• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En mantıklısı nedir bilemiyorum ama bunaldım

Siz kaç yaşındasınız 15 falansa ona göre yorum yapacağım sizin okul iş durumu yokmu ?

27 yaşındasınız yani herkes evlenip gitmiyor Ömürboyu da evlilik olmayabilir anneniz sizinle yaşamak istemeyebilir ben o yaşta kızıma bir ev veririm işide olmuş olur hayatınida kurmuş olur büyük ihtimal sizde bir yerlerde bir planlama hatası var yani yaşınız bir 7 sene daha küçük olsa farklı yorum yapardım yetişkin insansınız yani neredeyse 30 bunu üzmek kırmak için söylemiyorum anneniz kiraya destek olsun kiraya çıkın tabi bunu çalıştığınızı düşünerek söylüyorum.Annenizi yersem ne işe yarayacak ona sorsam o bakalım bana çektiğim kadar çektim bu yaşa getirdim ben neler yaşadım kapa çeneni mı diyecek bence çözüme odaklanın

Evin tapusu kimin ana soru bu öyleymiş böyleymiş öyleymiş işte duyar kasmiyorum çözüm isteyen annedir zarttir zurttir a girmez kiraya destek isteyin oda arkadaşı bankin bir an önce hayatınızın direksiyonuna geçin evlilik kurtuluş değil farzedin anneniz öldü ev mev de yok.Simdi kadını tanımam etmem siz böyle yazdığınıza göre size göre kötü anne ben tanımıyorum bilemem öylemi size bu güne kadar hiç bakmadımi yetiştirme yurdunda buyuyenlerde var ölene kadar aile evinde çalışmadan oturanlarda ben biliyorum kadın 50 yaşında hala annesini suçluyor oda kız çocuğu biran önce düzeninizi kurun ilerde dizinde sevgiliniz olabilir misal oda o evde olmaz önemli olan birey yetişkin olmak ve 27 yaş küçük bir yaş değil yani kusura bakmayın o yaşta insanın iş olarak bir düzeni olması gerekir

Bu kadının konu sahibi oğlu olsaydı da aynı genişliği yapabilir miydi acaba ? Oğlu annesinin burnundan getirirdi. Siz de getirin. Madem sevgili yapıyor gitsin adamın evinde yapsın. Sonuçta o ev belli ki babanızdan kalmış size sizin de hakkınız Çar
Valla adam kendi evini kapatacak lokasyon olarak bizim ev onun işine daha yakın diye. bi de kalmadığı eve kira ödüyor değişik biri gamlı baykuş gibi sabahtan akşama dert anlatıyor. masada çay içiyorum geliyor yakınıp yakınıp gidiyor.
Ev ayrılırken babamdan kaldı yani babam öyle istedi. Zaten boşanma sebepleri de annemin dengesiz biri olması. Şimdi babam evli çocuğu var. Ona da yansıtmak istemiyorum çünkü daha önce anlattım birkaç şey bu sefer babama inat daha da saçmalıyor. Onun evliliğine de yansımasını istemiyorum.
Mesela ben lisansı bitirdiğimde sakın gelme orda kal demişti. Kaldım bu sefer de geri dön dön diye ağlamaya başladı. Şimdi de gitme diye ağlıyor mesela.

27 yaşındasınız yani herkes evlenip gitmiyor Ömürboyu da evlilik olmayabilir anneniz sizinle yaşamak istemeyebilir ben o yaşta kızıma bir ev veririm işide olmuş olur hayatınida kurmuş olur büyük ihtimal sizde bir yerlerde bir planlama hatası var yani yaşınız bir 7 sene daha küçük olsa farklı yorum yapardım yetişkin insansınız yani neredeyse 30 bunu üzmek kırmak için söylemiyorum anneniz kiraya destek olsun kiraya çıkın tabi bunu çalıştığınızı düşünerek söylüyorum.Annenizi yersem ne işe yarayacak ona sorsam o bakalım bana çektiğim kadar çektim bu yaşa getirdim ben neler yaşadım kapa çeneni mı diyecek bence çözüme odaklanın
Konuyu uzatmamak adına pek yazmadım ama başka şehirdeyken de gel diye ağlıyordu psikolojik olarak da sıkıntı çekiyor onun da baskısı var biraz. Biz uzun süredir birlikte yaşamıyoruz ben zaten başka şehirde okudum ve sonra başka şehre taşınıp orda çalıştım. Yazdan beri birlikte yaşıyoruz sadece

Eee ne güzel işte kendi düzeninizi keşke bozmasaydiniz kendiniz yaşayabilecek akılda olgunlukta bir kadinsiniz eşya değilsiniz o yetkinlik varsizde konuda çaresiz genç kız yok hem size bişey diyimmi evlenip ayrılanlar bile anne baba evinde yapamıyor büyüdükçe her insan kendi düzenini kendi evini istiyor ama kira ama kendine ait tekrar düzen kurun kendinize en güzeli bu

Konu başka birinin olsa yorumum farklı olabilirdi ama senin dikkat çekmek için açmış olma olasılığın çok yüksek. O yüzden çokta şey yapmamak lazim.
valla amacım dikkat çekmek falan değil zaten konu başka yerlere kaymasın diye çok detay vermedim. Sadece nasıl bir yol izlesem mantıklı olur onu danışmak istiyorum. Şimdi olay sadece ayrı eve taşınmak değil. Üni öğrencisi olmadığım için ayrı eve çıkacaksam düzenli olsun istiyorum yani çıktığım evde kalırım artık o sebeple ev arkadaşı muhabbetine sıcak bakamıyorum yıllarca ev arkadaşlarıyla kaldım o şekilde maalesef düzen kurmak çok zor. Üniversite dönemi idare ediliyor bir şekilde ama bu yaşta biraz sıkıntılı. Benim aklımdaki şey kendim eşyalı bir eve çıkmak ve birkaç ay para biriktirmek. Annemin de gitme gitme diye ağladığı bir dönemde olduğum için tüm bunları yaparken de kalp kırmamak, durumların baba tarafına yansımasını önlemek. Yani toplarlayacak olursam birkaç ay daha dayanmak ve en yumuşak şekilde halletmek için akıl istiyorum

27 yaşındasınız daha iyi olur inanın sizin için evde biri olmasa bile anne ile biryere kadar ne kadar kendi düzeniniz o kadar güçlü insan ben buna inanıyorum ne evde biri benle evlensin çıkayım bu evden diye beklemek ki boşanıp dönüyor çoğu aynı eve çoluk çocuk nede iş güç olup anne düzeninde kalmak insan hayatına dimdik yaşamaya hayatini yönlendirmeye ve hayatını idame ettirme becerisine sahip olmak zorunda yoksa hayatı o onu dedi bu bunu dedi annem onubyapti babam bunu yaptı kocam şunu yaptı ile çar çur

27 yaşındasınız daha iyi olur inanın sizin için evde biri olmasa bile anne ile biryere kadar ne kadar kendi düzeniniz o kadar güçlü insan ben buna inanıyorum ne evde biri benle evlensin çıkayım bu evden diye beklemek ki boşanıp dönüyor çoğu aynı eve çoluk çocuk nede iş güç olup anne düzeninde kalmak insan hayatına dimdik yaşamaya hayatini yönlendirmeye ve hayatını idame ettirme becerisine sahip olmak zorunda yoksa hayatı o onu dedi bu bunu dedi annem onubyapti babam bunu yaptı kocam şunu yaptı ile çar çur
valla haklısınız.
tek odalı partlar falan oluyor onları da düşündüm ama madem kalıcı düzen kuracağım tam olsun kafasındayım. Göçebe düzensiz yaşam sağlığı da olumsuz etkiliyor maalesef.
Bu arada annem öyle kötü biei değil insan ilişkileri konusunda sıkıntı yaşıyor linçlettirmek için açmış yazmışlar da alakası yok o kısım yanlış anlaşıldı sanırım

Sevindim annem kötü biri değil demenize bencede öyle inşallah yeni duzeninizi kurun herkes yerini bilsin ozleyip görüşsün en sağlıklısı

Konuyu uzatmamak adına pek yazmadım ama başka şehirdeyken de gel diye ağlıyordu psikolojik olarak da sıkıntı çekiyor onun da baskısı var biraz. Biz uzun süredir birlikte yaşamıyoruz ben zaten başka şehirde okudum ve sonra başka şehre taşınıp orda çalıştım. Yazdan beri birlikte yaşıyoruz sadece
Babaya gidin bir süre. Afedersin ama annenizin şımarıklığını çekmek zorunda değilsiniz. Sevgilisi olabilir ama aynı evde yaşatması seks kavgalarına şahit etmesi iğrenç

Gerçekten anlamıyorum buradaki insanları ya. Baba da evli, o da sevişiyor. Hatta bu kız o eve gidip kalamaz bile muhtemelen. Ama anne, kızı 27 yaşında bile olsa hayatına kimseyi alıp da hayat arkadaşlığı yapamıyor. Kimse hak görmüyor bunu. Valla erkek olmak varmış. Kadın olunca 27 yaşında koskoca kiza hayatını adamadin diye anneliginden insanlığına her şeyine laf edildi. Niye? Kız ev arkadaşı sevmiyormuş bu yaştan sonra ortak eve çıkmazmış. İşine gelince yeterince büyük, gelmeyince evin kızı. Biraz hayatınızda kararlarınızın sorumluluğunu alın, tüm konularinizin temeli bu. O bana bunu yaptı, annem gel dedi. Sizin kendi fikriniz yok mu hiç hayatta acaba?

Ev babadan kalmis anladığım kadarıyla, anneniz o evde kira vermeden oturduğu için sizin cikacaginiz eve biraz kira yardımı yapması gerekir. Ya da sevgilisi o eve tasindiysa o versin. Bedava oturduğu için biraz ödeme yapması sorun olmaz.
Bir sekilde ikisi anlasip sizin vereceginiz kiraya yardimci olsunlar. Bunu üçünüz oturup konusun. Bu şekilde yaşanmaz.

Kızı çocuk değil, ergen değil, korunmaya muhtaç değil. Koskoca 27 yaşında kadın olmuş. Neden hala kızına göre yaşamak zorunda hayatını? Neden annelere bu kadar yük bindiriyoruz. Babanın durumunu bilmiyorum ama hayattaysa muhtemelen keyfine göre yaşamakla meşguldür, kızı umurunda değildir. Ama anne 30’una merdiven dayamış kızının rahatını düşünmek zorunda.

Konu sahibi, iyi araştırma yapın mutlaka bütçenize uygun bir yer bulursunuz. En olmadı ev arkadaşı bulursunuz. Bir ay önce falan bir arkadaşım izmirin göbeğinde 7 bine 1+0 bir daire tuttu. Üniversite çevrelerine bakın. Özellikle okulu bitiren öğrencilerden devir alabileceğiniz bir yer çıkar mutlaka.
Evet kız yetişkin, küçük çocuk değil. Ancak şartlar uygun değil ki kız kendi evini kuracak durumda olmadığını söylüyor. En azından kızı kendi evine taşınana kadar annesi erkek arkadaşı ile aynı evde yaşamasa bence çok şey kaybetmez bana göre. Annesi hayatını yaşamasın demiyorum ancak kızının yanında cinsellikle ilgili rahat rahat konuşacak kadar da rahat olmasın ama, annelik çocuk artık yetişkin olunca biten bir şey mi?

Çocuk yetişkin olunca biten birşey degilsede annelik çocuk 30 yaşına gelene kadarda aynı sorumluluk altında sürecek birşey değil .Çalışıp çabalamak diye birsryde var bu hayatda yetişkin oldum bana karisamazsin demeyi bilen çocuk kendi hayatını kurmayida bilecek yoksa 50 yaşında kızına oğluna bakanlari da biliyorum ben.Hos değil anne olma yaşını Allah bile sınırlamış doğru büyüteceksin bağımlı çocuk sonra ne eşine ne topluma yaramıyor hep biri gelsin bana baksın devlet baksın o baksın bu baksın öylede olmaz konudan bağımsız

Back