• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En İyi Vakıf Üniversitesi???

Cirkin usluptaki ve genelleyici elestirilerinin cok genc olmandan kaynaklandigini dusunuyorum, sanirim universiteye hazirlaniyorsun. Universite bir ogrencini egitim hayati icin kuskusuz cok onemlidir. Ancak en iyi universiteden mezun olarak en iyi olunmaz. Insan kendini gelistirebildigi kadar iyidir. Universitelerin verdigi egitim tabi ki tartisilir ama "teyyare" olarak nitelendirilen universiteler de inan dusundugun kadar kotu degildir.
Ben bu senin "teyyare" universitelerin birtanesinde burslu okudum. Bolumumdeki hocalarim Yildiz Teknik ve ITU emekli hocalariydi. Mezun olali 3 sene oldu. Su anda Turkiyenin en buyuk holdinglerinden birinde calisiyorum. aylik gelirim TR sartlarinda cok yuksek. Hic issiz kalmadim, is basvurusu bile yapmadim. Mezun olduktan sonra is teklifleri aldim. Ayrica universitemin adini duyanlar yabanci dil ve egitim kalitesini bildiklerini belirterek beni ozellikle tercih ettiler. Burs kaybetme gibi birsey ancak not 2 donem ust uste 2.00 altina duserse oluyor. Beni mi adam saymazlar sence, yoksa ben mi cahilleri adam saymam, yorumu size kalmis...

Tebrikler genel neyse eleştiri o yönde değil midir ?
Mesela ben eğer puanım yeterse ki yeter büyük ihtimalle Yeditepe Hukuk yazmayı düşünmekteyim bakın eleştirdiğim üniversitelerden biri değil mi? Ama bu bölüm orda çok iyi ve puanı çok yüksek.İmkanı ve dil eğitimi okuyan kuzenimin söylemlerine göre ve bireysel araştırmalarıma göre istediğim düzeyde.Genel anlamda kötü deniliyor diye söylemlere kulak asıp gitmemezlik yapmam. En yakın arkadaşım Kültür de %100 burslu hukukçu ve geleceği parlak biri yanına geleyim mi ne dersin dedim şakayla karışık burslu gelip kendini geliştir hocalardan ve ortamdan medet umma demişti ama yazacaksan daha iyi vakıfları tercih et pişman olabilirsin dedi bizzat.Bence sizin gibi birinin bunu üstüne alması çok saçma genellemeye girmiyorsunuz tebrik ederim

Dönüp aynı şeyleri söyleyeceğim ama..
Sözkonusu saydığınız okullar arasında Yeditepe vardı.
Hukuk bölümü çok iyidir Diş Hekimliği denince akla ilk bu gelir.
Bilgi'nin psikoloji,hukuk bölümlerinin iyi olduğunu duymuştum.
Bahçeşehir İİBF alanında..
Eğitim hakkında konuşacaksak bunu tek bölüm tek kişi üzerinden genelleme yapamayız.

Sistem,düzen açısından konuşacaksak böyle bir okuldayım.Mesela notlar netten açıklanır eskiden sayfada yoğunluk çok olurdu öğrenmemiz iki günü alırdı.O derece.Yeditepede de e-dönüşüm mağduru çoktur.
Marmara devlet okulu.Orada o bile yoktur.İİBF de kampüse gidip öyle öğrenir öğrenci sonucunu..

Öğrenci profili hakkında ise,en büyük önyargı genelleme burada.
Boş beleş insan varsa düzgün insan da var.
Bütün işe yaramayan arkadaşlarınız benim okulumdaymış.Burada savunmamı yaparım yenir yutulur cinsten değil çünkü bu cümle.Üçüncü senem özentisi de vardır,muhafazakarı da vardır,metalcisi şusu busu.Kimse kimsenin kıyafetine laf etmez.Kafa dengi insanlar da vardır.Kıyafetlerini ezberlediğim insan da.
Keşke hiç uğraşmasaydım.Peki hepimiz işe yaramazız.Hepimiz varoşuz.

Ben zaten Yeditepe yi sadece Hukuk için yazacağım

Tebrikler genel neyse eleştiri o yönde değil midir ?
Mesela ben eğer puanım yeterse ki yeter büyük ihtimalle Yeditepe Hukuk yazmayı düşünmekteyim bakın eleştirdiğim üniversitelerden biri değil mi? Ama bu bölüm orda çok iyi ve puanı çok yüksek.İmkanı ve dil eğitimi okuyan kuzenimin söylemlerine göre ve bireysel araştırmalarıma göre istediğim düzeyde.Genel anlamda kötü deniliyor diye söylemlere kulak asıp gitmemezlik yapmam. En yakın arkadaşım Kültür de %100 burslu hukukçu ve geleceği parlak biri yanına geleyim mi ne dersin dedim şakayla karışık burslu gelip kendini geliştir hocalardan ve ortamdan medet umma demişti ama yazacaksan daha iyi vakıfları tercih et pişman olabilirsin dedi bizzat.Bence sizin gibi birinin bunu üstüne alması çok saçma genellemeye girmiyorsunuz tebrik ederim

Canim, bu topikte universiteler icin fikir alan ve kararlarini belkide burda okuduklarine gore verecek insanlar var. O yuzden yorumlarda dikkatli olmak lazim biraz. Soylediklerinin bir kisminda haklisinda ayrica. Vay okuluma hakaret etti diyerek karsi degilim soylediklerine. Surda medeni bir sekilde fikirlerimizi sunuyoruz, tecrubelerimizi paylasiyoruz degilmi? Ben kendi okulumun ozelestirisini yapayim su anda. Okulumda cok zengin ve bunun gosterisini yapan cocuklar var. Okul cikisi caddede ferrarisiyle tur atan genclerden tut, sevgililerinden bahsederken onlarin arabalarinin plakasi ya da modeliyle soz eden kizlara (34 TT 2222 ile cikmaya basladim diyen kiz duydum bizzat, muhtemelen bir ferrari ya da corvette plakasidir) Bu cocuklari alip bogazicine, ODTUye de koysam bunlardan adam cikmaz.Haklisin. Ama cok zeki, zehir gibi, ya da caliskan cocuklar da var. Hani su digerlerinin inek dedigi. Yanlis yorumladigin sey su. x universitesinden cikanlari adam yerine koymuyorlar diyosun. Bu cok yanlis. Sen adamsan eger hangi okulda okursan oku adam yerine konuyosun bikere. Onemli olan kendini gelistirmek, okulundan verebildigi tum verimi alabilmektir. Ben mimarim, okulumun mimarlik bolumu cok iyi, gercekten cok iyi. Yildiz ve Itu mimarlik mezunu arkadaslarim oldu calisma ortamimda, bircok hocamiz ortak, ayni. Devlet okullarinin kosullarindan daha iyi kosullar sunabiliyorlar, cunku para var. Ornegin bilgisayar lab larindan bahsedecek olursak; devlet okulu mezunu arkadasimin anlattigina gore, bilgisayarli egitimde 2-3 ogrenciye 1 bilg. dusuyormus, sirayla geciolarmis basina bilgisayarin.(tabi 5 sene once falan, simdi daha iyidir belki) ama vakif okullarinda 1 ogrenciye 2-3 bilg dusuyor. Bu sadece bir ornek. Maddiyata gelince, ben burslu okudum ama ailem cebime devlet univ okuyan bir cocugun 2 kati para koymak zorunda kaldilar, yemek pahali, servis pahali, cay pahali...Bu da dezavantajlardan biri. Benimle ayni donem mezun ve adam olamamis cok arkadasim oldugu gibi, mezuniyetimizin uzerinde 3-4 gecmesine ragmen (daha senior bile degilken yani) cok iyi yerlere gelen arkadaslarim da mevcut. Ama genclere, universite ogrencisi adaylarina sunu soylemek isterim. Adam olmak istiyorsaniz havadan olunmuyor. Bunun icin emek vermek ve calismak zorundasiniz. Ileride meyvelerini alirken bu calismanin, oyle tatli oluyor ki, anlatamam. Para, kariyer, kendine guven, acik bir ufuk, sayginlik. Hepsi bir paket halinde sunuluyor onunuze. Evlenip yuva kurdugunuzda, esiniz, esinizin ailesi, cevreniz herkes size saygi duyuyor. Ne olur arkadaslar. Savsaklamayin,calisin, ulkemizin cok ihtiyaci var kulturlu kadinlara.

Tabiki okuyan öğrencilerinden ve forumları sözlükleri araştır derim:)

forumları ve sözlükleri araştırmama gerek yok canım.. ben zaten o üninin öğrencisiyim... kendi fikirlerimm yeter bana... dışarıdan duyduklarımla dolduruşa gelecek birisi değilim... iki üç sözlükte geçen yorumlarla genelleme yapmam ben...benim kızdığım sizin bu okullar hakkıında tayyare varoş gibi tabirler kullanmanız.. her okulun kendisine göre çok başarılı olduğu bölümlrri vardır ayrıca kötü olduğu bölümleri de... benim okulum mükemmel demiyorum ben kesinlikle... sizin kullandığınız genellemeler rahatsız etti beni evet her okuldaboş insan vardır ama hakederek oraya gelenler de vardır ben çok yüksek bir sıralamayla girdim tam burslu bu okula.. kendimi bu genellemeye sokturamam kusura bakmayın...neden takıldınız diyorsunuz bundan takıldım... ayrıca burada bilgi almak isteyen kişler var ve siz genelleme yapmaya devam ediyorsunuz siz o sözlük sitelerine girin adım gibi eminim en iyi okulları yazın gene kötü yönlerini yazacaklardır... bu yorumları yapan kim ki yaa.. başbakanın oğlu mu.. oxford cambridge mezunu mu? niye milletin lafına kulak asayım ki ... ben neyin ne olduğunu bilen birisiyim şükür... neyse daha fazla da polemiğe giremeyeceğim..ben yazacaklarımı yazdım... tutup burada sizin fikirlerinizi değiştriremem.. kim nasıl düşünmek istiyorsa öyle düşünsün...

Son düzenleme:
ya benim bi sorum olucak lütfen yardım edinn konu açtım ama bilgi verenn olmadı vakıfta okuyan bi öğrenci devletten geri ödemeli ögrenim kredisi alabiliyomu

beykent maltepe yeditepe aydın kültür ışık doğuş okan vs. teyyare üniversiteleri tercih etmemeniz şiddetle tavsiye olunur :) Geniş bir çevresi olan ve her okul hakkında geniş araştırmaları olan hemen hemen her okulda arkadaşı olan biri olarak söylüyorum..

Koç,Sabancı,İstanbul Bilgi,Kadir Has,Fatih,Bahçeşehir gerçekten özellikle ilk ikisi birbirinden kaliteli üniversiteler...:65::65::65::65:

Kültür Beykent ve Aydın üniversitelerinin eğitimi olsun ortamı olsun insanları olsun berbattır üniversite değil varoş mekanı diyebilirsiniz... Elit insanlar zenginliğini kullanmayan alçakgönüllü insanlar malesef ki yok denecek kadar az... Tüm işe yaramaz arkadaşlarım bu üniversitelere yerleştiler..Bu okullarda eğitim hariç her haltın döndüğüne şahidim ve uzak durun demeliyim...Beykent Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okuyan bir arkadaşım var eğitim denen bir şey yokmuş malesef ingilizce için azeri bir hoca girmiş derse aklım olsa yazmazdım demişti. Aydın a zaten üniversite demeye 1000 sahit ister Kültür deseniz yukarıda bir arkadaşa demişler al birini vur ötekine...:34:

Yukarıda bir arkadaş ;Yeditepe mevzununu adamdan saymıyorlar demiş gerçekten çok haklı:34:

Ben şahsen Bahçeşehir ya da Kadir Has düşünmekteyim kaliteleri tartışılmaz :65::65:

canım bu nasıl bi üslup ya :26:
ben seni eleştirmiyorum ama benden sana bi abla tavsiyesi, kimseyi varoş diye nitelendirme, ve bu saydığın üniversitelere ne hayallerle girmiş olan nice öğrenci var, kimsenin hayalini hedefini geleceğini küçümseme
tavrın ve üslubun böyle olduğu sürece, sen boğaziçi, sabancı, koç mezunu da olsan, bi mülakatta anında geri çevrileceksin bundan da emin ol, senin giremediğin işe bi okan aydın kültür vs mezunu yerleşirse sonradan canın yanmasın :71:

ögrenci profili demissiniz ama koc ve sabancıda ozellıkle koctakı ögrencıleri biliyormusunuz bilmiyorum öss de barajı geçip surekli gezen derslerle ilgilenmeyen insanlar var emın ol her unıde byle tipler var ordakilerin hepsi harıl harıl ders calısmıyor:20:.bende sizin kotu dedgnz unıde okuyorum tabıkı memnun olmadgım seyler var ama bır tek arkadasınıza bakarak genelleme yapmayınız burssuz okumama ragmen ınanın bursululardan cok calışıyorum o kotu dedgınız unılerde emın ol kımse yan gelıp yatarak gecmıyor söyleyenlerde sallamış yanı bukadarda net konusuyorum

kesinlikle koç üniversitesi ne var ki burslu olmayan takım türkiyenin ciddi ciddi en varlıklı ailelerinin çocukları yani sağlam bir psikoloji gerektiriyor burda okumak zira bir süre sonra rotayı şaşırabilirsiniz

kesinlikle koç üniversitesi ne var ki burslu olmayan takım türkiyenin ciddi ciddi en varlıklı ailelerinin çocukları yani sağlam bir psikoloji gerektiriyor burda okumak zira bir süre sonra rotayı şaşırabilirsiniz

görümcem koçta, ayda bir telefon değiştiriliyor, üst modeli piyasada bulunmasa bile, uzun süre aynı şeyle görünemezmiş, arabası bakımdaydı annesinin peugeot'suyla gidemezmiş, illa babasınınki olcak, daha havalı duruyormuş :27:
allahım sen kimseyi böyle yapma diyorum
benim baya iyi bir işim var, gecenlerde konuşuyorlar, ben maaşım yüksek diye sevinirdim miktar söylemiym ama ev ve araba kredisi ödüyorum yine de rahatca yaşayorum, kızın aylık babasndan aldıgı para maaşımdan daha yüksek cıktı :1: kız daha 19 yaşını bitirmedi bu arada :52:

çok istiyorsa herkes tabi gtsn böylelerinin arasnda okusun, sağlam cıkablrlerse bravo derim ama

koç çok iyi bi eğitim kurumu asla lafım yok ama, gidip okana aydına öğrenci kitlesinden dolayı laf edenler koça neden hiç birşey dememiş bunu anlayamadm acıkcası

küçümsemek değil ama, barajı gecen koca da okana da giriyor her bölümde olmasa bile... aradaki tek fark cogunlukla maddi imkanlar oluyor, zaten bu bile koçun durumunu tahmin etmeye yetmez mi :26:

ben burslu okumak isteyenler için koç tan daha iyisi olmadığı konusunda netim hem burs miktarı hem konaklama şartları hem eğitim olanakları tartışma kabul etmiycek seviyede

ama ne var ki yukarıda yazılanların eksiği var fazlası yok ,türkiyenin krem tabakasının aile fertleriyle birlikte eğitim almak bir noktadan sonra sıkıntılı sonuçlara neden oluyor, üstelik öğretim şartlarıda epeyce zordur burslular için söylüyorum maksimum başarı ve istikrar şart

koçu bırakalım bir kenara ama aydın ünv değil yapmayın nolur
burs almadan vakıf üniversitesi tercihinde bulunucaksan İTİCÜ derim , öğretim kadrosunda harika eğitimciler var üstelik harçları çok normal rakamlarda seyrediyor

Başlık da iyice üniversitelere çamur atma başlığına döndü.
Hayatımın hatasını yapmışım demek ki..

hemşirelik okucam özel üniversite sizce hangisinde okumalıyım bu yıl sınava girdim ben bilim üniversitesi diye düşünüyorum çünkü sadce saglık yönünden egitim veriyo sizce doğru bi tercihmi bilim üniversitesi

Özyeğin Üniversitesine iyi diyorlar. Özellikle akademik kadrosu ve akademik çalışmaları üzerine olumlu şeyler var . Bir bak derim...

beykent maltepe yeditepe aydın kültür ışık doğuş okan vs. teyyare üniversiteleri tercih etmemeniz şiddetle tavsiye olunur :) Geniş bir çevresi olan ve her okul hakkında geniş araştırmaları olan hemen hemen her okulda arkadaşı olan biri olarak söylüyorum..

Koç,Sabancı,İstanbul Bilgi,Kadir Has,Fatih,Bahçeşehir gerçekten özellikle ilk ikisi birbirinden kaliteli üniversiteler...:65::65::65::65:

Kültür Beykent ve Aydın üniversitelerinin eğitimi olsun ortamı olsun insanları olsun berbattır üniversite değil varoş mekanı diyebilirsiniz... Elit insanlar zenginliğini kullanmayan alçakgönüllü insanlar malesef ki yok denecek kadar az... Tüm işe yaramaz arkadaşlarım bu üniversitelere yerleştiler..Bu okullarda eğitim hariç her haltın döndüğüne şahidim ve uzak durun demeliyim...Beykent Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okuyan bir arkadaşım var eğitim denen bir şey yokmuş malesef ingilizce için azeri bir hoca girmiş derse aklım olsa yazmazdım demişti. Aydın a zaten üniversite demeye 1000 sahit ister Kültür deseniz yukarıda bir arkadaşa demişler al birini vur ötekine...:34:

Yukarıda bir arkadaş ;Yeditepe mevzununu adamdan saymıyorlar demiş gerçekten çok haklı:34:

Ben şahsen Bahçeşehir ya da Kadir Has düşünmekteyim kaliteleri tartışılmaz :65::65:

Bu nasıl bir üsluptur?
Diğer mesajlarını da okudum, yazdıklarını yaşının küçüklüğüne veriyorum.
Ben de "varoş" diye tabir ettiğin o üniversitelerden birinde tam burslu okudum.
Ama ne hikmetse senin anlattıklarının hiçbiriyle karşılaşmadım.
Benim tüm hocalarım ya yabancı ya da yurt dışında uzun süre kalmış, eğitim almış kişilerdi.
Ben böyle bir üniversitede okuduğum için hiç pişmanlık duymadım.
Kişilerle ilgili genelleme yapmamanı tavsiye ederim.
İşe yaramaz ne demek sorabilir miyim? Şimdi ben iş yaramaz oluyorum senin deyiminle :52:
Ve ben şimdi işe yaramaz biri olarak Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından birinde çalışıyorum vay be :53:
Benden sana nacizane bir tavsiye canım.
Okumak istediğin bölümü gidip okulunda araştır.
Öyle milletin dediğine de bakma fazla.
Umarım gönlünden geçen bölümde gönlünden geçen okulda okuma şansın olur.

Bence Bilkent Üniversitesi
ortamını,insanlarını,eğitimini öyle çok iyi bilmem ama
Adamlar ücretli eğitim için bile hemen hemen 400-500 arası puanlar istiyorlar
Her isteyenin parayla okuyacağı bir üniversite değil anlaşılan zekada istiyo adamlar

Az önce sitede dolaşırken bu konuya denk geldim.Malum sınav da yaklaşıyo.Üniversite tercihi yapacak olan genç arkadaşları biraz aydınlatmak istiyorum.Bu konuda yeterince
bilgi sahibiyim.Çok uzun yıllardır sektördeyim.Tamamen tarafsız objektif yorumlar yaparacak sınava girecek olan arkadaşlara faydalı olacak bir liste oluşturmak istiyorum.
Öncelikle şunu söylemeliyim yazılanları okudum,genelde bu tür sıralamalarda herkes kendi üniversitesini en üste taşıyor,ve eğer bir üniversitede sevmediği insanlar oluyosa,ya da o üniversiteye puanı yetmediyse, o okulu yerden yere vuruyolar bu tarz forumlarda.Bunu yapan arkadaşların da yaşlarının küçüklüğüne ve toyluklarına veriyorum ve onları hoş görüyorum.
Ben bugün bir çok kişi tarafından türkiyenin en iyi üniversitesi olarak kabul edilen bir üniversiteden mezun oldum.Bir devlet üniversitesinden mezun oldum.Bugün gerçekten oldukça iyi bir yerde oldukça iyi bir konumdayım.Dediğim gibi sektörü,sektörün beklentilerini çok iyi bilirim.Buna rağmen şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim ki ilk 2 seneden sonra- hatta belki o kadar bile sürmüyo-hangi üniversiteyi bitirdiğinizin gerçekten önemi yok.İş tamamen sizin iş hayatında öğrendikleriniz,iş hayatında kendinize kattıklarınıza bağlı,yolunuza ancak bu şekilde devam edebilirsiniz.Üniversitelerde birşey öğrenemiyosunuz ne yazık ki.Bu dünyanın bir çok yerinde böyle ama özellikle türkiyede gerçekten durum bundan farklı değil.Üniversiteden çok medet uman, çok takan biri kendine zarar verir sadece.Dolayısıyla şunu da söyleyebilirim ki
sektörde benim bitirdiğim okuldan çok daha vasat okullardan mezun olup,benden çok daha iyi yerlere gelen sürüyle insan var.
Her neyse konu dağıldı.Konumuz vakıf üniversiteleriydi.Az önce dediğim şeyleri yinelemekle beraber,diğerlerine göre daha iyi olan ve kabul gören vakıf üniversitelerini, asla içlerinden herhangi birini karalamadan,iyi olanın hakkını yemeden,objektif olarak sıralayabilirim.Zaten bir vakıf üniversitesi mezunu olmadığım için,içlerinden herhangi birini karalamam,sevmemem,ya da herhangi birini gereksizce yüceltmem söz konusu olamaz.
İyi olanları sayarken tamamen okulların imkanları,burslu puanları,mezunların donanımı,üniversitelerin sektördeki geçerliliği,verdikleri etiket,ne derece sayıldıkları,kabul edildikleri gibi objektif kritlerlere göre sıralama yapıcam.Az önce de dediğim gibi sektörü gerçekten çok yakından biliyorum,yukarıda saydığım şeyleri de çok iyi biliyorum,bu konularda okulların durumunun ne olduğunu çok iyi biliyorum.Dolayısıyla adaylara yararlı olabilecek bilgiler verebileceğimi düşünüyorum.
Vakıf üniversitelerinde ilk 3 sırada artık herkesin bildiği ve kabul ettiği üzere
KOÇ SABANCI ve BİLKENT var.Bu 3'ü kendi arasında değişir.Ancak ilk 3'te kesin ve tartışmasız bu 3 üniversite vardır.
Bu okullardan sonra en iyi 4.vakıf üniversitesi TOBB ETÜ'dür.TOBB ETÜ'nün 4.lüğü de artık kesin gibidir ve neredeyse tartışılmazdır.
Bu 4 okul açık ara diğerlerinin önündedir.
Bu okullardan sonraki en iyi vakıf üniversiteleri ise:BAHÇEŞEHİR YEDİTEPE ve BİLGİ üniversiteleridir.Bu 3 okulun da sıralaması kendi arasında değişir.Ancak KOÇ SABANCI BİLKENT TOBB 4'lü sünden sonraki en iyi 3 vakıf üniversitesi bu okullardır.Bu durum da artık birçok kişi tarafından kabul edilmektedir.
Bu 3 okuldan sonra İZMİR EKONOMİ üniversitesi gelir.
Daha sonra da KADİR HAS üniversitesi gelir.
Bir de son olarak yeni kurulan üniversitelerden de ÖZYEĞİN VE İSTANBUL ŞEHİR üniversiteleri var.Bu üniversitelerde gerçekten iyi olan,arkadan sağlam gelen,geleceği parlak ve şimdiden iyiler arasında gösterilmeye,ismini duyurmaya başlayan üniversiteler.
Diğerlerine kötü demiyorum ama şu anda en ön planda olan,en geçerli olan,en gözde olan okullar bunlar.İş hayatında da bu okulların etiketi daha iyi zaten puanlara da baktığımızda en yüksek olanların bunlar olduğunu görebiliriz.Mezunları da daha donanımlı oluyo diğer özellere göre.
Özetlemek gerekirse
1.GRUP-KOÇ SABANCI BİLKENT
sonra TOBB
2.GRUP-BAHÇEŞEHİR YEDİTEPE BİLGİ
sonra İZMİR EKONOMİ
3.GRUP-KADİR HAS

Son olarak Yeniler arasında da ÖZYEĞİN VE İSTANBUL ŞEHİR

En iyi vakıf üniversiteleridir.
Ama dediğim gibi iş her zaman sizde biter,iş hayatınızda kendinize kattıklarınıza bakar.Bunu da asla unutmayın.

En iyidi koç'tur, son yıllarda sabancıyı sollamıştır. Koç candır kampüsü süperdir yurtlar bombadır eğitim afettir. Ve en güzeli kural vardır ama kimse takmamaktadır, ortam özgürdür.

tobb etü malesef okadarda iyi bir üniversite değil arkdasında tobb olmasına ragmen.. öğrenci profilini incelerseniz ne demek istedigimi anlarsınız

Back