En İyi Vakıf Üniversitesi???

kızlar beykent ve maltepe nasıl :26: tam burslu girince derslerde düşüş falan olunca burslar kesiliyor mu ? bilen var mı?

Son düzenleme:
kızlar beykent ve maltepe nasıl :26: tam burslu girince derslerde düşüş falan olunca burslar kesiliyor mu ? bilen var mı?

Bölümüne göre değişir ama şahsen gitmezdim..Bilkent,Koç,Sabancı,Bilgi malum bunlar vakıf denince önde gelenler..
Yine okuluna göre değişir ama bizde 2.00'ın oltına düşerse ortalama,o zaman kesiliyordu.

hmmm ben psikoloji istiyodum da .. siz hangi üniversitedeydiniz?

hmmm ben psikoloji istiyodum da .. siz hangi üniversitedeydiniz?

İstanbul Aydın'dayım..Zaten kılavuza bakarsanız genelinde buranın puanları düşüktür..Çok yeni ve oturmamış bir düzeni var.
Psikoloji'de Bilgi Üniversitesi'nin iyi olduğunu okumuştum.
Sözlük sitelerinde aratırsanız bayağı bilgiye ulaşırsınız.

teşekkür ederim

Bence benimde mezun olduğum üniversitem fatih üniversitesii çok iyi bir vakıf üniversitesidir. Hem eğitim hemde kampüsü bana göre çok güzeldi şehir merkezine uzak ama yinede güzeldi (hadımköyde)...Çok kaliteli öğretim görevlileri vardıı ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyuM.fiyatıda bölümden bölüme değişmekle beraber çok aşırı değildii diğerlerine nazaran

canım beykentteyim ben tam burslu...
çok çok kaliteli ve (özellikle de hocaları açısından) güzel bir okul ...
sakın tam bursluyum dezavantajım olur mu diye düşünme benim de öyle kaygılarım oldu ama inan ki brsun kesildiği falan yok sen ders çalışırsan hiçbişi olmaz... hazırlıkk da çok iyidir mesela... bizim hocalarımız hep amerikalı ingiliz kanadalı vs. di ve ingilizceyi aksan olarak duyup konuşma avantajı oluyo.. senin tam burslu olup olmamanla ilgienmiyorlar zaten merak etme.. kimse ki tam burslu diye sormuyor.. maltepeyle kıyaslasak tabii ki beykent mesela benim bölümüm uluslarası ilişkiler tam burslu kontenjanı vakoflarda tam burslu olarak en yükseklerin arasındaydı beykent.. bir akadaşım var msela maltepeden hiç memnun değil....

cevabın için teşekkürler canım
ben seneye gireceğim sınava ilk hedefim beykent v.s değil ama istediğim yer olmazsa beykent ve maltepe de psikoloji,uluslararası ilişkiler gibi meslekler düşünüyorum.. beykent daha ağır basıyor benim için :92: bir de hep şunu duyuyorum özel üni.lerle ilgili tam burslu gitsen bile çok masraflıymış yeme içme v.s ne kadar doğru bilemiyorum kafamda bi soru işareti daha var oda barınma olanakları tam burslu olunca yurt masrafı da ödenmiyor sanırım:26:

beykent maltepe yeditepe aydın kültür ışık doğuş okan vs. teyyare üniversiteleri tercih etmemeniz şiddetle tavsiye olunur :) Geniş bir çevresi olan ve her okul hakkında geniş araştırmaları olan hemen hemen her okulda arkadaşı olan biri olarak söylüyorum..

Koç,Sabancı,İstanbul Bilgi,Kadir Has,Fatih,Bahçeşehir gerçekten özellikle ilk ikisi birbirinden kaliteli üniversiteler...

Kültür Beykent ve Aydın üniversitelerinin eğitimi olsun ortamı olsun insanları olsun berbattır üniversite değil varoş mekanı diyebilirsiniz... Elit insanlar zenginliğini kullanmayan alçakgönüllü insanlar malesef ki yok denecek kadar az... Tüm işe yaramaz arkadaşlarım bu üniversitelere yerleştiler..Bu okullarda eğitim hariç her haltın döndüğüne şahidim ve uzak durun demeliyim...Beykent Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okuyan bir arkadaşım var eğitim denen bir şey yokmuş malesef ingilizce için azeri bir hoca girmiş derse aklım olsa yazmazdım demişti. Aydın a zaten üniversite demeye 1000 sahit ister Kültür deseniz yukarıda bir arkadaşa demişler al birini vur ötekine...

Yukarıda bir arkadaş ;Yeditepe mevzununu adamdan saymıyorlar demiş gerçekten çok haklı

Ben şahsen Bahçeşehir ya da Kadir Has düşünmekteyim kaliteleri tartışılmaz

Son düzenleme:
Vallaha bende Ankara Fatih myo mezunuyum gayette memnundum üniversitemden,küçücük ama içindeki insanlar da o kadar iyiydi benim zamanımda.

padon da canım ne halt dönüyomuş bu okullarda ayıptır sorması ve sen nasıl şahit olabildin okulda olmadan onu da merak ettim... okulda yer almadan içini öğretmenlerini görmeden varoş olduğuna nasıl karar verebiliyorsun canım sorabilir miyim.. lütfen bir konu hakkında bilgi sahibiyseniz yazın eğer değilseniz uzaktan böyle konuşmak herkese kolay... benim de bahçeşehirde okuyan bir arkadaşım var ve onun yorumlarını da ben biliyorum... yazdım mı hiç buraya aa bahçeşehir için şöytle söylüyor diye..çünkü girmedim içne bilmiyorum anlatabildim mi ???

Son düzenleme:

Cirkin usluptaki ve genelleyici elestirilerinin cok genc olmandan kaynaklandigini dusunuyorum, sanirim universiteye hazirlaniyorsun. Universite bir ogrencini egitim hayati icin kuskusuz cok onemlidir. Ancak en iyi universiteden mezun olarak en iyi olunmaz. Insan kendini gelistirebildigi kadar iyidir. Universitelerin verdigi egitim tabi ki tartisilir ama "teyyare" olarak nitelendirilen universiteler de inan dusundugun kadar kotu degildir.
Ben bu senin "teyyare" universitelerin birtanesinde burslu okudum. Bolumumdeki hocalarim Yildiz Teknik ve ITU emekli hocalariydi. Mezun olali 3 sene oldu. Su anda Turkiyenin en buyuk holdinglerinden birinde calisiyorum. aylik gelirim TR sartlarinda cok yuksek. Hic issiz kalmadim, is basvurusu bile yapmadim. Mezun olduktan sonra is teklifleri aldim. Ayrica universitemin adini duyanlar yabanci dil ve egitim kalitesini bildiklerini belirterek beni ozellikle tercih ettiler. Burs kaybetme gibi birsey ancak not 2 donem ust uste 2.00 altina duserse oluyor. Beni mi adam saymazlar sence, yoksa ben mi cahilleri adam saymam, yorumu size kalmis...

katılıyorum canım
ve ben şu an okulda uluslararası iş alanlarında kabul edilen bir sertifikayı almak için sınava gireceğim bunun souncunda da okul tarafından 2 hafta ingiltereye gitme ödülümüz var şu an derslerime giren hocalarımdan birisi ingiliz diğeri amerikan ve kendimi yabancı dil açısından çok çok özgüvenli görüyorum senin de yazdıklarının hepsine katılıyorum :81:

Genelleme yapmasanız.
O saydığım/saydığımız okulların birinde burslu öğrenciyim.
Ona bakarsak ben de Bahçeşehir ve Kadir Has'ın iyi olmadığına dair duyumlar alıyorum..
Öğrenci profili de sanıldığı gibi paso özentilerden oluşan tipler değildir.
Hatta o beğenmediğiniz okullarda en düşük seviyededir..

bence üniversiteden çok insanın kendisi etkili olur kariyerinde.
bende şuan üniversiteleri araştırma aşamasındayım kadir has ve sabancıya bizzat gittim kalitesini gördüm ama kadir has'ın hukuk bölümü pek tatmin edici değildi bana göre tabi bu ilk izlenimimdi yanılıyor olabilirim
daha çok üni. ismi vermeyeyim ama burda iyi eğitim verir diye söylediğiniz üni.ler hakkında da çok olumsuz şeyler duydum yerden yere vurulanlar hakkında da iyi şeyler... bence üniversitenin etkisi var ama her şeyden önce iş insanda bitiyor

genelleme yapmasak iyi olur

Tek tek kişileri analiz edemem genellemek mecburi.Zaten ben o ortamlarda olduğum için biliyorum ve gerçekten sanarak değil bilerek konuşuyorum.Saydığım üniversitelerde burslu okuyan ya da burssuz okuyan çok kişi tanıyorum. Bu üniversitelere okuyanların hepsi böyledir diye de bir şey demedim ve bölümden bölüme kişiden kişiye fark eder tabiki ama okuyan arkadaşlarımdan gözlemlediğimi söyledim. Zaten ortamında bulunmadığım üniversiteleri de duyumlarıma göre değerlendirdim.

Ayrıca genel anlamda kalite belli oluyor o üniversiteden mezunsunuz diye sizde böylesiniz anlamına gelmiyor ve kendi stratejiniz başarılarınızla iyi bir yerlere gelmiş olabilirsiniz iyi bir maaşınız olabilir.

Her halt dönüyor derken eğitim dışında her şey var demek istedim ortam önemlidir.Gerçekler böyle bana göre onu kendime göre lanse ettim.

O üniversiteleri sadece ben değil çoğu kişi öyle nitelendiriyor.(Bünyesindeki öğrenciler bile)Üslubumda bir şey yok.

Neden takıldınız?

Genelleme yapmam lazım tek tek nasıl analiz edeyim.Zaten en iyi dediklerimizi bile yerden yere vuranlar çıkacaktır çünkü insanlar beklentiler ortam isteği birbirinden farklıdır.Genele göre kötü olanları da eleştirince ordaki iyiler genellemeye kızıyorlar.Olumsuzluk olabilir tabiki.Bahçeşehire çok iyi derim bana sorsalar ama bende iyi olmayan bölümlerini sevilmeyen hocalarını duydum ama genelleme yaptım ciddi anlamda iyi bir üniversite özellikle toplumu ilgilendiren sosyal bilimlerinde verdiği eğitimle. O saydığım bana göre ve genele göre berbat üniversitelerde iyi olan bölümler var iyi mezunları olabilir verdiği imkanlar olabilir bu çok normal zaten

Tabiki okuyan öğrencilerinden ve forumları sözlükleri araştır derim:)

Dönüp aynı şeyleri söyleyeceğim ama..
Sözkonusu saydığınız okullar arasında Yeditepe vardı.
Hukuk bölümü çok iyidir Diş Hekimliği denince akla ilk bu gelir.
Bilgi'nin psikoloji,hukuk bölümlerinin iyi olduğunu duymuştum.
Bahçeşehir İİBF alanında..
Eğitim hakkında konuşacaksak bunu tek bölüm tek kişi üzerinden genelleme yapamayız.

Sistem,düzen açısından konuşacaksak böyle bir okuldayım.Mesela notlar netten açıklanır eskiden sayfada yoğunluk çok olurdu öğrenmemiz iki günü alırdı.O derece.Yeditepede de e-dönüşüm mağduru çoktur.
Marmara devlet okulu.Orada o bile yoktur.İİBF de kampüse gidip öyle öğrenir öğrenci sonucunu..

Öğrenci profili hakkında ise,en büyük önyargı genelleme burada.
Boş beleş insan varsa düzgün insan da var.
Bütün işe yaramayan arkadaşlarınız benim okulumdaymış.Burada savunmamı yaparım yenir yutulur cinsten değil çünkü bu cümle.Üçüncü senem özentisi de vardır,muhafazakarı da vardır,metalcisi şusu busu.Kimse kimsenin kıyafetine laf etmez.Kafa dengi insanlar da vardır.Kıyafetlerini ezberlediğim insan da.
Keşke hiç uğraşmasaydım.Peki hepimiz işe yaramazız.Hepimiz varoşuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…