En ufak şeyde idareye giden Veli

Abartmıyorum Her gün
“Durumu nasıl “ diye soran veli var , “yani dün ile aynı” deyince de , bozulup ters ters yüzünüze bakıyorlar ..
Hergün farklı olarak ne söylenir onu da bilmiyorum ..
'Yani dun ile ayni' demek yerine 'stabil, bir sorun yok' demek daha dogru sanki.

Oglunuzun iq su bugun 190 u gecti, Nasadan teklif gelicekmis beklemede kalin diyebilirsiniz mesela
Benden çocuğu için günün özetini yapmamı bekliyor aslında
Şu derste parmak kaldırdı burada söz aldı şu arkadaşıyla şöyle böyle oldu bilmem ne
Bunu 30 çocuğa yaptığını düşünsene günlük olarak
Yani çocuğuna sorsan ne olur ki bugün ne oldu diye
Ben bişey olsa sorun anlamında zaten çeker konuşurum senş .,
Neyse bidaha Uzaya çıkacak diyeyim

Çocuğunuz diğer çocuklar tarafından dışlanır da anne neden beni sevmiyorlar derse açıklarsınız deseymiş.
Okul sadece öğretim yeri değildir çocuğun diğer çocuklarla kaynaşmayı, paylaşmayı bireysellikten çıkıp toplum üyesi olmayı öğrendiği eğitildiği yerdir.

Velinin görevi de çocuğunu aynı şekilde evde de sevgi, saygı, merhameti ve empatiyi öğretmesi gerekir.

Veli ile muhatap olmayın direk çocuğa değil de sınıfta bir konuşma yapın. Paylaşma, sevgi saygı, bir şeye ait olma ile ilgili. Çocuklar kayıt cihazıdır anasına şikayet etmez

Orada kinaye var ama anlamadınız .
Onunla yetinmiyor işte sorun orada
Mutlaka cok bunalip oyle diyorsunuzdur ama daha farkli ifade edebilirsiniz bence.
Bunu asla sizi yargilamak icin soylemiyorum ama bir ogretmen olarak siz size yakisani yapin, bosverin alttan alın.

Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
diğer konularda haklısınız ama bu konuda değilsiniz... eğer çocuğa özel yemek, eşya vs ise paylaşmak zorunda değil... illa yemek getiriliyorsa okula... belli bir menü belirleyip sadece o gün onu göndermelerini isteyebilirsiniz...

Yok artık. Bu sebeple idareyemi sikayet etmis inanamıyorum.Bizler okurken annelerimiz ogretmenlerimize hediyeler hazirlardı yemeklere cagirirdi köy okuluydu. Oglenleri okulda zorlaniyorlar diye hergun bir veli evine davet ederdi. Zorla ısrarla .. Ögretmenler bizimde ailemizinde gözünde cok güzel insanlardı değerliydi. Suan bu hâle gelindiğine inanamıyorum . Cok uzgunum adınıza. Siz yinede veliler yuzunden cocullardan sogumazsınız umarım. Allah yardimciniz olsun

Hayır beni müdüre şikayet edince ne olacağını sanıyorsa
İşime son mu verecek müdür asacak mı kesecek mi Beni
Tek olan şey şu : hevesim kaçıyor soğuyorum
ahhhh yaa sizi o kadar iyi anlıyorum ki

sizin yaşadıklarınız yanında hiç önemli değildir eminim ama benzer şeyleri bende yaşıyorum

mesela bu sene şöyle birşey yaşadım; özel üniversite olduğumuz için belli bir ücret ödeme tarihimiz var ve bu tarihe kadar ödeme yapılmazsa öğrenciler ders kaydı yapamıyor

neyse, ders kaydının ilk günü bir veli aradı beni, neymiş efendim biz onun oğlunun ders kaydına nasıl engel olurmuşuz
nasıl bir sıkıntı yaşadınız beyefendi dedim
ee mali blokaj koymuşsunuz ders seçimi yapamıyor dedi
bir an panikledim eyvah dedim ödeme yaptı da sisteme mi işlenmedi hemen sordum ödemenizi ne zaman yapmıştınız diye eee yapmadım ki dedi

peki beyefendi neden bu tepkilisiniz o zaman dedim sonuçta okulumuzun koyduğu kural bu ödeme yapılmadan ders seçimi yapamaz öğrenciler
böyle saçma kural mı olurmuş, oğlu ders seçimi yapamasaymış ben bunun hesabını nasıl verirmişim
benim verecek hesabım yok beyefendi, ben sadece görevimi yapıyorum kuralları uyguluyorum dedim

bunun üzerine bana son ödeme tarihi bilgisini vermediniz dedi, hayır dedim size vermedik ama bizim esas muhataplarımız 18 yaş üstü oldukları için öğrencilerimiz ve onlara 3 kere birer hafta arayla mail atıldı dedim
hayır benim çocuğum böyle birşeyden bahsetmedi dedi o zaman onu da oğlunuza sormanızı rica ediyorum biz gönderdik dedim
tabii ben işimi doğru yaptığım ve yaptığım işi de savunduğum için iyice sinirlendi ismin ne dedi senin ben bilmem kimin bilmem nesiyim dedi (yönetim kurulundan birinin adını verdi) ben bütün seceremi döktüm adama, ben sadece işimi yapıyorum beyefendi ismim soyismim çalıştığım birim bu buyrun kiminle istiyorsanız görüşebilirsiniz

ama o kadar gerildim ki yani tüm günüm zehir oldu, ondan sonra arayan velileri ister istemez gerginlikle bekledim ki yine ne problem çıkacak diye

Son düzenleme:
Sıkıntı velide değil müdürde. Bir de velinin önünde seni yanına mı çağırıyor dikkat et mi diyor ay böyle gerzek müdürler var mı ya ppkkjhgffff

Yıllar önce ben de buna benzer bir konu açmıştım . Canınız sıkılıyor anlıyorum , ben de İngilizce öğretmeniyim ve beni derste İngilizce konuşuyor diye şikayet eden , benim çocuğumu eğitmek sana kalmadı sen dersini yap çık diyen , benim çocuğuma nasıl sınıf nöbeti tutturur diyen , Amerika’nın kölesi olmuşsun sen hoca benim çocuğumun kanına giremeyeceksin diyen , İngilizce dersi de ne işine yarayacak ben bu derse girmesini istemiyorum diyen bile olmuştu .
Zamanla alışıyor insan. Bir garip veliler bir garip idareciler bir garip zaman derken üzülmüyorsun . Özellikle yaş aldıkça bu sürüm yükleniyor
Ben de prim gün sayımı doldurunca emekliye ayrılmayı düşünüyorum. Dışardan özel ders versem daha rahat ederim .

Müdür öğretmenini velinin önünde ezdirmemeli. Uyaracaksa da velinin önünde olmaz bu

Yeni nesil veliler insanı bezdiriyor gerçekten.
Ben atanamadım ama eşim ve çevremizden öyle ilginç veli şikayetleri duyuyorum ki yok artık dedikçe daha ilginçleri geliyor

İnsanı meslekten soğutuyorlar.
Yeğenim özel okula gidiyor. Onların da yüzme dersinden önce veliler epey ayaklanmıştı okul yapabilecek mi bence altından kalkamayacaklar vs bir sürü saçma muhabbetler. Velilerden biri şey yazmıştı okula gidip havuz suyu sıcaklığını ölçüp size bilgi vereceğim

Evet zorunda degil buna katılıyorum mecburiyet yok ama adini tam ogrensin yanina su da yazın diye sikayet edin bir veli.Cocuguna paylasmayi ogretmek istemiyor demek ki. Buda ogretilmesi gereken bisey cunku. Bireysellesen cocuklar buyudugunde bencillikten napacagini sasiriyor. Ac kalmayack ki sonucta burda paylasim soz konusu . Bu ögretmenin mecbur koştugunu dusunmuyorum paylasim ogrenmesi acisindan yapmistir. Ama madem veliler boyle. Sizin dedginz tek cesit belli bir menu olursa daha mantikli olur.

benyeniyimgaliba güzel bir noktaya değinmiş.

Tam olarak çocuktan neyi paylaşmasını istediniz ? Veli idareye, "herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş.. dediğine göre konu beslenme paylaşımıyla mı ilgiliydi ?

Her geçen gün artan alerji sahibi çocuklar nedeniyle, gıda paylaşımı da çok büyük bir risk içeriyor. Zorunlu nedenlerle glutensiz beslenen çocuklar var. Ceviz vb gıda alerjisi olanlar var. Velinin esas hassasiyet sebebi bunlarla ilgili olabilir mi ?

Malesef bu yaratıkların yetiştirdiği çocuklarla aynı ortamı paylaşıyor çocuklarımız.

Bence de idareye taşinacak bir konu yok ama cocuk neden yemegini veya kişisel şeylerini paylaşsin ki? Okulda sinifin ortak eşyasidir, oyuncagidir paylaşmak zorunda ama yemegini, kişisel eşyasini paylaşmak zorunda degil.
Aslinda veliyi de tamamen haksiz bulamadim ben.

Mutlaka cok bunalip oyle diyorsunuzdur ama daha farkli ifade edebilirsiniz bence.
Bunu asla sizi yargilamak icin soylemiyorum ama bir ogretmen olarak siz size yakisani yapin, bosverin alttan alın.
Neden hep ben alttan almak zorundayım peki
Sorun çıkmasın diye ben alttan aldıkça üstüme gelenler ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…