• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En mutlu olmamiz gereken günde :'(

Canımm üzmek korkutmak gibi olmasın yerden göğe kadar haklısın.Ben evladımı kaybettim ve beni teselli eden abla ki bugüne kadar hiç dillendirmemişti.Evladını lokum yüüznden kaybetmişş ohh ne güzel yiyor diyee yetirmişte yetirmişş ve malesef dr götürdüklerinde dr anlamış kızmış ve ilaçlar ve bol su içir demiş..Gençlik ben hiçç su bile içirmedim yedirdim diyoo sonradan içirmiş ama ne fayda giden gitmiş.Yanii kesinlikle üzmekk istemiyorum evladın ve kesinlikle güzelce söylemelisin.Allah korusun kollasın eski kafaları hiç anlamıyorum.

Benim kv kp istemedim birseyi yapmiyor zaten onlar saygi gosteriyorlar .. konusur ama vermez bana sorar hep . Bunu giysinmi disari ciksinmi vs .sorun kocada normalde o da yapmazdi ama simdi boyle iste .
Ayrica fransada yer sofrasi niye olmasin ki kendi evimizde istedigimizi yapamiyacakmiyiz..
Yok yapin tabi banane zaten. Gule gule buyutun

Fransa'da olup; yer sofrasinda yemek yemek,kayinvalidemGIL demek.

Dikisli dikisli nasil yere oturuyosun? Kocan da sacmalamis.

Iyimisiniz siz sizin cumlenizi anlamadigimi belirtmek icin tekrar yazmam mi carlamak oldu ? Ayrica benim en nefret etigim seydir bagirarak konusulmasi heleki buyuklerin onunde ama sabir dedigin seyinde bir siniri var mallesef heleki logusaysan sectiginiz kelimere bakin insan gibi kossaymisim carlamisim vs bukelimerle uslup dersi vermeye kalkiyorsun ... sen bin kez tekrar edersin bir seyi ben edemedim .

Üslup dersi vermeye çalıştığımı nerden çıkarıyorsun sadece davranışın normal değil. Benim eşimde anne babamın yanında bana bağırsa bende uzatırdım. Bu kadar net. Anne babası uzatmıyordur çünkü zaten aranız kötü daha kötü olmasını istemiyorlar ee ne de olsa ev sahibi ve torun sahibi olmuşlar. İlk mesajımda da 2. de de 3. de de aynı şeyi söylüyorum. Seçeceğim kelimeyi sana soracak halim yok. Haydi iyi günler sana hormonlarınla.

Cevap verme gereği duydum kusura bakmayın. Belki doğum sonrası süreci çok zor atlattığım içindir.
Bir kadın anne olduğunda biraz çenemizi tutalım ne derse he diyelim biraz alttan alalım. Lohusa olmak çok zor lohusa yakını olmakta zor.
Naçizane tekrar kusura bakmayın lütfen

Mesajınızı şimdi fark ettim walla en zor yaşayanlardan biri benimdir her halde bebeğim 2 aya yakın kuvözde kalmıştı erken doğum dolayısıyla... ama kimseye bağırma hakkını görmedim kendimde. Mesajlarımda da kötü birşey söylediğimi düşünmüyorum naçizane.

Mesajınızı şimdi fark ettim walla en zor yaşayanlardan biri benimdir her halde bebeğim 2 aya yakın kuvözde kalmıştı erken doğum dolayısıyla... ama kimseye bağırma hakkını görmedim kendimde. Mesajlarımda da kötü birşey söylediğimi düşünmüyorum naçizane.
Bebeğiniz iyidir inşallah şimdi üzüldüm
Herkesin doğum sonrası süreci çok farklı.
Benim dediğim lohusanın her yaptığına mantık aramamak. Hoş görmek o kadar Kötü birşey söylemediniz zaten ben ne zaman böyle konu olsa çok fena savunmaya geçiyorum

yahuu bu insanlar ne kadar bencil ya, adam yeni doğum yapmış karısını umursamıyor yuhh, boşver kendine odaklan takma onu gerekirse kendi ailenin yanına git madem yüzüne bakmıyor, hepten görmesinde rahatlasın.
Bende anlamiyorum dokuz aylik hamilelik surecinde ve oncesinde yanimda olan adam simdi bir saniyelik sabri kalmamis hayir bikkti diyecemde oyle cok nazli bi
Fransa'da olup; yer sofrasinda yemek yemek,kayinvalidemGIL demek.

Dikisli dikisli nasil yere oturuyosun? Kocan da sacmalamis.
Normalde anne baba derim burda anlasilsin diye oyle yazdim dikislrrim coktu ama kolay iylesti otura biliyordum zaten 5 gun hastahanede kalmistim

yahuu bu insanlar ne kadar bencil ya, adam yeni doğum yapmış karısını umursamıyor yuhh, boşver kendine odaklan takma onu gerekirse kendi ailenin yanına git madem yüzüne bakmıyor, hepten görmesinde rahatlasın.
Ya dokuz aylik hamilelik suresince hep ve oncesinde hep yanimdaydi simdi boyle ustelik oryada elle tutilur bir sebeb bile yok . Sure uzun geldi diyecem ama hic oyle nazli mizmiz oldugumu dusunmuyorum

Eşiniz 5 günlük bebeğinize mi yoğurt verdi?
Ben mi öyle anladım ki..
Ne gerek duymuş da vermiş acaba? yoğurtta hazır yoğurttur Allah bilir. Ki hazır yoğurdu vermeyin der doktorlar.
ben olsam bende tepki verirdim herhalde.
tövbe ya Rabbim..

Üslup dersi vermeye çalıştığımı nerden çıkarıyorsun sadece davranışın normal değil. Benim eşimde anne babamın yanında bana bağırsa bende uzatırdım. Bu kadar net. Anne babası uzatmıyordur çünkü zaten aranız kötü daha kötü olmasını istemiyorlar ee ne de olsa ev sahibi ve torun sahibi olmuşlar. İlk mesajımda da 2. de de 3. de de aynı şeyi söylüyorum. Seçeceğim kelimeyi sana soracak halim yok. Haydi iyi günler sana hormonlarınla.
Amacim sizi kirmak degildi yalnis birsey soylediysem kusura bakmayin . Bebeginiz icin gecmis olsun . Ben sizin kadar guclu olamiyorum demek ki. Yinede vakit ayirip yorum yazdiginiz icin sag olun farkli dusuncelerede acigim ben yaptigiminin yalnis oldugunun farkindayim ama o yalnisi tek basima yapmadim beni o yanlisa goturen sebbeblerim vardi simdi bedelini yalniz oduyorum ...

Eşiniz 5 günlük bebeğinize mi yoğurt verdi?
Ben mi öyle anladım ki..
Ne gerek duymuş da vermiş acaba? yoğurtta hazır yoğurttur Allah bilir. Ki hazır yoğurdu vermeyin der doktorlar.
ben olsam bende tepki verirdim herhalde.
tövbe ya Rabbim..
Tencere yogurdu ama ne fark ederki 7gunluk bebek sonucta

Tepki vermen çok normal canım ama birazcık yoğurttan birşey olmaz korkma. Bebeğin hayırlı olsun

Cok cahil insanlar kusura bakma ama canim 7 gunluk bebege yogurt verilirmo hic ya vaa sok oldum.esini kendi haline birak bakalim biraz sendroma girmis oda

Doğru tepkiyi vermişsin eşinin üzerine niye düşüyorsun. Bırak surat yaparsa yapsın. Kendi evinize geçin ayrıca. Orda ailesine güvenip nazlanıyor

Merhaba arkadaslar konu cok uzadi hakinizi helal edin .. buraya bikaç defa konu acmiştim buyuk coğunluğu bebek sayibi olmak la alakaliydi... simdi rabbim dualarimizi kabul etti tub bebek yöntemiyle bize sağlikli bir evlat nasip etti cok şükürler olsun...
Cok zorlu bir doğum sureci yasadim bir hafta doğum sancisi cektim her 10 dk bir sanci cektim bazen 7 bazen 5e dusuyordu ama acilmam olmadigi ve bu sancilarda doktorlara gore yetersiz oldugu icin bir hafta bekledik arada agri kesici veriyorlardi fakat sadece iki sanci arasindaki süreyi arttiriyor tamamen agriyi kesmiyor . yani agri kesicilerle en fazla iki saat uyku uyuya biliyordum ve bunun icin seviniyordum. sonunda doguma girdim 10 saat dogumhanede bekladikten sonra cok zor bir doğum gerceklestirdim iç ve diş bir sürü dikisim vardi ve doğum şokunu üzerimden iki günde zor attim uykuya dalamiyor surekli sıçrıyordum .. fransada yasiyoruz burada ilk doğumlarda 4 gün hastahanede tutuyorlar. bebegin kalbi beklenenden yavas attigi icin bizi bes gün tuttular . ikigün sutum gelmedi oğlum boş gogsumu emdi durdu sarilik oldu ilk gun hic birsey vermediler ikinci gün kendi zorlamamla biberon verdirdim. cok şükür ugraslar sonucu 3. gun sutum geldi .. .ve benim yasadiğin baska baska bir sürü sorun .derken hastahanede gecirdiğim gunlerde cok yorucuydu ..

çok uzun olduğunun farkindayim ama beni daha iyi anlamaniz icin. birde icimi döküp rahatlamak icin yaziyorum hakinizi helal edin
Neyseki butun bu zorlu süreçten sonra esimle ortak karar aldik bir süre kv dem gilde kalalim dedik hem ben biraz kendimi toparliyacaktim. hemde onlar torun sevincini yasiyacaklardi. buraya kadar hic bir sorun yok esim hep yanimdaydi. bende bütün yasadiklarima rağmen cok mutluydum hata biz doğum odasinda bile kahkaha atip eğlenmistik iki sanci arasindaki iki dk sürede bile mutlu olmayi basara bilmistim ... kv kp cok iyi insanlar cok seviyorum onlari ..

Neyse gelelim asil olaya hastahaneden cikali iki gun olmus.salonda hep birlikte aksam yemeği yiyoruz yer sufrasinda. bebeğimde hemen yanimda uyanik esim birden kendi kasiğiyla bebeğin agzina yogurt vermis. sonrada yogurt yiyor diye bize gosterdi. ben şok ...... beynimde şimşekler cakti .hemen cocugun agzini sildim . tepki gösterdim. ki bu konuda ne kadar hasas olduğumu hamileligim boyunca defalarca dile getirmistim... esim durmadi devam etti konusmaya yesin sanki bir seymi olacak gibisinden. kendince saka yapiyor. belki ciddi değil ama ben cocugun agzinda yogurt gördüm... kv kp iyi niyetle olduklarina hic şüphem yok ... belliki onlarda öyle gördü öyle yasadi kendilerince .. önceden igde verilirdi çocuğa.yok bal verilirdi . lokum verilirdi. gibilerinden konular acildi üçü bir oldular üstüme üstüme geldiler.. ben kac defa esime. sinirliyim konuyu değistir. sus lütfen. bak çok sinirliyim elim titriyo sinirden. dediysem de konu bir türlü kapanmadi ve ben bir anlik öfkeyle annesinin babasinin yaninda esime sesimi yukseltim. ama oyle kufur hakaret falan yok sadece bu cocuğun agzina birsey girmeyecek tarzi cumleler. o esnada kv de konusuyordu onun sözünü kesmis oldum ama zaten sakinlesince gidip özür dildedim kv deden oda hic önemli değil dedi tatliya bagladik
ama esim o günden sonra yaklasik 5 gündur benimle konusmuyor yüzüme dahi bakmiyor.. ben cok duygusal bir insanim sevdiğim değer verdiğim biriyle aram açik olunca hangi sebebten olursa olsun sanki etimden parca kopuyormuş gibi oluyor hele bu ikisi esim olunca dahada cok cnm yaniyor ne yedigim yemek ne uyku ne su hepsi aci geliyor . Dün gece konusmayi denedim her şeye rağhmen gurumu ayağimin altiana alip yüzüme bile bakmadi tartismak icin bile..
benim onu sevdigim kadar sevmemis belli ama şu en mutlu olmamiz gereken günde ona en cok ihtiyacim olduğu anda bu kadar sacma bir sebebten yalniz birakilmak çok ağrima gidiyor yedi yillik esim beni birazcik taniyor olsaydi keşke ... simdi en büyük korkum sütümün kesilmesi .
sirf bu yüzden sacma sapan seylerle kafami mesgul etmeye calisiyorum .bebegimin her emisinde gaz cikarisinda sukur ediyorum. lütfen kirici yorum yapmayin zaten yureğim param parca
Bende senin gibiydim.canim.esim kusumce hemen gidip barismak icin elimden geleni yapiyordum baktim fazlasiyla bi taraflari kalkmis.hic umrumda olmuyo o barisiyo artik . sende evladina bak onunla ilgilen birak onun siniri gecince konusur zaten seninle bence sen sessiz kal hic sesin cikmasin emin ol barisir seninle

Back