Bayağı eski bir konu. Bir İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümünden yeni mezun biri olarak, benim de söyleyeceklerim var tabii, sadece bu üniversite hakkında.
İlk olarak, kampüs namına bir şey bulamazsınız. Kampüs anlamında İzmir'deki Ege Üniversitesiyle karşılaştırdığımızda fersah fersah geridedir.
Öğrenci kalitesi cidden düşük. Bursluyum diye hava atanların bile bir süre sonra fıs olduğunu bir süre sonra kendim şahit oldum. Kız tam burslu, 4. sınıfa gelmiş, karşılaştırmalı politikalar dersinin tez gibi bir ödevini yazacak, hocaya ''güçler ayrılığı'' nı bilmediğini söylüyor. Valla bak. Duvarlara ve masalara kopya yazıyorlar. Burslusu böyle, burssuzunu siz düşünün asdsfgh. Bu okula burslu giren de bir süre sonra bozuluyor ister istemez.
Hocaların çoğu (benim bölümüm) ODTÜ mezunu. İllaki bir ODTÜ fetişizmi var. Ama ODTÜ mezunluğunun hakkını veren hocalar da yok değil.
Bir de tuhaf bir şekilde hocaların arasında öğrenci kayıranlar var. Ben bunu bu sene farkettim. Adamın dersinden gitmişim vizesinden finalinden (ikisi de %30 etkiliyor) 85-90 almışım, resmen notumu düşürmek için katılımıma ve projeme (keza kendisi bizzat benim 80 küsür alacağımı söyledi) düşük vermiş BB geldi. Bir hoca var, 2. sınıfta dersini aldım, sınavlarından 10 puan ya yüksek ya da düşük alırsın, AA vermekten korkar. Vize notunu finaline girmeden önce öğrenirsin, ofisinin kapısına sınav yerleriyle notunu asar. Öyle de tuhaf biridir. Hele bir hoca vardır ki, 1 kredilik dersi için öğrenci tehdit etmekten çekinmez.
Yalakalıkla, kopyayla yüksek ortalama yapan öğrenci çoktur. Ah, ah bu gözler neler gördü, İzmir Ekonomi'ye geldiğinizde adalet kavramını unutacaksınız...
Hazırlık eğitimi ve 2. yabancı dil öğretiminin iyi olduğunu düşünüyorum. İzmir Ekonomi'de Güzel Sanatlar Fakültesi gözbebeğidir, bu üniversiteye gelen anca burada okusun. Binası çok modern, çok yatırım yapıldı, eğitimi de bayağı zorluyor ve sıkı diyebilirim. Güzelbahçe'ye yeni kampüs kurulacakmış, tıp fakültesi ve teknokent diyorlar. Balçova'da o kadar sıkış tepiş ki, futbol sahasını yıkıp oraya da yabancı diller ek binası yapıyorlar şu an, gerisini siz düşünün...
Bu üniversite hakkında sorunuz varsa hiç çekinmeden bana sorabilirsiniz.