- 19 Nisan 2017
- 328
- 15.959
- 108
- 43
Iki eltinin gemisi yürümez derler:))deee..benimki farkli bir durum..kadinin geçmişi karanlık.. ailede kimse sıcak bakmiyorBurda elti ile ilgili ata sözü okumuştum hoşu..ma gitmişti şimdi aklıma gelmiyor hiç bı zaman fayda görmedim gorecegimi de düşünmüyorum
Bazan kendi, canım çiğerim kardeşlerimle bile iletişim problemleri yaşadığım oluyor. Elti, görümce olmakla ilgili değil bu. İnsanlar bazan anlaşamayabilir. Bu doğal bir durum. bizimde hatalı davrandığımız oluyordur. Çok takmamak, bazan hoş görmek gerekir. Burada çok acayip davranışlarda bulunan kaynana da gördük, abla da, anne de..insan iyiyse herkese karşı iyidir, kötü ise herkese karşı kötü dür. İyi ve anlayışlı insan olup olmadığınız ile ilgili bir şeyElti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.
Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.
Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.
Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.
En rahatı :)Daha önce oyumu kullanmıştım, şanslı gruptan mıyım desem yoksa şanssızlık mı desem, elti de yok görümce de, kayınvalidem de varla yok arası, ben baskın karakterli bir gelinim, o yüzden sanırım en tehlikelisi benim
Hem ne yanma canım yananı görür Allah diyorum ohh oturmaya mı geldikYanmışsın kuzum sen .
ee güzel kardeşim seçeneğe hem kayınvalide hem görümce , ikisini birden aynı şıkka eklemimişsinElti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.
Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.
Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.
Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.
Geçmişi pırıl pırıl kendi gibiIki eltinin gemisi yürümez derler:))deee..benimki farkli bir durum..kadinin geçmişi karanlık.. ailede kimse sıcak bakmiyor
Deli den beklenen cvpKaynanam varda kim takar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?