En İyi Vakıf Üniversitesi???

Orodrethica

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
194
0
296
33
İstanbul
Kızlar selam tekrardan..

Bi konuda daha fikirlerinizi almak istiyorum, sizce en iyi vakıf üniversiteleri ülkemizde hangileri? ve ne yönden? sizin fikirleriniz benim için çok önemli kendi okulunuz da olabilir bir tanıdığınızın da ama burslu bir vakıf yazmayı düşünüyor kardeşim, sizce hangisi olur? ilk bahçeşehir dedik ama onun da deniz kenarı olmaıs manzarası etkilemiş kardeşimi bence asıl önemli olan eğitim şartları kadrosu, ee tabi kampüs de önemli ama diğerleri daha önemli:)

cevaplarınızıııı bekliyorum:)opuyorumnanaktan

bölümünü yazarsan daha iyi olur. koç sabancı yeditepe ilk aklıma gelenler. yalnız burslu yazma konusunu tekrar düşünmelisiniz. bazı vakıf ünileri başarısız olunca bursu kesiyor ya da okul uzayınca burs vermiyor vb. kurallar var. iyice bir araştırın. ayrıca maddi durumu o kadar iyi insanların arasında okumak da kolay değil. hem arkadaş çevresi onlardan oluşacak hem de kuzenim burslu okuyor dediğine göre yemek yemek için bile çok para gidiyormuş.
çok kaliteli devlet üniversiteleri var. bizim bölümdeki birçok hoca özel üniversiteye ders vermeye gidiyor. sanmayın ki iyi hocalar sadece özel üniversitelerde...

iletişim fakultesi gazetecilik istiyor. Yok burs kaybetme ihtimali yok öss burslarında, bu seneye mi has bilmiyorum ama nereye gittiysek hepsi aynı şeyi söyledi başta bahçeşehir ve bilgi olmak üzere:) o dediğiniz bildiğim kadarıyla sene içindeki başarısı sonucu kazandığı başarı bursunda oluyor:) devlette de çok iyi hocalar var tabii ki onu inkar eden asla olmadı..zaten tercihlerinde başta devletler var ama oldu ki olmadı iyi vakıfları bilmek istiyorum.çevre konusunda da kardeşim öyle çok kompleksli değildir onu çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum:)

koç ve sabancı en iyisidir tabi tuzlu bıraz cnım senelik 27.500 milyar .bnde bahcesehiri cok istiordumm halada istiyorum bahcesehrde cok iyi bir ünidir

sabancı ve koç başı çekiyor 8okuyanlardsa mezunlarda çok memnun) benimde etrcihim aynı zamanda
sonra bilgi geliyor
bahçeşehir ve yeditepe hiç hiç iyi değil okuyanlarda aynı görüşte
yeditepe mezununu özellikle adamdan saymıyorlar
baba parasıyla okumuş şımarak zümre diye bakılıyor...
öğrenci tipide bu şekilde maalesef

Evet bilgi koç ve sabancı iyi diyorlar bahçeşehirde şaşırdım ama tabi doğrudur konumu falan çok iyi ama akademik başarısını bilemem.sağol canımm aydınlattığın için:)

iletişim istiyorsa galatasaray'ı da düşünsün derim. onun da boğaz manzarası var =)
onun dışında ille özel istiyorsa bahçeşehir'den ziyade bilgi desin derim ben. iletişim fakültesi olarak bilgi bahçeşehir'den biraz daha ilerde sanırım.
koç biraz ticarethane gibi geliyor bana. sabancı da çok şehir dışı.

ya galatasaray ya bilgi bence.

Son düzenleme:
evet sözellerde ben de bilgiyi duyuyorum hep.
burs konusunu gerçekten araştırın çünkü bu durumda olan tanıdıklarım var. össyle %100 burslu olarak tercih yapıp girdiler. ama okul uzatınca uzattıkları dönemin parasını mezun olunca ödüyorlar mesela. yine ortalaması belirli bir değerin altında kalınca bursu geri çeken üniler de var. hepsinin uygulaması farklı bence iyice bir araştırın.

bilgi üniversitesine arkadaşım gidiyor memnun...
koç üniversiteside gerek imkanlar gerek iş imkanları bakımından çok iyi

koç üniversitesinde şöyle bi durum var mezunlarına iş bulmak için çeşitli imkanlar sağlıyor yada koçun şirketlerinden birinde çalışabiliyorsunuz...yani iş bulmanıza yardım ediyorlar ama herkese iş bulduklarını sanmıyorum

Koçta gerçekten iş olanakları çok geniş ama aynı şey bilgi için de geçerli bugün öğrendik:)

Hemen öğrendiklerimi aktarayımm:

Bugün bilgi santral kampüsteydik öncelikle şunu söyleyeyim ki gerçekten çok güzel bir kampüs yapmışlar yeşillikler içinde starbucks cafesinden tutun mağazasına, so cafesinden tutun kütüphanesine kadar:) sadece eyüpte olması bizim için biraz zorlayıcı olacak..biraz uzak çünkü biz tarabyada oturuoyurz:)

neyyse sonra danışmanlardan biriyle görüştük hatta bizzat hocalardan biriyle görüşrük öss burslarının kesinlikle gitmediğini, ancak okul başarısından kazandığı burs olursa onun başarısıyla paralel olarak düşüp düşmediğini söylediler.ayrıca belli bir ortalamanın üstünde olunca yan dal ya da ana dal olarak minor ya da major yapabiliyor o da çok güzell bir şey gerçekten.

sonra koça gittik, oranın da kampüsü çoook güzel muhteşem ama o kadar şatafatlı ki üniversite samimiyeti yerine kendinizi müze turu yapıyor gibi hissediyorsunuz tabi bu benim kendi kişisel düşüncem kardeşim de aynı fikirde.

ama kardeşim hala bahçeşehirin o harika konumunun büyüsünde..aynı zamanda bilgide ilgilendiği dal olan müzikte çift dal yapabilme imkanı varken mekana çok takılma diyoruz bilgi onun için en iyisi tabi ama kalbi bahçeşehire gidiyor..bakalım neler olacakk:)

o zaman bilgiye gitsin. beşiktaş sahiline de haftasonu gezmeye gitsin. manzara için okul mu seçilir ayol. yalnız bahçeşehir in manzarası da güzel haa zamanında ne çok içki içtik o bahçeşehirin önündeki sahildekaydirigubbakcemile3

güzel ne kelime muhteşem hele terasından bir fena yani etkilenmemek elde değil bu tercih dönemi gerçekten bitirdi tüm aileyi hatta aileyi geçti komşular falan geliyor ne yaptınız diye hayırlısıyla atlatalım da..:)

üniversite tabii ki önemlidir ancak gazetecilikte çok daha başka şeyler önemlidir..

ayrıca bilgi üniversitesi bir çok açıdan kesinlikle bahçeşehirden üstündür diye rahatlıkla söyleyebilirim.
istanbul dışı düşünmüyorsunuz herhalde o yüzden bence galatasarayda iletişim fakültesinde basın yayın tercih edebilir.. tabii ki kardeşinize kalmış zor meslek
zor zanaat..
hayırlısı olsun efendim.

Evet galatasaray da tercihlerimiz arasında:) ama olmazsa da bilgi gelirse gs gelmiş kadar seviniriz çünkü sizin ve birçok kişinin dediği gibi iletişim için en doğru yerlerden birine gidecek.:) hayırlısı olsun evet yerimseniben

Vakıf üniversiteleri hakkında sağlam bilgi verebilirim ama bu sorun çok genelleme olmuş...

Şöyle ki, hiçbir üniversite için her bölümüyle tekellemeli olarak "iyidir" diyemeyiz.

Yani bu senin dediğin soru, fakülte ve bölümlere göre değişir canım...

Eğer genellemeyi biraz daraltırsan, yardımcı olabilirim...

O zaman iletişim fakultesinde hangi vakıf üni iyidir canım sence?? :)hihoyyyt

koç, sabancı, bilkent
sabancının en iyi özelliği mesleğinizi sonradan seçiyorsunuz, sınav günündeki modunuza bağlı değil yani seçiminiza.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…