- Konu Sahibi Orodrethica
kızlar beykent ve maltepe nasıl :26: tam burslu girince derslerde düşüş falan olunca burslar kesiliyor mu ? bilen var mı?
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar beykent ve maltepe nasıl :26: tam burslu girince derslerde düşüş falan olunca burslar kesiliyor mu ? bilen var mı?
Bölümüne göre değişir ama şahsen gitmezdim..Bilkent,Koç,Sabancı,Bilgi malum bunlar vakıf denince önde gelenler..
Yine okuluna göre değişir ama bizde 2.00'ın oltına düşerse ortalama,o zaman kesiliyordu.
hmmm ben psikoloji istiyodum da .. siz hangi üniversitedeydiniz?
İstanbul Aydın'dayım..Zaten kılavuza bakarsanız genelinde buranın puanları düşüktür..Çok yeni ve oturmamış bir düzeni var.
Psikoloji'de Bilgi Üniversitesi'nin iyi olduğunu okumuştum.
Sözlük sitelerinde aratırsanız bayağı bilgiye ulaşırsınız.
Ne demek umarım pişmanlık yaşamazsınız tercihinizden.teşekkür ederim
canım beykentteyim ben tam burslu...
çok çok kaliteli ve (özellikle de hocaları açısından) güzel bir okul ...
sakın tam bursluyum dezavantajım olur mu diye düşünme benim de öyle kaygılarım oldu ama inan ki brsun kesildiği falan yok sen ders çalışırsan hiçbişi olmaz... hazırlıkk da çok iyidir mesela... bizim hocalarımız hep amerikalı ingiliz kanadalı vs. di ve ingilizceyi aksan olarak duyup konuşma avantajı oluyo.. senin tam burslu olup olmamanla ilgienmiyorlar zaten merak etme.. kimse ki tam burslu diye sormuyor.. maltepeyle kıyaslasak tabii ki beykent mesela benim bölümüm uluslarası ilişkiler tam burslu kontenjanı vakoflarda tam burslu olarak en yükseklerin arasındaydı beykent.. bir akadaşım var msela maltepeden hiç memnun değil....
beykent maltepe yeditepe aydın kültür ışık doğuş okan vs. teyyare üniversiteleri tercih etmemeniz şiddetle tavsiye olunur :) Geniş bir çevresi olan ve her okul hakkında geniş araştırmaları olan hemen hemen her okulda arkadaşı olan biri olarak söylüyorum..
Koç,Sabancı,İstanbul Bilgi,Kadir Has,Fatih,Bahçeşehir gerçekten özellikle ilk ikisi birbirinden kaliteli üniversiteler...
Kültür Beykent ve Aydın üniversitelerinin eğitimi olsun ortamı olsun insanları olsun berbattır üniversite değil varoş mekanı diyebilirsiniz... Elit insanlar zenginliğini kullanmayan alçakgönüllü insanlar malesef ki yok denecek kadar az... Tüm işe yaramaz arkadaşlarım bu üniversitelere yerleştiler..Bu okullarda eğitim hariç her haltın döndüğüne şahidim ve uzak durun demeliyim...Beykent Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okuyan bir arkadaşım var eğitim denen bir şey yokmuş malesef ingilizce için azeri bir hoca girmiş derse aklım olsa yazmazdım demişti. Aydın a zaten üniversite demeye 1000 sahit ister Kültür deseniz yukarıda bir arkadaşa demişler al birini vur ötekine...
Yukarıda bir arkadaş ;Yeditepe mevzununu adamdan saymıyorlar demiş gerçekten çok haklı
Ben şahsen Bahçeşehir ya da Kadir Has düşünmekteyim kaliteleri tartışılmaz
beykent maltepe yeditepe aydın kültür ışık doğuş okan vs. teyyare üniversiteleri tercih etmemeniz şiddetle tavsiye olunur :) Geniş bir çevresi olan ve her okul hakkında geniş araştırmaları olan hemen hemen her okulda arkadaşı olan biri olarak söylüyorum..
Koç,Sabancı,İstanbul Bilgi,Kadir Has,Fatih,Bahçeşehir gerçekten özellikle ilk ikisi birbirinden kaliteli üniversiteler...
Kültür Beykent ve Aydın üniversitelerinin eğitimi olsun ortamı olsun insanları olsun berbattır üniversite değil varoş mekanı diyebilirsiniz... Elit insanlar zenginliğini kullanmayan alçakgönüllü insanlar malesef ki yok denecek kadar az... Tüm işe yaramaz arkadaşlarım bu üniversitelere yerleştiler..Bu okullarda eğitim hariç her haltın döndüğüne şahidim ve uzak durun demeliyim...Beykent Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okuyan bir arkadaşım var eğitim denen bir şey yokmuş malesef ingilizce için azeri bir hoca girmiş derse aklım olsa yazmazdım demişti. Aydın a zaten üniversite demeye 1000 sahit ister Kültür deseniz yukarıda bir arkadaşa demişler al birini vur ötekine...
Yukarıda bir arkadaş ;Yeditepe mevzununu adamdan saymıyorlar demiş gerçekten çok haklı
Cirkin usluptaki ve genelleyici elestirilerinin cok genc olmandan kaynaklandigini dusunuyorum, sanirim universiteye hazirlaniyorsun. Universite bir ogrencini egitim hayati icin kuskusuz cok onemlidir. Ancak en iyi universiteden mezun olarak en iyi olunmaz. Insan kendini gelistirebildigi kadar iyidir. Universitelerin verdigi egitim tabi ki tartisilir ama "teyyare" olarak nitelendirilen universiteler de inan dusundugun kadar kotu degildir.
Ben bu senin "teyyare" universitelerin birtanesinde burslu okudum. Bolumumdeki hocalarim Yildiz Teknik ve ITU emekli hocalariydi. Mezun olali 3 sene oldu. Su anda Turkiyenin en buyuk holdinglerinden birinde calisiyorum. aylik gelirim TR sartlarinda cok yuksek. Hic issiz kalmadim, is basvurusu bile yapmadim. Mezun olduktan sonra is teklifleri aldim. Ayrica universitemin adini duyanlar yabanci dil ve egitim kalitesini bildiklerini belirterek beni ozellikle tercih ettiler. Burs kaybetme gibi birsey ancak not 2 donem ust uste 2.00 altina duserse oluyor. Beni mi adam saymazlar sence, yoksa ben mi cahilleri adam saymam, yorumu size kalmis...
Genelleme yapmasanız.
O saydığım/saydığımız okulların birinde burslu öğrenciyim.
Ona bakarsak ben de Bahçeşehir ve Kadir Has'ın iyi olmadığına dair duyumlar alıyorum..
Öğrenci profili de sanıldığı gibi paso özentilerden oluşan tipler değildir.
Hatta o beğenmediğiniz okullarda en düşük seviyededir..
padon da canım ne halt dönüyomuş bu okullarda ayıptır sorması ve sen nasıl şahit olabildin okulda olmadan onu da merak ettim... okulda yer almadan içini öğretmenlerini görmeden varoş olduğuna nasıl karar verebiliyorsun canım sorabilir miyim.. lütfen bir konu hakkında bilgi sahibiyseniz yazın eğer değilseniz uzaktan böyle konuşmak herkese kolay... benim de bahçeşehirde okuyan bir arkadaşım var ve onun yorumlarını da ben biliyorum... yazdım mı hiç buraya aa bahçeşehir için şöytle söylüyor diye..çünkü girmedim içne bilmiyorum anlatabildim mi ???
Genelleme yapmam lazım tek tek nasıl analiz edeyim.Zaten en iyi dediklerimizi bile yerden yere vuranlar çıkacaktır çünkü insanlar beklentiler ortam isteği birbirinden farklıdır.Genele göre kötü olanları da eleştirince ordaki iyiler genellemeye kızıyorlar.Olumsuzluk olabilir tabiki.Bahçeşehire çok iyi derim bana sorsalar ama bende iyi olmayan bölümlerini sevilmeyen hocalarını duydum ama genelleme yaptım ciddi anlamda iyi bir üniversite özellikle toplumu ilgilendiren sosyal bilimlerinde verdiği eğitimle. O saydığım bana göre ve genele göre berbat üniversitelerde iyi olan bölümler var iyi mezunları olabilir verdiği imkanlar olabilir bu çok normal zaten