En yakın arkadaşım bir ay önceden yapılmış planı iki saat kala iptal edebiliyor bir kusura bakma demeden, Ne yapmam lazım ?

Bence görüş ama sıklığını derinliğini azalt mesela buluşacaksınız az kal görüşmeyi sen bitir. Sana pek saygı duymuyor elinin altındasın. Arada reddet yani. Meşgulüm de bu saç çok gitmemiş sana de. Hep onaylama hep dediğini yapma.Düzelir bence
elinin altında görmekten ziyade. Uzun yılların verdiği bir rahatlığı kullanıyor. Zaten genelde çok sık görüşemiyoruz. Dediğim gibi 1 ay önceden plan yapıyoruz. O süreçte heycanlı heycanlı yazıyor şöyle yaparız bunu yaparız. Ardından bu tavır.

En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
yok mu baska arkadasın? neden ılla o? kac kere ekmıs herkesı de ekıyormus ne dıye ıpıyle kuyuya ınıyosun? kardes bıle olsanız bı yere kadar derdım. baskasıya gıt..

elinin altında görmekten ziyade. Uzun yılların verdiği bir rahatlığı kullanıyor. Zaten genelde çok sık görüşemiyoruz. Dediğim gibi 1 ay önceden plan yapıyoruz. O süreçte heycanlı heycanlı yazıyor şöyle yaparız bunu yaparız. Ardından bu tavır.
Anladım o zaman aynısını yapman lazım bu şekilde seni değersizleştiriyor

Onunla büyük plan yapmayın. Denk geldikçe görüşün ve aklınızı başınıza alın. Sizi umursamadan davranan biri sizin gerçekten yakın arkadaşınız
Doğru diyorsunuz. Fakat ikimizinde başka çok samimi arkadaşı yok. O yüzden dönüp dolaşıp plan yapıyoruz. 20 yıldır ilk defa bir tatile gidebildik örneğin. Çok sık plan yapamıyoruz bu tavırları yüzünden. Benden başka da kimse ile çıkmıyor dışarı zaten.

E yapma bu kızla plan.
İnsanlarla yapılan planlar hep böyle bozuluyor. Misal planladigimiz tatilden üç beş gün önce 'bileti alıyorum,saati kaça alayim' diye aradığım arkadaşım 'babam anjiyo oldu' demişti. Olabilir tabii ki ama o saniye mi oldu yani, haber veremez misin önceden?
Ailem izin vermedi , sevgilim sorun çıkardı, patronum izin vermedi, param yok, adet oldum , annem hasta, ateşim çıktı... İnsanlarda tatili ekecek bahane cok. O yüzden 8 yil olacak neredeyse tüm tatillerimi kendi başıma planlıyorum, eşlik etmek isteyen geliyor. Sana da tavsiye ederim. Tırnağın varsa sırtını kası:)
Çok haklısın gerçekten. Herkesi kendim gibi söz verdiğinde tutar sandığım için. Halledicez inşallah bakalım :)

En yakım arkadaşımla ilk okuldan beri arkadaşız. 27 yaşındayız. Örneğin bir plan yapıyoruz 1 ay önceden son iki saat kala annemin tansiyonu çıktı diyip gelmeyebiliyor. Bu sürekli kullanılan bir bahane bu arada. Başka kardeşleri var ve annesi zaten tansiyon hastası sürekli inip çıkıyor. Öyle eve gidip yemek hazırlayacak biri de değil ki yardımı dokuncak annesine diyeyim. Ayrıca bunu yalan olarak başkalarına kullandığını da biliyorum. O yüzden belki ciddi alamıyorum. Ve hadi geçtim iptal edebilir bir kusura bakma dahi demiyor plan iptal ederken. Planlarımın sürekli aksamasından çok yoruldum. Ben söz verdim diye çoğu planımı iptal ediyorum bazen aileme dahi vakit ayıramıyorum. Fakat o çok rahat. Örneğin tatile gidecektik, son gün patronundan izin almış. Patronu izin vermemiş. Aramış beni ben gelemiyorum diyor. Abi son gün izin mi alınır o ayrı. Parasını ödediğimiz tatili onun yüzünden zor bela firmaya iptal ettirebildim. Sonra aramış aldım izin diye iş işten geçtikten sonra. Hotel iptal edildiği için her şey dahil olmayan bir yere tatile gidip bir ton para harcadık. Bu tür sorumsuzluklardan artık çok sıkıldım. Konuşsam da kavga ediyoruz anlamıyor sizce ne yapmalıyım? Aynısını ona yapsam ne olur görmek istiyorum gerçekten. Örneğin saçım yağlı diye plan iptal ettiği oldu zamanında yıka abi zor mu? Böyle saçma bahaneler. Kabul etmem mi lazım bilmiyorum artık. Ne önerirsiniz canlar?
Bir daha plan yapmayın bir değil iki değil sürekli aynı şeyi yapan insanla plan mı yapılır?

Eger gerçekten annesi hasta olmayıp bu yalanı kullanabiliyorsa burda araya mesafe koyardım. Benle görüşmemek için böyle felaket yalanı söylemek hoş degil. Onunla görüşmek için sizde sınırları zorlamayın, her dediğine olumlu cevap vermeyin. Araya mesafe koymak belki aklını başına getirir. Şu an değerinizi bilmiyor ve nasılsa her durumda kendisini idare edebileceğinizi düşünüyor.

Hııım inşallah nasip ya diye geçiştirin

Arana mesafe koy olsun bitsin be "abi" :)

Şaka bir yana göbek bağınız mı var, bu kadar rahat olan insan herkesi zor durumda bırakır ve çok yorar. Açıklamasız, ayrıntısız bir şekilde mesafe koyun bence..

Kişilik meselesi bu bence. Bazı insanlar mentaline göre hareket ediyor. Önceden bir heves plan yapıyorlar o gün gelince de hevesleri olmuyor uyduruyorlar bir şeyler. Benim de var böyle bir arkadaşım. Yok tuvalet taştı yok şofben arızalandı yok komşu bayıldı..yemiyorum artık he deyip geçiyorum. Belli ki keyfine göre davranıyor işte.

Doğru diyorsunuz. Fakat ikimizinde başka çok samimi arkadaşı yok. O yüzden dönüp dolaşıp plan yapıyoruz. 20 yıldır ilk defa bir tatile gidebildik örneğin. Çok sık plan yapamıyoruz bu tavırları yüzünden. Benden başka da kimse ile çıkmıyor dışarı zaten.
Yaşımın sizden büyük olduğunu düşündüğüm için size bir tavsiye vermek isterim kabul ederseniz. Böyle kimseyi bulamadığı için yanınızda olan insan gerçekten ihtiyacınız olduğunda size destek olmaz. Boşa insan kalabalığı. Ben sizin yerinizde olsaydım tek başıma giderdim o tatile. Herşey dahil bir otelde çok da insana ihtiyacınız yok zaten orada da bulurdunuz birilerini yeni insanlarla tanışırdınız. Hatta bence yaptığımız tün planları tek başıma yapmalıydınız. Böyle yapsaydınız emin olun sizi bu kadar kolay ekemezdi, umursamadığınızı görünce. Böyle bir tiple yakın kalarak yeni arkadaşlıkların önünüde tıkıyorsunuz

Aradigimda bakmayip ertesi gün geri aradiginda; annen yanımdaydı bakamadim demisti benim en yakın dostumda..sevgilin miyim de bakamadin? demistim.
Ben görüsmüyorum artik.Gercek dostlarda bahane yoktur anladim.
Haklısın. Benimki de geçen aramış bunun üstüne terziye kıyafet götüreceğim, paçasını nasıl yaptırayım diye soruyor. Görmüyorum pantolonu nasıl yaptırırsan yaptır. Açmadım teli müsait değilim görmediğim için de yorum yapamıyorum dedim. Gerçekten tahammulum kalmadı.

Yaşımın sizden büyük olduğunu düşündüğüm için size bir tavsiye vermek isterim kabul ederseniz. Böyle kimseyi bulamadığı için yanınızda olan insan gerçekten ihtiyacınız olduğunda size destek olmaz. Boşa insan kalabalığı. Ben sizin yerinizde olsaydım tek başıma giderdim o tatile. Herşey dahil bir otelde çok da insana ihtiyacınız yok zaten orada da bulurdunuz birilerini yeni insanlarla tanışırdınız. Hatta bence yaptığımız tün planları tek başıma yapmalıydınız. Böyle yapsaydınız emin olun sizi bu kadar kolay ekemezdi, umursamadığınızı görünce. Böyle bir tiple yakın kalarak yeni arkadaşlıkların önünüde tıkıyorsunuz
Hatır diye diye eksiltiyoruz kendimizden haklısınız.

Bence görüşmeyi ya kes ya da olabildiğince minimuma indir plan dediğin ani yapılır 1 ay önceden yapılan çok büyük bir plan olmalı bana göre..
Evet biri tatildi zaten önceden yapmak zorundayız para ödüyoruz vs. Rezervasyon yapıyoruz. Diğeri de tarkan konseri izmirde. Konsere iki saat kala gelemem yazdı. İkiside tekrarı olmayacak iptal edilmeyecek planlar. Ve önceden yapılması mecburi :)

Benim en yakın arkadaşım da böyle, kendisiyle asla plan yapmıyorum 🤣🤣🤣 Bir sürü plan yapıyor kendisi ama inanın ciddiye almıyorum. Varsa başka işim hallediyorum. Huyu bu değiştiremezsiniz.
Bu yorumu sevdim. Kesinlikle asla ciddi almayıp kendi planım varsa iptal ediyorum demek en mantıklı ve adili olacak.

Bu yorumu sevdim. Kesinlikle asla ciddi almayıp kendi planım varsa iptal ediyorum demek en mantıklı ve adili olacak.
Arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız. Benimkisi kuaför randevusunu bile unutabilen, yoğun olduğunda işlerini organize edemeyen bir insan. Buluşmaya gelmezse gerçekten kendi plansızlığından ya da acil işi çıktığındandır. Asla yalan söylemez, bilerek ekmez, gelemezse telafi eder. Bu durumda çok sık yaşanmaz. 5 buluşmanın birini iptal ediyordur 🤣 Hatta genelde iptal etmez saatini mekanını değişir. Böyle bir durum söz konusu ise arkadaşınızı olduğu gibi kabullenmek ve onunla hayatı spontane yaşamak en iyisi. Eğer arkadaşınız sizi zor durumda sırf keyfinden bırakan birisiyse mesafe koyun.

X