Bir daha evine ayak bile basma just
Ne ayip! Neyini gormus de seni suclayabiliyor hayret bir sey
Ay bu babanneler ne fena esiminkide oyle. Milletin icinde olup olmadik seyler konusur cevap alinca da milletin yaninda bana boyle dediler der. Ne diyeyim bilemedim ki.
Ah be just. Ben de ogrendim bu dedigini. Birileri birileriyle konusmuyorsa,uzak durmayi tercih ediyorsa vardir bir bildikleri. Salla gitsin,sakin kendini uzme,ne agliyorsun yahu! Aglama sakin canim benim,inan degmezBasmam zaten.
Hadsiz.
Babamları arayıp anlatmazsam ben de just değilim.
Ağlasın bakalım yine yalnızlıktan pıssın köşesine.
Ulan o kadar küslükte şeyde yalnız bırakmadım, destek oldum.
Tuttum babamı kolundan hastaneye götürdüm, barıştırdım.
Adam haklıymış, ağzının ayarı yok ben konuşmam onla dediği kadar varmış.
Ölü büyükbabamın arkasından konuşuyor diye küsmüştü zaten babam da.
Ah be just. Ben de ogrendim bu dedigini. Birileri birileriyle konusmuyorsa,uzak durmayi tercih ediyorsa vardir bir bildikleri. Salla gitsin,sakin kendini uzme,ne agliyorsun yahu! Aglama sakin canim benim,inan degmez
Senden suphelenen zaten akraban degildir, ben olaya boyle bakiyorum.Dışarıdan biri olsa bu kadar üzülmeyeceğim ama aile içi birisi
Ve biliyorum şimdi gider herkese söyler bu, bunu
Halamlara, amcamlara.
Ya bana şüpheyle bakarlarsa?
Senden suphelenen zaten akraban degildir, ben olaya boyle bakiyorum.
Komşu sizi hedef gösterdiğine göre kendi bir haltlar karıştırdı herhalde
Çok ayıp etmiş babanın konuşmadığında varmış bişey. Görüşme bir daha just.
Sen de çerkes olduğun için yazıyorum bunu, bizimkilerde büyüklere bir kutsallık addedilir neredeyse ama ben her zaman bu fikirde değilim. Kimsenin kimseye sırf ondan daha önce doğdu diye böyle saygısızlıklar yapmaya hakkı yok. Çocuk musun sen kocaman kadınsın yakıştırdığı şeye bak.
Sen kendini bildikten sonra kime ne anlatmış boşver. Kimseye kendini ıspatlamak zorunda değilsin. Uzak dur bundan sonra. Ne hali varsa görsün. Böyle babaanne düşman başına.
Kaç yaşında bu babaanne, evet yaptığı çok yanlış fakat yaşlılığına verseniz.
Aklıma birde şu geldi, acaba altınları vermekten vazgeçti de, kayboldu demek için mi böyle bişi yaptı bilemedim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?