En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

film 120 gerçek destan
Yönetmen:Murat Saraçoğlu, Özhan Eren
Senaryo :Özhan Eren
Oyuncular :Cansel Elçin, Özge Özberk, Burak Sergen, Halil
Kumova, Demir Karahan, Emin Olcay, Oytun Öztamur
Yapımcı :Özhan Eren
Görüntü Yönetmeni :Mustafa Kuşçu
Müzik :Özhan Eren

120 / Yeni Türk Filmi / 2008 / Gerçek bir Destan

Konu:
Van.. 1914 Haziran …

O günler, ülkemizin büyük toprak kayıpları ve milyonlarca insanımızın da büyük perişanlıklar yaşamasına neden olan Balkan Harbi’nden henüz kurtulduğumuz günlerdir, yaralarımızı sarıp ülkemizi feraha çıkartmaya çalıştığımız barış günleridir.

Ancak o günler de çok sürmez, yaz aylarında Avrupa’da başlayan 1. Dünya Harbi ülkemize de sıçrar, Ruslar Doğu Anadolu’da Erzurum istikametinde taarruza geçerler. Büyük bir isyana gebe olan Van’daki Jandarma Tümeni şehirden ayrılır ve Kafkas Cephesi’nde Ruslarla ölüm – kalım mücadelesine girişir.. Aralık 1914’te Sarıkamış Harbi’nin başlamasıyla birlikte çatışmalar yoğunlaşır ve bir gün Jandarma Tümeni’nin de cephanesi tükenir..

Van’da az da olsa cephane vardır, sınırdaki askerlere gönderilmek istenir fakat elde doğru dürüst kağnı bile kalmadığı gibi eli tüfek tutan hemen herkes de cephelerdedir..

Hiçbir çare bulunamaz, neticede yaşları 12 ile 17 arasında değişen çocuklar gönüllü olurlar.. Hemen hazırlıklara girişilir, 120 çocuk 1915 Ocak ayının donduran ayazlarında cephaneyi sırtlanır, karlı dağlara doğru yürümeye başlar..

Ancak günler ve geceler süren bu büyük yolculuk 120 kahraman çocuk için hiç de kolay olmayacak, tam bir ölüm-kalım harbi’ne dönüşecektir..

ALINTI

Çok beğendim filmi görmenizi tavsiye ederim

Ferhan Şensoy'un oynadığı "Son Ders" filmini izledim en son. Filmden çıktıktan sonra durup bir düşünüyorsunuz. Keyifle izlenen bir film olmuş.

En son izlediğim filmler:

Son iki günde nazilerle ilgili iki film izledim.
-Hitler the rise of evil = Hitler hakkında benim gibi daha önce pek bir bilgisi olmayanların mutlaka görmesi gereken bir film. Anlatımı da gayet güzel
-The Counterfeiters: Kalpazanlar = Hitler filmini izledikten sonra tesadüfen izlediğim,ve adeta bu filmi tamamlayan,gerçek olması açısından da ilgi çekici olan izlenmeye değer bir film. Yanlız şu var ki filimin afişiyle hiç ilgisi yok neredeyse :)

The bucket list: şimdi ya da asla = Sinemada izlediğim ve içimin huzur bulmasına sebep olan şeker tadında bir film.

I am legend: Ben efsaneyim = Çok ilginç değil ama yine de izlerken pek fazla sıkmayan bir film. Her zamanki gibi amerikanlar dünyayı kurtarıyor.

Amerikan Gangster: Amerikan gangsteri = Ben pek sevmedim ama kötü olmayan bir film. İçinde aşırı miktarda argo geçiyor ve yine aşırı miktarda çıplak kadın sahnesi mevcut. Bol miktarda aksiyon da cabası, sevenlere duyurulur..

Kabadayı = Sinemaya okuduğum aşırı övgü dolu yorumların da etkisiyle büyük beklenti içinde gitsem de, muhteşem bir film değildi. Şener şenin oyunculuğu dışında konu eşkiya benzeri bence,yani en azından şener şen açısından.

Rendition : Yargısız infaz = Bence izlenmesi gereken bir film..

Mongol :Moğol = Dili ingilizce olmayan filmlerden pek fazla hoşlanmasam da izlediğim için mutlu olduğum bir film.İlginç denebilir. Ayrıca osacar adayı olduğunu da belirtmek gerek..

Şimdilik bu kadar :)

bayrampaşa'ya gittim bugün...bazen ağlamamak için zor tuttum bazen kahkahalarıma zor hakim oldum...traji-komik bi film...hapisane ortamı ilginizi çekiyosa amman diyim kaçırmayın...son olarak bu filmle ilgili şunu söliyebilirim:af var yasa var tahliye var... sırnaşık şey

henüz yeni çıkan filmlere gitmedim ama size tavisye edebilceğim yeni daha vizondan kalktı şaşkın adlı sinema filmi romantik komedi harika bi filmdi

Bayrampaşa diyorum süper bi film.Hem gülüyosunuz hemde duygulanıyosunuz..Recep İvedik'e de gittim.Fragmanına bayılmıştım ama filmi seyredince biraz fazla geldi bana.El hareketleri olsun,cümleler olsun adeta bi iğrençlik abidesi olmuş.Ama güldürüyo işte.

bende en son <ben efsaneyim< filmine gittim konu bildik basit bir konu geldi bana will smith oyunculuğu harika tabi kurtarmış.veee newyork sokaklarının terkedilmişi halde görmek istiyenler mükemmeldi harika yapmışlar yani izlemenizi tavsiye ederim.şutarafagitti
recep ivedik izlemek istiyordum fakat arkadaşlar memnun kalmamış açıkçası kararsız kaldım şimdi..:uhm:

dün stephan king'den lanetli ev/salem's lot adlı filmi izledim...korkunç bişi yok ama iyi germişler ortamı...uyuyamadım sabaha kadar o da ayrı... sırnaşık şey

en son recep ivedik'e gittim çok güzeldi 90 dk güldüm ama herkese tavasiye etmem çocuğpunu alıpta izleyebileceğin bi film değil çocuklar için yani bi 16-17 yaş sınırı olsun :))

şahanı çok seviyorum yaptığı her işi beğeniyorum başarılarının devamnı diliyorum
bence recep ivedik tiplemesiyle tüm şovmenim diyenlerre taşçıkartır

Sweeney Todd: Fleet Sokağı&#8217;nın Şeytan Berberi 5/10
Beğendim diyemem.5 puanı tamamen Johnny Depp'e veriyorum. Her rolün hakkından geliyo.
Müzikal bi film.Vahşet içeriyo birazcık,hatta bayaaa.. +18 uyarısı var
Dediğim gibi,beğenmedim. Vakit öldürücek bi film sadece..

Not: Seni Seviyorum 8/10
Sweeney Todd'dan sonra ilaç gibi geldi. Çok güzel romantik bir film.Kocası bir hastalık sonrası vefat eden bi kadının hayata dönme mücadelesini anlatıyo.Her ne kadar bi kaç sahnesi saçma olsada çok beğendim. Özellikle doğa sahnelerinin çekildiği İrlanda'ya bayıldım. Herşeyiyle çok güzel bi filimdi.Yanlız gitmek isteyenlere duyurum,filim İstanbul'da vizyondan kalkmak üzere.Elinizi çabuk tutun.

Gülmek için gidilebilecek bir film Recep İvedik çok güldüm buda bir gerçek.Maalesef bu tiplemeden etrafımızda çokk var.Tavsiye edebileceğim film ise Ulak. Çetin Tekindor hayranıyımdır. Bu filmle ne kadar haklı oldugumuda bir kez daha gördüm .Bu kadar güzel bir ses tonu ve bu kadar gerçekçi oynayan bir insan olabilir mi.Ve çok şanslıyım ki arada sırada yürüyüş yaparken kendisini görüyorum.Yaşına göre çok hoş karizmatik bir bey konu nerden nereye geldi:)))

dün gece tv 'de izledim. daha önce cd de izlemek istemiştim. bozuk çıktı. dün gece izlemek nasip oldu.

amerikada yeni bir ülkede hayata başlayan irlandalı göçmen bir ailenin hikayesi.çok doğal ve çok özgün...

geçen gün jean reno'nun oynadığı kurtlar imparatorluğu adlı filmi izleyebildim en sonunda...film fransa'da başlıyor türkiye'de bitiyor...ilginç ve akıcı bi film...

Sweeney Todd'a bayıldım ben, jonny depp mükemmeldi, son olarak oscar adayı juno'yu izledim, bazıları pek bizim kültürümüzle alakası yok deseler de (filmde 16 yaşındaki bir kız hamile kalıp çocuğunu doğurmak istiyor ve olaylar gelişiyor) ben gerçekten oldukça özgün buldum, aynı gün yine oscar kazanan ihtiyarlara yer yok filmini izledim, o kadar sıkıcıydı ki tırnaklarımı bıraktım, parmaklarımı kemirdim :S

recep ivedik,iğrençliğe gülebilenlerdenseniz gidin,keza osuruğa posuruğa pek gülmem ben..
beğenmedim kısaca..

Hay çok yaşa emi!
Walla ben daha fragmanlarında tiksindim. Millet yere göğe sığdıramıyor. Bizim millet argoya bayılıyor,budur bence.. Komiklik adına yapılan ahlaksızlıklar topluluğu..

Şu an yutdışında olduğum için sinemada film izlemek gibi bir şansım yok.Fakat türk filmlerinden Ulak ve 120 yi çok merak ediyorum.İkisi de gerek oyuncularıyla gerekse konularıyla çok ilgi çekici.Bir de şu Recep İvedik var bence çok gereksiz ve saçma bir film.Şahsen ben durum komedilerini severim böyle absürd komediler bana göre değil.Zaten çoğu komedyen güldürmek için argo konuşuyor ve belden aşağı espri yapıyor.(Bana iğrenç geliyor.)Aslında en önemlisi böyle bir filmin en çok izlenenlere girmesi çok düşündürücü ve üzücü.

bugün öldüren sis/the mist adlı filmi izledim...bilet alırken filme kaç yaşında olduğumu sordular 18 yaşından küçükleri almıyorlarmış...çabuk etkilenen kişiler bence izlememeli bu filmi...korkunç değil ama accaip gerilim var...öyleki dünya dışı yaratıklar saçmalığını bile unutuyor insan filmi izlerken...şahsen filmden çıkarken kötü hissediyordum psikolojim bozuldu... :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…