AmiiiiinnnnnnAllah bizi çok bildigini zanneden,cahil,kendini bilmez velilerden uzak tutsun.Amin.Baska diyecek bir sey yok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
AmiiiiinnnnnnAllah bizi çok bildigini zanneden,cahil,kendini bilmez velilerden uzak tutsun.Amin.Baska diyecek bir sey yok.
O sırada aynı anda 30 cocugu da idare etmek zorunda olduğumuz şçin bu kadar detaya inme şansımız asla olmuyorÇocuklarım ileride kendilerine ait oyuncakları paylaşmak istemezlerse de paylaşmazlar. Merak ettiğiniz için anlatayım, Sınırsız oyuncak alma hakları yok. Doğum günü, yeniyıl ve 23 nisanda oyuncak alma hakkı vardır bizim evde. Eğer bu özel günlerden birinde seçimini evdeki paylaşılmayan oyuncak olarak yapmışsa kararına saygı duyar, aynı oyuncağın ikincisini alırım.
Parkta bir çocuk elindeki oyuncağı ya da yerde bulduğu taşı paylaşmak istemiyorda çözüm saygı duymak olmalı bence. Bir kere sorulur, istemiyorsa istemiyordur. Ne yapalım, zorla elinden mi alalım diyorsunuz?
Konudaki yiyecek paylaşma konusunda da liste dışı yiyecek geldiği için veli hatalı. Bence o yiyeceğin sınıfta yenmesine izin verilmeyip veliden doğru beslenmeyi getirmesi istenmeliydi. Veli getirmiyorsa da müdür/müdür yardımcısının odasında o çocuk karnını doyurmalıydı, veli de idare tarafından uyarılmalıydı. Bütün sınıfla paylaşmaya yetmeyeceğine göre canı isteyebilecek başka öğrenciler de çıkabilir.
Elbette.Konu sahibi konuda bahsetseydi mısır mevzusunu zaten böyle tepkiler almayacakti
Ben mesela beslenmesini paylaş dedi sandim ve çocuğun paylaşmak istememesini , velinin de buna tepki göstermesini normal buldum
Ama cocuk zaten getirmemesi gereken birsey getirmiş ve öğretmen baskı yapmadan sadece paylaş istersen demis , bu gayet normal bir durum
Keşke konuda anlatsaydi , bu mevzu bu kadar uzamazdi
Hepsi içğn demiyorum bazı veliler gerçekten çok iyi ama Keşke çocuklardan önce Veli eğitimi olsaŞaka gibi gerçekten. Sabır diliyorum öğretmen hanım.
Gelmiş geçmiş olsun, hadisiz ve laftan anlamaz olduğunu epeyce net göstermiş. İnşallah bundan sonra daha aklı başında davranır.Hocam bugün Veli ile tekrar görüştüm sınıfa çağırıp . İlk defa olduğu için mazur gördüğümü , ama bir daha böyle bişey olursa benimle konuşması gerektiğini , burada tek önemli şeyin çocuğunun iyiliği olduğunu ve benim de kendısının de bu amaçla burada olduğunu, bizim iletişimimizin iyi olması gerektiğini belirttim , bunun gibi teker teker tüm rahatsızlıklarımı yapıcı bir dille kendısıne aktardım . Bana “lafımı koydum size “ şeklinde bir cümle sarf etti , benim için önemli olanın, çocukların iyiliği olduğunu , laf koymak olmadığını , bu yüzden tarzım olmayan bir şekilde ona cevap veremeyeceğimi de, belirttim . Bunların insanı yüceltmeyeceğini, öğretmen olmanın herşeyden önce, gönüllere girmek olduğunu ve bu yüzden kendısı ile görüştüğümü , ilgili bir anne olduğunu anladığımı, bu yüzden endişelerini mazur gördüğümü vs vs anlattım . Sonuç olarak velim , bana kusura bakmayın ben agresifim , kendımı ifade edemiyorum dedi , bende önemli olmadığını ama bir daha sorun olursa benimle paylaşmasını istedim, tatlıya bağladık , ve konuyu kapattık .
Gereken çizgiyi, sevgi ve saygı çerçevesinde bugün çizdiğimi düşünüyorum .
Beni anlayan herkese teşekkür ederim.
Okulda kullandığımız net bir konuşma sesi var doğal olarak. Bu sesi evde kullanmıyoruz ama koridorda çocuklar cirit atarken ev sesimle konuşmam da mümkün değil, ben kendi sesimi duymuyorum o gürültüde, sen nasıl duyacaksın da bağırma diyorsun. Kedi köpek kulağı var her halde bunlarda frekans aralıkları bizden farklı. Koridorda ciyaklanabilir mi ya, sinir krizi geçirmiyoruz hakim ses olmaya çalışıyoruz sadece.Aynen benim idarecim de bunların ağzına laf verme gibi bişey dedi yani koz verme tarzında
Ama sanırım bu bana bağırma olayı her yerde var , benim normal sınıf sesime bile kadın bağırma diyordu :) ya biz herhalde çok alıştık gürültüye , aşağısı kesmiyor :₺
Ne kadar basitleşmiş, çocuğunun öğretmenine laf koymayı marifet sanıyor zavallı, haklı da olsam çocuğumun öğretmeniyle laf dalaşına girmem ancak "şöyle olamaz mı" diyebilirim.Yemin ederim.
Hiç tepki vermedim . Benim için önemli olan çocuğunuzun iyiliği sadece dedim .
Kadın da benim yapım bu asla altta kalmam herkese veririm cevabını size de yapıştırdım , diğerleri gibi iliyüzlü değilim yüzünüze lafı böyle koyar geçerim dedi .
Peki dedim aferin
Bu lafı koyunca yüce ulvi bir insan olmuyorsunuz dedim sadece , hayat böyle şeylerle geçmiyor , gönül yaparak ve alarak geçiyor dedim daha da başka biley demedim anlayacağını sanmıyorumGelmiş geçmiş olsun, hadisiz ve laftan anlamaz olduğunu epeyce net göstermiş. İnşallah bundan sonra daha aklı başında davranır.
Okulda kullandığımız net bir konuşma sesi var doğal olarak. Bu sesi evde kullanmıyoruz ama koridorda çocuklar cirit atarken ev sesimle konuşmam da mümkün değil, ben kendi sesimi duymuyorum o gürültüde, sen nasıl duyacaksın da bağırma diyorsun. Kedi köpek kulağı var her halde bunlarda frekans aralıkları bizden farklı. Koridorda ciyaklanabilir mi ya, sinir krizi geçirmiyoruz hakim ses olmaya çalışıyoruz sadece.
Ne kadar basitleşmiş, çocuğunun öğretmenine laf koymayı marifet sanıyor zavallı, haklı da olsam çocuğumun öğretmeniyle laf dalaşına girmem ancak "şöyle olamaz mı" diyebilirim.
Ay şu Su isminden nefret gına geldi cart su curt su Allah yardımcınız olsun öğretmeni yoran çocuklar değil veliler doktoru yoran hasta değil hasta yakınlarıMerhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Öğretmenliğe alttan almak yakışmaz. Öğretmen haklı olduğu yerde alttan almamalıdır. Hakkından feragat etmemelidirMutlaka cok bunalip oyle diyorsunuzdur ama daha farkli ifade edebilirsiniz bence.
Bunu asla sizi yargilamak icin soylemiyorum ama bir ogretmen olarak siz size yakisani yapin, bosverin alttan alın.
O kadın siz ne yaparsanız yapın şikayete koşmaya yeltenecekti.O sırada aynı anda 30 cocugu da idare etmek zorunda olduğumuz şçin bu kadar detaya inme şansımız asla olmuyor
Hatta idare etmek te değil aynı anda da bişeyler öğretmek
Bu yüzden pratik çözümler bulmak zorundayız
Sizin evinizdeki iki çocuğunuzla olan diyaloğunuza istinaden o kadar rahat bir ortam yok
O sırada arkadan biri arkadaşının saçını çekşyor o soruna yöneliyorsunuz
Aynı anda biri diğerinin kalemtraşını kırıyor o soruna hoooop diğer çocuk tuvalet için izin istiyor , gönderiyorsunuz ama aklınız bi kısım da onu bekliyor
Aynı an da da , Tahtadakileri deftere geçirmelerini kontrol etmeniz gerekiyor vs vs
Onlarca şey arasında bu kadar basit bişeyi uzatamazsınız bilmem anlatabildim mi
30 a bölünmek ve her soruna bi şekilde çözüm bulmak zorundasınız
Ayrıca yazmayan yazamayan sıkıntısı plan çocukları da takip etmezseniz geri kalıyor kopuyor dikkati dağılıyor canı sıkılıp yaramazlık yapmaya başlıyorlar
Sandığınız kadar rahat konuşabileceğiniz bir durum yok
Bilmem anlatabildim mi
Bu kadar şeyle uğraşıp hiçbirinin kalbini kırmamaya çalışıyorsunuz
Üstüne de çocuğunun ikinci ismini söylemediniz diye idareye şikayet eden haddinizi aştığınızı söyleyen size laf koyduğunu söyleyen veliler …….
Tek derdiniz o çocuklara bişeyler verebilmek ama maalesef üstüne Velilerin anlamsız kaprisleri ve egolarına maruz kalıyorsunuz
Yine de herşeye rağmen o masum çocukların bir defa öğretmenim seni çok seviyorum demesi size herşeyi unutturuyor , eve gelince bile bunları düşünüp mutlu oluyorsunuz …
Anneleri için de , kendı kendınıze , çocuklarına dua etsinler yoksa bir dakika çekmezdim onları diyerek teselli buluyorsunuz ……
Kesinlikle haklısınız. Bütün yorumlarınızda size hak verdim. Üslubunuzda da sonuna dek haklısınız. İlkokul öğretmenisiniz. Bunun altını çizmek lazım. İlkokulda çocuğa paylaşmak, yardımlaşmak da öğretilir.Cocugun zorla elinden almaktan bahsettigimi anladiginizi dusunmek istemem
Ortada bir tesvik var yalnizca ve bu cok ayip bir sey mi
Cocuklar da dogar dogmaz paylasmayi ogrenmiyor
Siz de istersen paylasabilirsin diyorsunuzdur
Ogretmen de paylas istersen diyebilir
Cocuk da istemiyorsa paylasmaz, bu kadar yani.
Siz cocugun karari saygi duymaliydi ogretmen dediginiz icin ben de diyorum ki genel anlamda bile paylasalim vs demesi saygi duymadigi anlamina gelmez.
Siz de bir kere sorariz vermiyorum dediyse tamamdir diyorsunuz ogretmen de ayni seyi yapiyor, paylas istersen diyor ve zorla elinden almiyor.
Evet bunu burda yiyemezsin deyip kaldirtabilirdi de ama bu defa da beslenme yaptirmiyor diye sikayet edilirdi :)
Yani kimse her gun beslenmenizi paylasacaksiniz diye cocuklarin basinda beklemiyor.
çok mantıklıO kadın siz ne yaparsanız yapın şikayete koşmaya yeltenecekti.
Örneğin çok normal olarak patlamış mısırın beslenmesine getirmemesi gereken bir şey olduğunu, kaldırmasını ve evde yemesi gerektiğini söyleseydiniz yine şikayete koşacaktı.
Kadın çocuğunun durumunu kabullenemeyen haset veli profili
Ben yerinizde olsam sınıf WhatsApp grubu varsa artık çocuklara beslenmelerinde olmayan şeyi yedirmeden geri göndereceğinizi, başka çocukların canının istediğini ve bu durumun sınıfta problem yarattığını neden beslenmesini yedirmeden sorusunu kabul etmediğimi yazardım.
Geride durmayın bu sizin sınıf kuralınız
Teşekkür ederimBir nebzede olsa olay tatlıya bağlanmış
Tebrik ederim konu sahibi çok güzel bir konuşma olmuş
İlkokul ogretmeni degilim ama ogretmenim.Kesinlikle haklısınız. Bütün yorumlarınızda size hak verdim. Üslubunuzda da sonuna dek haklısınız. İlkokul öğretmenisiniz. Bunun altını çizmek lazım. İlkokulda çocuğa paylaşmak, yardımlaşmak da öğretilir.
Tabii ki arkadaşınla paylaşır mısın diye sorulur. Ben de çocuğuma paylaşmak ister misiniz, almamın senin için sakıncası var mı diye sorarım. Ama sormak başka, ısrar etmek, baskı kurmak başkadır. Ben şikayete vardığı için baskı kurulduğunu düşündüm.Cocugun zorla elinden almaktan bahsettigimi anladiginizi dusunmek istemem
Ortada bir tesvik var yalnizca ve bu cok ayip bir sey mi
Cocuklar da dogar dogmaz paylasmayi ogrenmiyor
Siz de istersen paylasabilirsin diyorsunuzdur
Ogretmen de paylas istersen diyebilir
Cocuk da istemiyorsa paylasmaz, bu kadar yani.
Siz cocugun karari saygi duymaliydi ogretmen dediginiz icin ben de diyorum ki genel anlamda bile paylasalim vs demesi saygi duymadigi anlamina gelmez.
Siz de bir kere sorariz vermiyorum dediyse tamamdir diyorsunuz ogretmen de ayni seyi yapiyor, paylas istersen diyor ve zorla elinden almiyor.
Evet bunu burda yiyemezsin deyip kaldirtabilirdi de ama bu defa da beslenme yaptirmiyor diye sikayet edilirdi :)
Yani kimse her gun beslenmenizi paylasacaksiniz diye cocuklarin basinda beklemiyor.
Beslenme sırasında yazma çalışması mı yapılıyor? Paylaşma konusunda müdür yardımcısına mesaj atıp odasında yedirerek gayet pratik bir şekilde çözebilirdiniz. Öğretmen olmasam da ben de öğretim alanında çalışıyorum. Olmaza değil de nasıl daha iyisini yapabilirime bakmanızı tavsiye ederim.O sırada aynı anda 30 cocugu da idare etmek zorunda olduğumuz şçin bu kadar detaya inme şansımız asla olmuyor
Hatta idare etmek te değil aynı anda da bişeyler öğretmek
Bu yüzden pratik çözümler bulmak zorundayız
Sizin evinizdeki iki çocuğunuzla olan diyaloğunuza istinaden o kadar rahat bir ortam yok
O sırada arkadan biri arkadaşının saçını çekşyor o soruna yöneliyorsunuz
Aynı anda biri diğerinin kalemtraşını kırıyor o soruna hoooop diğer çocuk tuvalet için izin istiyor , gönderiyorsunuz ama aklınız bi kısım da onu bekliyor
Aynı an da da , Tahtadakileri deftere geçirmelerini kontrol etmeniz gerekiyor vs vs
Onlarca şey arasında bu kadar basit bişeyi uzatamazsınız bilmem anlatabildim mi
30 a bölünmek ve her soruna bi şekilde çözüm bulmak zorundasınız
Ayrıca yazmayan yazamayan sıkıntısı plan çocukları da takip etmezseniz geri kalıyor kopuyor dikkati dağılıyor canı sıkılıp yaramazlık yapmaya başlıyorlar
Sandığınız kadar rahat konuşabileceğiniz bir durum yok
Bilmem anlatabildim mi
Bu kadar şeyle uğraşıp hiçbirinin kalbini kırmamaya çalışıyorsunuz
Üstüne de çocuğunun ikinci ismini söylemediniz diye idareye şikayet eden haddinizi aştığınızı söyleyen size laf koyduğunu söyleyen veliler …….
Tek derdiniz o çocuklara bişeyler verebilmek ama maalesef üstüne Velilerin anlamsız kaprisleri ve egolarına maruz kalıyorsunuz
Yine de herşeye rağmen o masum çocukların bir defa öğretmenim seni çok seviyorum demesi size herşeyi unutturuyor , eve gelince bile bunları düşünüp mutlu oluyorsunuz …
Anneleri için de , kendı kendınıze , çocuklarına dua etsinler yoksa bir dakika çekmezdim onları diyerek teselli buluyorsunuz ……
Artk resmen Öküz altında buzağı arayan Tavsiyelerinizi beğenmedim , teşekkür ederim.Beslenme sırasında yazma çalışması mı yapılıyor? Paylaşma konusunda müdür yardımcısına mesaj atıp odasında yedirerek gayet pratik bir şekilde çözebilirdiniz. Öğretmen olmasam da ben de öğretim alanında çalışıyorum. Olmaza değil de nasıl daha iyisini yapabilirime bakmanızı tavsiye ederim.
Rica ederim. Olmaza odaklanırsınız yani, herkese kolaylıklar dilerim ben de…Tavsiyelerinizi beğenmedim , teşekkür ederim.