- Konu Sahibi Orodrethica
Cirkin usluptaki ve genelleyici elestirilerinin cok genc olmandan kaynaklandigini dusunuyorum, sanirim universiteye hazirlaniyorsun. Universite bir ogrencini egitim hayati icin kuskusuz cok onemlidir. Ancak en iyi universiteden mezun olarak en iyi olunmaz. Insan kendini gelistirebildigi kadar iyidir. Universitelerin verdigi egitim tabi ki tartisilir ama "teyyare" olarak nitelendirilen universiteler de inan dusundugun kadar kotu degildir.
Ben bu senin "teyyare" universitelerin birtanesinde burslu okudum. Bolumumdeki hocalarim Yildiz Teknik ve ITU emekli hocalariydi. Mezun olali 3 sene oldu. Su anda Turkiyenin en buyuk holdinglerinden birinde calisiyorum. aylik gelirim TR sartlarinda cok yuksek. Hic issiz kalmadim, is basvurusu bile yapmadim. Mezun olduktan sonra is teklifleri aldim. Ayrica universitemin adini duyanlar yabanci dil ve egitim kalitesini bildiklerini belirterek beni ozellikle tercih ettiler. Burs kaybetme gibi birsey ancak not 2 donem ust uste 2.00 altina duserse oluyor. Beni mi adam saymazlar sence, yoksa ben mi cahilleri adam saymam, yorumu size kalmis...
Tebrikler genel neyse eleştiri o yönde değil midir ?
Mesela ben eğer puanım yeterse ki yeter büyük ihtimalle Yeditepe Hukuk yazmayı düşünmekteyim bakın eleştirdiğim üniversitelerden biri değil mi? Ama bu bölüm orda çok iyi ve puanı çok yüksek.İmkanı ve dil eğitimi okuyan kuzenimin söylemlerine göre ve bireysel araştırmalarıma göre istediğim düzeyde.Genel anlamda kötü deniliyor diye söylemlere kulak asıp gitmemezlik yapmam. En yakın arkadaşım Kültür de %100 burslu hukukçu ve geleceği parlak biri yanına geleyim mi ne dersin dedim şakayla karışık burslu gelip kendini geliştir hocalardan ve ortamdan medet umma demişti ama yazacaksan daha iyi vakıfları tercih et pişman olabilirsin dedi bizzat.Bence sizin gibi birinin bunu üstüne alması çok saçma genellemeye girmiyorsunuz tebrik ederim