En yakın arkadaşım beni anlamıyor :(

Öncelikle Allah cocuklarinizi size bagislasin masallah. Ikinci olarak ben ona öyle birsey demedim arkadasım. Onun dertlerini dinledim öneriler verdim sonuna kadar. Iki saat konustuysak 2 saat avuttum. Ama ben de tedavi sürecindeyim. Gecirecegim bir operasyonu da arkadasima anlatamayacaksam nasil olacak bu is? O bana dedi seninki de dert mi diye. Ve bunu belirtileriyle kiyaslamadi. Disari cikamamasiyla kiyasladi. Ben dedim olmuyor ya ne yapsak olmuyor dedim bebegi kastederek. O da benim de dertlerim var bak disari cikamiyorum dedi. Yani anlatmak istedigimi anladiniz insallah. Hep onu dinlememi istiyor. Ve ikinci olarak haklisiniz 26 yasindami doldurmama 1 gün kaldi. Gencim. Ama bize yapilan testler sonucunda coook uzun bir tedavi süreci bizi bekliyor. Bizim durumumuzda olanlarin yarisinin durumu evlatlik edinmek olmuş. Bu ihtimaller beni üzüyor sadece. Yoksa yaşım ya da 1bucuk yildir olmamasi degil. Herkesin derdi kendine evet ya malesef. Bakin ben hamilelik yasamadigim icin sizin hamilelik belirtinizi suan cidden anlayamadim samimi soylüyorum. Ama iste benim durumumu yasamayan kadin da anlayamaz bundan da emin oldum. Kpss konusuna gelirsek, ben calismadim evlendigimden bu yana. Ikinci üniyi okudum. Yüksek lisans falan takiliyordum. Ama ne zaman ki bu tedavilere girdik biz gecinememeye basladik. Eşimin ayri sorunu ayri ilaclari var. Benim ayri sorunlarim ayri ilaclarim. Bunu söyleyince bebeğe nasil bakacaktin diyenler oldu. Esimin bir hapi var 200tl.ayda iki kutu kullaniyor. Ayrica ballar polenler propolisler evitaminleri bilmemneler enn az aylik 600 tl full esimin masrafi. Benim de kullandigim seyler ayda 200-300arasi tutuyor. Ve arada baska masraflar da. Mesela benim bir operasyonum var yarin. 500 tl ödedik. He yine geciniyoruz. Ama şuan doktor bize tüp bebek dese ona ayiracak birseyimiz kalmiyor iste. Ben de sirf bu sebeple, 2-3ay evvelki tahlil sonuclarimizdan sonra hemen kpssye basvurdum. Yani o da bebek icin anlayacaginiz.....

Burada herkes birbirine gereksiz şekilde saldırabiliyor bazen. Daha 1 bucuk yıl beklemissin uzulmeye hakkın yok diyenlere hic bakma. Kusura bakmasınlar da kendileri uzulmemis mi? Nasıl da insanın canını yakmayı seviyorlar. Kendileri 10 yıl çocuk sahibi olamıyor diye 1 buçuk yıl bekleyenin uzulmeye hakkı yok mu? Ki bundan kime ne? Anlayacağın takma boşver. Siz moralinizi yüksek tutmaya çalışın tedavi olunduğunda düzelecek bir sorun olduğunu düşünün grip gibi. Eşine de uzuntunu yansitmamanı oneririm cunku test sonuclari kotu cikan esin. Nasıl hissetmiştir allah bilir. O arkadasina sinir oldum bence böyle anlattigin gibi ona da uzun bir mesaj at kirildigin herseyi soyle ve empati yapmasini iste. Yemisim mide bulantisini ucunda bebek var sonucta dayansın 3-4 ay simariklik bencillik yapmasin. Ay sinir oldum.

E
Eşimle aramiz cok iyi sükür ki. Ben gün icinde ne kadar durgunsam aksam o kadar iyi olmaya calisiyorum. Gayet dogal bir tedavi sürecim varmis gibi davraniyorum üzülmüyormuş gibi yani. Onun da morali suan iyi cok şükür. Ya burda yazan arkadaslara göre hamilelik belirtileri cok agir olan da varmis. Onu da daha cok anlamaya calisacagim. Ne diyelim. Rabbim bana da o mide bulantilarindan tez zamanda nasib etsin...

Hamilelikten önce söylediklerini de okudum bir iki sonraki mesajınızda. Eşinin yaptıklarını sizle paylaşmaması siZden önce sahip olmak istemesi ne yazıkki. Bazıları kendi dersini büyük görür diğerini önemsemez fazla. Mesela demiş ya belki hiç olmayacak inşallah olur deme diye. Kendi neden kendiliğinden olmasını beklememişte üzülmüş? Benim o bahsettiğimde benim en büyük hayalimi yaşıyordu ama hep şikayetçiydi. Ben istiyorum dediğimde herkesin olmak zorunda mı demişti. Yani hep kendini ortaya atma durumu zamanla arttı benide yıldırdı. En azından şikayet etmese daha kolay olurdu.

Ben de çok ağır geçirdim canım yataktan kalkamıyordum. Benim bulantılarım 9 ay sürdü mesela. Herkesde sürmez. Ama empati yeteneğimi ya da düşünce yeteneğimi kaybetmedim. Seçim senin ama ben en azından birdahaki hatasında tepkimi gösterirdim. Rabbim size en kısa zamanda hayırlı bir evlat nasip eder inşallah. Bakalım sen hamile olunca o sana destek olacak mı? Bu defa da ay çocukla başetmek çok zor diye yakınır durur.

İste ben bu sebeplerle kirilip uzaklastim. Ama o da beni yalniz biraktin dedi. Kendi derdimle mi ugrasayim onun kirilmasiyla mi anlamadim ki. İşte insanlar kırıyorlar bir güzel sonra da üste cıkabiliyorlar. Sizin arkadasiniz da size cok ayip etmis. Herkesin olmak zorunda degil elbette ama o ne bicim laftir yani...

Evet empati farkli birsey. Mesela burda su kadar midem bulandi boyle zor gecti yazanlari okuyorum, kendimi öyle hayal edince mutlu oluyorum. Tamam onlarin yasadiklari zorluklari anliyorum ama keske ben de yasasam. Cok sagolun insallah biran evvel olur evladim. Bilemiyorum hic. Belki destek olur belki olmaz. Hamile kalinca gözüm baska bisey görür mü mutluluktan onu bile bilmiyorum.

Hala çıkmıyor içimden o laflar. Sonra bir güzel üste çıktı ben seni dinliyorumda sen beni dinleyeceksin beni dinlemezsen napim bu dostluğu falan. Bende çektim kendimi hiçbişeyimi anlatmadım bu seferde anlatmıyosun diye üzerime geldi. Memnun etmek zor bu insanları. Bebeği doğunca sizinle hiç ilgilenmeyecek eminimki yine kendi sorunları. Ortak paydada anlatabilmeli insan derdini. Umarım çözersiniz kaybetmezsiniz dostunuzu. Ben üzülüyorum ama çaba kisvesi altında çok haksız sözler işittim. İnşallah siz düzeltirsiniz. Benim tavsiyem yaşadığınız süreci anlatmayın anlasılmasını beklemeyin. Bırakın o anlatsın çünkü aynı hisleri hissetmiyorsunuz zaten.

Evet ben de kendimi cekip anlatmadigimda bu kez de anlatmiyorun diye kirildi aynisi yani. Bugün konustuk. Bebeginin masraflarindan bahsetti. Aldiklari seylerden cok zorlandiklarindan. Sonra bana ne yaptigimi sordu. Dedim valla bu ay en az 1000 tl tedavi icin gitmistir. Sen bir de hamile olunca gör masrafi demez mi. Aglayacagim. Her ay 1000 tl kiyafet vs masrafi mi var bebeklerin. Iki ailenin de geliri ayni ve hatta onlar bizde 500 lira az kira ödüyor. Dedim dogrudur hamile olunca anlarim dedim kapattim konuyu. Sanirim cok daha az konusmaliyiz yoksa bozcam baya bir.

Son düzenleme:
Tabi ki yetim de alinabilir ama o hamilelik annelik hisleriyle bir olur mu ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…