• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket En tehlikelisi hangisi ? Elti Görümce savaşları

En tehlikelisi hangisi ?

• Ankete Katılan
    3.201
Aslında üçünde aynı al birini vur ötekine :confused: ama en tehlikelisi Kaynanam :rolleyes: her fırsatta arı gibi sokuyordu valla:rolleyes:

Hiçbiri seçeneği niye yok? Eltim ve kaynım yok ama, diğerlerinin tehlikeli olma potansiyeli yok.

Bugün edilen dualar kabul olabilirmiş(balık dolunayı), bekarım ama yeri gelmişken duamı edeyim; inşallah ileride evlenince kimseyle sıkıntım olmaz :KK70:

Ben bir sey yapmadim. Bazi seyleri yanlış anlayıp kendi kendilerine benimle zitlastılar.
Cooook zor karar verdim ama verdim; 6 yıldan sonra bir Berat gecesi ağlaya ağlaya hepsini affettim.
Allah'a havale ettim.
Affettigim icin de zorlandim ama onlara insan gibi davraninca ben cok hafifledim. Artik tartismadim, zitlasmadim, kaale almadim. Rahatladim. Ofkem sogudu.
Onlar hala biraz hazimsiz... Hala biraz ayni tarz (saldirgan-dalgaci-lafçı)...
Ama ben baya bi hissizlestim. Sakinim. Iyiyim. "Masaallah" diyelim. Hic bana uyan bi sey degil takmamak... Ama iyiymis böyle :)

Ayrıca bende görümceyim.Aramız gayet iyi:)
Annem ile araları benim annem ile olan ilişkimden daha iyi:)
Farklı kültürden , farklı yaşamlardan gelmiş insanlarız:)
Herşey karşılıklı seveni severiz:)Sevmeyende biraz mesafeli oluruz.Karalamaya, huzur bozmaya hakkımız yok:)
Aha biz de boyleyiz Nevreste :) Gayet iyiyiz, annemle iyiler. Masaallah.

Eskiden kaynana derdim ama ayrılık aşamasında eşime sevgili bulmaya çalışan elti kişisi (pez.....k) tek geçerim

Eltim yok görümcemin bir zararı yok ama KV işte o yetiyor . Önceleri sesimi çıkarmıyordum eşimle aramız bozulmasın diye ama sinirlerim öyle yıprandı ki evliliğimde huzur kalmadı ve tabiki eşimle kavgalar da artınca sus sus nereye kadar deyip cevapları yapıştırmaya başladım sanırım artık KV gözünde cadı gelin olma yolunda ilerliyorum

Herkes ayri şehirlerde.binde bir biraraya gelinir.ondada kimse kimseye zarar vermezz.
Ama eskiden ruh haline göre derin nefes almak bile batarken,baska bir ruh halinde de laf sokmak bile umursanmazdi.
Simdi herkes 45 ve ustu.kendi isinde gucunde.
Koylu koyune,evli evine.

Eltim yok . Tek erkek olduğu için çok şükür olma ihtimali bile yok. Kayınvalidemi tanımıyorum esimle tanışmadan evvel vefat etmiş. Görümce kişisi elti ve kv lik yapmaya çalıştı ama ben fena olduğumdan diş geçiremedi. Cemkirdim altta kalmadim. Esimde benden yanaydi . Buda cok buyuk etken. bende gorumceyim ama kardesimin evliliğine bana yapıldığı gibi hic bir zaman burnumu sokmadim. İsimde olmaz onlar kari koca gecinsinler bizim için önemli olan odur.

Benim annem gerçekten çok çok iyi bir kayınvalidedir. Gelinleriyle arkadaş gibi sohbet eder. Oğlanlarını sürekli eşlerine iyi davranmaları konusunda uyarır. Bende haliyle görümceyim. Gelinlerin ikisiyle de aramız çok iyi. Biri ablam, biri arkadaşım gibidir.

Bende hep biz gibi bir aileye gelin olmak için dua ettim. Çok şükür kabul oldu. Cıvıl cıvıl bir aile. Hepsini ayrı ayrı seviyorum. Çünkü bende o ailede çok seviliyorum.

eltim ile aramda bir şey yok . kaynanam ile de aramda görünür bir şey yok . ama görünmez bir psikolojik savaşı var kv min . sağ olsun beni hiç sevmez . sever gibi davranır. çok da belli olur . eleştirisi , yargılaması çoktur . çocuk yetiştirmene de karışır . karışmaz gibi yapar ama lafını söyler vs vs. 15 yıllık gelinim ama son zamanları biraz daha iyi gibi. ilk 5-6 yıl kabustu zaten. :kusmuk::kusmuk::kusmuk::kusmuk::kusmuk:

Elti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.

Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.

Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.

Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.
Stajyer kaynana ya çok güldüm, cuk oturmuş söz.

Back