• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket En tehlikelisi hangisi ? Elti Görümce savaşları

En tehlikelisi hangisi ?

• Ankete Katılan
    3.201
Burda elti ile ilgili ata sözü okumuştum hoşu..ma gitmişti şimdi aklıma gelmiyor hiç bı zaman fayda görmedim gorecegimi de düşünmüyorum :-)
Iki eltinin gemisi yürümez derler:))deee..benimki farkli bir durum..kadinin geçmişi karanlık.. ailede kimse sıcak bakmiyor

Hepsine karsi mesafeli ve saygılıyım, asla işime karışanı sevmem.. Onlar da bunu bildikleri için ilişmiyorlar bana.

Elti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.

Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.

Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.

Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.
Bazan kendi, canım çiğerim kardeşlerimle bile iletişim problemleri yaşadığım oluyor. Elti, görümce olmakla ilgili değil bu. İnsanlar bazan anlaşamayabilir. Bu doğal bir durum. bizimde hatalı davrandığımız oluyordur. Çok takmamak, bazan hoş görmek gerekir. Burada çok acayip davranışlarda bulunan kaynana da gördük, abla da, anne de..insan iyiyse herkese karşı iyidir, kötü ise herkese karşı kötü dür. İyi ve anlayışlı insan olup olmadığınız ile ilgili bir şey

Malesef kötüler fakat sıfatlarının görümce veya kaynana olmalarından dolayı değil. Cahil ve seviyesiz yapılarından dolayı. :/ ben de görümceyim ama gelinimizi kardeşim gibi görüyorum. Kişilikle alakalı, görümceymiş eltiymiş fark etmez. He ama eltiler daha sıkıntı olabilir çünkü kan bağı yok. Eltim yok bilemiyorum. Ama görümcemden çok seveceğim kesin. :D

Benim de 4 tane yengem var [abimlerin eşleri] üçüyle iyi anlaşırım ama son gelen yengem beni pek sevmez bi görümce olarak bunu fark edebiliyorum :) misal annemlere gidince beni görür görmez yüzünü falan asar... o yüzden herkes farklıdır...herkesle anlasacagiz diye birşey yok :)

Politiklikte zirve yapmıs kv mi tek geçerim!!!

5 gorumcem var.6 tanede eltim olacak su an 3 tane var.eltilerimin hepsi birbirinden beter ama hic tinlamiyorum.gorumcelerim bazen iyi bazende kotu olurlar.kaynanam desem kizlari ve ogullarini surekli ovdugunden bizi sevmeye sira gelmez

Elti ; Kardeş eşlerinden her birinin ötekine göre adı.
Geçmişten bugüne kadar duyduğumuz 'elti eltiyi çekemez, kıskanır' gibi birçok söylem var. Hatta el işlerinde örgülere bile isim olmuştur. Yılların meselesi eltilerin anlaşmaması ve kıskanç olmalarına örnek teşkil edecek televizyon dizilerinde izlediğimiz birbirinden farklı bir çok elti tiplemesi mevcuttur.

Görümce (stajyer kaynana): Kadına göre kocanın kız kardeşi.

Türk akraba kurumunda güzide bir yere sahiptir müstakbel damadın kız kardeşi olan görümceler. İsminin garipliğini bir kenara koyacak olursak son derece belirleyici bir rolleri vardır. Tabiri caiz ise düğüne giden yol görümcenin ağzından geçer.

Not : soruyu cevaplarken eltinizin ve/veya görümcenizin bu siteye üye olabilme ihtimalini ve yazacağınız yorumların asla silinmeyeceğini de bir kez daha hatırlatmak isterim.
ee güzel kardeşim seçeneğe hem kayınvalide hem görümce , ikisini birden aynı şıkka eklemimişsin:KK70:

Eltim yok görümcemi severim iyi kadındır kp de iyidir onuda severim ara sıra kv doldurusuna geldi ama zararsızdır.

Ama kv yok mu düşman başına eltim de o kumam da.. :KK11:

evet kızlar bu konu hem eğlenceli hem deriiiin bir konu 2 gün sonra tam 19 senelik evliliği doldurup 20 seneden gün alacak olan ,4 elti 1 görümce ve dul bir kv sahibi bu ablanızdan size tavsiye (kendini tükettikten sonra aklım başıma anca geldi de) :))
tehlike nereden gelir belli olmaz o yüzden her zaman hem mesafeli hem de saygılı olmaya çalışıp her şeyi duyup görmeyin görseniz de umursamayın kocanızı sevin aile için asla tartışmayın
çok mu kırıldınız senin ailen yengen annen v.s. şöyle böyle yaptı diyip eşinizin savunma mekanızmasını çalıştırıp tartışmayın onun yerine kendi duygularınızdan bahsedin şöyle oldu şunu söylediler ben de çok üzüldüm kırıldım v.s.gibi
3 günlük dünya ne üzün ne üzülün canlarımm:)

Iki eltinin gemisi yürümez derler:))deee..benimki farkli bir durum..kadinin geçmişi karanlık.. ailede kimse sıcak bakmiyor
Geçmişi pırıl pırıl kendi gibi :D

Yalan gırla bizimkinde de geçmişi temiz olsa ne fayda

Back