En kötü karar kararsizliktan iyi midir ?

ktplar

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
96
19
298
Merhaba hanımlar bitmek bilmeyen bir sorunumla tekrardan karşınızdayım. Allah can sağlığı versin herkese ... Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Ben yurtdışında yaşıyorum ve türkiyede yaşayan bir sevgilim var ikimizde ciddi düşünüyoruz ve bu yaz ciddi anlamda adımlar atmak evlilik yolunda ilerlemek istiyoruz. Sorun şu ki ben 4 yıl önce ani bir kararla türkiyedeki eğitimimi bırakıp buraya ailemin yanına yerleştim. Okulumun geleceğimin daha iyi olacağına inandım ama 4 yıl beni çok yıprattı. Hiç eğitimi olmayan insanlarla aynı okullarda okudum, dil öğrendim. Oysa buraya gelirken üniveristeye kısa bir sürede başlarım diye tahmin etmiştim ki kazın ayağı öyle değilmiş :( Burada eğitimi tamamlamak için en az 3.5-4 yıla daha ihtiyacım var ancak sevgilim bu sürenin bizi çok yıpratacağını düşünüyor ki zaten haklı. Sende 1 yada 2 sefer görüşerek bir ilişki sürdürmek gerçekten çok zor. Yaşım 23 sevgilim 29 yaşında bir an önce bir yuva kuralım derdinde. Bende bunu çok istiyorum ama birşeylerden fedakarlık yapmam vazgeçmem gerekecek böyle bir durumda. Ya okul okumayı seçip bulunduğum yerde herşeyden çok sevdiğim insan olmadan hayatıma devam edeceğim yada bunca yıllık okul okuma bitirme çabalarımdan vazgeçip onunla, 4 yıl önce bırakıp geldiğim şehirde bir yuva kuracağım. Evlilik üzerine sevgilimi bulumduğum yere getirme şansım yok çünkü yaşadığım ülke çok zor şartları olan bir yer ve daha bütün haklara sahip değilim. Bunun için 7 yılın dolması ve buranın vatandaşlığına hak kazanmam gerekiyor. Yıllarca iyi bir eğitim sahibi olmak için çabaladım ancak kader izin vermedi karşıma hep engeller çıktı. Şimdi sizden fikirlerinizi istiyorum böyle bir durumda olsaydınız neyi tercih ederdiniz? Ömür boyu mutlu olacağınıza inandığınız adamımı yoksa onsuz bir kariyeri okulu mu ?

Eğer sevdiğin adam seni ömür boyu mutlu edecek meziyetlere sahipse, Türkiye'ye döndüğünde üniversite eğitimi almanı destekleyecektir.

Bu durumda hem evlenip hem de okula gidebilirsin.

Fakat, buna engel olacak biriyse, zaten ömür boyu mutlu edecek bir insan değildir. Bu durumda direk kariyer derim. Yaşın genç, daha kimler çıkar karşına.

Eğer sevdiğin adam seni ömür boyu mutlu edecek meziyetlere sahipse, Türkiye'ye döndüğünde üniversite eğitimi almanı destekleyecektir.

Bu durumda hem evlenip hem de okula gidebilirsin.

Fakat, buna engel olacak biriyse, zaten ömür boyu mutlu edecek bir insan değildir. Bu durumda direk kariyer derim. Yaşın genç, daha kimler çıkar karşına.

Okul konusunda beni sonuna kadar destekleyen birisi bana hergün ben senin pişmanlığın olmak istemiyorum senin ideallerin var bunlardan vazgeçme benden vazgeçmek zorunda bile kalsan anlarım diyor . Kararı sana bıraktım sana kal demem gelde demem diyor.

Ancak bugüne kadar ne orada nede burada bi baltaya sap olamadım geri dönüp gidersem ailem çok üzülür ve çevremdeki insanların lafları beni çok üzer. Galiba birazda bu yüzden bir karar veremiyorum :(

bence önce okulunu bitir sevdiğin adamda seni gerçekten seviyorsa bekler zaten beklemiyorsa tercihi o yapmış oluyor canım sen diyil :KK62::KK62::KK62::KK62:
seviyorsa o fedakarlık yapıp beklesin beklemiyosa kendisi bilir

Okul konusunda beni sonuna kadar destekleyen birisi bana hergün ben senin pişmanlığın olmak istemiyorum senin ideallerin var bunlardan vazgeçme benden vazgeçmek zorunda bile kalsan anlarım diyor . Kararı sana bıraktım sana kal demem gelde demem diyor.

Ancak bugüne kadar ne orada nede burada bi baltaya sap olamadım geri dönüp gidersem ailem çok üzülür ve çevremdeki insanların lafları beni çok üzer. Galiba birazda bu yüzden bir karar veremiyorum :KK43:

İyi de söylediği şeyler, seni seçim yapmaya zorluyor. Sana bu şekilde dememeli, tam tersine, evlenirsek eğitimine burda devam edersin, seni her zaman desteklicem, zaten yabancı dilinde var, ileride iş bulmanda kolay olur demeli. Eğitiminde de benden de vazgeçme, evliliğimiz eğitimine engel olmayacak demeli.

Söyledikleri yanlış bence, ve sen kendini kandırıyorsun.

İyi de söylediği şeyler, seni seçim yapmaya zorluyor. Sana bu şekilde dememeli, tam tersine, evlenirsek eğitimine burda devam edersin, seni her zaman desteklicem, zaten yabancı dilinde var, ileride iş bulmanda kolay olur demeli. Eğitiminde de benden de vazgeçme, evliliğimiz eğitimine engel olmayacak demeli.

Söyledikleri yanlış bence, ve sen kendini kandırıyorsun.

Oraya dönersem ve okumak istersem kesinlikle sonuna kadar arkamda olacağını ve destekleyeceğini söylüyor zaten. Eğer okumak istemez çalısmak istersende elinden tutarım, sen ne istersen öyle olucak ama kararını sen vereceksin diyor.

bence kimse dort dortluk degil, hemde erkekler cogu konuda cok benciller. Burda da cok hikaye okuyoruz evlenmeden once cok iyiydi evlendikten sonr syle, boyle diye sikayet ediyor bayanlar eslerini. Ben olsaydim okuldan vazgecmezdim cunku yasin cok genc. Ben okulumla ilgili fedakarlik yaptim evlenebilmek icin, evlenmeden ayrildik adamin umrunda bile olmadi. Kendi hic fedakarlik yapmadi da. Bence esin seni her mutsuz ettiginde bu okul durumu yuzunden senin mutsuzlugun ikiye katlanir bence, keske deyip durursun. Yasin 30 larda olsa anlarimda daha 23 yasindasin. Oda gercekten seviyorsa 2-3 sene beklesin. Sana anlarim okulu tercih edersen filan demis, sen bunu yapsan ilerde sorun yasasaniz ona ben senin icin okulumu biraktim deme hakkini aliyor senden :) bence hangisini secersen sec pismanlik duyarsin ilerde, en az pismanlik duyacagini secmeye calis. Bir erkek icin egitimden vazgecmemeli bence, o erkek bunu talep etmemeli zaten, seviyorsa bekler.

bence önce okulunu bitir sevdiğin adamda seni gerçekten seviyorsa bekler zaten beklemiyorsa tercihi o yapmış oluyor canım sen diyil :KK62::KK62::KK62::KK62:
seviyorsa o fedakarlık yapıp beklesin beklemiyosa kendisi bilir

Defalarca beklerim dedi, bekliyceğini söylüyorum ama ben mesafelerin bizi bitireceğini düşünüyorum. Daha önceki birlikteliğimde ben türkiyedeydim ve çok iyi giden bir ilişkim vardı ancak ben buraya geldikten 2 ay sonra terkedildim. Yakın olsak görüşme imkanımız olsa 4 yıl değil 10 yıl bile sevgili kalınabilir belki ama bu şekilde bu süreyi atlatabileceğimizi düşünmüyorum :( mutlaka birgün sorun olucaktır

Merhaba hanımlar bitmek bilmeyen bir sorunumla tekrardan karşınızdayım. Allah can sağlığı versin herkese ... Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Ben yurtdışında yaşıyorum ve türkiyede yaşayan bir sevgilim var ikimizde ciddi düşünüyoruz ve bu yaz ciddi anlamda adımlar atmak evlilik yolunda ilerlemek istiyoruz. Sorun şu ki ben 4 yıl önce ani bir kararla türkiyedeki eğitimimi bırakıp buraya ailemin yanına yerleştim. Okulumun geleceğimin daha iyi olacağına inandım ama 4 yıl beni çok yıprattı. Hiç eğitimi olmayan insanlarla aynı okullarda okudum, dil öğrendim. Oysa buraya gelirken üniveristeye kısa bir sürede başlarım diye tahmin etmiştim ki kazın ayağı öyle değilmiş :KK43: Burada eğitimi tamamlamak için en az 3.5-4 yıla daha ihtiyacım var ancak sevgilim bu sürenin bizi çok yıpratacağını düşünüyor ki zaten haklı. Sende 1 yada 2 sefer görüşerek bir ilişki sürdürmek gerçekten çok zor. Yaşım 23 sevgilim 29 yaşında bir an önce bir yuva kuralım derdinde. Bende bunu çok istiyorum ama birşeylerden fedakarlık yapmam vazgeçmem gerekecek böyle bir durumda. Ya okul okumayı seçip bulunduğum yerde herşeyden çok sevdiğim insan olmadan hayatıma devam edeceğim yada bunca yıllık okul okuma bitirme çabalarımdan vazgeçip onunla, 4 yıl önce bırakıp geldiğim şehirde bir yuva kuracağım. Evlilik üzerine sevgilimi bulumduğum yere getirme şansım yok çünkü yaşadığım ülke çok zor şartları olan bir yer ve daha bütün haklara sahip değilim. Bunun için 7 yılın dolması ve buranın vatandaşlığına hak kazanmam gerekiyor. Yıllarca iyi bir eğitim sahibi olmak için çabaladım ancak kader izin vermedi karşıma hep engeller çıktı. Şimdi sizden fikirlerinizi istiyorum böyle bir durumda olsaydınız neyi tercih ederdiniz? Ömür boyu mutlu olacağınıza inandığınız adamımı yoksa onsuz bir kariyeri okulu mu ?
Yillar once bende boyle bir karar ile basbasa kalmistim. Tabikide kararim egitimim dogrultusunda olmustu. Aradan onca yil gecmesine ragmen hic pisman olmadim, verdigim karardan dolayi. Zaten o cok seven fakat beklemeyen adam hemen evlenmisti. Simdide senin yaslarda dunya tatlisi bir yavrum var. Ve onada once egitimin gelir diyorum.hickimse icin ideallerinden vazgecmeye degmez diyorum. Insallah sizin icin bir fikir olusturabilmisimdir. Saglikli kararlar vermen dilegimle, iyi yillar: ))

Defalarca beklerim dedi, bekliyceğini söylüyorum ama ben mesafelerin bizi bitireceğini düşünüyorum. Daha önceki birlikteliğimde ben türkiyedeydim ve çok iyi giden bir ilişkim vardı ancak ben buraya geldikten 2 ay sonra terkedildim. Yakın olsak görüşme imkanımız olsa 4 yıl değil 10 yıl bile sevgili kalınabilir belki ama bu şekilde bu süreyi atlatabileceğimizi düşünmüyorum :KK43: mutlaka birgün sorun olucaktır[/QUOT. Gercekten seven biri hersekilde yillarca bekleyebilir. Sizdede bir kusku ve sabirsizlik sezdim. Bu durumda dogru karar vermenizi zorlastirir.

Yillar once bende boyle bir karar ile basbasa kalmistim. Tabikide kararim egitimim dogrultusunda olmustu. Aradan onca yil gecmesine ragmen hic pisman olmadim, verdigim karardan dolayi. Zaten o cok seven fakat beklemeyen adam hemen evlenmisti. Simdide senin yaslarda dunya tatlisi bir yavrum var. Ve onada once egitimin gelir diyorum.hickimse icin ideallerinden vazgecmeye degmez diyorum. Insallah sizin icin bir fikir olusturabilmisimdir. Saglikli kararlar vermen dilegimle, iyi yillar: ))

Öncelikle yorumunuz ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim. Evet biraz kuskucu ve sabirsiz biriyim icinde bulundugum zaman iskence gibi geliyor bazen, hic gecmek bilmiyor gecmiycek bitmiycek gibi hissediyorum. Böyle bir mucizeyi bulmusken sonuna kadar yasamak istiyorum, bir tercih yapmadan ikisinide yasamak ama malesef olmuyor. Bulundugum yerde 4 yildir ne bir cevre edinebildim nede duygusal anlamda bir arkadas. 4 yilda 4 defa evimize misafir gelmistir mesela burasi böyle bir ülke. Allahtan baska kimse bilmez ancak burda 10 yilda kalsam kimseyle birlikte olamam ve bir yuva kuramam bunu anladim. Bunlarinda etkisiyle sevdigim insan agir basiyor cünkü herzaman huzurun ve askin kariyerden daha önemli olduguna inanmisimdir :110:

Cnm inanki sana bu durumda EGITIM demek geliyor icimden .. belliki yurtdisina alisamamissin cevren yok evet zor eminim. Sevgilini evlendikten sonra yurtdisina goturmemek istemende cok mantikli bence. Karsindaki insanin seni evlendikten sonra mutlu edebilecegine inaniyorsun evlen ama evliligin diger yuzunude dusunmen lagzim maalesef bazi seyler gorundugu gibi degildir ancak onunla dort duvar arasindayken anlayabilirsin hata yapip yapmadigini. Egitimin icinde belliki cok mucadele etmissin bence baslamisken bitir sonrasinda pismanlik fayda etmez ayni benim yasamis oldugum pismanliklar gibi. Bu adam seni gercekten seviyorsa bekler ve vazgecmez diye dusunuyorum. Iliskinize tabikide devam edin gorusmek istersenizde mesela o giris yapabilir yurtdisina kisa bit sureligine yada sen turkiyeye gittiginde gorusebilirsin bu sekilde okulunu bitirene kadar idare edebilirsin.

zor karar.
ortayi bulun 4 senenin 2 senesinden snra orya yerles diycem ama.
oda olmaz.
Gecici olarak o gelemezmi yurt disina?
Son kalan 2 senedede sen okulunu bitirirsin guzelce, oda dugun icin para biriktirir.
Yurtdisinda kazanilan eurolar turkiyede iki katina donustugu icin, guzel yatirim olur size.

Ben yurtdışında yaşıyorum ve türkiyede yaşayan bir sevgilim var ikimizde ciddi düşünüyoruz ve bu yaz ciddi anlamda adımlar atmak evlilik yolunda ilerlemek istiyoruz. Sorun şu ki ben 4 yıl önce ani bir kararla türkiyedeki eğitimimi bırakıp buraya ailemin yanına yerleştim. Okulumun geleceğimin daha iyi olacağına inandım ama 4 yıl beni çok yıprattı. Hiç eğitimi olmayan insanlarla aynı okullarda okudum, dil öğrendim. Oysa buraya gelirken üniveristeye kısa bir sürede başlarım diye tahmin etmiştim ki kazın ayağı öyle değilmiş :KK43: Burada eğitimi tamamlamak için en az 3.5-4 yıla daha ihtiyacım var ancak sevgilim bu sürenin bizi çok yıpratacağını düşünüyor ki zaten haklı. Sende 1 yada 2 sefer görüşerek bir ilişki sürdürmek gerçekten çok zor. Yaşım 23 sevgilim 29 yaşında bir an önce bir yuva kuralım derdinde. Bende bunu çok istiyorum ama birşeylerden fedakarlık yapmam vazgeçmem gerekecek böyle bir durumda. Ya okul okumayı seçip bulunduğum yerde herşeyden çok sevdiğim insan olmadan hayatıma devam edeceğim yada bunca yıllık okul okuma bitirme çabalarımdan vazgeçip onunla, 4 yıl önce bırakıp geldiğim şehirde bir yuva kuracağım. Evlilik üzerine sevgilimi bulumduğum yere getirme şansım yok çünkü yaşadığım ülke çok zor şartları olan bir yer ve daha bütün haklara sahip değilim. Bunun için 7 yılın dolması ve buranın vatandaşlığına hak kazanmam gerekiyor. Yıllarca iyi bir eğitim sahibi olmak için çabaladım ancak kader izin vermedi karşıma hep engeller çıktı. Şimdi sizden fikirlerinizi istiyorum böyle bir durumda olsaydınız neyi tercih ederdiniz? Ömür boyu mutlu olacağınıza inandığınız adamımı yoksa onsuz bir kariyeri okulu mu ?
Ne kadar çok severse sevsin bu baki kalacak diye bir şey yok nasıl o senin için Türkiye'ye gelmiyorsa sen de onun için eğitimini yarıda bırakma derim :KK20:

kisa ve oz yazacagim, hayallerinin pesinden git.

yerinde olsam egitimi secerdim.
cunku cocuk dogurmak, mutlu bir aile ortami vs hayallerimin bir parcasi olsaydi dahi sonsuza dek surmeme ihtimali geriadim attirirdi.
ancak aldigin diploma ve o kadar verdigin emegi kimse elinden alamaz.

ustelik okurken de iliskine devam etme sansin var, yurumezse de bu sizin icin bir cesit sinav olur,
hem dunyada son kalan erkek degil, daha once de sevmissin ve unutup tekrar asktan bahsedebiliyorsun.

Fakat egitimini birakinca -bir de cocugun olup ayrildigini dusun- geri donmek ve egitimini tamamlamaya calismak (imkansiz degil) daha zor gelir BENCE.

ben olsam karıyerımı dusunurdum.. cunku hıcbişeyın garantısı yok.. allah korusun ilerde ayrılmayacagınız ne malum.. neler okuyoruz. kımse ıcın karıyerımden vazgecmem.. o nedenle egıtım senın altın bılezıgın olmalı.

zor karar.
ortayi bulun 4 senenin 2 senesinden snra orya yerles diycem ama.
oda olmaz.
Gecici olarak o gelemezmi yurt disina?
Son kalan 2 senedede sen okulunu bitirirsin guzelce, oda dugun icin para biriktirir.
Yurtdisinda kazanilan eurolar turkiyede iki katina donustugu icin, guzel yatirim olur size.

O benim ideallerimden vazgecmemem ve düzenimin bozulmamasi icin kendi ailesinden ordaki hayatindan ve isinden vazgecip gelebilcegini söyledi, en azindan benim okulum bitene kadar burada yanimda olmak istedigini söylüyor ancak bu cok zor ve hatta imkansiz :( gecici surelerle gelebilir ama bu hem cok masrafli hemde calisma hakkina sahip olamaz ve turkiyedeki isinide kaybeder. Cok zor bir durum ve buyuk cikmaz :(

Ne kadar çok severse sevsin bu baki kalacak diye bir şey yok nasıl o senin için Türkiye'ye gelmiyorsa sen de onun için eğitimini yarıda bırakma derim :KK20:

Turkiyede olan o zaten ben yurtdisinda yasiyorum o yanima gelmek istiyor ancak gelemiyor sartlar yerinde degil malesef boyle bir hakkim yok :( ama bunun yollarini ariyor hergun cabaliyor

Turkiyede olan o zaten ben yurtdisinda yasiyorum o yanima gelmek istiyor ancak gelemiyor sartlar yerinde degil malesef boyle bir hakkim yok :KK43: ama bunun yollarini ariyor hergun cabaliyor
Fark etmez her şekilde o taviz vermeden sen kendini bitap etme, eğitim hususunda ise SAKIN YAPMA derim :KK20::KK20:

Back