzelirse ne ala.
Anlamazsa gorüsmezdim.