En ufak şeyde idareye giden Veli

Öğretmene daha önce söyleyip söylemediğini de bilmiyoruz.

Belki veli , öğretmene söylemekten çekindi; gitti kapalı kapılar ardında müdüre genel bir uyarı yapılması ricasında bulundu, bu da bir ihtimal.
Yoo önce ben lafımı söylerim dedi beni azarladı sonra da
Gayet te bağıra bağıra müdürün odasına girmiş bu nasıl öğretmen dşye

Eve de gelip günlük olarak ödevini de yaptırsam iyi olurdu dmi
Bu üslup öğretmene yakıştı mı?

Yazdıklarımın hangisi problem? Çocuğun adını doğru yazmak mı? Eşyasını paylaşmaya zorlamamak mı? Yoksa çocuğunun okuması konusunda endişelenen veliye yol göstermek mi?

Sizinle hiç iletişime geçmeden direkt idareye gitmesi yanlış olmuş. Ancak çocuğun adının eksik yazılmaması ve paylaşıma zorlanmaması konusundaki talepleri haksız değil. Paylaşmanın güzelliklerini sınıfta anlatırsınız ama bireysel olarak çocuğun eşyasını paylaşmaya zorlamamalısınız. Okuma konusunu da size sorsa belki ek bir alıştırma vs verirdiniz.
Öncelikle Çocuğun iki ismi varsa istediğimi kullanma hakkım vardır, ikisini bir kullanmak zorunda değilim, veli buna karışamaz.

Paylaşma kısmında büyük ihtimalle öğretmen paylaşmak güzeldir isteyen yemeğini paylaşabilir demiştir. Çocuk da az yiyen hatta hiç yemeyen bir çocuksa hepsini dağıtmıştır. Yani olay çocuğun rızasıyla olmuştur ama veli buna tahammül edememektedir, öğretmene çemkirir. Evrensel değeri mi anlatmayacağız veli istemiyor diye. Kim kimin çocuğunun yemeğini zorla başkasına verdirir ayol daha neler.

Okuma konusuna gelince henüz aralık ayının başı, yarıyıl tatiline kadar hepsi zaten okuyacak, ki resmiyette okumaya geçiş tarihi marttır. Olay sadece çocuğu biraz yavaş kalan velinin egosunun zedelenmesinden ibaret. Çocuğun okumaya geçemediyse sen az daha fazla tekrar yaptıracaksın evde, öğretmen çip takmıyor çocuklara

Ben yanlis dusunuyorsunuz demedim zaten ben sizin yaptiginizi savundum . önceki mesajimda belirttim. bu msji arkadasın onerisini mantikli buldugum icin yazdım ama burda da sizi savundum zaten veliler yuzunden baska cozum gerekli oldugunu dusundum. Zor bir devirdeyiz gercekten .
20 ayrı gönül edemiyorum sorun bu
Herkes kendı gönlü olsun istiyor
Kimse de bu sonuçta bir öğretmen var
İşine karışmayayım demiyor

Ilerde çocuğumu anaokuluna , kreşe paylaşmayı öğrensin diye göndereceğim, ne saçma

ahhhh yaa sizi o kadar iyi anlıyorum ki

sizin yaşadıklarınız yanında hiç önemli değildir eminim ama benzer şeyleri bende yaşıyorum

mesela bu sene şöyle birşey yaşadım; özel üniversite olduğumuz için belli bir ücret ödeme tarihimiz var ve bu tarihe kadar ödeme yapılmazsa öğrenciler ders kaydı yapamıyor

neyse, ders kaydının ilk günü bir veli aradı beni, neymiş efendim biz onun oğlunun ders kaydına nasıl engel olurmuşuz
nasıl bir sıkıntı yaşadınız beyefendi dedim
ee mali blokaj koymuşsunuz ders seçimi yapamıyor dedi
bir an panikledim eyvah dedim ödeme yaptı da sisteme mi işlenmedi hemen sordum ödemenizi ne zaman yapmıştınız diye eee yapmadım ki dedi :kızgın:

peki beyefendi neden bu tepkilisiniz o zaman dedim sonuçta okulumuzun koyduğu kural bu ödeme yapılmadan ders seçimi yapamaz öğrenciler
böyle saçma kural mı olurmuş, oğlu ders seçimi yapamasaymış ben bunun hesabını nasıl verirmişim
benim verecek hesabım yok beyefendi, ben sadece görevimi yapıyorum kuralları uyguluyorum dedim

bunun üzerine bana son ödeme tarihi bilgisini vermediniz dedi, hayır dedim size vermedik ama bizim esas muhataplarımız 18 yaş üstü oldukları için öğrencilerimiz ve onlara 3 kere birer hafta arayla mail atıldı dedim
hayır benim çocuğum böyle birşeyden bahsetmedi dedi o zaman onu da oğlunuza sormanızı rica ediyorum biz gönderdik dedim
tabii ben işimi doğru yaptığım ve yaptığım işi de savunduğum için iyice sinirlendi ismin ne dedi senin ben bilmem kimin bilmem nesiyim dedi (yönetim kurulundan birinin adını verdi) ben bütün seceremi döktüm adama, ben sadece işimi yapıyorum beyefendi ismim soyismim çalıştığım birim bu buyrun kiminle istiyorsanız görüşebilirsiniz

ama o kadar gerildim ki yani tüm günüm zehir oldu, ondan sonra arayan velileri ister istemez gerginlikle bekledim ki yine ne problem çıkacak diye :KK43:
üniversiteli birde bunlar
pess diyorum
üni öğrencisi kendi uğraşmaz mı yaa böyle şeylerle
11. sınıfa (lise 3)' a giden kızım var veli toplantısı hariç doğru düzgün hiç gitmem okuluna
bir sorun olmadıktan sonra

ben mi yanlışım diye düşündüm şimdi .. bilemedim
ilgisiz de değilim ama öğretmen rahatsız etmekten hoşlanmıyorum

Kızım anaokuluna giderken ,öğretmeni paylaşmak güzeldir diye öğretmiş.kendi isteği ile paylaşır ve paslaşmak güzeldir der.su anda 9 yaşında hala paylaşmak güzel der ve paylaşır.ama bu demek değildir ki herseyini paylaşsın.
konu sahibi,siz çocuktan neyi paylaşmasıni istiyorsunuz?
Herkes çocuğuna yetecek kadar yemek koyar.cocuk arkadasina verebilirde ama cocuk açsa, vermemesi normal.kalemini,silgisiniı paylaşsın ama geri alsın.
Isim konusunda da ismi neyse o söylenmeli.bunlarda müdüre gidilip konuşulacak konular değil,keşke size söyleseydi.
Evet çocuğa iyiyi güzeli öğütleriz ama zorla beslenmenden şu arkadaşına ver demek uygun değil bence. Önce öğretmenle konuşulup çözülmüyorsa idareye gidilir. Ama konu sahibinin bana verdiği cevaba bakarsanız sonuç yine idarede biter gibi duruyor.

üniversiteli birde bunlar
pess diyorum
üni öğrencisi kendi uğraşmaz mı yaa böyle şeylerle
11. sınıfa (lise 3)' a giden kızım var veli toplantısı hariç doğru düzgün hiç gitmem okuluna
bir sorun olmadıktan sonra

ben mi yanlışım diye düşündüm şimdi .. bilemedim
ilgisiz de değilim ama öğretmen rahatsız etmekten hoşlanmıyorum
Liselerde durum çok zor ,.

Bu üslup öğretmene yakıştı mı?

Yazdıklarımın hangisi problem? Çocuğun adını doğru yazmak mı? Eşyasını paylaşmaya zorlamamak mı? Yoksa çocuğunun okuması konusunda endişelenen veliye yol göstermek mi?
Nefes alıp verse , öğretmene yakıştı mı siyeceksiniz artk :)

Sizinle hiç iletişime geçmeden direkt idareye gitmesi yanlış olmuş. Ancak çocuğun adının eksik yazılmaması ve paylaşıma zorlanmaması konusundaki talepleri haksız değil. Paylaşmanın güzelliklerini sınıfta anlatırsınız ama bireysel olarak çocuğun eşyasını paylaşmaya zorlamamalısınız. Okuma konusunu da size sorsa belki ek bir alıştırma vs verirdiniz.
Kaç yıldır bu sitedeyim ilk kez bu soruyu soracağım. TheDandelion TheDandelion bonibon12 bonibon12 B Burundi gurbettekikardelen gurbettekikardelen bu mesajdaki problemi söyler misiniz? Gerçekten anlayamadığım için soruyorum. Hangisi yanlış? Çocuğun adını farklı yazıver ne olacak? Çocuk verecek arkadaşıma eşyasını tabii? Öğrenci sene sonunda okuma öğrenmediyse o zaman baksın mı demeliydim?

Benim okudugum dönemde öğretmenler şikayet ederdi çocukları.
Hatta velinin çogu çağrıldıgında bile gelmezdi.
Çocugunu hiç mi merak etmez bi insan ya diye söylenirdi öğretmenlerimiz.
Şimdi sahip çıkılıyor ama şımarıkça. Maksat eğitim öğretimden çıkmış

X