How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

En İyi Vakıf Üniversitesi???

Kesinlikle tartışmasız Bilkent..İstanbul'da olmadığı için koç, sabancı gibi üniversiteleri önüne geçirseler de Bilkent Türkiye'nin en iyi okuludur.. Diğer vakıf üniversiteleri her ne kadar eğitimleri iyi olsa da ticarethane görevi görüyolar.. Bilkentin burs olanakları, eğitimi, yurtdışı olanakları hiçbir yerde yoktur. Burssuz bölümleri bile puan olarak yüksektir, eğitim parası diğer üniversitelerden azdır koç sabancı gibi üniversitelerin burslu kontenjan sayısı 5ken bilkentin 50dir vesaire..
Diğer üniversiteler kötüdür demiyorum kesinlikle.. Sabancı, koç eğitim açısından tartışılmaz.. Bahçeşehir, Yeditepe, bilgi gibi üniversitelerde bazı bölümlerde çok iyidir.. Yeditepe Diş Avrupanın en iyi diş hekimliği fakültesidir mesela.. Bana göre artık vakıf üniversitelerinin burslu bölümleri devlet üniversitelerinden çok daha cazip malesef :ssz:
 
Ben Yeditepe'de %100 burslu okuyorum. Örneğin Yeditepe Diş(ben başka bölümdeyim) dünya standartlarında bi hastane, Türkiye'deki en iyi yer olarak kabul görüyor.

Vakıf üniversiteleri artık devlet üniversiterine yetişmiş hatta geçmiş durumdalar. Belli başlı Bogaziçi, Hacettepe gibi yerler değil de Anadolu'nun ortasında herhangi bir devler üniversitesi yerine, İstanbul ve Ankara'daki vakıf üniversiteleri çok daha iyi. Burslu puanlara bakarsanız Yeditepe zaten ilk 10a giriyor genellikle. Eğitim dili İngilizce bir okul, çoğu devlet üniversitesinde bu imkan yok, olsa bile hazırlığı saçma sapan bir şekilde günde 2-3 saat ders, sonrası boş geçiyor. Ve o hazırlıklardan mezun olanlar İngilizce'nin İ'sinden anlamıyorlar. Biraz ters tepki vermiş oldum ama gerçek böyle, devlet üniversitelerindeki hazırlıkları inceleyebilirsiniz. Okulun şekli şemali önemli değil demeyin. Okulda derslikler genişse, her derslikte projeksiyon varsa, sıralar tahta değil de öğrencilerin uzun süre oturabileceği ergonomik sandalyeler şeklindeyse; dersler daha verimli geçer ve öğrenciler başarılı olur. Tahta sıralarda 100 kişilik dersliklere 200 öğrencinin verildiği bir üniversitede kimse bir şey öğrenemez. Eğitim programımız Bogaziçi ile eşdeğer yürütülüyor. Ayrıca uygulamalı öğrenme imkanı devlet üniversitelerin çok olmuyor, araç gereç yetersizliği oluyor. Derslerin verimliliği konusunda bir tereddütüm de yok benim. İnsanlar buraya büyük paralar ödediği için öğretmenler de mümkün olduğunca paranın hakkını vermeye çalışıyorlar. Anlamadığın bir yer olursa seni reddeden hoca bulamazsın. Burslu burssuz konusunda da kocaman efsaneler var. Öyle bir ayrım yok, her çeşit insan var okulda, sanıldığı kadar tiki miki yuvası değil. Herkes kendine göre çevreyi rahatlıkla bulabilir.

Bunlardan ayrı olarak Sabancı, Koç, Bilkent de saygın, bilinen, değerli görülen üniversiteler. Yeditepe'de okuduğum için onun detaylarını yazdım sadece.
 
Bayağı eski bir konu. Bir İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümünden yeni mezun biri olarak, benim de söyleyeceklerim var tabii, sadece bu üniversite hakkında.
İlk olarak, kampüs namına bir şey bulamazsınız. Kampüs anlamında İzmir'deki Ege Üniversitesiyle karşılaştırdığımızda fersah fersah geridedir.
Öğrenci kalitesi cidden düşük. Bursluyum diye hava atanların bile bir süre sonra fıs olduğunu bir süre sonra kendim şahit oldum. Kız tam burslu, 4. sınıfa gelmiş, karşılaştırmalı politikalar dersinin tez gibi bir ödevini yazacak, hocaya ''güçler ayrılığı'' nı bilmediğini söylüyor. Valla bak. Duvarlara ve masalara kopya yazıyorlar. Burslusu böyle, burssuzunu siz düşünün asdsfgh. Bu okula burslu giren de bir süre sonra bozuluyor ister istemez.
Hocaların çoğu (benim bölümüm) ODTÜ mezunu. İllaki bir ODTÜ fetişizmi var. Ama ODTÜ mezunluğunun hakkını veren hocalar da yok değil.
Bir de tuhaf bir şekilde hocaların arasında öğrenci kayıranlar var. Ben bunu bu sene farkettim. Adamın dersinden gitmişim vizesinden finalinden (ikisi de %30 etkiliyor) 85-90 almışım, resmen notumu düşürmek için katılımıma ve projeme (keza kendisi bizzat benim 80 küsür alacağımı söyledi) düşük vermiş BB geldi. Bir hoca var, 2. sınıfta dersini aldım, sınavlarından 10 puan ya yüksek ya da düşük alırsın, AA vermekten korkar. Vize notunu finaline girmeden önce öğrenirsin, ofisinin kapısına sınav yerleriyle notunu asar. Öyle de tuhaf biridir. Hele bir hoca vardır ki, 1 kredilik dersi için öğrenci tehdit etmekten çekinmez.
Yalakalıkla, kopyayla yüksek ortalama yapan öğrenci çoktur. Ah, ah bu gözler neler gördü, İzmir Ekonomi'ye geldiğinizde adalet kavramını unutacaksınız...
Hazırlık eğitimi ve 2. yabancı dil öğretiminin iyi olduğunu düşünüyorum. İzmir Ekonomi'de Güzel Sanatlar Fakültesi gözbebeğidir, bu üniversiteye gelen anca burada okusun. Binası çok modern, çok yatırım yapıldı, eğitimi de bayağı zorluyor ve sıkı diyebilirim. Güzelbahçe'ye yeni kampüs kurulacakmış, tıp fakültesi ve teknokent diyorlar. Balçova'da o kadar sıkış tepiş ki, futbol sahasını yıkıp oraya da yabancı diller ek binası yapıyorlar şu an, gerisini siz düşünün...
Bu üniversite hakkında sorunuz varsa hiç çekinmeden bana sorabilirsiniz.
 
Bir Bilkent mezunu olarak üstteki arkadaşın dediklerine imzamı atıyorum. Tartışmasız en iyi vakıf ünisidir Tr'deki.

Şu kadar diyeyim, Bilkent sayesinde İngiltere'nin en prestijli kurumlarında staj yaptım ve Cambridge Üni'den dersler aldım.
 
Bir Bilkent mezunu olarak üstteki arkadaşın dediklerine imzamı atıyorum. Tartışmasız en iyi vakıf ünisidir Tr'deki.

Şu kadar diyeyim, Bilkent sayesinde İngiltere'nin en prestijli kurumlarında staj yaptım ve Cambridge Üni'den dersler aldım.

Bilkenti burslu mu okudunuz?
 
Back