Arkadaşların dediği gibi koç sabancı en iyi üniversiteler. Ama gerçekçi olmak gerekirse en çok paranın da harcandığı yerler. Dersaneye giderken bi arkadaş koç üniversitesinden gelmişti. Burslu olduğunu öğrendiğimde ee niye kaydını dondurdun dedim. Burslu olmak bi işe yaramıyor orda yediğin içtiğinle başka bir okulda paralı okursun demişti. Ama tabiki eğitim kalitesinin tartışılmayacak kadar yüksek olduğunu hep söylerdi.
Bende özel ünide burslu okuyorum. Şu da bir gerçek özel ünide insanın cebine daha çok harçlık koymak gerekiyor. Mesela devlet üniversitesinde bi arkadaş 2 milyona yemek yiyip 1 milyona okul çıkışı arkadaşlarıyla çay keyfi yapıyorsa özel ünide 10 milyona yemek yiyip 5 milyona çay molası veriyorsun.
Gelgelelim hangi okulun daha iyi olduğuna. Bir arkadaşın da dediği gibi bu okulun bütün bölümleri güzel diyemezsin. Ama iletişim fakültesi dersen ben bilgi ile kadir has ı tavsiye ederim. Özellikle iletişim fakülteleriyle nam salmış ve iletişim fakültelerinin derslerine büyük üstadların girdiği okullardır. Bunun yanısıra bahçeşehir üniversitesini hiç tavsiye etmem. Bende bahçeşehiri çok düşündüm ama giden arkadaşların hemen hemen hepsinin pişman olduğunu görünce vazgeçtim.Görüntü var ses yok okullardan biridir.
Ben kadir has üni. iletişim fakültesinde okuyorum. Çok da memnunum. Niye kadir has? Bir okulun kalitesi reklamıyla yada manzarasıyla anlaşılmaz. Kaliteli üniversiteler yabancı dile verdiği önemle anlaşılır. Çünkü yabancı dil şu an olmazsa olmazdır meslek sahibi olma konusunda ve artık ne yazıkki 1 yabancı dilde işverenlere yetmez durumda. Bizim okul bunun bilincinde ve en az 2 yabancı dili şart koşuyor( belki bu başka okullarda da vardır bilmiyorum). Bir de okulun geniş bir burs olanağı var. Şöyle ki bursuz giren bir öğrenci çok kolay %100 burs alabiliyor. Onun yanısıra eğitim kalitesi yüksek ve oldukça disiplinli bir okul diyebilirim. Kariyer merkezleri var ve bunun sayesinde iş bulma konusunda kolaylık yaşıyorsun.
Öğrencilere gelince özel üniversitelerde 3 tip öğrenci var. Birincisi zengin olanlar ama belli etmeyenle, ikincisi zengin olmayan ama öyle görünme derdinde olanlar, üçüncüsü okumak için gelen normal insanlar. Kadir hasta ve bilgide ikinci tip çok azdır. Bunu okula bir kez girdiğinizdede farkedersiniz.
Yani canım ben bu yollardan geçtim araştırdım ettim. Ben kadir hasla bilgi arasında çok kalmıştım ama kadirhasa yerleştirildim. Bahçeşehir üniversitesi hakkında bugüne kadar hiç iyi bir şey duymadım desem yeridir. Maltepe, yeditepe, aydın,okan vs. bunları saymıyorum bile. Ama dediğim gibi eğer koç veya sabancı da okutacak gücüm var diyorsanız tabi ki önde olan onlar. Ve şunuda söyleyeyim çok doğru bir karar almışsınız özel üni. konusunda. Eğer iletişim fakültesinden herhangi bir bölüm istiyorsa kesinlikle vakıf üniversitesinde okumalı diyorum. Bol şans diliyorum..