- 9 Şubat 2010
- 17.839
- 39.784
Öğretmen olmayanın anlayamayacağını düşündüğüm bir yaradan bahsediyorsunuz. Yalnız değilsiniz emin olun. Çocuklarla uğraşmak anne babasıyla uğraşmaktan kolay. Bazen al çocuğunu kendin okut diyesim geliyor çok bilenlere. Allah sonumuzu hayır etsinMerhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Ben olsam veliye soğuk yaparım müdüre gitmeden önce benimle konusmaliydiniz diyeAyrı çağırdı önünde değil
Azrasu nedir ya önce bunu bir sorgulasın
Gayet tabii, çocuğuna paylaşmayı öğretiyor diye şikayet eden üstelik bunun içi müdüre giden insanlıktan oldukça uzaktır.Veliye yaratık demeniz normal mi ?
Allahım bana da nasip et diyerek okudum değerli hocam , benimde ilk yollarım değil aslında giderek alışıyorum ama eskiden veliler böyle değildi işimize pek karışmazlardıYıllar önce ben de buna benzer bir konu açmıştım . Canınız sıkılıyor anlıyorum , ben de İngilizce öğretmeniyim ve beni derste İngilizce konuşuyor diye şikayet eden , benim çocuğumu eğitmek sana kalmadı sen dersini yap çık diyen , benim çocuğuma nasıl sınıf nöbeti tutturur diyen , Amerika’nın kölesi olmuşsun sen hoca benim çocuğumun kanına giremeyeceksin diyen , İngilizce dersi de ne işine yarayacak ben bu derse girmesini istemiyorum diyen bile olmuştu .
Zamanla alışıyor insan. Bir garip veliler bir garip idareciler bir garip zaman derken üzülmüyorsun . Özellikle yaş aldıkça bu sürüm yükleniyor
Ben de prim gün sayımı doldurunca emekliye ayrılmayı düşünüyorum. Dışardan özel ders versem daha rahat ederim .
Gayet tabii, çocuğuna paylaşmayı öğretiyor diye şikayet eden üstelik bunun içi müdüre giden insanlıktan oldukça uzaktır.
Bazıları bu kavramı hakediyor maalesef. Öğretmene hizmetçi ya da uşak muamelesi yapan varlığa veli bile diyesim gelmiyor benim şahsen.Veliye yaratık demeniz normal mi ?
Bu bence şikayet konusu olmaması gereken bir durum biz onlara hep iyi insan olmayı öğretmeye çalışıyoruz sonuçtaEvet zorunda degil buna katılıyorum mecburiyet yok ama adini tam ogrensin yanina su da yazın diye sikayet edin bir veli.Cocuguna paylasmayi ogretmek istemiyor demek ki. Buda ogretilmesi gereken bisey cunku. Bireysellesen cocuklar buyudugunde bencillikten napacagini sasiriyor. Ac kalmayack ki sonucta burda paylasim soz konusu . Bu ögretmenin mecbur koştugunu dusunmuyorum paylasim ogrenmesi acisindan yapmistir. Ama madem veliler boyle. Sizin dedginz tek cesit belli bir menu olursa daha mantikli olur.
Peki esas hassasiyeti bunlarla ilgiliyse müdüre mi gitmesi gerekir, o sınıf beslenme yaparken müdür başlarını mı bekliyor. Ayrıca hassasiyete dair bir şey yazmamış konu sahibesi. Yani dümdüz yaratık.Henüz konu sahibi yanıt vermediği için, neyi paylaşmalarını istediğini bilmiyoruz.
Veli idareye, "herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş.. dediğine göre konu beslenme paylaşımıyla mı ilgiliydi ?
Her geçen gün artan alerji sahibi çocuklar nedeniyle, gıda paylaşımı da çok büyük bir risk içeriyor. Zorunlu nedenlerle glutensiz beslenen çocuklar var. Ceviz vb gıda alerjisi olanlar var. Velinin esas hassasiyet sebebi bunlarla ilgili olabilir mi ?
İnanın anlatmadığım onlarca şey varBazıları bu kavramı hakediyor maalesef. Öğretmene hizmetçi ya da uşak muamelesi yapan varlığa veli bile diyesim gelmiyor benim şahsen.
Konu sahibinin anlattığı olaylar maalesef sadece birer örnek, bunlar bardağı taşıran son damlalar. Sabrın sonunda olunca çok kibar olunamıyor, kaldı ki yüzüne karşı söylemiş de değil.
Bazıları bu kavramı hakediyor maalesef. Öğretmene hizmetçi ya da uşak muamelesi yapan varlığa veli bile diyesim gelmiyor benim şahsen.
Konu sahibinin anlattığı olaylar maalesef sadece birer örnek, bunlar bardağı taşıran son damlalar. Sabrın sonunda olunca çok kibar olunamıyor, kaldı ki yüzüne karşı söylemiş de değil.
Kızım anaokuluna giderken ,öğretmeni paylaşmak güzeldir diye öğretmiş.kendi isteği ile paylaşır ve paslaşmak güzeldir der.su anda 9 yaşında hala paylaşmak güzel der ve paylaşır.ama bu demek değildir ki herseyini paylaşsın.Sizinle hiç iletişime geçmeden direkt idareye gitmesi yanlış olmuş. Ancak çocuğun adının eksik yazılmaması ve paylaşıma zorlanmaması konusundaki talepleri haksız değil. Paylaşmanın güzelliklerini sınıfta anlatırsınız ama bireysel olarak çocuğun eşyasını paylaşmaya zorlamamalısınız. Okuma konusunu da size sorsa belki ek bir alıştırma vs verirdiniz.
Hiçbir hassasiyeti yokPeki esas hassasiyeti bunlarla ilgiliyse müdüre mi gitmesi gerekir, o sınıf beslenme yaparken müdür başlarını mı bekliyor. Ayrıca hassasiyete dair bir şey yazmamış konu sahibesi. Yani dümdüz yaratık.
Peki esas hassasiyeti bunlarla ilgiliyse müdüre mi gitmesi gerekir, o sınıf beslenme yaparken müdür başlarını mı bekliyor. Ayrıca hassasiyete dair bir şey yazmamış konu sahibesi. Yani dümdüz yaratık.
Çocuk aç değil ama konu kaleme silgiye nereden geldi …. Ayrıca evet paylaşsın diyorum ama eşyana sahip çık ta diyorum değil mi yani sonsuza dek bağışla demiyorum …Kızım anaokuluna giderken ,öğretmeni paylaşmak güzeldir diye öğretmiş.kendi isteği ile paylaşır ve paslaşmak güzeldir der.su anda 9 yaşında hala paylaşmak güzel der ve paylaşır.ama bu demek değildir ki herseyini paylaşsın.
konu sahibi,siz çocuktan neyi paylaşmasıni istiyorsunuz?
Herkes çocuğuna yetecek kadar yemek koyar.cocuk arkadasina verebilirde ama cocuk açsa, vermemesi normal.kalemini,salgısını paylaşsın ama geri alsın.
Isim konusunda da ismi neyse o söylenmeli.bunlarda müdüre gidilip konuşulacak konular değil,keşke size söyleseydi.
Yapmayın Allah aşkına bahsedilen zihniyet sizin aklınıza bunları mı getiriyor?Öğretmene daha önce söyleyip söylemediğini de bilmiyoruz.
Belki veli , öğretmene söylemekten çekindi; gitti kapalı kapılar ardında müdüre genel bir uyarı yapılması ricasında bulundu, bu da bir ihtimal.
Ben yanlis dusunuyorsunuz demedim zaten ben sizin yaptiginizi savundum . önceki mesajimda belirttim. bu msji arkadasın onerisini mantikli buldugum icin yazdım ama burda da sizi savundum zaten veliler yuzunden baska cozum gerekli oldugunu dusundum. Zor bir devirdeyiz gercekten .Bu bence şikayet konusu olmaması gereken bir durum biz onlara hep iyi insan olmayı öğretmeye çalışıyoruz sonuçta
Sadece kendısını değil başkalarını da düşünmeli . Bu yaptığım yanlış ise de size göre , bana göre olması gereken Budur. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir , tüm yemeğini paylaş elbette diyemem ama dünyanın kendı etrafında dönmediğini bilen , empati yapabilen iyi yürekli çocuklar yetiştirmek ise derdimiz , bize nasıl davranılmasını istiyorsak bizde onlara bunu aşılamalıyız, doğayı , hayvanları , dünyayı en önemlisi de insan sevmeyi öğretmek benim boynumun borcudur , içinde yaşadığı dünyaya katkısı olan , iyi yürekli temiz çocuklar yetiştirmek tek gayemiz .