Ben de bir veli macerası anlatayım
Bu yıl okulun ilk günü 5 ve 6ların olduğu katta nöbetçiyim. içeri almaya 8lerden başlandı ben de bir kaza bela olmasın ilk gün coşar bunlar diye erkenden katıma çıktım. Katta 3 tane veli var.(bilmeyen veli varsa söyleyeyim. Velilerin katlara çıkışı yasaktır, en fazla idareye gidebilirsiniz, binada dolaşamazsınız)
600 kişilik okulda çocuklar da binaya girmeye başladığından gürültü var. Bütün nöbetçi öğretmenler gibi yüksek perdeden bina geneline seslenmeye başladım (yırtınırcasına bağırma değil, öğretmen arkadaşlar anladı o ses tonunu) "velilerin katlara çıkışı yasaktır, lütfen binayı boşaltalım, velilerin binada dolaşması yasaktır..." bunu duyan 2 veli gülümseyerek selam verdi ve indi. Sinirli falan değilim, sadece uyarı yapıyorum. Bir tanesi inatla duymazdan gelip sınıf sınıf geziyor. Arkadaş sağır olman lazım o sesi duymaman için. En son yanına gittim. Hanım efendi sesleniyorum duymuyorsunuz sanırım binada dolaşmanız yasak" dedim. Çocuğunun sınıfına arıyormuş, oğlu 6.Sınıfa nakil gelmiş. Bu arada yanında çocuk yok. Aşağıda sırada çocuk, o tek başına geziyor. Çocuğunuz sınıfıyla çıkar, aşağıda personel ilgilenir onunla, siz buraya çıkamazsınız, dedim. Bana bağıramazsınız dedi
(ulan ben sana laf anlatmaya çalışırken binaya 400 kişi girdi, bu gürültüde nasıl duyacaksın beni, diyemiyorsun tabi
) bağırmıyorum, sesimi duyulur hale getiriyorum ve size defalarca seslenmeme rağmen duymazdan geldiniz, buraya çıkmanız yasak dedim. Bana ben sadece ciyaklama duydum söylediğinizi anlamadım dedi.(ah gerçekten ciyakladığımı görse ne yapacak, hayretle bakakaldım bi lahavle çektim) baştan aldım "bakın burada olmanız yasak, lütfen aşağı inin" hala siz bana bağıramazsınız diyor,
ya bağırmıyorum zaten, sesim bina koşullarına uygun. Adınızı söyşermisiniz ben müdüre gideceğim dedi. Adım zemheri buyrun müdür bey alt katta dedim.
Kadın gitti. Ben de dersim boş olduğu için okulun önündeki çardağa gidip oturdum. 10 dakika sonra kadın geldi. Sizi idareye bildirdim, dedi
okulda böyle bağırılmazmış (hanım efendi muhtemelen hayatında hiç okul görmemiş diye düşündüm.) sizin çocuğunuzun eski okulunda nöbetçi öğretmenler hiç sesini yükseltmiyor muydu diye sordum, hayır asla dedi.(sanırım çocuk enderunda büyümüş
) iyi o zaman biz bırada nöbette gerektiği zaman bağırıyoruz, hatta düdük de çalıyoruz, alışmaya bakın deyip gönderdim.
Müdür beni çağırmadı ama haliyle gün içinde bir ihtiyaç için yanına gittiğimde. "bizi neden bu insanlarla muhattap ediyorsun, veremedin mi ağzının payını" dedi
verdim hocam merak etmeyin dedim. Karşılıklı gülüştük. Allah herkese böyle idareci ama aklı başında da veli nasip etsin.